setayesh shb
23rd December 2013, 02:04 PM
مسمومیت غذایی زمانی اتفاق می افتد که غذایی فاسد خورده باشید، که اغلب به دلیل نگهداری نامناسب مواد غذایی ایجاد می شود. مواد غذایی که تاریخ انقضا آن ها گذشته باشد و یا طی فرآیند پخت کاملا نپخته باشند، مثل مرغ و گوشت، بیشتر مستعد ایجاد مسمومیت هستند. یکی از راه های جلوگیری از مسمومیت غذایی، نگهداری درست غذاها در خانه و یا در یخچال، بعد از خرید و یا پختن است. این چگونه را به خاطر راهنمایی های آن در مورد نگهداری مواد غذایی برای پیشگیری از مسمومیت غذایی با دقت بخوانید.
چگونه مواد غذایی را برای پیشگیری از مسمومیت نگهداری کنیم ؟
1
http://irancool.com/rozanehgroup/azar92/ghaza-fased/Store-Food-1.jpg (http://rozanehonline.com/join)
دمای یخچال را همواره زیر 41 درجه فارنهایت (5 درجه سانتیگراد) بگذارید. دمای کمتر از 5 درجه سانتیگراد، به تازگی مواد غذایی کمک می کند؛ همچنین دمای بین 5 تا 60 درجه سانتیگراد، بهترین دما برای فعالیت باکتری هاست.
2
http://irancool.com/rozanehgroup/azar92/ghaza-fased/Store-Food-2.jpg (http://rozanehonline.com/join)
پسماند غذایی را ابتدا در بیرون از یخچال، به مدت حداقل دو ساعت، کاملا خنک کرده و سپس آن را در یخچال قرار دهید. قرار دادن ماده غذایی داغ در یخچال، علاوه بر ضرر رساندن به یخچال، به علت بالا بردن دمای داخلی یخچال، می تواند بدلیل تجمع بخار تشکیل شده، رشد باکتری ها را افزایش دهد. اگر پسماند در دو ساعت خنک نشد، آن را داخل کاسه ای با عمق کم و کوچک قرار دهید تا سریعتر خنک شود.
3
http://irancool.com/rozanehgroup/azar92/ghaza-fased/Store-Food-3.jpg (http://rozanehonline.com/join)
بعد از اینکه درب قوطی کنسرو را باز کردید، در صورتی که مقداری از آن اضافه مانده باشد، آن را داخل ظرفی دیگر بریزید، چرا که فضای فلزی داخل قوطی، ممکن است باعث فساد آن شود.
4
http://irancool.com/rozanehgroup/azar92/ghaza-fased/Store-Food-4.jpg (http://rozanehonline.com/join)
قبل از اینکه مواد غذایی را داخل یخچال بگذارید، روی آنها را بپوشانید. نوشیدنی ها، مایعات و دیگر مواد غذایی، از این راه، دیرتر فاسد می شوند. درپوش پلاستیکی و یا ظروف فلزی برای این کار بهتر هستند.
5
http://irancool.com/rozanehgroup/azar92/ghaza-fased/Store-Food-5.jpg (http://rozanehonline.com/join)
مواد پخته را از مواد خام جدا کنید. با این کار، باکتری های مواد خام به مواد پخته منتقل نمی شود. مواد خام را داخل یک بشقاب و یا کاسه قرار داده و آن را در قفسه پایین یخچال بگذارید تا مواد غذایی دیگر آلوده نشوند.
6
http://irancool.com/rozanehgroup/azar92/ghaza-fased/Store-Food-6.jpg (http://rozanehonline.com/join)
مواد کهنه و یا تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید. نگهداری مواد فاسد، باعث انتقال باکتری به مواد غذایی دیگر می شود. طعم مواد پس از منقضی شدن تاریخ مصرف شان، ممکن است که تغییر نکند، اما نباید این مواد را مصرف کرد، چرا که حامل باکتری های مختلف هستند.
نکات و هشدارها
* در خرید مواد غذایی، خوراکی های گرم را کنار مواد سرد، در یخچال قرار ندهید تا از رشد باکتری در مواد سرد جلوگیری شود و مواد گرم، سریع سرد نشوند.
* هیچ گاه گوشت، ماهی، تخم مرغ و مرغ خام و یا پخته را در فضای اتاق، به مدت بیش از 2 ساعت رها نکنید. این غذاها حاوی موادی هستند که محلی مناسب برای رشد باکتری ها به شمار می رود.
http://irancool.com/rozanehgroup/azar92/engheza.jpg (http://rozanehonline.com/join)
"تاریخ انقضاء" دقیقاً به چه معناست؟!
برای بسیاری از ما بارها اتفاق افتاده که مقابل یخچال و فریزر ایستاده و بسیاری از مواد غذایی داخل آنها را به دلیل گذشتن تاریخ مصرفشان به سطل زباله میاندازیم اما مطالعات اخیر نشان میدهد که این شیوه همیشه بهترین راهکار نیست چون موجب اسراف و دور ریختن مقادیر زیادی از مواد غذایی سالم میشود.
به گزارش ایسنا، گزارش منتشر شده از سوی انجمن حفاظت از منابع طبیعی و کلینیک حقوق و خطمشیهای غذایی دانشکده حقوق هاروارد نشان میدهد بسیاری از مردم آمریکا، مواد غذایی خود را پیش از موعد فاسد شدن دور میاندازند چرا که به درستی نمیدانند «تاریخ انقضاء» دقیقا به چه معناست. این مساله سبب افزایش زبالهها و دور ریختن حجم زیادی غذای سالم میشود. بنابراین مطالعه، بیش از 90 درصد مردم آمریکا مواد غذایی را خیلی زود دور میریزند و 40 درصد مواد غذایی نیز بدون استفاده دور انداخته میشوند چون مردم درک درستی از تاریخ مصرف مواد غذایی ندارد.
به عنوان مثال عبارتهایی نظیر «تاریخ مصرف» یا «بهترین زمان مصرف» کاملا با عبارتهایی مثل «تاریخ عرضه» فرق دارند. «تاریخ مصرف» یا «بهترین زمان مصرف» که مخصوص مشتریان است در واقع بیانگر زمانی است که مشتریان از طریق آن متوجه میشوند که این محصول بنابر ادعای تولیدکننده در اوج تازگی است. پس این تاریخ به معنای فساد مواد غذایی و در عین حال ناسالم بودن آن نیست. از سوی دیگر عبارت «تاریخ عرضه» نیز تاریخی است که به تولیدکننده و عرضهکننده (نه مشتریان) کمک میکنند تا از طریق آن به موجودی کافی انبار پی ببرند. این در حالی است که بسیاری از مشتریان به اشتباه از برچسب «تاریخ عرضه» برای تشخیص زمان فاسد شدن محصول استفاده میکنند در حالی که در بسیاری از موارد این تاریخها در واقع به این معنا نیستند.
«راگ راچ»، مدیر سابق یک فروشگاه زنجیرهای در آمریکا برای حل این مشکل پروژهای با عنوان «جدول روزانه» را راهاندازی کرده است. بر اساس این پروژه مواد غذایی که تقریبا در آخرین روزهای «تاریخ عرضه» هستند با تخفیف قابل توجهی دوباره در بازار عرضه میشوند.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی «دویوانت»، در عین حال برای برخی مواد غذایی یک سری هشدارها و تذکرات وجود دارد که باید به خاطر سپرد. این مواد غذایی عبارتند از:
- تخم مرغ: در صورت نگهداری از تخم مرغ در یخچال سه الی پنج هفته پس از خرید هنوز تازه و قابل مصرف است.
- مواد غذایی کنسروی: مواد غذایی کنسرو شده یک سال تازه و قابل مصرف هستند. این دقیقا همان چیزی است که روی بستهبندی آنها حک شده است. برخی معتقدند کنسروها حتی پس از پایان این تاریخ نیز کماکان قابل استفاده هستند زیرا این مواد غذایی کاملا در خلاء بستهبندی شدهاند و نیازی به تاریخ مصرف ندارند.
- سیب: سیب در یخچال حدود سه هفته تازه میماند و در صورتی که پخته و در یخچال نگهداری شود این زمان به هشت ماه نیز افزایش مییابد.
- غلات: صبحانههای آماده تهیه شده از غلات بدون اینکه کهنه شوند میتوانند شش ماه تا یک سال در محیط آشپزخانه باقی بمانند حتی اگر این محصولات را پس از این تاریخ نیز میل کنید فقط بیات و کهنه شدهاند و مسلما مریض نمیشوید.
- گوشت: پیشنهاد میشود گوشت را سه تا پنج روز پس از خرید مصرف کنید. البته منجمد کردن گوشت آن را بیش از دو ماه تازه نگه داشته و ارزش غذایی آن حفظ میشود.
منابع: عصر ایران ، پی هاو (http://www.rozanehonline.com/)
چگونه مواد غذایی را برای پیشگیری از مسمومیت نگهداری کنیم ؟
1
http://irancool.com/rozanehgroup/azar92/ghaza-fased/Store-Food-1.jpg (http://rozanehonline.com/join)
دمای یخچال را همواره زیر 41 درجه فارنهایت (5 درجه سانتیگراد) بگذارید. دمای کمتر از 5 درجه سانتیگراد، به تازگی مواد غذایی کمک می کند؛ همچنین دمای بین 5 تا 60 درجه سانتیگراد، بهترین دما برای فعالیت باکتری هاست.
2
http://irancool.com/rozanehgroup/azar92/ghaza-fased/Store-Food-2.jpg (http://rozanehonline.com/join)
پسماند غذایی را ابتدا در بیرون از یخچال، به مدت حداقل دو ساعت، کاملا خنک کرده و سپس آن را در یخچال قرار دهید. قرار دادن ماده غذایی داغ در یخچال، علاوه بر ضرر رساندن به یخچال، به علت بالا بردن دمای داخلی یخچال، می تواند بدلیل تجمع بخار تشکیل شده، رشد باکتری ها را افزایش دهد. اگر پسماند در دو ساعت خنک نشد، آن را داخل کاسه ای با عمق کم و کوچک قرار دهید تا سریعتر خنک شود.
3
http://irancool.com/rozanehgroup/azar92/ghaza-fased/Store-Food-3.jpg (http://rozanehonline.com/join)
بعد از اینکه درب قوطی کنسرو را باز کردید، در صورتی که مقداری از آن اضافه مانده باشد، آن را داخل ظرفی دیگر بریزید، چرا که فضای فلزی داخل قوطی، ممکن است باعث فساد آن شود.
4
http://irancool.com/rozanehgroup/azar92/ghaza-fased/Store-Food-4.jpg (http://rozanehonline.com/join)
قبل از اینکه مواد غذایی را داخل یخچال بگذارید، روی آنها را بپوشانید. نوشیدنی ها، مایعات و دیگر مواد غذایی، از این راه، دیرتر فاسد می شوند. درپوش پلاستیکی و یا ظروف فلزی برای این کار بهتر هستند.
5
http://irancool.com/rozanehgroup/azar92/ghaza-fased/Store-Food-5.jpg (http://rozanehonline.com/join)
مواد پخته را از مواد خام جدا کنید. با این کار، باکتری های مواد خام به مواد پخته منتقل نمی شود. مواد خام را داخل یک بشقاب و یا کاسه قرار داده و آن را در قفسه پایین یخچال بگذارید تا مواد غذایی دیگر آلوده نشوند.
6
http://irancool.com/rozanehgroup/azar92/ghaza-fased/Store-Food-6.jpg (http://rozanehonline.com/join)
مواد کهنه و یا تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید. نگهداری مواد فاسد، باعث انتقال باکتری به مواد غذایی دیگر می شود. طعم مواد پس از منقضی شدن تاریخ مصرف شان، ممکن است که تغییر نکند، اما نباید این مواد را مصرف کرد، چرا که حامل باکتری های مختلف هستند.
نکات و هشدارها
* در خرید مواد غذایی، خوراکی های گرم را کنار مواد سرد، در یخچال قرار ندهید تا از رشد باکتری در مواد سرد جلوگیری شود و مواد گرم، سریع سرد نشوند.
* هیچ گاه گوشت، ماهی، تخم مرغ و مرغ خام و یا پخته را در فضای اتاق، به مدت بیش از 2 ساعت رها نکنید. این غذاها حاوی موادی هستند که محلی مناسب برای رشد باکتری ها به شمار می رود.
http://irancool.com/rozanehgroup/azar92/engheza.jpg (http://rozanehonline.com/join)
"تاریخ انقضاء" دقیقاً به چه معناست؟!
برای بسیاری از ما بارها اتفاق افتاده که مقابل یخچال و فریزر ایستاده و بسیاری از مواد غذایی داخل آنها را به دلیل گذشتن تاریخ مصرفشان به سطل زباله میاندازیم اما مطالعات اخیر نشان میدهد که این شیوه همیشه بهترین راهکار نیست چون موجب اسراف و دور ریختن مقادیر زیادی از مواد غذایی سالم میشود.
به گزارش ایسنا، گزارش منتشر شده از سوی انجمن حفاظت از منابع طبیعی و کلینیک حقوق و خطمشیهای غذایی دانشکده حقوق هاروارد نشان میدهد بسیاری از مردم آمریکا، مواد غذایی خود را پیش از موعد فاسد شدن دور میاندازند چرا که به درستی نمیدانند «تاریخ انقضاء» دقیقا به چه معناست. این مساله سبب افزایش زبالهها و دور ریختن حجم زیادی غذای سالم میشود. بنابراین مطالعه، بیش از 90 درصد مردم آمریکا مواد غذایی را خیلی زود دور میریزند و 40 درصد مواد غذایی نیز بدون استفاده دور انداخته میشوند چون مردم درک درستی از تاریخ مصرف مواد غذایی ندارد.
به عنوان مثال عبارتهایی نظیر «تاریخ مصرف» یا «بهترین زمان مصرف» کاملا با عبارتهایی مثل «تاریخ عرضه» فرق دارند. «تاریخ مصرف» یا «بهترین زمان مصرف» که مخصوص مشتریان است در واقع بیانگر زمانی است که مشتریان از طریق آن متوجه میشوند که این محصول بنابر ادعای تولیدکننده در اوج تازگی است. پس این تاریخ به معنای فساد مواد غذایی و در عین حال ناسالم بودن آن نیست. از سوی دیگر عبارت «تاریخ عرضه» نیز تاریخی است که به تولیدکننده و عرضهکننده (نه مشتریان) کمک میکنند تا از طریق آن به موجودی کافی انبار پی ببرند. این در حالی است که بسیاری از مشتریان به اشتباه از برچسب «تاریخ عرضه» برای تشخیص زمان فاسد شدن محصول استفاده میکنند در حالی که در بسیاری از موارد این تاریخها در واقع به این معنا نیستند.
«راگ راچ»، مدیر سابق یک فروشگاه زنجیرهای در آمریکا برای حل این مشکل پروژهای با عنوان «جدول روزانه» را راهاندازی کرده است. بر اساس این پروژه مواد غذایی که تقریبا در آخرین روزهای «تاریخ عرضه» هستند با تخفیف قابل توجهی دوباره در بازار عرضه میشوند.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی «دویوانت»، در عین حال برای برخی مواد غذایی یک سری هشدارها و تذکرات وجود دارد که باید به خاطر سپرد. این مواد غذایی عبارتند از:
- تخم مرغ: در صورت نگهداری از تخم مرغ در یخچال سه الی پنج هفته پس از خرید هنوز تازه و قابل مصرف است.
- مواد غذایی کنسروی: مواد غذایی کنسرو شده یک سال تازه و قابل مصرف هستند. این دقیقا همان چیزی است که روی بستهبندی آنها حک شده است. برخی معتقدند کنسروها حتی پس از پایان این تاریخ نیز کماکان قابل استفاده هستند زیرا این مواد غذایی کاملا در خلاء بستهبندی شدهاند و نیازی به تاریخ مصرف ندارند.
- سیب: سیب در یخچال حدود سه هفته تازه میماند و در صورتی که پخته و در یخچال نگهداری شود این زمان به هشت ماه نیز افزایش مییابد.
- غلات: صبحانههای آماده تهیه شده از غلات بدون اینکه کهنه شوند میتوانند شش ماه تا یک سال در محیط آشپزخانه باقی بمانند حتی اگر این محصولات را پس از این تاریخ نیز میل کنید فقط بیات و کهنه شدهاند و مسلما مریض نمیشوید.
- گوشت: پیشنهاد میشود گوشت را سه تا پنج روز پس از خرید مصرف کنید. البته منجمد کردن گوشت آن را بیش از دو ماه تازه نگه داشته و ارزش غذایی آن حفظ میشود.
منابع: عصر ایران ، پی هاو (http://www.rozanehonline.com/)