PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : کمک برای تولید پلاسما

علی محقق
25th July 2013, 04:29 PM
با سلام خدمت شما دانشمندای جوون ایرانی
یک سوال از خدمدتون داشتم که انشاالله بتونین کمکم کنین
من می خوام یک دستگاهی درست کنم که برای کارکردش نیاز هست تا هوای داخل مخزن خالی شه و به بحث خلاء مربوط می شه ولی اطلاعاتم خیلی ناقصه از لحاظ فنی ولی از لحاظ تئوری اطلاعاتم خوبه!
این دستگاه همان نوعی اتوکلاو هست که در پزشکی برای استریل کردن وسایل اتاق عمل ازش استفاده میککنند که به اتوکلاو پلاسما معروف هستنند .
اینکه چرا بهش پلاسما میگن و چطوری کار میکنه یه توضیخ مختصر ولی کامل براتون تقدیم میکنم.
اصول کار این اتوکلاو ها براساس لامپهای مهتابی یا لامپهای نئونی هست ولی در اندازه های بزرگتر!!!
یعنی اینکه در لامپهای مهتابی (یا نئونی) ابتدا هوای درون لامپ خالی شده (یعنی خلاء) و به جاش مخلوط گاز آرگون و جیوه یا نئون تزریق میکنند و وقتی که الکترودها به برق وصل می شند جریان برق (الکترون)از درون گاز رد شده و گاز درون لامپ یونیزه می شه و تبدیل به پلاسما می شه! و نور تولید می شه

اصول کار این اتوکلاوها هم عیناً شبیه این لامپها است یعنی به این صورت که
ابتدا بسته هایی که قرار است استریل شوند را داخل مخزن اتوکلاو قرار میدهند.
بعد درش را می بندند و سپس یک پمپ وکیوم هوای داخل مخزن را خارج میکنه.
بعد مایع پراکسید هیدروژن(H2o2) را داخل مخزن خلاء تزریق میکنند و چون داخل مخزن خلاء است مایع پراکسیدهیدروژن تبدیل به گاز (بخار)می شه(مانند گاز آرگون یا نئون ولی ارزانتر از آنهاست)
سپس ولتاژ بالا با فرکانس بالا به الکترودها اعمال می شود و جریان از داخل گاز پراکسیدهیدروژن رد شده و تبدیل به گاز پلاسما می شود.
خوب چون الکترونها بشدت از درون گاز رد میشوند در واقع بسته های داخل اتوکلاو با بهمنی از الکترون ها بمباران می شوند و میکروبهای وسایل در اثر برخورد الکترونها از بین می روند و وسایل استریل می شوند!!!
.................................................. .................................................. ...
حالا سوالات من اینها هستند:
1) توی این اتوکلاوها تا چه حد هوا را خارج میکنند برای مثال چند درصد یا چند دهم بار ؟ یا چقدر هوا خارج بشه کافیه؟
2) و آیا میشه برای خارج کرده هوای داخل مخزن به طول یک متر در ارتفاع 25 سانتیمتر و عرض 50 سانتیمتر به آن میزانی که تو جواب سوال اولم هست از موتور (کمپرسور) یخچال برای ایجاد خلاء استفاده کرد؟ میشه؟؟؟!!!!
با تشکر و سپاس فراوان

ab.bb
25th July 2013, 04:53 PM
این دومین باره که این تایپیک رو ایجاد کردین؟چون یادمه یه بار بهش جواب دادم

علی محقق
25th July 2013, 05:16 PM
ok معذرت

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد