erika35
30th July 2013, 09:56 PM
پژوهشگران علوم پزشکی در جستجوی ماده چسبناکی هستند که شبیه به سیستم بدن صدف خوراکی بتواند به سطوح بچسبد و به این ترتیب همزمان مینا و عاج دندان را با تامین املاح معدنی مورد نیاز آنها، ترمیم و بازسازی کند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، خورده شدن مینا باعث واکنشهای دردناک به خوراکیهای سرد میشود. معمولاً حساسیت دندان (که حساسیت شدید عاج دندان نیز نامیده می شود) می تواند به صورت ناراحتی دندان به طور دائم ،یا درد پس از خوردن غذای سرد ،نوشیدن مایعات سرد یا تنفس هوای سرد نمایان شود .در دندانهای سالم عاج دندان توسط بافت دیگری به نام مینا در قسمت تاج و سمنتوم در قسمت ریشه دندان محافظت می شود. چنانچه به هر دلیل مینا و سمنتوم دندان روی عاج دندان را نپوشاند، عاج عریان شده و در معرض عوامل ومحرک های خارجی قرار می گیرد و در نتیجه دندان دچار حساسیت می شود که این حساسیت به دلیل شکل آناتومیکی دندان اغلب در ناحیه طوق دندان ها مشاهده می گردد.متخصصان در یک مطالعه جدید و با الهام از طبیعت به پیشرفتی مهم در زمینه پیشگیری از حساسیت های دندانی دست یافته اند مشکلی که امروزه میلیونها نفر از مردم جهان با آن مواجه هستند.
دندانپزشکان می گویند تقریبا از هر چهار نفر، سه نفر با مشکل حساسیت دندانها در برابر گرما و سرما و غذاها و نوشیدنی های ترش و شیرین مواجهند. این مشکل زمانی بروز می کند که مینای سخت دندانها و لایه نرم تر زیر آن موسوم به عاج دندان تحلیل می روند و این وضعیت موجب تحریک پذیر شدن اعصاب داخلی دندان می شود.
برخی از آدامس های بدون قند یا خمیر دندان های خاص می توانند به کاهش حساسیت دندانها کمک کنند. اما این بار متخصصان تلاش کرده اند که با الهام از حالت چسبندگی بدن صدف خوراکی به روش نوین و طبیعی برای کاهش حساسیت دندانی دست یابند.
آنها با کشف تاثیر این تکنیک هم اکنون در جستجوی ماده چسبناکی هستند که شبیه به سیستم بدن صدف خوراکی بتواند به سطوح بچسبد و به این ترتیب همزمان مینا و عاج دندان را با تامین املاح معدنی مورد نیاز آنها، ترمیم و بازسازی کند.
آنها استدلال کرده اند که تکنیک فوق در واقع موجب تماس دائمی املاح معدنی با مینا و عاج دندان می شود و مدت این تماس برای آغاز فرایند ترمیم دندان کافی است.
این متخصصان نتیجه گرفتند که تکنیک استفاده از ماده چسبنده ممکن است در آینده به یک روش ساده جهانی برای بازسازی همزمان مینا و عاج دندان تبدیل شود.
شرح این مطالعه در مجله «میانجی ها و مواد کاربردی» انجمن شیمی آمریکا گزارش شده است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، خورده شدن مینا باعث واکنشهای دردناک به خوراکیهای سرد میشود. معمولاً حساسیت دندان (که حساسیت شدید عاج دندان نیز نامیده می شود) می تواند به صورت ناراحتی دندان به طور دائم ،یا درد پس از خوردن غذای سرد ،نوشیدن مایعات سرد یا تنفس هوای سرد نمایان شود .در دندانهای سالم عاج دندان توسط بافت دیگری به نام مینا در قسمت تاج و سمنتوم در قسمت ریشه دندان محافظت می شود. چنانچه به هر دلیل مینا و سمنتوم دندان روی عاج دندان را نپوشاند، عاج عریان شده و در معرض عوامل ومحرک های خارجی قرار می گیرد و در نتیجه دندان دچار حساسیت می شود که این حساسیت به دلیل شکل آناتومیکی دندان اغلب در ناحیه طوق دندان ها مشاهده می گردد.متخصصان در یک مطالعه جدید و با الهام از طبیعت به پیشرفتی مهم در زمینه پیشگیری از حساسیت های دندانی دست یافته اند مشکلی که امروزه میلیونها نفر از مردم جهان با آن مواجه هستند.
دندانپزشکان می گویند تقریبا از هر چهار نفر، سه نفر با مشکل حساسیت دندانها در برابر گرما و سرما و غذاها و نوشیدنی های ترش و شیرین مواجهند. این مشکل زمانی بروز می کند که مینای سخت دندانها و لایه نرم تر زیر آن موسوم به عاج دندان تحلیل می روند و این وضعیت موجب تحریک پذیر شدن اعصاب داخلی دندان می شود.
برخی از آدامس های بدون قند یا خمیر دندان های خاص می توانند به کاهش حساسیت دندانها کمک کنند. اما این بار متخصصان تلاش کرده اند که با الهام از حالت چسبندگی بدن صدف خوراکی به روش نوین و طبیعی برای کاهش حساسیت دندانی دست یابند.
آنها با کشف تاثیر این تکنیک هم اکنون در جستجوی ماده چسبناکی هستند که شبیه به سیستم بدن صدف خوراکی بتواند به سطوح بچسبد و به این ترتیب همزمان مینا و عاج دندان را با تامین املاح معدنی مورد نیاز آنها، ترمیم و بازسازی کند.
آنها استدلال کرده اند که تکنیک فوق در واقع موجب تماس دائمی املاح معدنی با مینا و عاج دندان می شود و مدت این تماس برای آغاز فرایند ترمیم دندان کافی است.
این متخصصان نتیجه گرفتند که تکنیک استفاده از ماده چسبنده ممکن است در آینده به یک روش ساده جهانی برای بازسازی همزمان مینا و عاج دندان تبدیل شود.
شرح این مطالعه در مجله «میانجی ها و مواد کاربردی» انجمن شیمی آمریکا گزارش شده است.