AvAstiN
11th June 2009, 08:31 PM
گروه سلامت: به گفته يك دندانپزشك، برخلاف پوسيدگي دندانها، سايش شيميايي ميتواند تمام سطوح دندان را تحت تاثير خود قرار دهد.
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/03/08/100908050146.jpg
دكتر عبدالله عامري، دندانپزشك گفت: سايش شيميايي دندانها فرآيندي است كه طي آن مينا و عاج دندان به وسيله تماس مستقيم و مداوم اسيد دچار انحلال و تخريب ميشود؛ سايش شيميايي دندانها با آسيب ناشي از اسيد توليد شده به وسيله باكتريهاي پوسيدگيزا متفاوت است.
وي با بيان اين كه تماس مستقيم و مداوم اسيد به از دست رفتن تدريجي ميناي دندان خواهد انجاميد، افزود: سرانجام عاج دندان بدون پوشش محافظ باقي مانده و به دندان درد، حساسيت دندان به غذاهاي سرد يا گرم و يا تخريب دندان منجر خواهد شد. روند سايش شيميايي دندانها برگشت ناپذير است.
دكتر عامري از مهمترين عوامل بروز اين عارضه را مصرف زياد غذاهاي اسيدي نظير ميوههاي تازه به ويژه آب انگور و آب سيب، نوشابههاي گازدار و انرژي زا، اسكوربيك اسيد (ويتامين)C موجود در آبنباتها، مصرف داروهاي اسيدي و استفاده از مسواك با موهاي زبر و خشن اشاره كرد.
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/03/08/100908050146.jpg
دكتر عبدالله عامري، دندانپزشك گفت: سايش شيميايي دندانها فرآيندي است كه طي آن مينا و عاج دندان به وسيله تماس مستقيم و مداوم اسيد دچار انحلال و تخريب ميشود؛ سايش شيميايي دندانها با آسيب ناشي از اسيد توليد شده به وسيله باكتريهاي پوسيدگيزا متفاوت است.
وي با بيان اين كه تماس مستقيم و مداوم اسيد به از دست رفتن تدريجي ميناي دندان خواهد انجاميد، افزود: سرانجام عاج دندان بدون پوشش محافظ باقي مانده و به دندان درد، حساسيت دندان به غذاهاي سرد يا گرم و يا تخريب دندان منجر خواهد شد. روند سايش شيميايي دندانها برگشت ناپذير است.
دكتر عامري از مهمترين عوامل بروز اين عارضه را مصرف زياد غذاهاي اسيدي نظير ميوههاي تازه به ويژه آب انگور و آب سيب، نوشابههاي گازدار و انرژي زا، اسكوربيك اسيد (ويتامين)C موجود در آبنباتها، مصرف داروهاي اسيدي و استفاده از مسواك با موهاي زبر و خشن اشاره كرد.