masoume.a.92
7th November 2013, 08:20 PM
تغییر ذائقه 70% ببماران سرطانی پس از درمان
http://media.isna.ir/content/url.jpg/2
پژوهشها بر روی بیماران سرطانی نشان میدهد: 70 درصد بیماران پس از درمان، احساس متفاوتی نسبت به طعم و مزه غذاها دارند. محققان موسسه پلیتکنیک فرانسه عادات غذایی 160 بیمار سرطانی را مورد بررسی قرار دادند. بر اساس یافتههای این تحقیق عوارض ناشی از بیماری و فرایند درمان، باعث ایجاد برخی حساسیتها نسبت به مواد غذایی میشود. برای مثال در اثر سوزش یا خشکی دهان و خستگی، 67 درصد بیماران گرایش به خوردن غذاهای میکس شده دارند که خوردن آن راحتتر است.
به همین دلیل بیماران سرطانی تمایل به خوردن فراوردههای لبنی، انواع آش، مواد نشاستهای و ماهی دارند و در مقابل از خوردن نمک، گوشت قرمز، سیبزمینی سرخشده و سوسیس و کالباس امتناع میکنند. این تحقیق نشان میدهد: یکی دیگر از دلایل تغییر ذائقه بیماران سرطانی مزه نامطبوع دهان است. 43 درصد این بیماران از احساس طعم فلز در دهانشان شکایت داشتند. بویژه با خوردن فرآوردههای گوشتی این احساس تشدید میشود.
به گفته محققان، مصرف پنیر همراه گوشت، باعث از بین بردن این طعم نامطبوع میشود. همچنین خوردن شکلات و قهوه نیز توصیه نمیشود. پزشکان به بیمارانی که از بیمزه بودن غذاها ابراز نارضایتی دارند، توصیه میکنند از انواع طعمدهندهها مانند شکر، ادویهجات، سرکه و آب مرکبات استفاده کنند. همچنین برای بیمارانی که حالت تهوع دارند، توصیه میشود از خوردن غذاهای پرچرب که بوی تندی دارند اجتناب ورزند.
منبع (http://isna.ir/fa/news/92081106319/%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1-%D8%B0%D8%A7%D8%A6%D9%82%D9%87-70%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%B1%D8%B7%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%BE%D8%B3-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86): ایسنا
http://media.isna.ir/content/url.jpg/2
پژوهشها بر روی بیماران سرطانی نشان میدهد: 70 درصد بیماران پس از درمان، احساس متفاوتی نسبت به طعم و مزه غذاها دارند. محققان موسسه پلیتکنیک فرانسه عادات غذایی 160 بیمار سرطانی را مورد بررسی قرار دادند. بر اساس یافتههای این تحقیق عوارض ناشی از بیماری و فرایند درمان، باعث ایجاد برخی حساسیتها نسبت به مواد غذایی میشود. برای مثال در اثر سوزش یا خشکی دهان و خستگی، 67 درصد بیماران گرایش به خوردن غذاهای میکس شده دارند که خوردن آن راحتتر است.
به همین دلیل بیماران سرطانی تمایل به خوردن فراوردههای لبنی، انواع آش، مواد نشاستهای و ماهی دارند و در مقابل از خوردن نمک، گوشت قرمز، سیبزمینی سرخشده و سوسیس و کالباس امتناع میکنند. این تحقیق نشان میدهد: یکی دیگر از دلایل تغییر ذائقه بیماران سرطانی مزه نامطبوع دهان است. 43 درصد این بیماران از احساس طعم فلز در دهانشان شکایت داشتند. بویژه با خوردن فرآوردههای گوشتی این احساس تشدید میشود.
به گفته محققان، مصرف پنیر همراه گوشت، باعث از بین بردن این طعم نامطبوع میشود. همچنین خوردن شکلات و قهوه نیز توصیه نمیشود. پزشکان به بیمارانی که از بیمزه بودن غذاها ابراز نارضایتی دارند، توصیه میکنند از انواع طعمدهندهها مانند شکر، ادویهجات، سرکه و آب مرکبات استفاده کنند. همچنین برای بیمارانی که حالت تهوع دارند، توصیه میشود از خوردن غذاهای پرچرب که بوی تندی دارند اجتناب ورزند.
منبع (http://isna.ir/fa/news/92081106319/%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1-%D8%B0%D8%A7%D8%A6%D9%82%D9%87-70%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%B1%D8%B7%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%BE%D8%B3-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86): ایسنا