m@some
17th December 2013, 01:43 PM
خانم هاي باردار لاغر نياز به افزايش وزني بيش از خانم هاي باردار با وزن طبيعي دارند و لازم است با بكاربردن توصيه هاي تغذيه اي مناسب ميزان كالري دريافتي و وزن آنان را افزايش داد. از سوي ديگر خانم باردار لاغر همزمان با كاهش دريافت انرژي با كاهش دريافت پروتئين نيز مواجه خواهد شد. زيرا پروتئين مصرفي صرف توليد انرژي خواهد شد. بنابراين با مقوي كردن (اضافه كردن مواد انرژي زا از جمله چربي ها، شيريني ها، نان و غلات) و مغذي كردن غذا (اضافه كردن مواد غذايي حاوي پروتئين مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهي و انواع حبوبات، منابع غني از ويتامينها و املاح مانند انواع ميوه، سبزي، لبنيات و .....) مي توان به افزايش وزن آنان كمك نمود.
راههاي افزايش دريافت انرژي (مقوي كردن) عبارتند از:
1- افزايش دريافت شيريني و مواد قندي - استفاده از مربا، عسل، خرما، شيره انگور، شيره خرما همراه با صبحانه - استفاده از حداقل دو ميان وعده شامل بيسكويت (ترجيحا" سبوس دار)، كيك، كلوچه، نان و پنير، نان و سيب زميني، نان و تخم مرغ، نان و خرما، نان روغني، نان شير مال همراه با يك ليوان شير و انواع ميوه در فواصل وعده هاي اصلي غذايي - مصرف مقدار بيشتر گروه نان و غلات مثل نان، برنج و ماكاروني. خانم هاي باردار لاغر مي توانند روزانه تا 11 سهم از اين گروه كه معادل 330 گرم نان يا 770 گرم برنج پخته مي باشد مصرف كنند. - استفاده بيشتر از سيب زميني درانواع غذاها و يا در ميان وعده ها - مصرف نان همراه با ساير مواد غذايي مانند برنج در وعده ناهار و شام - استفاده از بستني و ميوه هاي شيرين (انگور، خربزه، انجير، توت، خرما)، شيريني و انواع خشكبار بعنوان ميان وعده
2- افزايش دريافت چربي - استفاده از لبنيات پرچرب (شير و ماست پرچرب، پنير خامه اي و ...) - اضافه نمودن مقداري كره به غذا در هر وعده غذايي و استفاده از كمي كره در كنار بشقاب برنج به افزايش كالري دريافتي كمك مي كند (در صورت دسترسي نداشتن به كره، افزودن كمي روغن مايع به برنج توصيه مي شود). - استفاده از سيب زميني سرخ كرده در كنار غذا - استفاده از روغن زيتون داخل سالاد - مصرف سر شير و يا خامه در وعده صبحانه - استفاده از قلم گوسفند و يا گاو در طبخ غذاها راههاي افزايش دريافت پروتئين، ويتامين ها و املاح (مغذي كردن)
وعده غذايي عبارتند از:
1-افزايش دريافت گروه شير و لبنيات -استفاده از شير، ماست، پنير و بستني بعنوان ميان وعده (بيسكويت و شير، نان و ماست، نان و پنير، شيربرنج، فرني و .....).خانم هاي باردار لاغر مي توانند روزانه تا 4 سهم از مواد اين گروه مصرف كنند. - مصرف دوغ كم نمك و غليظ در وعده هاي غذايي -استفاده از غذاهايي نظير آش كشك، آش دوغ، كشك بادمجان در برنامه غذايي روزانه
2- افزايش دريافت گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها - استفاده بيشتر از غذاهاي تهيه شده با انواع گوشتها (كتلت، كباب، انواع خورش و ......) - استفاده از تخم مرغ در صبحانه يا ميان وعده (آب پز، نيمرو، املت) - استفاده از تخم مرغ همراه با غذا (عدس پلو يا رشته پلو همراه با خاگينه) - استفاده از غذاهاي تهيه شده با تخم مرغ (انواع كوكو، كتلت و .....) - استفاده از غذاهاي تهيه شده با انواع حبوبات (برخي از خورش ها، آش ها، خوراك ها، آبگوشت ، عدسي، خوراك لوبيا، .....) - مصرف انواع خشكبار و مغز ها (گردو، پسته، بادام و .....) بعنوان ميان وعده
1- افزايش دريافت گروه ميوه ها و سبزي ها - استفاده از سبزي هايي نظير گوجه فرنگي، هويج و گل كلم به عنوان ميان وعده - استفاده بيشتر از غذاهاي تهيه شده با سبزي ها (انواع آش، سوپ، برخي از خورش ها، كوكوها و ...) - استفاده بيشتر از ميوه ها به عنوان ميان وعده توجه: يكي از بهترين توصيه ها براي مقوي و مغذي كردن غذا، اضافه كردن غلات جوانه زده (جوانه گندم، ماش يا عدس) و يا پودر غلات جوانه زده در برنامه غذايي آنان مي باشد. مصرف جوانه غلات انرژي و پروتئين غذا را افزايش مي دهد.
روش هاي افزودن انواع جوانه غلات به غذا: -
استفاده از جوانه غلات در تهيه انواع سالاد -استفاده از جوانه غلات در تهيه انواع سوپها وآش ها - اضافه نمودن پودر جوانه غلات در انواع سالادها، ماست، ماست خيار و .....
راههاي افزايش اشتها و كاهش انرژي مصرفي خانم هاي باردار لاغر عبارتند از:
- كشيدن غذا در بشقاب بزرگتر - استفاده از سبزيهاي رنگي (هويج، گوجه فرنگي، فلفل دلمه اي و ......) در غذا به منظور زيبا نمودن غذا و در نهايت افزايش اشتها - استراحت كافي در طول روز. خانم هاي باردار لاغر بايد حتما" در طول روز ساعاتي را استراحت نمايند. به ويژه استراحت پس از صرف غذا توصيه مي شود. - جلب حمايت همسر و اعضاي خانواده براي ايجاد محيطي توام با آرامش و كمك به او در انجام كارهاي روزمره به منظوركاهش حجم كارهاي خانم باردار در اين زمينه مشاوره با همسر و ساير اعضاي خانواده بايد انجام شود. منبع : بهسایت ایران
منبع:http://www.beytoote.com/wedlock/bardari/pergnant-scrannel.html
راههاي افزايش دريافت انرژي (مقوي كردن) عبارتند از:
1- افزايش دريافت شيريني و مواد قندي - استفاده از مربا، عسل، خرما، شيره انگور، شيره خرما همراه با صبحانه - استفاده از حداقل دو ميان وعده شامل بيسكويت (ترجيحا" سبوس دار)، كيك، كلوچه، نان و پنير، نان و سيب زميني، نان و تخم مرغ، نان و خرما، نان روغني، نان شير مال همراه با يك ليوان شير و انواع ميوه در فواصل وعده هاي اصلي غذايي - مصرف مقدار بيشتر گروه نان و غلات مثل نان، برنج و ماكاروني. خانم هاي باردار لاغر مي توانند روزانه تا 11 سهم از اين گروه كه معادل 330 گرم نان يا 770 گرم برنج پخته مي باشد مصرف كنند. - استفاده بيشتر از سيب زميني درانواع غذاها و يا در ميان وعده ها - مصرف نان همراه با ساير مواد غذايي مانند برنج در وعده ناهار و شام - استفاده از بستني و ميوه هاي شيرين (انگور، خربزه، انجير، توت، خرما)، شيريني و انواع خشكبار بعنوان ميان وعده
2- افزايش دريافت چربي - استفاده از لبنيات پرچرب (شير و ماست پرچرب، پنير خامه اي و ...) - اضافه نمودن مقداري كره به غذا در هر وعده غذايي و استفاده از كمي كره در كنار بشقاب برنج به افزايش كالري دريافتي كمك مي كند (در صورت دسترسي نداشتن به كره، افزودن كمي روغن مايع به برنج توصيه مي شود). - استفاده از سيب زميني سرخ كرده در كنار غذا - استفاده از روغن زيتون داخل سالاد - مصرف سر شير و يا خامه در وعده صبحانه - استفاده از قلم گوسفند و يا گاو در طبخ غذاها راههاي افزايش دريافت پروتئين، ويتامين ها و املاح (مغذي كردن)
وعده غذايي عبارتند از:
1-افزايش دريافت گروه شير و لبنيات -استفاده از شير، ماست، پنير و بستني بعنوان ميان وعده (بيسكويت و شير، نان و ماست، نان و پنير، شيربرنج، فرني و .....).خانم هاي باردار لاغر مي توانند روزانه تا 4 سهم از مواد اين گروه مصرف كنند. - مصرف دوغ كم نمك و غليظ در وعده هاي غذايي -استفاده از غذاهايي نظير آش كشك، آش دوغ، كشك بادمجان در برنامه غذايي روزانه
2- افزايش دريافت گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها - استفاده بيشتر از غذاهاي تهيه شده با انواع گوشتها (كتلت، كباب، انواع خورش و ......) - استفاده از تخم مرغ در صبحانه يا ميان وعده (آب پز، نيمرو، املت) - استفاده از تخم مرغ همراه با غذا (عدس پلو يا رشته پلو همراه با خاگينه) - استفاده از غذاهاي تهيه شده با تخم مرغ (انواع كوكو، كتلت و .....) - استفاده از غذاهاي تهيه شده با انواع حبوبات (برخي از خورش ها، آش ها، خوراك ها، آبگوشت ، عدسي، خوراك لوبيا، .....) - مصرف انواع خشكبار و مغز ها (گردو، پسته، بادام و .....) بعنوان ميان وعده
1- افزايش دريافت گروه ميوه ها و سبزي ها - استفاده از سبزي هايي نظير گوجه فرنگي، هويج و گل كلم به عنوان ميان وعده - استفاده بيشتر از غذاهاي تهيه شده با سبزي ها (انواع آش، سوپ، برخي از خورش ها، كوكوها و ...) - استفاده بيشتر از ميوه ها به عنوان ميان وعده توجه: يكي از بهترين توصيه ها براي مقوي و مغذي كردن غذا، اضافه كردن غلات جوانه زده (جوانه گندم، ماش يا عدس) و يا پودر غلات جوانه زده در برنامه غذايي آنان مي باشد. مصرف جوانه غلات انرژي و پروتئين غذا را افزايش مي دهد.
روش هاي افزودن انواع جوانه غلات به غذا: -
استفاده از جوانه غلات در تهيه انواع سالاد -استفاده از جوانه غلات در تهيه انواع سوپها وآش ها - اضافه نمودن پودر جوانه غلات در انواع سالادها، ماست، ماست خيار و .....
راههاي افزايش اشتها و كاهش انرژي مصرفي خانم هاي باردار لاغر عبارتند از:
- كشيدن غذا در بشقاب بزرگتر - استفاده از سبزيهاي رنگي (هويج، گوجه فرنگي، فلفل دلمه اي و ......) در غذا به منظور زيبا نمودن غذا و در نهايت افزايش اشتها - استراحت كافي در طول روز. خانم هاي باردار لاغر بايد حتما" در طول روز ساعاتي را استراحت نمايند. به ويژه استراحت پس از صرف غذا توصيه مي شود. - جلب حمايت همسر و اعضاي خانواده براي ايجاد محيطي توام با آرامش و كمك به او در انجام كارهاي روزمره به منظوركاهش حجم كارهاي خانم باردار در اين زمينه مشاوره با همسر و ساير اعضاي خانواده بايد انجام شود. منبع : بهسایت ایران
منبع:http://www.beytoote.com/wedlock/bardari/pergnant-scrannel.html