توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مضرات سوسیس کالباس
Mina_Mehr
10th June 2009, 09:45 PM
مصرف زیاد سوسیس و کالباس
بدن را مستعد ابتلا به فشارخون و پوکی استخوان میکند
http://i1.tinypic.com/x1g311.jpgترکیبات موجود در برخی فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس و کالباس، موجب بروز بیماریهایی همچون فشارخون بالا و پوکی استخوان میشود.دکتر احسان اشرفی متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» ایسنا واحد علوم پزشکی ایران گفت: در اغلب فرآوردههای گوشتی نظیر سوسیس و کالباس مواد مغذی همچون پروتئین خالص وجود نداشته ولی موادی مانند فسفات، نیترات، نمک، چربی و ... که برای سلامت بدن مضر است به وفور یافت میشود.وی در ادامه اظهار كرد: نیترات و فسفات به دلیل خاصیت ضد باکتریایی به عنوان نگهدارنده این مواد غذایی و جهت حفظ رنگ آن استفاده میشوند.وی افزود: به این ترتیب نیترات پس از وارد شدن به دستگاه گوارش به نیتریت و نیتروز آمین تبدیل و سرطانزا میشود؛ همچنین، فسفات با PH بالایی که دارد ضمن ایجاد اختلال در جذب کلسیم توسط بدن، احتمال ابتلا به پوکی استخوان را در افراد به ویژه زنان یائسه و سالمندان افزایش میدهد.دکتر اشرفی در خصوص میزان کمک و عوارض آن در پی مصرف این مواد غذایی توضیح داد: میزان نمک موجود در این نوع فراوردههای گوشتی یک تا سه درصد است و به همین دلیل با مصرف این اقلام ضمن ایجاد فشار خون بالا سلامت افراد تهدید میشود.
منبع: سایت آفتاب
امید عباسی
11th June 2009, 01:02 AM
سلام دکتر جون
حالا راهی نیست که ضررش کمتر بشه...یکی که دوس داره باید چیکار کنه؟
AvAstiN
11th June 2009, 01:24 AM
سلام دکتر جون
حالا راهی نیست که ضررش کمتر بشه...یکی که دوس داره باید چیکار کنه؟
می تونی غذاهای دیگه رو جایگزینش کنی . یه راه دیگه هم هست یه سر بری کارخونه ی سوسیس کالباس . دیگه تا آخر عمرت لب نمی زنی . {big green}
امید عباسی
11th June 2009, 03:12 AM
رفتم،تو نرفتم ولی همون دمه درش از بوی گند خفه شدم،ولی بازم دوس دارم چیکارش کنم؟
AvAstiN
11th June 2009, 04:14 AM
رفتم،تو نرفتم ولی همون دمه درش از بوی گند خفه شدم،ولی بازم دوس دارم چیکارش کنم؟
خیلی چیزا دوس داشتنی ان ولی وقتی همش به مضراتش فک کنی کمتر می خوریش دیگه نه؟
AvAstiN
11th June 2009, 04:21 AM
موادغذائی - گروه سلامت:
«سوسيس و كالباس و غذاهاي آماده نبايد بيش از يك نوبت در ماه مصرف شود، زيرا مصرف بيش از حد اين مواد به علت نوع پخت و چربيهاي موجود آن سرطانزاست.»
اين هشدار مدير كل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت در گفتگو با فارس است.
دكتر مرتضي صفوي با تاكيد بر اين كه مصرف اندك سوسيس و كالباس مثلاً ماهي يكبار مضر نيست، اما اگر خوردن اين غذاها عادت شود و به علت آساني تهيه و ارزان بودن، بيش از حد مجاز مصرف شود عوارض زيادي را به دنبال دارد كه سرطانزا بودن يكي از آنهاست.
وي ميگويد: معمولاً در تهيه سوسيس و كالباس به جاي گوشت خوب از چربيهاي مختلف گوشت استفاده ميشود، ضمن اينكه در طبخ آن نيز از روغنهاي معمولي جامد با ترانس بالا استفاده ميشود كه بسيار مضر هستند.
اين هشدار در حالي است كه در حال حاضر سرانه مصرف سوسيس و كالباس در اروپا ۶۴ و در ايران ۴ كيلوگرم در سال است، اما به دليل جوان بودن جمعيت كشور و افزايش اشتغال زنان و همچنين سرعت و سهولت در تهيه اين فرآوردهها، مصرف آنها در سفره ايرانيان رو به افزايش است.
دكتر صفوي، مدير دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت در اين باره به همشهري ميگويد: «براساس آخرين آمار بررسي تغذيه كشور كه با هدف ريشهكني سوءتغذيه ايرانيان انجام شده است، ۶۳درصد جمعيت مورد مطالعه در تهران چاقاند و اضافه وزن دارند، ۲۴ درصد فشار خون، ۵۴ درصد اختلالات چربي خون و ۱۱ درصد نيز ديابت دارند كه مهمترين علل بروز آنها گرايش به مصرف زياد غذاهاي فست فود، عدم تحرك و جايگزين شدن سوسيس و كالباس به جاي نان و پنير است.
در اين كارخانهها براي اين كه وضع ظاهري كالباس را مناسب كنند از نيترات استفاده ميكنند تا آنها به رنگهاي صورتي و قرمز درآيند و معمولاً فرآوردههايي كه نيترات كمتري دارند مرغوبترند چون نيتريت و نيترات بعد از مصرف تبديل به نيتروژآمين شده و سلامتي مصرف كنندگان را تهديد ميكند.»
به گفته كارشناسان، سوسيس و كالباس جزو آن دسته از فرآوردههاي پروتئيني دست دوم هستند كه ديرهضم ميشوند و جذب پروتئين از آنها كمتر است. همچنين به دليل نمك سود شدن انواع كالباس و سوسيس مثل كالباس و سوسيسهاي دودي، تند و ادويهدار جذب كلسيم و پروتئين كاهش مييابد و در نهايت باعث پوكي استخوان ميشوند. همچنين مواد افزودني به اين فرآوردهها باعث ايجاد اختلالاتي در جنين ميشود.
دباغ مقدم، رئيس كميته بهداشت مواد غذايي جامعه دامپزشكان در اين باره ميگويد: «استفاده از برخي اعضاي دام همچون ريه، طحال، مثانه، نخاع، بافتهاي غدهاي، سنگدان، رگ و پي، پوست، گوشت كله و چربيهاي احشايي در توليد فرآوردههاي گوشتي، سوسيس و كالباس ممنوع بوده و با كارخانههاي مصرف كننده اين اعضاي دام توسط مراجع قانوني برخورد ميشود.»
رئيس كميته بهداشت مواد غذايي جامعه دامپزشكان همچنين ميگويد: «ميزان گوشت موجود در سوسيس و كالباس بايد حداقل 50 درصد، چربي آن حداكثر 20 درصد و ميزان مواد نشاستهاي موجود در آن كمتر از ۸ درصد باشد. در ايران بيش از 50 نوع سوسيس و كالباس توليد ميشود كه اختلاف آنها نيز بيشتر به خاطر درصد گوشت، نوع گوشت، ادويه، ميزان و نوع چربي و آب افزوده شده است.»
دباغ مقدم در خصوص مواد تشكيل دهنده سوسيس و كالباس نيز اينگونه توضيح ميدهد: «مواد تشكيل دهنده سوسيس و كالباس سالم و حاوي مواد مغذي شامل مواد پروتئيني همچون گوشت، سويا، شيرخشك، پنير، تخم مرغ، انواع چربيهاي خوراكي حيواني و گياهي، آرد گندم، نشاستههاي خوراكي، انواع ادويه و سبزيهاي خوراكي همچون فلفل دلمهاي، هويج، قارچ، آب به شكل يخ و مواد افزودني مجاز است و مصرف سوسيس و كالباس در حد متعادل و در صورت تهيه از كارخانههاي معتبر، آسيبي به سلامت مصرف كنندگان نميرساند.»
منبع: خبرگزاری فارس
AvAstiN
11th June 2009, 04:31 AM
هممون سوسیس کالباس رو دوست داریم {tongue}:heart:
ولی می دونیم که ضررم داره . به خاطر همینم می خوایم تو این تاپیک هرچی مطلب در مورد سوسیس و کالباس تو سایتای مختلف و کتابا و مجلات می بینیم بذاریم . تا بلاخره تصمیم بگیریم بخوریم یا نخوریم !:-??:-??
AvAstiN
11th June 2009, 04:54 AM
انواع سوسیس و کالباس :
1. پخته شده: از گوشت تازه تهيه گرديده و كاملا پخته شده اند.بايد در يخچال نگهداري شوند.
2. پخته شده و دودي شده: پس از پخته شدن دودي ميشوند.بايد در يخچال نگهداري شوند.بصورت سرد و گرم مصرف ميشوند.
3. تازه و يا خام: از گوشت تازه تهيه گرديده و بايد قبل از مصرف كاملا پخته گردند.بايد در يخچال نگهداري شوند.
4. خشك: سوسيس هاي تازه اي ميباشند كه با دميدن هوا خشك گرديده اند.معمولا بصورت سرد مصرف گرديده و ماندگاري زيادي دارند.
5. سوسيس و كالباس ويژه گياهخواران: از مغزها، پروتئين سويا و سبزيجات تهيه ميگردند.
6. تخمير شده:داراي طعم تند و ترشي ميباشند. توسط تخمير ميكروبي شكر موجود در سوسيس و كالباس تهيه ميگردند كه در فرآورده توليد اسيد لاكتيك ميكند.
مراحل توليد سوسيس و كالباس:
1. ابتدا گوشت را چرخ ميكنند.
2. سپس ديگر مواد تشكيل دهنده را به گوشت اضافه و توسط همزن آن را يكنواخت ميكنند.
3. خمير حاصل را توسط دستگاه هاي پركن(stuffer) روكش كرده و به فرم دلخواه در مي آورند.
4. سپس سوسيس و كالباس ها توسط هوا خشك، پخته و يا دودي ميگردد.
5. محصول نهايي را توسط وكيوم بسته بندي ميكنند.
نكته:اندازه سوسيس و كالباس به اندازه نازل(nozzle) دستگاه پر كن بستگي دارد.
اسامي برخي از سوسيس و كالباس ها:
1. کالباس خشك معمولي (bologna): از گوشت، تكه هاي پسته، سير، فلفل و ديگر ادويه جات تهيه ميگردد.
2. مارتادلا
3. سالامي
4. پپروني
5. بلغاري
6. هات داگ و يا فرانكفورتر (hot dog)(frankfurters)(wieners):پخته شده و دودي ميباشند.طعم آنها معمولا ملايم تر و پر آب تر از ساير سوسيس ها ميباشد.
7. كوكتل(cocktail wieners):نوع كوچكتر هات داگ ميباشند.
8. كنسرو سوسيس(vienna)
9. ليونر
10. سوسيس خون(blood SAUSAGE): از گوشت، چربي و خون خوك، خرده نان وآرد ذرت تهيه ميگردد.
نكته: ژامبون
نكته:بيش از 200 نوع سوسيس و كالباس وجود دارد كه معروفترين آنها متعلق به ايتاليا و آلمان ميباشد.
مضرات سوسيس و كالباس:
*نيترات سديم در بدن انسان به نيتروزآمين تبديل شده و سرطانزا ميباشد. به همين خاطر معمولا ويتامين C را به فرآورده اضافه ميكنند تا از شكل گيري نيتروزآمين طي عمل گوارش جلوگيري شود.
*نيتريت ها بسيار سمي ميباشند. بنابراين در تهيه سوسيس ها در مصرف اين نگهدارنده بسيار احتياط ميگردد. نيتريت در بدن با ميوگلوبين تركيب شده و ماده اي بنام نيتروزگلوبين را ايجاد ميكند كه موجب بروز سرطان معده ميشود.
*فسفات ها با ايجاد اختلال در جذب كلسيم در بدن خطر ابتلا به پوكي استخوان را افزايش ميدهند.
*سوسيس و كالباس حاوي نمك و چربي زيادي ميباشند.
نكته:سوسيس و كالباس مرغوب يك غذاي مناسب ميباشد مشروط بر اينكه در مصرف آنها زياده روي نگردد.
نحوه نگهداري:
سوسيس و كالباس هاي تازه تا 2 روز و نوع خشك آنها تا 5 هفته در يخچال قابل نگهداري است. اما براي نگهداري بيش از 2 روز، سوسيس و كالباس را بهتر است در فريزر نگهداري كنيد.
ويژگيهاي سوسيس و كالباس مرغوب:
*بايد داراي پوست براق باشند.
*داراي بسته بندي مناسب و بدون حباب هوا باشند.
*پس از پخته شدن كاهش حجم ندهند. هر قدر كيفيت گوشت بكاررفته پايين تر باشد، ميزان چروكيدگي و افت حجمي سوسيس و كالباس نيز پس از پخت بيشتر خواهد بود.
*هر قدر درصد گوشت در فرآورده بيشتر باشد، مرغوبيت آن نيز بالاتر خواهد بود.
*در آنها از خرده هاي نان،آرد و چربي بيش از اندازه استفاده نشده باشد.
* فاقد گلوتن(gluten) باشند. يعني فاقد خرده نان، پودرسيب زميني و برنج باشند. اين سوسيس و كالباس ها ايجاد حساسيت نكرده و از درصد گوشت بالاتري برخوردار ميباشند.
*سوسيس و كالباس نبايد داراي لكه هاي تيره و سبز رنگ باشند.
ارزش غذايي 28 گرم سوسيس پخته:
كالري 88 كيلو كاري
چربي 7.6 گرم
كلسترول 19 ميلي گرم
سديم 320 ميلي گرم
كربوهيدرات 0.7 گرم
پروتئين 4 گرم
نحوه پخت سوسيس و كالباس:
ميتوان آنها را بخار پز، آب پز، كباب پز و يا سرخ كرد.
منبع : سایت ایرانیان انگلستان
Mina_Mehr
29th July 2009, 03:25 PM
سوسیس و کالباس موجب بروز بیماری های ریوی می شوند
با توجه به مصرف روز افزون غذاهای آماده از جمله فرآورده های گوشتی نظیر سوسیس و کالباس، مضرات آنها نیز رو به گسترش است و تحقیقات نشان می دهد که این گونه خوراکی ها موجب بروز بیماری های ریوی نیز می شود.به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هلت دی، محققان می گویند بین رژیم غذایی سرشار از غذاهای آماده تهیه شده از گوشت ها مانند سوسیس، کالباس، همبرگر، هات داگ و بیماری حاد ریوی ارتباط وجود دارد.
آمار نشان می دهد افرادی که ماهانه 14 وعده یا بیشتر از این نوع محصولات گوشتی مصرف می کنند، بیشتر در معرض این گونه بیماری ها هستند.
این ارتباط حتی پس از در نظر گرفتن متغیرهایی همچون سن ، سیگار کشیدن و میزان مصرف میوه و سبزی در رژیم غذایی مشاهده شد. در ضمن مشخص شده هرچه میزان مصرف این نوع غذاهای گوشتی بیشتر باشد، به طور متوسط احتمال ابتلا به این گونه بیماری ها نیز بیشتر است.
بیماری های مزمن ریه و برونشیت حاد چهارمین عامل مرگ و میر در ایالات متحده است، البته مهم ترین ریسک فاکتور ابتلا به این بیماری سیگار کشیدن است.
این گونه محصولات عمل آوری شده سرشار از ترکیبات نیتریت هستند که نه تنها برای ریه، بلکه برای دیگر سیستم های بدن نیز مضر شناخته شده اند
منبع: persianforum
امير آشنا
7th August 2009, 11:48 AM
مطالب جالبی توسط دوستان مطرح شد . متاسفانه مشکل اینجاست که مثل خیلی از کالاها و مواد دیگه ؛ سوسیس و کالباس خودشون وارد ایران شدن ولی فرهنگ مصرفشون خیر ...
این فرآورده های گوشتی می تونن خیلی مفید باشن ولی دلیلش چیه که ضررشون از منفعتشون بیشتره ...؟ :-?
B O S S
7th August 2009, 02:29 PM
تعریف
سوسیس، ماده غذایی است که از گوشت چرخ شده و ادویه جات مختلف تهیه می شود. ریشه این لغت فرانسوی می باشد. (در قدیم، مواد سوسیس را داخل روده حیوانات جاسازی می کردند) و همراه با همین پوشش، سوسیس ها را بسته بندی می کنند. امروزه جنس این رویه ها معمولاً ازپلاستیک، کلاژن یا سلولز می باشد. با وجود این که به دلیل مواد نگهدارنده، سوسیس ها تاریخ مصرف طولانی مدتی دارند، اما کنسرو سوسیس هم موجود می باشد.
تاریخچه سوسیس
تولید سوسیس، نتیجه مهارت و توانایی قصابان است. آنها گوشت قسمت هایی از بدن که قابل خوردن است، اما ظاهر جالبی ندارد را تبدیل به سوسیس می کنند؛ در عین حال که با اضافه نمودن مواد نگهدارنده به آن، از فساد سریع گوشت هم جلوگیری می نمایند.
اعتقاد بر این است که سومری ها، اولین کسانی بودند که حدود 3000 سال قبل از میلاد مسیح، سوسیس را اختراع نمودند. در کشور چین حدود 589 سال قبل از میلاد، اولین سوسیس از گوشت بز و بره تهیه شد. حکایات تاریخی بر این نکته دلالت دارد که سوسیس یکی از قدیمی ترین غذاهاست و در کتاب های تاریخ یونان هم نام آن آمده است.
در پانصد سال قبل از میلاد مسیح در ادبیات یونان راجع به این ماده غذایی مطالبی نوشته شده است و حتی هومر در نوشته های خود به سوسیس و کالباس اشاره هایی کرده است.
کلمه سالامی را در کتابهای یونان قدیم می توان پیدا کرد و تصور می رود اولین بار در شهر سالامی واقع در ساحل شرقی یونان ساخته شده است. لغت سوسیس از کلمه لاتینی Solsus به معنی نمک شور گرفته شده است و شاید به این دلیل باشد که امروزه این کلمه به Sausage عوض شده زیرا طرز تهیه آن تغییر کرده و از روشهای مختلف برای تهیه آن استفاده می شود.
رومیان باستان علاقه زیادی به کالباس و سوسیس داشتند و در اغلب جشن های مذهبی از این محصولات نیز استفاده می کردند. به طوری که در فستیوال Oniginstic که به مناسبت عید مذهبی برپا شده بود مقدار زیادی از آن مصرف و موجب گردید که مورد اعتراض شدید روحانیون قرار گیرد.
زمانی که کنسانتین به امپراطوری رسید و مسیحیت را پذیرفت روحانیون او را مجبور به برداشتن فستیوال های Floralian و Lupercalian کردند که وی به طور جدی برای جلوگیری از مصرف سوسیس و کالباس مبارزه نمود و بعد از آن در بسیاری از نقاط، مصرف این فرآورده های گوشتی منع شد ولی کم کم با اعتراض مردم قانون منع برداشته شد و دوباره تهیه و مصرف کردن آن در بین مردم رواج یافت.
در دوران سلطنت یکی از امپراطوران رم به نام نرو «Nero»، هنگام جشنواره ها از سوسیس بسیار زیاد استفاده می کردند. اما برخی کلیساهای کاتولیک، مصرف سوسیس را گناه می دانستند. به همین دلیل مصرف سوسیس ممنوع شد. در اوایل قرن 10، به دلیل آن که با مسموم کردن سوسیس ها افراد مورد نظر را می کشتند، تولید سوسیس ممنوع اعلام گردید.
دسته بندی انواع سوسیس
سوسیس ها را می توان بر مبناهای متفاوت دسته بندی کرد؛ مثلاً بر اساس نوع گوشت مصرفی یا طبق دیگر مواد افزودنی به سوسیس. معمولاً سوسیس ها را بر اساس طرز تهیه شان دسته بندی می کنند. اما به طور کلی سه دسته سوسیس داریم:
سوسیس های پخته
سوسیس های خشک
سوسیس های تازه
سوسیس های پخته
از گوشت تازه که خوب پخته شده آنرا تهیه می کنند. این دسته از سوسیس ها را یا بلافاصله بعد از پختن مصرف می کنند یا آنها را در یخچال نگهداری نموده و قبل از مصرف، آنها را گرم می کنند. این سوسیس ها را نمی توان برای مدت طولانی نگهداری کرد. مثال آن، سوسیس هایی است که از جگر تهیه می شوند.
سوسیس های دودی پخته
این دسته از سوسیس ها را بعد از پختن، دودی می کنند (یا حتی با دود می پزند). این دسته از سوسیس ها را گرم یا سرد مصرف می کنند. اما حتماً باید در یخچال نگهداری شوند. کالباس و مارتادلا دو نوع از این دسته سوسیس ها می باشند.
سوسیس های تازه
از گوشتی تهیه می شوند که قبلاً به آن نمک (http://daneshnameh.ir/mavara/mavara-index.php?page=%D9%86%D9%85%DA%A9) نزده اند. این دسته از سوسیس ها را باید در یخچال نگهداری نمود و قبل از مصرف، حتماً باید پخته شوند. مثال آن، سوسیس های ایتالیایی تهیه شده از گوشت تازه گاو و گوشت خوک و سوسیس آلمانی می باشد.
سوسیس های دودی تازه
سوسیس های تازه ای هستند که دودی شده اند. آنها را باید در یخچال نگهداری نمود و قبل از مصرف کاملا پخت. سوسیس رومانی از جمله این نوع سوسیس هاست.
سوسیس خشک
سوسیس های تازه ای هستند که آنها را خشک می کنند. معمولاً این سوسیس ها را سرد مصرف می کنند و می توان برای مدت طولانی آنها را نگهداری نمود. سالامی و سوسیس های تابستانی از جمله این سوسیس ها هستند. برخی کشورهای دنیا مثل آلمان، 1200 نوع سوسیس مختلف از انواع خام، پخته یا خشک به بازار عرضه می کنند.
سوسیس های خام
این نوع را از گوشت خام تهیه می کنند و آنها را نمی پزند. این دسته از سوسیس ها را نمک زده، دودی نموده یا خشک می کنند. بیشتر انواع سوسیس های خام را می توان برای مدت طولانی نگهداری نمود.
انواع سوسیس
هر ملت و هر مذهبی، از گوشت های خاص و همچنین مواد افزودنی مخصوصی برای تهیه سوسیس استفاده می کند. مثلاً انگلیسی ها در تهیه سوسیس، بیشتر از پودر نان (http://daneshnameh.ir/mavara/mavara-index.php?page=%D9%86%D8%A7%D9%86) یا نان سوخاری و کمتر از گوشت استفاده می کنند؛ در حالیکه اغلب مردم کشورهای دنیا این مواد را در تهیه سوسیس به کار نمی برند. سوسیس هایی که موقع پختن باد می کنند، بخش اعظم یک صبحانه کامل را در ایرلند تشکیل می دهند.
از سوسیس در درست کردن انواع ساندویچ یا به عنوان بخشی از یک خوراک خاص استفاده می شود. سوسیس هایی که بدون پوشش می باشند، خود نوعی گوشت محسوب شده و به عنوان منبع پروتئین در تهیه غذاها به کار می روند.
در برخی کشورها، سوسیس های گیاهی هم تهیه می کنند. این دسته از سوسیس ها را می توان از تافی، مغز میوه جات، حبوبات، پروتئین سویا یا هر نوع سبزی دیگر که طی پختن بهم بچسبند و به شکل سوسیس درآیند، تهیه نمود. این دسته سوسیس ها همچون دیگر فراورده های جانشین گوشت، دو بخش هستند: در یک دسته از این سوسیس ها، سبزیجات را به شکل سوسیس های تهیه شده از گوشت درآورده، رنگ خوراکی زده و طعم دار می کنند تا مزه و بافت آن شبیه گوشت واقعی شود.
در دسته دیگر، تنها از ادویه جات و عطر خود سبزیجات استفاده می شود تا سوسیس، طعم طبیعی خود را حفظ نماید و هیچ عملی جهت شبیه سازی آن به گوشت صورت نمی گیرد.
http://www.1pezeshk.com/archives/sandwich.jpg
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1387/04/18/100943214487.jpg
http://nymag.com/images/2/daily/food/06/10/061012sandwich_560.jpg
امير آشنا
7th August 2009, 08:29 PM
آیا به نظرتون در خصوص سوسیس و کالباس جامعه ایران دچار چه مشکلات فرهنگی شده ...؟
اگه نشده که هیچ و اگه به نظرتون این اتفاق افتاده اون مشکل یا مشکلات احتمالی چه مواردی هستند ...؟
8->
AvAstiN
7th August 2009, 08:33 PM
منظورتون از مشكلات فرهنگي چيه؟
امير آشنا
7th August 2009, 08:53 PM
منظورتون از مشكلات فرهنگي چيه؟
هر موردی که مربوط به مصرف غیر اصولی باشه ( از هر نظر ...)
AvAstiN
7th August 2009, 09:29 PM
يه جور كلاس محسوب مي شه البته اين در مورد فست فود كلا مصداق داره به نظرم . مثلا وقتي با دوستات مي خواي بري بيرون اگه بگي كباب بخوريم(كباب داغ نان داغ!!) معمولا كسي قبول نمي كنه و در اغلب اوقات مي رين فست فود .
از طرفي قيمت هم مهمه . قيمت فست فود به مراتب كمتر از رستورانه ديگه .
امير آشنا
7th August 2009, 10:25 PM
يه جور كلاس محسوب مي شه البته اين در مورد فست فود كلا مصداق داره به نظرم . مثلا وقتي با دوستات مي خواي بري بيرون اگه بگي كباب بخوريم(كباب داغ نان داغ!!) معمولا كسي قبول نمي كنه و در اغلب اوقات مي رين فست فود .
از طرفي قيمت هم مهمه . قيمت فست فود به مراتب كمتر از رستورانه ديگه .
پس به نظر شما :
۱. کلاس !
۲. قیمت پائین تر
8->
corrosion
7th August 2009, 11:11 PM
سلام. برای ما ها که تو زندگی خوابگاهی خیلی از این چیزا می خوریم خوب بود بدونیم ممنون.
بعدش چی بخوریم که اثرش کم شه؟
امير آشنا
7th August 2009, 11:51 PM
سلام. برای ما ها که تو زندگی خوابگاهی خیلی از این چیزا می خوریم خوب بود بدونیم ممنون.
بعدش چی بخوریم که اثرش کم شه؟
سلام دوست عزیز @};-
مختصرا میشه گفت فرآوردههای پروسس شده مثل سوسیس و کالباس حتی اگر با کیفیت ترین نوع هم باشن نباید به طور مستمر و در برنامه غذایی گنجونده بشن ...
B O S S
8th August 2009, 03:20 AM
به نظر من یکی از دلایل استفاده زیاد از این مواد غذائی فوری بودن آن در طبخ(سوسیس.همبر) وحظم نسبتا آسان میباشد
Mina_Mehr
28th August 2009, 10:01 PM
به نظر من یکی از دلایل استفاده زیاد از این مواد غذائی فوری بودن آن در طبخ(سوسیس.همبر) وحظم نسبتا آسان میباشد
بله حق با شماست ولي بايد سعي كنيم كه نقش اين ماد غذايي رو در برنامه ي غذايي خودمون كم رنگ كنيم و در مواقع ضروري كه وقت كمي داريم و مجبور به مصرف اين گروه غذايي هستيم بايد مراقب باشيم كه سوسيس و يا كالباسي كه تهيه ميكنيم حتما از نوع درجه ي 1 اون و محصول كارخانه هاي بهداشتي و تآييد شده ي وزارت بهداشت باشه و از خورد همه نوع سوسيس و كالباسي پرهيز كنيم{happy}
B O S S
29th August 2009, 02:03 AM
حتما همینطوره {rock on}
پس پیش به سوی غذاهای سالم و سبک
AvAstiN
29th August 2009, 09:52 AM
به نظر من یکی از دلایل استفاده زیاد از این مواد غذائی فوری بودن آن در طبخ(سوسیس.همبر) وحظم نسبتا آسان میباشد
البته غذاهاي سالمي هم هستند كه زمان پختشون كم هست ها !;)
MR_Jentelman
2nd September 2009, 03:00 PM
سوسيس سرطانزا است
هر چند همه مردم ميدانند سوسيس غذاي سالمي نيست ، اما شيميدانان در يك تحقيق جديدي تركيباتي در سوسيس يافتهاند كه باعث جهش ژنتيكي ميشود و خطر بروز سرطان را افزايش ميدهد.
در تهيه سوسيس و محصولات مشابه از ماده نيترات به عنوان نگهدارنده در آنها استفاده ميشود باعث بروز جهشهاي ژنتيكي سرطانزا ميشود.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، محققان مركز پزشكي دانشگاه نبراسكا در اين مطالعه اقدام به خريد بستههاي بزرگ سوسيس و كالباس از يك فروشگاه كردند.
سيدني ميرويش سرپرست اين تحقيق ميگويد اين نوع فراوردهها به اين خاطر انتخاب شدند كه مصرف زيادي دارند و از نيترات به عنوان ماده نگهدارنده در آنها استفاده ميشود. همچنين مصرف اين نوع گوشتها با ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط شناخته شدهاند.
اين محققان پس از آنكه با آب، تركيبات داخل سوسيس و كالباس را استخراج كردند ، تركيبات N-nitrosoر آن يافتند.
سپس اين مواد در تماس با باكتري سالمونلا قرار داده شد كه ميزان جهش ژنتيكي آن را را چهار برابر افزايش داد.بيشتر تركيبات N-nitroso در حيوانات آزمايشگاهي باعث بروز سرطان شدهاند. اين تركيبات احتمالا در بروز چندين نوع سرطان انساني نقش دارند.
نيترات سديم به برخي فراوردههاي گوشت و ماهي به عنوان يك ماده نگهدارنده افزوده ميشود. چنانچه آثار زيانبار اين ماده ثابت شود، شيوه توليد سوسيس نيز تغيير خواهد كرد. به گزارش پايگاه اينترنتي لايوساينس، ميزان اين مواد شيميايي در مارك برابر متغير است.
ميرويش گفت تفاوت در شيوههاي توليد يك موضوع قابل تحقيق است و درصورت اثبات خطرناك بودن اين تركيبات ميتوان روشهاي توليد را تغيير داد.
مصرف سوسيس در تحقيقات گذشته با ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط شناخته شده است. در تهيه سوسيس از ماده نگهدارنده نيترات سديم استفاده ميشود كه ميتواند به تشكيل مواد شيميايي موسوم به تركيبات كمك كند. اين تركيبات در حيوانات آزمايشگاهي سرطانزا است. ايجاد جهش ژنتيكي در روده خطر بروز سرطان روده بزرگ را افزايش ميدهد.
محققان قصد دارند در آينده تاثير سوسيس در موشها آزمايش كنند.
جيمز هاجز رييس بنياد موسسه گوشت آمريكا درواشگتن نتايج اين تحقيق را مقدماتي خواند كه نياز به بررسيهاي بيشتر دارد و گفت سرطانزايي اين تركيبات درانسان اثبات نشده است.
به گفته اين گروه صنعتي ميزان نيترات مورد استفاده در اين تحقيق بسيار بيشتر از آن مقداري است كه در فراوردههاي گوشت استفاده ميشود.
وي افزود اين خطر محدود به سوسيس نيست. ماهي خشك نمك اندود شده و ادويههايي مانند سسس سويا حاوي ميزان مشابه اين ماده شيميايي است.
منبع: خبر گزاری ایرنا
MR_Jentelman
14th September 2009, 07:58 PM
سوسيس دودي با طعم سرطان
دودي كردن مواد غذايي از ساليان پيش براي ميكربزدايي و افزايش ماندگاري اين مواد رايج بوده، اما امروزه برخي متخصصان تغذيه معتقدند دودي كردن زياد مواد موجب سرطاني شدن آنها ميشود.
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/02/12/100905717638.jpg
علي ميلاني بناب، كارشناس ارشد تغذيه در اين خصوص ميگويد: باتوجه به عطر، طعم و رنگ خوشايندي كه بهواسطه دودي كردن در مواد غذايي ايجاد ميشود، امروزه با داشتن امكانات منجمدسازي و وجود يخچال، استفاده از فرآيند دودي كردن ديگر به منظور افزايش ماندگاري محصول نيست بلكه اين ارضاي ذائقه تنوعپذير انسان قرن بيست و يكمي است كه هنوز دودي كردن را مورد اقبال قرار ميدهد و آن را به فهرست بلند بالاي عوامل خطرزاي سلامتي اضافه ميكند.
به گفته وي فرآيند دودي كردن باعث جلوگيري از رشد باكتريها و كند شدن روند تجزيه چربيها در محصول ميشود. ولي در مقابل دود به كار گرفته شده حاوي صدها مواد سمي است كه در پارهاي از موارد مشابه تركيبات سمي موجود در دود سيگار است كه اين تركيبات با تحريك دستگاه گوارش به طور جدي ميتواند بر سلامت انسان اثر بگذارد و احتمال بروز برخي سرطانها از قبيل سرطان معده و كولون را بالا ببرد.
جالب است بدانيد خطر استفاده 50 گرم سوسيس دودي معادل مصرف يك پاكت سيگار يا 4 روز تنفس هواي آلوده شهري است.
ميلاني بناب با اشاره به اين موضوع خاطرنشان ميكند: براي دودي كردن محصول 8 تا 10 ساعت آن را در اتاقكهاي مخصوص در معرض دود حاصل از سوختن تدريجي چوب درختاني مانند توسكا، سپيدار و صنوبر قرار ميدهند و بسته به نوع چوب طعم متفاوتي در محصول نهايي ايجاد ميشود.
وي ميگويد: در شرايط غيركنترل شده، سوختن اين مواد (بويژه چوب صنوبر) باعث ايجاد تركيبات «هيدروكربني پليسايكليك آروماتيك» نظير «آنتراسن» ميشود كه اين تركيبات سمي و سرطانزا هستند و به محصول دودي شده راه مييابند.
علاوه بر اين مونواكسيدكربن حاصل از سوخت چوب با هموگلوبين و ميوگلوبين خون موجود در محصول تركيب ميشود و رنگ خاص محصولات دودي را ايجاد ميكند. ميلاني بناب اظهار ميكند: مونواكسيدكربن بار ميكروبهاي هوازي را در محصول نهايي ميكاهد و اكسيداسيون چربيها را كندتر ميكند كه البته با تحريك ميكروبهاي سازنده هيستامين، مقدار هيستامين را در محصول بالا ميبرد و ميتواند باعث بروز واكنشهاي حساسيتي يا آلرژيك در مصرفكننده شود.
فرآيند دودي كردن باعث ايجاد تركيبات پراكسيدي بخصوص در سطح مواد گوشتي ميشود كه اين تركيبات نيز به نوبه خود بر خطر سرطان زايي محصول ميافزايند. اين كارشناس ارشد تغذيه ضمن اعلام اين مطلب ميافزايد: دودي كردن مواد گوشتي بويژه گوشت، ماهي، امكان فعاليت باكتري «ليستريا مونو سايتوژنز» را در محصول افزايش ميدهد، اين باكتري يكي از عوامل ايجاد مسموميتهاي غذايي است كه ميتواند علائم شديدي در نوزادان، سالمندان و ديگر افراد آسيبپذير ايجاد كند.
وي ميگويد: افراد مبتلا به سردردهاي ميگرني نيز بايد از خوردن مواد گوشتي دودي اجتناب كنند زيرا اين مواد غذايي حاوي تيرامين هستند و باعث تشديد اين نوع سردردها ميشوند.
خطرات ديگر
علاوه بر خطرات ذكر شده در بسياري از موارد ديده شده، مواد اوليه گوشتي كه براي دودي كردن مورد استفاده قرار ميگيرند حاوي آلودگيهاي اوليه و تركيبات حاصل از فساد موادغذايي هستند.
ميلانيبناب تصريح ميكند: باتوجه به اين كه در اين فرآيند، طعم ماده غذايي تغيير پيدا ميكند، تشخيص فساد اوليه ماده غذايي مشكل ميشود و اين ويژگي زمينه سودجويي و تقلبهاي موادغذايي را فراهم ميكند. وي در پايان خاطرنشان ميكند: اغلب غذاهاي دودي شده حاوي مقادير بالاي نمك هستند كه اين مساله ميتواند باعث بروز بيماريهايي مانند پرفشاري خون و سرطان شود، لذا بهتر است افراد مبتلا به اين بيماريها از خوردن اين نوع موادغذايي خودداري كنند.
منبع:جام جم آنلاين
MR_Jentelman
18th September 2009, 08:05 PM
سوسیس علیه ریه
آیا شما هم گرفتار سرعت بالا و روابط پیچیده ی زندگی امروز شدهاید؟ شما هم در پیک نیکها خوراکیهای آماده، مثل سوسیس و کالباس و همبرگر را ترجیح می دهید؟
کیف بچهها را هم از نانهایی که لای آن از این جور چیزها گذاشته شده، پر می کنید؟ شکی نیست که آماده کردن و خوردن یک ساندویچ کالباس خیلی سریع تر و راحت تر از تهیه ی یک وعده آبگوشت است و احتمالاً، متاسفانه بچهها هم از ساندویچ استقبال بیشتری می کنند.
اما هیچ شده به زیانها و خطرهای این رژیمی که به آن عادت کردهاید، فکر کنید؟ به تازگی محققان هشدارهای جدیدی درباره ی زیانهای اینگونه فرآوردههای گوشتی آماده دادهاند.
http://img.tebyan.net/big/1386/02/342115710229110612402211342664174224129135.jpg
البته تا به حال هشدارهای زیادی درباره ی خطر فرآوردههای گوشتی، مانند همبرگر، هاتداگ (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrition_news/nutrition_news/2003/12/1/4506.html)، سوسیس، کالباس و مشابه آن شنیده بودیم، اما بیشتر این خبرها حول این محور می چرخید که مواد نگهدارنده ی موجود در این فرآوردهها می تواند احتمال بروز انواع سرطانها (http://www.tebyan.net/nutrition_health/dites/disease_dites/cancer/2006/11/19/29524.html)را زیاد کند، بهخصوص سرطانهای دستگاه گوارش (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrition_news/nutrition_news/2006/6/22/18221.html).
چندی قبل هم هشداری از محققان شنیدیم درباره ی بالا رفتن احتمال ابتلا به سرطان سینه (http://www.tebyan.net/nutrition_health/dites/disease_dites/cancer/2006/2/28/16033.html) در افرادی که از این فرآوردههای گوشت قرمز (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/meats/2005/8/6/12332.html) بیشتر استفاده می کنند.
این بار محققان هشدار دادهاند که نیتریت موجود در فرآوردههای گوشتی می تواند احتمال بیماری "انسداد مزمن ریوی" را بالا ببرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی رویترز، محققان دانشگاه كلمبیا در آمریکا می گویند حتی حذف عوامل خطرساز دیگر، مانند سیگار كشیدن، (http://www.tebyan.net/nutrition_health/society_health/smoking/2003/10/21/3998.html) رژیم غذایی ناسالم و نیز بالا رفتن سن هم اثری در این نتیجه گیری نداشت و باز هم می توان گفت احتمال ابتلا به بیماری مزمن انسداد ریوی در افرادی كه دست كم 14بار در ماه، فرآوردههای گوشتی مصرف می كردند، 78 درصد بیشتر از افرادی بود كه این فرآوردههای گوشتی را مصرف نمی كردند.
در بیماری انسداد مزمن ریوی، که به آن "برونشیت مزمن" هم می گویند، عملکرد ریه تا حدی پایین می آید و فرد به طور مداوم دچار سرفه (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/respiratory/2004/2/17/5523.html) و تنگی نفس (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/respiratory/2005/8/3/12299.html) می شود. اغلب این بیماران که سیگاری هم هستند، لبها و انگشتان کبودی دارند که نشان دهنده ی پایین آمدن اشباع اکسیژن خون آنها به دلیل ناکارآمدی مجاری ریوی شان است.
به گفته ی این محققان، نیتراتها كه برای پیشگیری از خراب شدن گوشت و رنگ دار كردن به فرآوردههای گوشتی اضافه می شوند، می توانند به بافت ریه آسیب بزنند. لازم به توضیح است که در صنایع غذایی، در تهیه ی اغلب غذاهای آماده و کنسروی، از این نوع مواد نگهدارنده، برای حفظ طعم و تازگی خوراکیها، به طور گسترده استفاده می شود.
با این حال به نظر می رسد هنوز اعلام نظر قطعی جامعه ی پزشکی، پیرامون این اتهام جدید علیه همبرگر و سوسیس و کالباس، خیلی زود باشد.
خود این محققان تاكید كردهاند ملاحظات و محدودیتهایی در این مطالعه وجود دارد که نمی توان از آن یک نتیجه ی قاطع و صد در صد، علیه نیتریتها و فرآوردههای گوشتی گرفت.
برای این کار نیاز است که موضوع در گروههای جمعیتی مختلف و نمونههای بیشتری مطالعه شود.
البته شرط احتیاط و عقل آن است که تا اعلام نتیجه ی قطعی این مطالعه، از غذاهای تازه و همچنین گوشت سفید مرغ و ماهی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/meats/2006/4/24/17025.html) بیشتر در رژیم غذایی مان استفاده کنیم و مصرف مقادیر کافی از میوه و سبزیجات را فراموش نکنیم، چرا که به هر حال فایدههای این مواد غذایی مشخص شده است.
این تحقیق در آخرین شماره ی نشریه ی "بیماریهای تنفسی و مراقبتهای ویژه" آمریکا منتشر شده است.
منبع: همشهری
Mina_Mehr
27th September 2009, 12:10 AM
سوسیس و کالباس استرس را افزایش میدهند
یک متخصص تغذیه گفت:«مواد غذایی فرآوری شده و سوسیس و کالباس در افزایش استرس بدن نقش بسزایی دارند.»
دکتر مسعود کیمیاگر در گفتگو با سامانه خبری «سلامتنیوز» با بیان اینکه تغذیه مناسب کمک موثری به کاهش استرس و اضطرابهای ناشی از زندگی شهرنشینی میکند، اظهار داشت:«ماست، شیر، لاکتوتین موجود در کاهو و برخی از سبزیجات و میوهها چون سیب و انگور در ایجاد آرامش جسمی و روحی انسان تاثیرگذارند.»
وی افزود:«البته به همان اندازه که مصرف میوهها میتواند در کاهش استرس تاثیرگذار باشد، مصرف چای، قهوه و نوشابههای کافئیندار نیز در افزایش اضطراب و استرس موثر است.»
این متخصص تغذیه تصریح کرد:« برخی از افراد گمان میکنند که مصرف نوشیدنیهای الکلی میتواند آنها را از مشکلات و دغدغههای زندگی روزمرهشان رها کند این در حالی است که براساس تحقیقات صورت گرفته مصرف این نوع از نوشیدنیها در درازمدت فرد را با استرس بیشتری مواجه خواهد کرد.»
وی تاکید کرد:«عادات نامناسب غذایی مانند خوردن غذا در حین انجام کار و در اماکن شلوغ و پر سرو صدا نیز امکان هضم آن را دشوار کرده و فرآیند جذب غذا را با اختلال مواجه خواهد کرد.»
کیمیاگر ادامه داد:«مواد غذایی که به صورت بستهبندی در فروشگاههای موادغذایی عرضه میشوند، نیز دارای مقدار متنابهی از افزودنیهای غذایی هستند که در افزایش هیجانات روحی و جسمی انسان تاثیرگذار است.»
وی یادآور شد:« بیشتر مواد غذایی طبیعی دارای کارکرد مشابهی در کاهش استرس و اضطراب هستند و در مقابل مواد غذایی فرآوری شده علاوه بر ایجاد مشکلات گوارشی در افزایش هیجانات روحی و جسمی انسانها موثرند.»
منبع:سلامت نيوز
matrix
13th December 2009, 12:32 AM
سوسيس جزو خوردنيهاي دلچسب در سراسر دنياست، اما آيا تاكنون به اين نكته توجه كردهايد كه مصرف سوسيس با چه مضراتي همراه است و يا اينكه چرا قيمت سوسيس از بسياري خوراكيها ارزانتر است؟
به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه سيستان و بلوچستان، يكي از پزشكان انگليسي پس از ملاقلات و صحبت با قصابان و متخصصان تغذيه به نتايج زير رسيده است: معمولا سوسيسهاي گوشتي بايد حداقل داراي 42 درصد گوشت باشند اما در واقع اين حداقل، 32 درصد است البته در قالب بستهبندي هايي با برچسب سوسيسهاي معمولي.
هر ساله حدود 100 هزار تن سوسيس در رستورانها و فستفودها استفاده ميشود. مكانهايي كه شخص نميتواند اتيكت و يا برچسب روي جلد سوسيس را بخواند.
تحقيقات نشان دادهاند كه متوسط مصرف سوسيس در مدارس شامل 25 درصد چربي و يك گرم نمك است و در واقع چربي آن بيشتر از يك دونات و يا نان شيريني و نمك آن نيز بيشتر از يك ليوان آب شور است.
فرآوردههاي حيواني، مخصوصا گوشت قرمز داراي چربي اشباع شده هستند.
تحقيقات پزشكي نشان داده است كه چربي اشباع شده، شريانها و رگهاي بدن را به صورت لايهاي مي پوشاند. به مرور اين لايه بيشتر ميشود و چربي بيشتري در اطراف رگها انباشته ميشود كه اين امر ميتواند منجر به انسداد رگها و در نتيجه حملات قلبي و يا نارسايي قلب شود.
نمك، فشار خون را بالا مي برد و فشار خون بالا نيز عملكرد قلب را تحت تاثير قرار ميدهد.
محققان دو رژيم غذايي سالم و ناسالم را طي يكسال با هم مقايسه كردند. در رژيم غذايي ناسالم تنها 10 روز طول ميكشيد تا نشانههاي افزايش سطح كسترول خون آشكار شود.
مشخص است كه مصرف مقدار كمي سوسيس صدمه زيادي به بدن نميرساند، اما همانطور كه گفته شد مصرف زياد اين ماده غذايي به دليل وجود نمك، چربي اشباع شده و همچنين گاهي عدم رعايت بهداشت در ساخت آن، ميتواند با سرعت نسبتا زيادي به سلامت انسان آسيب جدي وارد كند.
matrix
20th December 2009, 11:41 AM
شما هم گرفتار سرعت بالا و روابط پیچیده زندگی امروز شدهاید؟ شما هم در پیکنیکها خوراکیهای آماده مثل سوسیس و کالباس و همبرگر را ترجیح میدهید؟
کیف بچهها را هم پر میکنید از نانهایی که لای آن از اینجور چیزها چپانده شده؟ شکی نیست که آماده کردن و خوردن یک ساندویچ کالباس خیلی سریعتر و راحتتر از تهیه یک وعده آبگوشت بزباش است و احتمالاً، متاسفانه بچهها هم از آن استقبال بیشتری میکنند.
اما هیچ شده به زیانها و خطرهای این رژیمی که به آن عادت کردهاید، فکر کنید؟ بهتازگی محققان هشدارهای جدیدی درباره زیانهای اینگونه فراوردههای گوشتی آماده دادهاند.
البته تا به حال هشدارهای زیادی درباره خطر فراوردههای گوشتی، مانند همبرگر، هاتداگ، سوسیس، کالباس و مشابه آن شنیده بودیم، اما بیشتر این خبرها حول این محور میچرخید که مواد نگهدارنده موجود در این فراوردهها میتواند احتمال بروز انواع سرطانها را زیاد کند؛ بهخصوص سرطانهای دستگاه گوارش. چندی قبل هم هشداری از محققان شنیدیم درباره بالا رفتن احتمال ابتلا به سرطان سینه در افرادی که از این فراوردههای گوشت قرمز بیشتر استفاده میکنند.
این بار محققان هشدار دیگری دادهاند و آن اینکه نیتریت موجود در این مواد غذایی میتواند احتمال بیماری «انسداد مزمن ریوی» را بالا ببرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی رویترز، این محققان دانشگاه كلمبیا در آمریکا، میگویند حتی حذف عوامل خطرساز دیگر، مانند سیگار كشیدن، رژیم غذایی ناسالم و نیز بالا رفتن سن هم اثری در این نتیجهگیری ندارد و باز هم میتوان گفت احتمال ابتلا به بیماری مزمن انسداد ریوی در افرادی كه دستكم ۱۴بار در ماه فراوردههای گوشتی مصرف میكردند، ۷۸ درصد بیشتر از افرادی بود كه این فراوردههای گوشتی را مصرف نمیكردند.
در بیماری انسداد مزمن ریوی، که به آن «برونشیت مزمن» هم میگویند، عملکرد ریه تا حدی پایین میآید و فرد بهطور مداوم دچار سرفه و تنگی نفس است. اغلب این بیماران که سیگاری هم هستند، لبها و انگشتان کبودی دارند که نشان دهنده پایین آمدن اشباع اکسیژن خون آنها به دلیل ناکارآمدی مجاری ریویشان است.
به گفته این محققان، نیتراتها كه برای پیشگیری از خراب شدن گوشت و رنگدار كردن به فراوردههای گوشتی اضافه میشوند، میتوانند به بافت ریه آسیب بزنند. لازم به توضیح است که در صنایع غذایی، در تهیه اغلب غذاهای آماده و کنسروی، از این نوع مواد نگهدارنده، برای حفظ طعم و تازگی خوراکیها، بهطور گسترده استفاده میشود.
با این حال به نظر میرسد هنوز برای اعلام نظر قطعی جامعه پزشکی پیرامون این اتهام جدید علیه همبرگر و سوسیس و کالباس، خیلی زود باشد.
خود این محققان تاكید كردهاند ملاحظات و محدودیتهایی در این مطالعه وجود دارد که نمیتوان از آن یک نتیجه قاطع و صد در صد، علیه نیتریتها و فراوردههای گوشتی گرفت.
برای این کار نیاز است که موضوع در گروههای جمعیتی مختلف و نمونههای بیشتری مطالعه شود. تا آن زمان، البته شرط احتیاط و عقل آن است که از غذاهای تازه و همچنین گوشت سفید مرغ و ماهی بیشتر در رژیم غذاییمان استفاده کنیم و مصرف مقادیر کافی از میوه و سبزیجات را فراموش نکنیم؛ چرا که به هر حال فایدههای اینها مشخص شده است.
Mina_Mehr
10th October 2010, 03:19 PM
يك متخصص تغذيه:
مصرف سوسيس و کالباس و نوشابههاي حاوي کافئين باعث افزايش استرس ميشوند
مصرف سبزيجات و ميوهها در کاهش استرس موثر است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
يك متخصص تغذيه با بيان اين كه مواد غذايي فرآوري شده، سوسيس و کالباس در افزايش استرس نقش بسزايي دارند، گفت: در مقابل ماست، شير، لاکتونين موجود در کاهو و برخي از سبزيجات و ميوهها مانند سيب و انگور در ايجاد آرامش جسمي و روحي افراد تاثيرگذار هستند.
دکتر مسعود کيمياگر در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران، گفت: همان اندازه که مصرف ميوهها ميتواند در کاهش استرس تاثيرگذار باشد مصرف چاي، قهوه و نوشابههاي حاوي کافئين نيز در افزايش اضطراب و استرس موثر است.
وي تصريح کرد: برخي از افراد گمان ميکنند که مصرف نوشيدنيهاي الکلي ميتواند آنها را از مشکلات و دغدغههاي زندگي روزمرهشان رها کند ولي اين در حالي است که براساس تحقيقات مصرف اين نوع از نوشيدنيها در دراز مدت فرد را با استرس بيشتري مواجه خواهد کرد.
دکتر کيمياگر تاکيد کرد: عادات نامناسب غذايي مانند خوردن غذا در حين انجام کار و در اماکن شلوغ و پر سر و صدا نيز امکان هضم آن را دشوار کرده و فرآيند غذا را با اختلال مواجه خواهد کرد.
وي ادامه داد: مواد غذايي که به صورت بسته بندي در فروشگاههاي مواد غذايي عرضه ميشوند نيز داراي مقدار مشابهي از افزودنيهاي غذايي هستند که در افزايش هيجانات روحي و جسمي انسان تاثيرگذار است.
وي در پايان گفت: بيشتر مواد غذايي طبيعي داراي کارکرد مشابهي در کاهش استرس و اضطراب هستند و در مقابل مواد غذايي فرآوري شده علاوه بر ايجاد مشکلات گوارشي در افزايش هيجانات روحي و جسمي افراد موثر هستند.
شه پری
26th February 2012, 06:14 PM
گوشت سگ و گربه منظورتونه....؟
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.