nafise sadeghi
4th July 2009, 03:20 AM
شيوه توليد محصولات زراعي و باغي محدودة طرح: (http://alonefarmer.blogfa.com/post-1959.aspx)
الف) مراحل آماده سازي زمين و كاشت:
روشهاي متداول كاشت محصول انگور بصورت جوي پشتهاي و عرقابي ميباشد كه ابتدا در اسفند ماه زمين را شخم زده و با نهركن يا بيل مكانيكي جوي بعمق cm80 تا m5/1 تهيه ميكنند و سپس چالههايي جهت غرس نهال را آماده ميكنند و داخل چاله را با كود حيواني و يا ماسه بادي و مقداري كود شيميائي فسفا و پتاس را مخلوط كرده و دخل چاله ميريزند. سپس در بهار كه هوا مساعد ميباشد نهالهاي تهيه شده از خزانه يا قلمرو تهيه شده از باغات انگور همجوار را كه بين 800 تا 1500 اصله را ميباشد را داخل چاله گذاشته و خاك پاي آنها داده و سپس اقدام و به آبياري مينمايند.
ب) مرحله داشت :
اين مرحله شامل ـ آبياري ـ مبارزه با علفهاي هرز ـ آفات و بيمار مي باشد.
ـ در اين مرحله كود ازت در فواصل آبياري كه باغات 1 تا 4 ساله معمولاً بين 7 تا 8 مرحله ميباشد كود ازت جهت رشد رويشي و انگور استفاده ميگردد و با
ـ همچنين بلحاظ تربيت مناسب بوته انگور به طرف پشته اقدام به هرس فرم در باغات جوان و در باغات من هرس خشك در اسفند و فروردين و سبز در ارديبهشت و خرداد و مرداد ماه صورت ميگيرد.
ـ همچنين جهت مبارزه با علفهاي هرز و اقدام به پيل زني پاي بوتهها و پشتهها مينمايند كه با صرف نيروي كارگري زياد صورت ميگيرد.
ـبا توجه به اينكه آفاتي نظير تريپس ـ كرم خوشه خوار از عمده آفات اين محصول ميباشد. باغداران در صورت مشاهده آفات فوق ضمن انجام اقدامات پيشگيري و مبارزه مكانيكي و بيولوژيكي بين 2 تا 3 مرحله اقدام به پائيني باغات مينمايند.
ج) مرحله برداشت:
معمولاً از 15 شهريور تا به مهرماه زمان برداشت انگور منطقه ميباشد و با توجه به نوع بهرهبرداري از محصول زمان برداشت متفاوت ميباشد چنانچه جهت كشمش باشد از 15 شهريور اقدام به برداشت انگور و تبديل آن به كشمش آفتابي و يا ( كه مخلوط 5/2 كيلوگرم پودر كربنات پتاسيم همراه با 1 ليتر روغن استراليائي در 5 ليتر آب جهت 1 تن انگور مورد استفاده قرار ميگيرد ) و جهت ارسال به بازارهاي فروشه معمولاً از 25 شهريور به بعد شروع ميگردد
http://alonefarmer.blogfa.com/post-1959.aspx
الف) مراحل آماده سازي زمين و كاشت:
روشهاي متداول كاشت محصول انگور بصورت جوي پشتهاي و عرقابي ميباشد كه ابتدا در اسفند ماه زمين را شخم زده و با نهركن يا بيل مكانيكي جوي بعمق cm80 تا m5/1 تهيه ميكنند و سپس چالههايي جهت غرس نهال را آماده ميكنند و داخل چاله را با كود حيواني و يا ماسه بادي و مقداري كود شيميائي فسفا و پتاس را مخلوط كرده و دخل چاله ميريزند. سپس در بهار كه هوا مساعد ميباشد نهالهاي تهيه شده از خزانه يا قلمرو تهيه شده از باغات انگور همجوار را كه بين 800 تا 1500 اصله را ميباشد را داخل چاله گذاشته و خاك پاي آنها داده و سپس اقدام و به آبياري مينمايند.
ب) مرحله داشت :
اين مرحله شامل ـ آبياري ـ مبارزه با علفهاي هرز ـ آفات و بيمار مي باشد.
ـ در اين مرحله كود ازت در فواصل آبياري كه باغات 1 تا 4 ساله معمولاً بين 7 تا 8 مرحله ميباشد كود ازت جهت رشد رويشي و انگور استفاده ميگردد و با
ـ همچنين بلحاظ تربيت مناسب بوته انگور به طرف پشته اقدام به هرس فرم در باغات جوان و در باغات من هرس خشك در اسفند و فروردين و سبز در ارديبهشت و خرداد و مرداد ماه صورت ميگيرد.
ـ همچنين جهت مبارزه با علفهاي هرز و اقدام به پيل زني پاي بوتهها و پشتهها مينمايند كه با صرف نيروي كارگري زياد صورت ميگيرد.
ـبا توجه به اينكه آفاتي نظير تريپس ـ كرم خوشه خوار از عمده آفات اين محصول ميباشد. باغداران در صورت مشاهده آفات فوق ضمن انجام اقدامات پيشگيري و مبارزه مكانيكي و بيولوژيكي بين 2 تا 3 مرحله اقدام به پائيني باغات مينمايند.
ج) مرحله برداشت:
معمولاً از 15 شهريور تا به مهرماه زمان برداشت انگور منطقه ميباشد و با توجه به نوع بهرهبرداري از محصول زمان برداشت متفاوت ميباشد چنانچه جهت كشمش باشد از 15 شهريور اقدام به برداشت انگور و تبديل آن به كشمش آفتابي و يا ( كه مخلوط 5/2 كيلوگرم پودر كربنات پتاسيم همراه با 1 ليتر روغن استراليائي در 5 ليتر آب جهت 1 تن انگور مورد استفاده قرار ميگيرد ) و جهت ارسال به بازارهاي فروشه معمولاً از 25 شهريور به بعد شروع ميگردد
http://alonefarmer.blogfa.com/post-1959.aspx