solinaz
26th August 2013, 08:21 PM
این میوه كم و بیش در مناطق مختلف پرورش می یابد كه دارای انواع مختلفی مثل : آلو بخارا ، آلو زرد ، آلو سیاه ، آلوچه و … می باشد و در تهیه غذاهای مختلفی مثل : مرغ ، كوفته ، خورشت به، خورشت سیب ، خورشت اسفناج و فسنجان بكار می رود. آلو دارای خواص درمانی چون ضد یبوست ، برطرف كننده تب ، صفرا ، خشكی مزاج و غلظت خون است
آلو بخارا
آلو بخارا از تیره گل سرخیان " Rosaceae" از جنس "Prunus" مىباشد. نام علمى این درختچه عبارت است از: "Prunus spinosa L Var. Bukharensis"
آلو بخارا درختچهاى است به طول در حدود سه متر كه هر قدر فواصل كشت آن محدودتر باشد بر ارتفاع آن اضافه مىشود.این درخت در روستاهاى بخش مركزى و بخش در میان بیرجند بفراوانى كشت می گردد. باید دانست گونههاى بادام، زردآلو، گیلاس، هلو، آلو، گوجه و آلوچه از همین جنس "Prunus" مىباشند.
برگهاى این درخت بیضى و به صورت یك در میان و به طول 4-6 سانتیمتر، گلهاى آن به صورت دستههائى مانند آلبالو به رنگ سفید و میوه آن مدور به رنگ بنفش میباشد. میوه این درخت به طورى كه در مخزن الادویه آمده، اثر هضم كننده، اشتهاآور و محرك ترشحات صفراوى دارد. طعم میوه برخلاف سایر آلوها، ترش و داراى اسیدمالیك، قند و مواد آلبومینوئیدى و پكتیكى مىباشد. ریشه این درخت اثر قابض دارد.
میوه این درخت كمتر به صورت تازه و بیشتر به صورت خشك مصرف خوراكى دارد. نوع خشك شده آن در انواع سوپها و خوراكها و خیسانده آن در آب در صبح و قبل از ناشتا به منظور لینت مزاج و رفع یبوستهاى عادى و تقویت اعمال كلیه به كار می رود. در داخل میوه هستهاى كه داراى مغز هسته یا دانه مىباشد، وجود دارد. چون بر روى میوه پوسته نسبتاً سختى وجود دارد، میوه رسیده را به منظور جداسازى پوسته آن پس از برداشت در داخل آب جوش ریخته و بیرون مىكشند تا بدین وسیله جداسازى پوست از میوه بآسانى انجام شود.
خواص تغذیه ای و درمانی آلو :
_ آلوی سیاه حرارت درونی بدن را فرو می نشاند.
_ آلو حالت تهوع را از بین می برد. از این رو افرادی که به حالت تهوع و سرگیجه مبتلا می باشند ، بهتر است روزانه چند عدد آلو بمکند.
_ آلو ضد تب و سردردهای صفراوی است.
_ آلو طبیعتی سرد دارد ، پس برای افراد گرم مزاج مناسب است.
_ آلوی سیاه در مبتلایان به خارش بدن مانند خارش پشت، زیربغل ، گردن ، شانه مؤثر است.
طبیعی ترین، بهترین، و بی خطرترین راه معالجه یبوست و بواسیر ، استفاده از اشکال مختلف آلو و آلوی خشک است که باید آن را به شکل پخته یا خیس کرده مصرف کنند.
_ آلو تقویت کننده و تنظیم کننده دستگاه هاضمه است .
_ خوردن آلوی تازه یا پخته و یا کمپوت آلو برای درمان بیماران مبتلا به روماتیسم، نقرس و تصلب شرائین مفید است.
_ مصرف آلو به صورت پخته برای افراد ضعیف و مسن بهتر است، زیرا آلوی خام دیرهضم می شود.
_ آلو در معالجه کم خونی، ضعف و ناتوانی و خستگی جسمی مفید است.
_ آلو سرشار از ویتامین های A و C ، کربوهیدرات ( مواد نشاسته ای )، آهن ، کلسیم و سایر املاح می باشد.
_ آلوی خشک برای مبتلایان به سوء هاضمه بسیار مفید است.
_ برگه آلو، بهترین ضد سم می باشد.
_ برگه آلو، دستگاه هاضمه را در بدن تنظیم می نماید.
_ غنی از منیزیم، سدیم، فسفرو پتاسیم است.
_ به مقدار كافی فیبر غذایی را برای بدن تامین می كند.
_در حفظ سلامتی كبد موثر بوده و باعث سم زدایی از سیستم گوارشی می شود. همچنین در مبارزه با عفونت و تب های روده ای بسیار حائز اهمیت است.
_ از آنجا كه حاوی مقدار زیادی فسفر است، در افزایش قدرت فعالیت های ذهنی تاثیرگذار می باشد.
_ نوشیدن آب آلو در دفع انگل های معده بسیار موثر می باشد.
پژوهشگران معتقدند از آلو مىتوان به عنوان ضدعفونىكننده غذا استفاده كرد. آلوى خشك خواص ضد میكروبى دارد كه مىتواند خطر آلودگى گوشت را كم كند. افزودن آلو یا عصاره آن به گوشت قیمه شده، به میزان قابل توجهى از رشد میكروب ها جلوگیرى مىكند.
هر چند ادویه نیز مىتواند نقش مشابهى ایفا كند، اما عصاره آلو طعم اندكى دارد و به همین دلیل طعم اصلى غذا را تغییر نمىدهد. افزودن 3 درصد عصاره آلو، بیش از 90 درصد مانع از رشد میكروب ها می شود. آلو به دلیل كمك به مرطوب ماندن گوشت، كیفیت گوشتى را كه دوباره گرم مىشود، بهبود می بخشد.منیع پزشکان تهران
آلو بخارا
آلو بخارا از تیره گل سرخیان " Rosaceae" از جنس "Prunus" مىباشد. نام علمى این درختچه عبارت است از: "Prunus spinosa L Var. Bukharensis"
آلو بخارا درختچهاى است به طول در حدود سه متر كه هر قدر فواصل كشت آن محدودتر باشد بر ارتفاع آن اضافه مىشود.این درخت در روستاهاى بخش مركزى و بخش در میان بیرجند بفراوانى كشت می گردد. باید دانست گونههاى بادام، زردآلو، گیلاس، هلو، آلو، گوجه و آلوچه از همین جنس "Prunus" مىباشند.
برگهاى این درخت بیضى و به صورت یك در میان و به طول 4-6 سانتیمتر، گلهاى آن به صورت دستههائى مانند آلبالو به رنگ سفید و میوه آن مدور به رنگ بنفش میباشد. میوه این درخت به طورى كه در مخزن الادویه آمده، اثر هضم كننده، اشتهاآور و محرك ترشحات صفراوى دارد. طعم میوه برخلاف سایر آلوها، ترش و داراى اسیدمالیك، قند و مواد آلبومینوئیدى و پكتیكى مىباشد. ریشه این درخت اثر قابض دارد.
میوه این درخت كمتر به صورت تازه و بیشتر به صورت خشك مصرف خوراكى دارد. نوع خشك شده آن در انواع سوپها و خوراكها و خیسانده آن در آب در صبح و قبل از ناشتا به منظور لینت مزاج و رفع یبوستهاى عادى و تقویت اعمال كلیه به كار می رود. در داخل میوه هستهاى كه داراى مغز هسته یا دانه مىباشد، وجود دارد. چون بر روى میوه پوسته نسبتاً سختى وجود دارد، میوه رسیده را به منظور جداسازى پوسته آن پس از برداشت در داخل آب جوش ریخته و بیرون مىكشند تا بدین وسیله جداسازى پوست از میوه بآسانى انجام شود.
خواص تغذیه ای و درمانی آلو :
_ آلوی سیاه حرارت درونی بدن را فرو می نشاند.
_ آلو حالت تهوع را از بین می برد. از این رو افرادی که به حالت تهوع و سرگیجه مبتلا می باشند ، بهتر است روزانه چند عدد آلو بمکند.
_ آلو ضد تب و سردردهای صفراوی است.
_ آلو طبیعتی سرد دارد ، پس برای افراد گرم مزاج مناسب است.
_ آلوی سیاه در مبتلایان به خارش بدن مانند خارش پشت، زیربغل ، گردن ، شانه مؤثر است.
طبیعی ترین، بهترین، و بی خطرترین راه معالجه یبوست و بواسیر ، استفاده از اشکال مختلف آلو و آلوی خشک است که باید آن را به شکل پخته یا خیس کرده مصرف کنند.
_ آلو تقویت کننده و تنظیم کننده دستگاه هاضمه است .
_ خوردن آلوی تازه یا پخته و یا کمپوت آلو برای درمان بیماران مبتلا به روماتیسم، نقرس و تصلب شرائین مفید است.
_ مصرف آلو به صورت پخته برای افراد ضعیف و مسن بهتر است، زیرا آلوی خام دیرهضم می شود.
_ آلو در معالجه کم خونی، ضعف و ناتوانی و خستگی جسمی مفید است.
_ آلو سرشار از ویتامین های A و C ، کربوهیدرات ( مواد نشاسته ای )، آهن ، کلسیم و سایر املاح می باشد.
_ آلوی خشک برای مبتلایان به سوء هاضمه بسیار مفید است.
_ برگه آلو، بهترین ضد سم می باشد.
_ برگه آلو، دستگاه هاضمه را در بدن تنظیم می نماید.
_ غنی از منیزیم، سدیم، فسفرو پتاسیم است.
_ به مقدار كافی فیبر غذایی را برای بدن تامین می كند.
_در حفظ سلامتی كبد موثر بوده و باعث سم زدایی از سیستم گوارشی می شود. همچنین در مبارزه با عفونت و تب های روده ای بسیار حائز اهمیت است.
_ از آنجا كه حاوی مقدار زیادی فسفر است، در افزایش قدرت فعالیت های ذهنی تاثیرگذار می باشد.
_ نوشیدن آب آلو در دفع انگل های معده بسیار موثر می باشد.
پژوهشگران معتقدند از آلو مىتوان به عنوان ضدعفونىكننده غذا استفاده كرد. آلوى خشك خواص ضد میكروبى دارد كه مىتواند خطر آلودگى گوشت را كم كند. افزودن آلو یا عصاره آن به گوشت قیمه شده، به میزان قابل توجهى از رشد میكروب ها جلوگیرى مىكند.
هر چند ادویه نیز مىتواند نقش مشابهى ایفا كند، اما عصاره آلو طعم اندكى دارد و به همین دلیل طعم اصلى غذا را تغییر نمىدهد. افزودن 3 درصد عصاره آلو، بیش از 90 درصد مانع از رشد میكروب ها می شود. آلو به دلیل كمك به مرطوب ماندن گوشت، كیفیت گوشتى را كه دوباره گرم مىشود، بهبود می بخشد.منیع پزشکان تهران