توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بحث آیا خواستگاری زن از مرد نادرست است ؟؟؟؟؟؟
Almas Parsi
22nd July 2013, 09:11 PM
http://atasheentezar.persiangig.com/%D8%A8%D8%B3%D9%85%20%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87%20%D 8%A7%D9%84%D8%B1%D8%AD%D9%85%D9%86%20%D8%A7%D9%84% D8%B1%D8%AD%DB%8C%D9%852/8.gif
http://up.almsloob.com/uploads/images/almsloob-41105e5f4a.gif
با سلام به همه کاربران عزیز
و با آرزوی قبولی طاعات شما بزرگواران
امروز میخوایم در خصوص اینکه آیا دختر خانم ها هم مى توانند از فرد مورد علاقه خود شون خواستگارى كنند و آیا چنین چیزی میتواند برای شرایط زندگی دختر مناسب یا نا مناسب باشد با شما عزیزان به بحث و گفتگو بنشینیم
هر چند ممکنه در کشور ما چنین مساله ای رواج نداشته باشه ولی در برخی از کشورها از این شیوه استفاده میکنند و دختران از پسران خواستگاری میکنند
حال با توجه به تحقیقات برخی اندیشمندان و روانشناسان میخواهیم به بررسی این مساله در جوامع بپردازیم و ببینیم چنین رویکردی در جامعه امروزی ما چگونه و چه بازتابهایی دارد و در مقایسه با سایر جوامع دارای چه محاسن و معایبی میباشد
مساله خواستگاری دختر از پسر طبق رسم و عاداتی که ما همیشه دیدیم و شنیدیم یک عرف تو جامعه ما نیست و امر خواستگاری یک مساله فرهنگی محسوب میشه و نه یک مساله شرعی و قانونی و حقوقی ......
بر این اساس در مناطقی از کشورهندوستان رسوم ازدواج به گونه ایه که عموما خانواده دختر از خانواده پسر خواستگاری میکنند
و از ناحیه خانواده دختر پیشنهاد میشه که آیا ما آمادگی این رو داریم که دخترمون رو به عقد پسر شما دربیاریم ....
طبق نظریه تحلیل گران در چنین فرهنگ هایی خواستگاری زن از مرد ، از منزلت زن کم نمیکنه و در صورتیکه از طرف خانواده پسر پاسخ منفی دریافت کنند باعث سرشکستگی خانواده دختر نخواهد شد و از دیدگاه روانشناسانه برای دختر هم آثار سوء روانی و افسردگی باقی نخواهد گذاشت ....
اما در کشورهایی مثل کشور ما که دقیقا شیوه ای بر عکس آن است و خواستگاری زن از مرد مورد علاقه ، عوارضی دارد که میتوان ازنظر روانی ، و حیثیت خانوادگی و اجتماعی و شخصیتی به آن اشاره کرد تماما به ضرر دختر تمام میشود خصوصا اینکه زن در این مساله پاسخ منفی بشنود....
چون خانمها از لحاظ هیجانی و عاطفی در عین حال که در مقایسه با آقایان در سطح بالاتری هستند اما آسیب پذیری و شکنندگی آنها از لحاظ عاطفی بیشتر از آقایان است.
بر همین اساس بایستی در مواجهه با چنین مسائلی با مدیریت و درایت خاصی عمل شود و رعایت نکاتی مورد توجه باشد
از جمله اینکه فرد مورد نظر در اصول مهم زندگی و کلیات آن با دختر خانم هماهنگ باشد و با ملاکهای اولیه او سازگاری داشته باشد....
مورد اعتماد بودن از لحاظ تعهد ، دلسوزی و رازداری واسطه ازدواج هم حائز اهمیت است ...
شخص واسطه بایستی بصورت کاملا محرمانه پیگیر کار ها باشد و فرد مورد نظر را ترغیب و تشویق به ازدواج کند و با آمادگی و زیر ساخت های لازم در این زمینه میل و رغبت به ازدواج در شخص ایجاد و جهت دهی نماید و خانواده پسر را به سمتی هدایت کند که با رضایت از خانواده دختر خواستگاری نماید
با این روش هم دختر از حق انتخاب خود به خوبی استفاده کرده و هم با شخص واسطه و بصورت غیر مستقیم از فرد مورد نظر خواستگاری کرده و همچنین از آسیبهای مستقیم در امان خواهد ماند.
حال دوستان با توجه به نظریات روانشناسی این دو فرهنگ چه اثرات مطلوب یا نامطلوبی دیگری ممکن است در جامعه بوجود آورد که در متن بدان ها اشاره نشده است
خواهشمندم با ارائه نظرات خود در تکمیل این تاپیک مساعدت های لازم را مبذول فرمایید
و در تحلیل این مساله سوای از عرف رایج ، تحلیل کارشناسانه و منطقی بیشتر دارای اهمیت است ...
با سپاس از مشارکت شما بزرگواران
http://khamenei313.persiangig.com/image/gol/4.gif
TERRORIST
22nd July 2013, 09:49 PM
سلام
تشکر میکنم بابت انتخاب موضوعی که مشکل امروز جامعه ماست
به نقل از یک پزشک خانوم که متاهل هم هست میگم اگر پسری از دختری خوشش بیاد میره خواستگاریش اما اگر دختری از پسری خوشش بیاد باید یه گوشه کز کنه و هیچی نگه
اگر بشه به نحوی عرف جامعه را بروز رسانی کرد هر چند کم در حد اینکه پیشنهاد دادن از طرف خانوم ها مسئله خارج از عرف و بدعب محسوب نباشه شاید مشکل خیلی از جون ها حل بشه
علائدین
22nd July 2013, 10:35 PM
سلام
از نظر من خواستگاری دختر از پسر با ارسال یک واسطه اشکالی ندارد به شرط اینکه هم کفو باشند.
عرف جامعه ی ما در قدیم اصلا قبول نمی کرد ولی در شهرهای بزرگ این موضوع کم کم داره جا میوفته.
البته معتقدم از نظر روانی برای دختر خانم ها این موضوع کار ساده ای نیست..!
اگر این موضوع برای پسر 10 تا سختی داشته باشه برای دختر خانم ها 100 تا سختی داره.
علائدین
22nd July 2013, 10:37 PM
در این مورد خیلی دوست دارم نظر دختر خانم ها رو بدونم و اگر از آشنایان اونها کسی قبلا از پسری خواستگاری کرده نتیجه رو در اینجا بگذارند...
البته در این نوع خواستگاری اگر طرف پسر مشکلی نداشته باشه کاملا منطقی برخورد خواهد کرد
Almas Parsi
22nd July 2013, 10:46 PM
در این مورد خیلی دوست دارم نظر دختر خانم ها رو بدونم و اگر از آشنایان اونها کسی قبلا از پسری خواستگاری کرده نتیجه رو در اینجا بگذارند...
البته در این نوع خواستگاری اگر طرف پسر مشکلی نداشته باشه کاملا منطقی برخورد خواهد کرد
با سلام و تشکر از حضور شما در تاپیک و ارائه نظراتتون
ممنونم که با طرح سوالاتتون در جهت دهی مناسب تاپیک مشارکت مفید دارید
و با سپاس از دوستانی که در پاسخگویی به سوالات دوستمون تاپیک رو کامل میکنند
موفق و پیروز باشید[golrooz]
معمار حانیه
22nd July 2013, 11:13 PM
سلام. کاملا درسته. متاسفانه رد جامعه ما وقتی دختری از پسر خوشش بیاد. نمیتونه خواستگاری کنه. واین باعث میشه دختر همش تو خودش باشه. و حتی اگرم خواستگاری کنه باز یک عیب در نظر گرفته میشه. وباز برای دختر بده. که من واقعا با این عمل کاملا مخالفم
از نظر من وقتی دختری به پسری میگه دوستش دارم وخواستگاری کنه. باید پسر اون رو بر علاقه بدونه نه عیب و زشتی ....
چون از نظر من کار زشتی نیست... بلکه فقط احساس گفته شده....
shiny7
22nd July 2013, 11:34 PM
سلام.
شب همگی بخیر باشه!
خب حقیقتش ابراز احساس از جانب یک شخص که در درجه اول یک انسان هستش اصلا زشتی نداره به نظر من!!!
حالا میخواد اون انسان دختر باشه یا پسر!!
احساس دوست داشتن زیباست و بیان اون هم زیبا تر!!
به نظر من اگر نگاه جامعه به سمتی تغییر کنه که این جمله رو با تمام وجود درک کنند دیگه دختر هم ترسی از بیان احساسش به یک مرد نخواهد داشت!!چون میدونه که با بیان این احساس با نگاه های بد مفهوم و پشت چشم های نازک شده(!!!) نگاهش نمی کنن و در ذهن ها فکر های بی معنی نمی چرخه!!!
و میدونه که با بیان این احساس چیزی از حرمتش و از عفتش کم نمیشه!!
فقط باید جامعه نگاه هاشو و دیدگاه هاشو عوض کنه!!مثبت کنه!!
ولی خب درحال حاظر که هنوز خیلیییییییی از نگاه ها و افکار اصلاح شده نیست باید از شیوه واسطه استفاده کرد...
یعنی همین که کسی رو از جانب دختر به صورت غیر غلنی به سمت پسر فرستاد تا پیشنهاد بده و خانواده پسر و خود پسر رو راغب کنه!
و این روند تا زمانیکه به یک مطلب عادی و جا افتاده در جامعه تبدیل بشه باید ادامه پیدا کنه!
ممنون.[golrooz]
mamadshumakher
22nd July 2013, 11:58 PM
سلام.قبلا هم مطالبی در این باره در سایت قرار داده شده بود و همچنین بحث و گفتگوهایی صورت گرفته بود.حالا نمیدونم این نظر ها با اونها ادغام بشه حا باز اینجا بحث بشه چون جالبه توی هر دوره تعدادی از کاربرا نظر دادن و حالا هم باز کاربران جدیدتر.
http://www.njavan.com/forum/showthread.php?134695-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D B%8C-%D8%AF%D8%AE%D8%AA%D8%B1%D9%87%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D9%BE%D8%B3%D8%B1%D9%87%D8%A7%D8%9F%D8%9F
http://www.njavan.com/forum/showthread.php?120507-%D8%AF%D8%AE%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D9%8 6%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D9%BE%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D B%8C-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%D8%9F!
http://www.njavan.com/forum/showthread.php?94585-%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%AF%D8%AE%D8%AA%D8%B1%D9%87%D8%A7-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D9%86%D8%AF-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D B%8C-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF-%D8%9F
http://www.njavan.com/forum/showthread.php?14192-%D8%AF%D8%AE%D8%AA%D8%B1%D9%87%D8%A7-%D9%87%D9%85-%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D9%86%D8%AF-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D B%8C-%D8%A8%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF
عیب نداره یک موضوع چندبار برای بحث گذاشته بشه؟چون من در تاپیک دیگه نظر دادم....
Almas Parsi
23rd July 2013, 12:27 AM
سلام.قبلا هم مطالبی در این باره در سایت قرار داده شده بود و همچنین بحث و گفتگوهایی صورت گرفته بود.حالا نمیدونم این نظر ها با اونها ادغام بشه حا باز اینجا بحث بشه چون جالبه توی هر دوره تعدادی از کاربرا نظر دادن و حالا هم باز کاربران جدیدتر.
http://www.njavan.com/forum/showthread.php?134695-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D B%8C-%D8%AF%D8%AE%D8%AA%D8%B1%D9%87%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D9%BE%D8%B3%D8%B1%D9%87%D8%A7%D8%9F%D8%9F
http://www.njavan.com/forum/showthread.php?120507-%D8%AF%D8%AE%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D9%8 6%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D9%BE%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D B%8C-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%D8%9F!
http://www.njavan.com/forum/showthread.php?94585-%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%AF%D8%AE%D8%AA%D8%B1%D9%87%D8%A7-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D9%86%D8%AF-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D B%8C-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF-%D8%9F
http://www.njavan.com/forum/showthread.php?14192-%D8%AF%D8%AE%D8%AA%D8%B1%D9%87%D8%A7-%D9%87%D9%85-%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D9%86%D8%AF-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D B%8C-%D8%A8%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF
عیب نداره یک موضوع چندبار برای بحث گذاشته بشه؟چون من در تاپیک دیگه نظر دادم....
با سلام خدمت جناب آقای شوماخر[golrooz][golrooz][golrooz]
ممنونم از حضورتون در تاپیک و متشکر از یادآوریتون
فرمایشتون و سوالتون بجاست من علی رغم اینکه عنوان رو سرچ کردم و مطالب مشابهی پیدا نکردم مبادرت به ایجاد این تاپیک کردم البته دو مورد از لینکهایی که فرمودید کپی مطالب هست و یک مورد هم نظر سنجی به نظر میرسید و این تاپیک با توجه به توضیحات مقایسه ای بین فرهنگ کشورها و جامعه ماست دارای تفاوتهایی است .....
ولی در کل هر تصمیمی مدیریت سایت بگیرند همه ما تابع فرامین ایشان هستیم
با سپاس از نظرات و توجهات شما بزرگوار
neo_x
23rd July 2013, 01:17 AM
با سلام خدمت کاربر پارسی
با توجه به سخن شهید مطهری که می فرمایند جایگاه زن در دل بری کردن هست اما باز مانعی برای بروز احساسات یه دختر به یک پسر گرفته نشده و حتی اگر جواب هم منفی باشه حداقل باعث آزادی ذهن یک دختر از این موضوعه و مانع افسردگی و درون ریزی وی میشه ولی آیا مشکل فرهنگی این اجازه رو میده!!
یا سوء استفاده پسرای بی جنبه هم مد نظره؟!!
ولی باز با ایجاد یک فضای امن در این موضوع به نظر من ایده ی بسیار خوبیه.
عبدالله91
23rd July 2013, 07:32 AM
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام وخسته نباشید و تشکر بابت ایجاد بحث بسیار عالی
و آرزوی قبولی طاعات و عبادات از همۀ عزیزان
دین اسلام وقتی طلوع کرد زن را از دیدگاه برجسته معرفی کرد و از جایگاهی که براش قائل شده بودند درآورد و یک موجود بسیار ارزشمند معرفی کرد به طوری که وقتی حکم و چیزی رو دربارۀ زنان میخواهند بدونن خدا در قرآن می فرماید من خودم درمورد زنان حکم میدم.
دین اسلام خواستگاری را برا مرد پسندیده است البته برعکسش رو رد نکرده اما برا مرد پسندیده است چون زن را یک موجود باارزش حساب کرده که نه تنها مرد بلکه طایفۀ مرد باید با عطش برود از خانوادۀ دختر خانم اورا بخواهد و در این خواستن حتی دختر و خانوادۀ دختر ناز هم بکنن{که بهتر است یه کم ناز هم باشد} باید مرد و خانواده اش همچنان خواستار وصلت باشند و این معنی خواستگار بودن نه تنها مرد بلکه خانواده و طایفۀ مرد است. خواستگاری یعنی عطش داشتن ،مصرّانه دنبال خواسته بودن که بهتر است این اصرار و التماس از طرف مرد و خانواده اش و ناز کردن از طرف زن و خانواده اش باشد. زن مظهر ناز است و مرد مظهر نیاز. مرد نیاز ابراز میکند و زن ناز میکند. این دو مکمل هم هستند در واقع با ابراز نیاز از طرف مرد و ناز کردن از طرف زن {حتی بعده ازدواج در برخی مسائل} هر دو نیازهای روحی خود را تامین می کنند و خانواده آرامش خاص خودش رو دارد.
در این نوع خواستگاری حالات روحی زن بیشتر در نظر گرفته شده است. اگر دختری از پسری خواستگاری کند و پسر نه بگوید دختر به همه چیز شک میکند و این شکست را به انواع موضوعات ربط می دهد اولین موردی که خوده دختر به اون ربط می دهد قیافه اش رو عامل می پندارد و دچار برخی افسردگی هایی می شود حالا این دختر از چندپسرخواستگاری کند و از همه نه بشنود وضع حادتر می شود. اما اگر پسر نه بشنود شکست هم بخورد زیاد حاد نمی شود
حالا بعده ازدواج رو در نظر بگیریم:
اگر مرد و خونواده اش خواستگار باشن و در عطش رسیدن به دختر باشن بعده رفتن زیر یک سقف اگر مشکلی باشد بخاطر عطش مرد و خونواده اش حمایت از دختر بیشتر صورت می گیرد تا وقتی که خواستگار زن باشد. وقتی خواستگار زن باشد در زندگی بیشتر بهش ظلم می شود و سر هر موضوعی احتمال دارد بهش بگن که خودت خواستی اومدی ما که تورو نمیخواستیم و... که یقینن حتی اگه از شوهر نشنود از دیگری خواهد شنید و این باعث رنجش خاطر دختر خانم میشود. و مشکلات روحی گریبان گیر زندگیش می شود و احتمال متزلزل شدن بنیان خانواده خیلی زیاد خواهد بود و دین اسلام حفظ بنیان خانواده رو مهمتر از موضوعات دیگر قرار داده برای همین همۀمسائل را قبل از اتفاق افتادن و احتمال ضربه خوردن در نظر گرفته است.
برا همین خواستگاری و در عطش بودن مرد و خانواده اش را اسلام بیشتر پسندیده است اما برعکسش رو هم رد نکرده اما مشکلات احتمالی برای دختر در پی دارد.
البته بنده کسی رو سراغ دارم که مادر دختر با خواستۀ دخترش از پسره خواستگاری کرد و خوشبخت هم هستن که در این زندگی خوشبختانه پسر از چشم چرانی و.. مبرا بوده و پسر این موضوعات رو برا خونواده خودش مطرح نکرده باشه بهتره تا خونوادۀ پسر در عطش رسیدن به دختر مورد نظر باشند با این کار هم پسر خونوادۀ آینده اش رو از تزلزل احتمالی نجات می دهد و هم برا زنش و خودش ارزش و احترام قائل شده است. ینی با ابراز علاقۀ دختر اگه پسره هم علاقه مند شد بهتره که این موضوع بین دختر و پسر برا ابد چال بشه و مرد مبنارو ابراز علاقۀ خود قرار دهد و به خانوادۀ خودش اعلام کند که از فلان دختر خوشش اومده و عطش خواستگاری رو به خونواده اش منتقل کند.
عبدالله91
23rd July 2013, 07:53 AM
احساس دوست داشتن زیباست و بیان اون هم زیبا تر!!
بله این حرفتون کاملا درسته اما تا زمانی که دو طرفه باشه پس اتفاقات بعدیش رو باید در نظر گرفت: مثلا اگه این ابراز دست داشتن از طرف دختر صورت بگیره دو حالت در پی خواهد داشت:
1. یا پسر هم قبول میکند که در این مورد پسر باز دو نوع برخورد را ممکن است نشون بده:
الف). به خونواده اش بگه حالا گفتن به خونواده هم دو گونه است:
a. میگه دختری بهم ابراز علاقه کرده و منم دوسش دارم که اکثرا بخاطر برتر نشون دادن و غرور و راحت کردن و توجیه کار این شیوه رو در پی میگیرن
b. یا میگه من از دختری خوشم اومده که این به ندرت پیش میادکه پسر چنین فداکاری رو بکنه
ب). قصد بازی با احساسات دختر رو داشته باشه و قبول کنه تا مدتی با دختر باشه و بعده مدتی بره دنبال زندگی خودش
2. یا پسر رد میکنه که تاثیر بدی رو دخترخانم و احساساتش میذاره؛
حالا اتفاقات بعده رد کردن از ناحیۀ طرف رو در نظر بگیریم:
اگه رد کردن از طرف دختر باشه اصرار از طرف مرد{البته نه ایجاد مزاحمت بلکه نشون دادن عطش و خواشتگاری خونواده و ثابت کردن علاقه اش} ایرادی در پی نخواه داشت هر چند دختر احیانن با حالت تمسخر این کارو بعده یه مدت انجام بده.
اما اگر رد کردن از ناحیۀ پسر باشه اگر دختر اصرار کنه و با حالت تمسخر از ناحیۀ پسر باشه دختر خانم نمی تواند حالات روحی خود را کنترل کنه احتمال وقوع انواع وقایع هست از افسردگی و جامعه گریزی گرفته تا خودکشی های افراطی و...
رضا66
23rd July 2013, 11:19 AM
سلام
همچین میگین خواستگاری برای دختران سخته انگار برای پسرا راحته...
یه پسر همون قدر وقتی جواب نه بشنوه خرد میشه که دختر بشنوه....
پس برای هردو یکسانه....
اما چون عرف از اول با پسرا بوده همین جور پیش رفته.....خب به نظر من چه اشکال داره عرف تغییر کنه دخترا هم بتونن برن خواستگاری....
وای چه جالب میشه....
Admin
23rd July 2013, 12:22 PM
با سلام خدمت جناب آقای شوماخر
ممنونم از حضورتون در تاپیک و متشکر از یادآوریتون
فرمایشتون و سوالتون بجاست من علی رغم اینکه عنوان رو سرچ کردم و مطالب مشابهی پیدا نکردم مبادرت به ایجاد این تاپیک کردم البته دو مورد از لینکهایی که فرمودید کپی مطالب هست و یک مورد هم نظر سنجی به نظر میرسید و این تاپیک با توجه به توضیحات مقایسه ای بین فرهنگ کشورها و جامعه ماست دارای تفاوتهایی است .....
ولی در کل هر تصمیمی مدیریت سایت بگیرند همه ما تابع فرامین ایشان هستیم
با سپاس از نظرات و توجهات شما بزرگوار
بحث همزمان یک موضوع در تاپیک های مختلف در بازه های زمانی متفاوت طولانی اشکالی ندارد ...
و لزومی به ادغام موضوعات نیست.
Almas Parsi
23rd July 2013, 12:29 PM
بحث همزمان یک موضوع در تاپیک های مختلف در بازه های زمانی متفاوت طولانی اشکالی ندارد ...
با سلام و عرض ادب خدمت جناب آقای ادمین عزیز
ممنون از حضور شما در تاپیک
و سپاس از درج نظرتون و راهنمایی شما بزرگوار
موفق باشید[golrooz]
نارون1
23rd July 2013, 12:32 PM
سلام
باتشکر از شما
ولی همانطر که مشاهده میکنیم ، این تایپیک باز و فعال است
http://www.njavan.com/forum/showthread.php?134695-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D B%8C-%D8%AF%D8%AE%D8%AA%D8%B1%D9%87%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D9%BE%D8%B3%D8%B1%D9%87%D8%A7%D8%9F%D8%9F/page4
ممنون........موفق باشید
Admin
23rd July 2013, 12:46 PM
سلام
باتشکر از شما
ولی همانطر که مشاهده میکنیم ، این تایپیک باز و فعال است
http://www.njavan.com/forum/showthre...9F%D8%9F/page4
ممنون........موفق باشید
سلام
اشکالی ندارد چون اون موضوع مربوط به یکسال قبل بوده ادغام دو موضوع باعث انحراف بحث هر دو موضوع شده برای همین نیازی به ادغام نیست.
موفق باشید
mamadshumakher
23rd July 2013, 01:02 PM
اوکی.پس من نظر الان خودمو میگم.
یه نکته ای که دوستان دربارش صحبت میکنند اینه که با توجه اسم تاپیک نظر خودشونو اعلام میکنند.اینجوری نیست که فکر کنیم دختر بره از پشر خواستگاری کنه.چون پسر هم تنها تنها نمیره خواستگاری با خانواده میره.حالا فکرشو بکنید دختر با خانواده بره .....
این اصلا درست نیست نیاز هم نیست عرف بشه.
چون خواستگاری دختر از پسر غیر ممکن نیست و تازه و جدید هم نیست و راه رسم درست خودشو داره که خانم پارسی اشاره ای داشتن به فرد معتمد.همین.
هر دختری اگر از پسری خوشش اومد کافیه از راه درست و منطقی به خانوادش بگه و خانوادش فرد مطمئنی رو بفرستن دینبال کارا که اصلا ایا اون پسر تمایل به ازدواج داره؟اگر داره شخصی رو مدنظر داره؟اگر نه اینجا باید فرد معتمد اون دختر رو به پشر معرفی کنه و بگه به پسر که بره تحقیق.اگر تمایل داشت راضی کردن خانواده دختر قبلا انجام شده.اگر مشکلی نیست حالا پسر با خانوادش بره خواستگاری.
فکر نمیکنم اینجوری اصلا پیامد هایی داشته باشه چون همه چی همون اول مشخص میشه و شکست و اقسردگی و غرور و ... جایی نداره
Sa.n
23rd July 2013, 01:11 PM
به نظر من این که یک دختر از یک پسر خواستگاری کنه چون هم طبق عرف و قوانین نیست چیز قشنگی در نمیاد
و درکشور ما چون این عادت شده که مثلا اگر یک شخصی درخواست ازدواج به پسری بده میگن دختره عیب داشته یا 1001 حرف دیگه
اما به نظر من این که طبق قوانین و عرف عمل کنیم خیلی بهتر از اینه که کلی حرف پشتمون باشه
حتی اگر کمی هم موجب آسیب و افسردگی باشه
در آخر هم از تمامی عزیزان تشکر می کنم
و با آرزوی قبولی طاعات و عبادات
Almas Parsi
23rd July 2013, 01:23 PM
ضمن سپاس از نظرات دوستان و حضورشون
ممنون میشم عزیزانی که مطالبشون رو درج کردند در خصوص واسطه در ازدواج هم نظراتشون رو مکتوب کنند
و کسانیکه نظرشون اینه که پسرها هم آسیب پذیر هستند و ممکنه مشکلات روحی و روانی خاصی براشون پیش بیاد در جایگاه یک پسر اعلام کنند که چه آثار مخربی برای پسران یک جامعه پیش خواهد آمد؟؟؟؟؟
با تشکر[golrooz]
giile
23rd July 2013, 07:09 PM
بله
Capitan Totti
23rd July 2013, 07:17 PM
درود!
با حرفای اکثریت موافقم
به قول تروریست باید فرهنگ سازی کرد
نظر شخصی امم اینه
من مشکلی با این قضیه ندارم :d
منتها چارچوب جامعه ی ما رو بیشتر افراد سنتی و مخرب و افراطی مذهبی شکل داده
و دختری که ای کار رو بکنه رو مطمئنا از گزند سخنان و اقداماتشون در امان نخواهد بود
TERRORIST
23rd July 2013, 07:54 PM
و دختری که ای کار رو بکنه رو مطمئنا از گزند سخنان و اقداماتشون در امان نخواهد بود
این تاپیک هم که خراب کردی[nishkhand]
مشکلات شخصیتو لطفا به همه تاپیک ها انتقال نده
Capitan Totti
23rd July 2013, 07:56 PM
این تاپیک هم که خراب کردی[nishkhand]
مشکلات شخصیتو لطفا به همه تاپیک ها انتقال نده
واقعیت تلخه حاجی
تلخ تر از جام زهر
حسین متقی
23rd July 2013, 08:45 PM
من نظر شخصیمو میگم!
مگه حضرت خدیجه از پیامبر(ص) خاستگاری نکرد؟؟؟؟
-----
هیچ فرقی نداره به نظر من اصلا مهم نیست
این یه مسئله ی شخصیه - هرکسی ممکنه بخواد با هرکسی ازدواج کنه
منطقی برخورد کردن یا منطقی برخورد نکردن ربطی به دختر و پسر بودن نداره
دخترا احساسی تر هستن ولی اینکه فرهاد بشه یا مجنون بشه هم امکان پذیره و هم اینکه مثل بعضی دخترای امروزی که دوستان میگن افسرده میشن و یا خدایی نکرده حتی خودکشی میکنن!!!
اگر دختری از پسری خاستگاری کنه پسر نباید همینجوری قبول یا رد کنه!
اول باید به خانواده ها اطلاع داده بشه
دختر هم همینطور اگه ازش خاستگاری میشه اول باید به خانواده بگه بعد رد یا قبول کنه البته نظر شخص هم مهمه اما خانواده مهم تره!
بعد اگر با هم مشکلی نداشتن با هم از هر روشی که رسمشون هست استفاده کنن
درخاست اول میتونه با دختر یا پسر باشه
اما خاستگاری بستگی به رسم خانواده ها داره
البته من هنوز هیچ تجربه ای در این زمینه ندارم خوشبختانه![nishkhand]
استدلال شخصیم بود تجویز دکتر نیست - اینارو باید از متخصصش پرسید - مشاوران دینی - روانشناشا و مشاورای ازدواج و... که خیلی زیاد هستن
عبدالله91
24th July 2013, 06:27 AM
درخاست اول میتونه با دختر یا پسر باشه
اما خاستگاری بستگی به رسم خانواده ها داره
بله حسین جان بنده هم با شما موافقم اما این درخواستی است که بین دو نفر وجود داره اما مسألۀ خواستگاری که خانواده ها درگیر میشن به نظر بنده بهتره خانوادۀ پسر در عطش باشن برا گرفتن دختر.
اما درخواست و پیشنهاد میتونه از طرف دختر باشه ، این یه موضوع و رازی بین دختر و پسره و اگه پسر جنبۀ بالایی داشته باشه نه تنها هیچ مشکلی پیش نمیاد بلکه خوب هم هست و دختر خانم نظرشو بگه که البته اگه این بین دختر و پسر برا همیشه مخفی بمونه بهتره و موقع عنوان کردن برا خانواده بهتره که پسر بگه من خودم خوشم اومده و دوسش دارم و از گفتن ریشۀ مطلب هر دو تا خودداری کنن و بین خودشون باشه. در این صورت یقینن زندگی بیشتر بهشون میچسبه.
اما اگه پسر جنبه نداشته باشه و یا موقع مطرح کردن برا خونواده دختر رو عامل معرفی کنن خب به احتمال زیاد مشکلی براشون تو زندگی پیش خواهد اومد. چون نمیشه دهن همۀ مردم رو بست و تو موقعیت هایی شاید حرف یه نفر روابط دو زوج رو برهم بزنه و...
در قضیۀ پیامبر(ص) هم پیشنهاد رو حضرت خدیجه(س) دادند اما خواستگاری رو چه کسی انجام داد؟ چه کسی سراغ چه کسی رفت؟{پیشنهاد دادن و خواستگاری دو مقولۀ جدا هستند}
خواستگاری رو که موضوع بحث است فکر کنم خانوادۀ پسر انجام بدن بهتره
Almas Parsi
24th July 2013, 01:25 PM
بله
با سلام ....[golrooz]
ممنونم از حضورتون در این تاپیک
دوست بزرگوار ممنون میشم نقطه نظراتتون رو در خصوص مبحث اعلام بفرمایید تا دوستان بتونند از نظرات شما مطلع باشند
با تشکر
Almas Parsi
24th July 2013, 01:34 PM
درود!
با حرفای اکثریت موافقم
به قول تروریست باید فرهنگ سازی کرد
نظر شخصی امم اینه
من مشکلی با این قضیه ندارم :d
با سلام خدمت جناب دادبین بزرگوار[golrooz]
ممنونم از حضورتون و نظراتتون
دوست عزیز ممنونم میشم با توجه به موضوع تاپیک از دیدگاه روانشناسانه نظرتون رو اعلام بفرمایید چون مبحث بوسیله گرایشهای مذهبی و عرف دینی به حاشیه کشیده خواهد شد که در اون صورت وارد مقوله متفاوتی خواهیم شد
چون صرفا هدف از این تاپیک بررسی روحیات دختران و پسران در مواجهه با این دو سبک هست
خوشحال میشم نظرتون رو در خصوص اصل خواسته تاپیک اعلام بفرمایید تا بتونیم از دیدگاههای مختلف مورد بررسی قرار بدیم
با سپاس فراوان
mozhgan.s
24th July 2013, 01:36 PM
به نظر من حس دوست داشتن خیلی زیباست و شاید اگه این حس رو ابراز نکنی خیلی دیر بشه.اگه طرف مقابل آدم فهمیده ای باشه و دختر رو هم دوست داشته باشه می تونن با خوشی باهم زندگی کنن
حسین متقی
24th July 2013, 02:32 PM
بله حسین جان بنده هم با شما موافقم اما این درخواستی است که بین دو نفر وجود داره اما مسألۀ خواستگاری که خانواده ها درگیر میشن به نظر بنده بهتره خانوادۀ پسر در عطش باشن برا گرفتن دختر.
اما درخواست و پیشنهاد میتونه از طرف دختر باشه ، این یه موضوع و رازی بین دختر و پسره و اگه پسر جنبۀ بالایی داشته باشه نه تنها هیچ مشکلی پیش نمیاد بلکه خوب هم هست و دختر خانم نظرشو بگه که البته اگه این بین دختر و پسر برا همیشه مخفی بمونه بهتره و موقع عنوان کردن برا خانواده بهتره که پسر بگه من خودم خوشم اومده و دوسش دارم و از گفتن ریشۀ مطلب هر دو تا خودداری کنن و بین خودشون باشه. در این صورت یقینن زندگی بیشتر بهشون میچسبه.
اما اگه پسر جنبه نداشته باشه و یا موقع مطرح کردن برا خونواده دختر رو عامل معرفی کنن خب به احتمال زیاد مشکلی براشون تو زندگی پیش خواهد اومد. چون نمیشه دهن همۀ مردم رو بست و تو موقعیت هایی شاید حرف یه نفر روابط دو زوج رو برهم بزنه و...
جالبه پستها اینجا خیلی بیشتر تشکر میگیره و بازدید بالایی داره!
به نظر من دروغ هم خیلی جالب نیست
من ترجیح میدم دروغی درکار نباشه - ما اصلا خاستگاری رسمی نداریم که دختر بره خاستگاری
اما وقتی دختر داره مطرح میکنه و پیشنهاد میده - پسر شاید عطشی نداشته باشه - مگه زوریه؟! داریم راجع به ادمها صحبت میکنیم و نه ربات
چه اشکالی داره دختر مطرح کنه و به قول شما عطش داشته باشه!
اگر تو زندگی هرزوجی بخوان به حرف مردمی مثل من و شما که داریم فضولی میکنیم توجه کنند که دیگه زندگی علی وارانه ساده و بی الایش نمیتونه وجود داشته باشه
اصن کلا زندگی نمیشه کرد اگه حرف مردم تو زندگی خصوصی تاثییر داشته باشه
من دلیل شمارو برای اسرارتون بر این قضیه نمیدونم - بیشتر توضیح بدین من متوجه بشم - شاید من اشتباه میکنم!
nkhoshdel
24th July 2013, 02:39 PM
به قول مامانم خواستگاری چیه امروزه متاسفانه دخترا به زور خودشونو به پسرا بند میکنن [nadidan][narahatishadid]
Capitan Totti
24th July 2013, 03:11 PM
با سلام خدمت جناب دادبین بزرگوار[golrooz]
ممنونم از حضورتون و نظراتتون
دوست عزیز ممنونم میشم با توجه به موضوع تاپیک از دیدگاه روانشناسانه نظرتون رو اعلام بفرمایید چون مبحث بوسیله گرایشهای مذهبی و عرف دینی به حاشیه کشیده خواهد شد که در اون صورت وارد مقوله متفاوتی خواهیم شد
چون صرفا هدف از این تاپیک بررسی روحیات دختران و پسران در مواجهه با این دو سبک هست
خوشحال میشم نظرتون رو در خصوص اصل خواسته تاپیک اعلام بفرمایید تا بتونیم از دیدگاههای مختلف مورد بررسی قرار بدیم
با سپاس فراوان
آها آها[nishkhand]
راستش به نظرم خیـــلی سخته!
دایی خودم 28ساله شده بود! روش نمیشد به پدربزرگم بگه که زن میخوام و فلان کس رو دوست دارم
اولش با هزار تا من من به خاله گفت بعد اون رفت با دختره صحبت کرد و بعد رفته بود به پسر یکی از دوستای پدر بزرگم گفته بود به باباش بگه که با بابام صحبت کنه که من زن میخوام!!!!
تازه بعدازینکه اون دوسته با پدر دایی صحبت کرده بود! جناب دایی یه یه هفته ای از ترس و لرز از خونه فراری بود[khande]
راستش از لحاظ روانشناسی خودم اگه به دختری علاقمند باشم هیچوقت نه جرئتشو دارم و نه روم میشه ازش خواستگاری کنم!! همون رویه ی دایی امو تکرار میکنم!![negaran]
پس از لحاظ روانشناسی من که پسرم اینطوری روم نمیشه!
به نظر دختره دیگه اصلا حرفشم نمیزنه!
من فکر نمیکنم حداقل دخترای ایرانی اینکارو بکنن! هرچند اگه این کارو بکنن هیچوقت مرتکب عمل بدی نشدن! و کار خوبی هم هست!
"یکی از دوستام میگفت ای خدا چی میشه دخترا از ماها خواستگاری کنن!! مهریه رو اونا به ما بدن! بعد ما قهر کنیم اونا منت ما رو بکشن!! ما تا لنگ ظهر بخوابیم و اونا برن پادگان و با سربازا سر و کله بزنن ....!! (اونموقع زنش قهر کرده بود) "
Almas Parsi
24th July 2013, 03:35 PM
آها آها[nishkhand]
راستش به نظرم خیـــلی سخته!
دایی خودم 28ساله شده بود! روش نمیشد به پدربزرگم بگه که زن میخوام و فلان کس رو دوست دارم
اولش با هزار تا من من به خاله گفت بعد اون رفت با دختره صحبت کرد و بعد رفته بود به پسر یکی از دوستای پدر بزرگم گفته بود به باباش بگه که با بابام صحبت کنه که من زن میخوام!!!!
تازه بعدازینکه اون دوسته با پدر دایی صحبت کرده بود! جناب دایی یه یه هفته ای از ترس و لرز از خونه فراری بود[khande]
راستش از لحاظ روانشناسی خودم اگه به دختری علاقمند باشم هیچوقت نه جرئتشو دارم و نه روم میشه ازش خواستگاری کنم!! همون رویه ی دایی امو تکرار میکنم!![negaran]
پس از لحاظ روانشناسی من که پسرم اینطوری روم نمیشه!
به نظر دختره دیگه اصلا حرفشم نمیزنه!
من فکر نمیکنم حداقل دخترای ایرانی اینکارو بکنن! هرچند اگه این کارو بکنن هیچوقت مرتکب عمل بدی نشدن! و کار خوبی هم هست!
"یکی از دوستام میگفت ای خدا چی میشه دخترا از ماها خواستگاری کنن!! مهریه رو اونا به ما بدن! بعد ما قهر کنیم اونا منت ما رو بکشن!! ما تا لنگ ظهر بخوابیم و اونا برن پادگان و با سربازا سر و کله بزنن ....!! (اونموقع زنش قهر کرده بود) "
با سلام خدمت جناب دادبین عزیز[golrooz]
ممنونم از نظراتتون و حلاوت بیان نوشتاریتون
با یک جمع بندی از توضیحات شما میشه به این نتیجه رسید که انتخاب یک واسطه با شرایط معقول و شایستگی میتونه بسیار سرنوشت ساز باشه و چون امر ازدواج یک امر واجب و ضروری هست نمیشه اظهار داشت بخاطر برخی نواقص در این مسیر جوانان از طی این مسیر منصرف بشن و برای این کار صورت مساله رو پاک کنند
اتفاقا مثال شما بسیار شفاف و اشاره دقیقی به مشکل بیشتر خانواده ها و جوانان بود...
حال میخوام نظر شما رو بعنوان یک پسر مجرد در خصوص ویژگیهای یک واسطه در ازدواج بدونم ......
در خصوص پاراگراف آخرتون هم دوستتون گویا با اصل آفرینش و جایگاه دختر خانمها و آقا پسر ها مشکل داشتن و به خاطراختلاف و قهر همسرشون نظرشون رو به شما اعلام کردند ولی شما جدی نگیرید[nishkhand] برای آیندتون بد آموزی داره[khande]
محسن مهابادی زاده
24th July 2013, 04:01 PM
دروود برهمگی
موضوع خوبی مطرح شده ؛
بله متاسفانه در ايران با تداخل آداب ملی و آداب مذهبی مواجهيم ؛ به نظرم دختری که علاقه ای به شخص خاصی نداره بهتره منتظر خواستگار باشه و ازبين خواستگارها بهترین رو انتخاب كنه ؛ اما درشرايط عكس اگر دختر به شخص خاصی علاقه داره میتونه به خودش اجازه و جرأت خواستگاري ازپسر رو بده و متقابلا بهتره جرأت جواب منفی شنيدن هم داشته باشه ؛ واگرجواب مثبت بود با توجه ظرفيت فرهنگی و رسوم خانواده ها مراسمات رسمی و خانوادگی خواستگاري توسط پسر و ياحتي دختر انجام بشه ؛ اما بحث به اين سادگي هم نيست؛ شرايط و شخصيت رواني دختر و پسر بسيار مهمه ؛ فرض بگيريم ي پسر دچار خودكم بيني شخصيته و از کمبود عاطفه ومحبت خانوادگي رنج ميبره به محض اينكه دخترخانم علاقمند ازايشون خواستگاری كنه پسربدون فكرو تحقيق ميپذيره و اين انتخاب نادرستيه چون جوانب امرسنجيده نشده ؛ و بالعكس ؛ البته در زمان فعلی و باشرايط دشوار اقتصادی آمار ازدواج به شدت کاهش پيدا كرده و درعوض آمار دوستی های دختر و پسر افزايش داشته و ديگه كسي زيربارسنگين تعهدات ازدواج نمیره حتی اگه دخترازپسرخواستگاری كنه؛ ولی درکل با روند رو به رشد تغيیرعقايد وبررسی درست و غلط بودن سنتها شرایط برای اين بحث آماده شده و دربعضي ازخانواده ها بررسی و پذيرفته شده ؛ درحال حاضر مشکل اصلي دراين زمينه سنتها و عقايد خاص پدر ومادرهاست وگرنه ازطرف جوانها تاحدودی موضوع هضم شده
Capitan Totti
24th July 2013, 04:50 PM
با سلام خدمت جناب دادبین عزیز[golrooz]
ممنونم از نظراتتون و حلاوت بیان نوشتاریتون
با یک جمع بندی از توضیحات شما میشه به این نتیجه رسید که انتخاب یک واسطه با شرایط معقول و شایستگی میتونه بسیار سرنوشت ساز باشه و چون امر ازدواج یک امر واجب و ضروری هست نمیشه اظهار داشت بخاطر برخی نواقص در این مسیر جوانان از طی این مسیر منصرف بشن و برای این کار صورت مساله رو پاک کنند
اتفاقا مثال شما بسیار شفاف و اشاره دقیقی به مشکل بیشتر خانواده ها و جوانان بود...
حال میخوام نظر شما رو بعنوان یک پسر مجرد در خصوص ویژگیهای یک واسطه در ازدواج بدونم ......
در خصوص پاراگراف آخرتون هم دوستتون گویا با اصل آفرینش و جایگاه دختر خانمها و آقا پسر ها مشکل داشتن و به خاطراختلاف و قهر همسرشون نظرشون رو به شما اعلام کردند ولی شما جدی نگیرید[nishkhand] برای آیندتون بد آموزی داره[khande]
درود مجدد:)
ببخشید! واجبه یه مثال دیگه بزنم! :)
یکی از دوستام تعریف میکرد! که یکی از فامیلاش
به یکی از دخترای فامیل گفته که واسطه بشه بره پیش اونیکی دختره که فامیل مشترک بوده!
از قضا! دختر واسطه! به این خواستگار داستان ما! علاقه مند بوده! یا خونوادگی مشکل داشتن یا با هم لج بودن! یا هر چی(علتشو من نمیدونم) این واسطه هه هی باعث شده تنور اختلاف و عدم اعتقاد خواستگار و معشوقه اصلا و ابدا داغ نشه!
خلاصه اون فامیل دوستم بعد ازینکه یه زن دیگه که به اجبار پدر مادرش بوده رو میگیره میفهمه که نه ...!!
حالا کار ندارم!
راستش من اگه بخوام واسطه بفرستم برا خواستگاری چن تا نکته دارم! :d
نخست که من میخوام درس بخونم :d و قصد ازدواج ندارم!! :))
دوم حالا اومدیم و قصدشو داشتم!l-) مثلا عاشق دختر مش عباس بی دست و پا !! شدم!! من اینجا باید با زن دایی ایی! خاله ای! خواهری و..!!
که مورد اعتمادن رایزنی کرده و بعنوان واسطه انتخاب نمایم!
نه اینکه مثل بعضیا! که شنیدم رفته با دوست دخترش صحبت کرده که واسطه ام شو با اون دختره ..!! آشناشم و عروسی و ...=))
به قول شاعر!
ای بهار آرزو بر سر من سایه فکن!
عبدالله91
24th July 2013, 07:02 PM
به نظر من دروغ هم خیلی جالب نیست
خب عزیز دروغ که نه. هیچ کس طرفدار دروغ نیست و ما هم چنین چیزی رو مطرح نکردیم. صداقت از ارکان مهم زندگی است. صداقت اعتماد و وفاداری که باعث مستحکم تر شدن زندگی هست رو میاره .
منظور ما این بوده که وقتی دخترخانم به آقا پسر طبق روش و اصولی که خودش بهتر میدونه پیشنهاد رو میده و پسر هم نظرش موافق میشه این وسط پسر وقتی میخواد با خونواده مطرح کنه دیگه قرار نیست بگه دختره منو انتخاب کردو پیشنهاد داد.خب بگه من از دختری خوشم اومده و این دروغ نیست تو این مسأله دروغی به کار برده نشده. حقیقتش هم این بوده که از دختره خوشش اومده .ما میگیم پیشنهاد دهنده اگه دختر خانم باشه مخفی بمونه بهتره نه اینکه دروغ رو وارد زندگی کنیم.
داریم راجع به ادمها صحبت میکنیم و نه ربات
ما همینو میگیم که داریم از آدما حرف میزنیم و این آدما انواع و اقسام حس دارن و در موقعیتهای مختلف حس های گوناگونی رو از خود بروز میدن ربات نیستن که برنامه ریزی بشن.باید باتوجه به حالات روانیدختر و پسر مسائل رو مطرح کرد
اگر تو زندگی هرزوجی بخوان به حرف مردمی مثل من و شما که داریم فضولی میکنیم توجه کنند که دیگه زندگی علی وارانه ساده و بی الایش نمیتونه وجود داشته باشه
اصن کلا زندگی نمیشه کرد اگه حرف مردم تو زندگی خصوصی تاثییر داشته باشه
من دلیل شمارو برای اسرارتون بر این قضیه نمیدونم - بیشتر توضیح بدین من متوجه بشم - شاید من اشتباه میکنم!
فضولی فرق میکنه. حالات روحی خانمها طوری هست که باید ناز بکنن و آقایون ابراز نیاز. خانم ها هر جا که میرن میخوان خودشونو طوری نشون بدن که همسرشون عاشقشون هست و با اصرار همسرش قبول کرده با او ازدواج کنه و مردها باید به این نکته توجه کنن. وقتی میگیم پیشنهاد دهنده اگه دختر باشه مخفی بمونه برا همینه. وقتی نیازی سرکوب میشه بشر احساس کمبود میکنه و این کمبود رو با اشکال مختلفی از خود بروز میده.رحت ترین راه معمولا خشونت و بداخلاقی هست. خانم ها در جمع دلشون میخواد همسرشون بهشون خیلی برسه با محبت باشه و طوری عنوان بشه که از اول مرد عطش داشته و الان هم همونطوره. فرض کنین تو یه جمع خانوادگی نشستی شما و همسرتون و چند نفر آقا و خانم. و خانم شما در عطش بوده که به شما برسه و اینو همۀ جمع میدونن. هر حرف و اتفاقی که بیفته میگن خودش خواسته اومده.خونوادتون میگن پسر ما اینجوری بوده همه خواهانش بودن و... بعد خونواده دختر تقریبا چیزی برا ناز کردن نخواهند داشت. اون عزیزانی که ازدواج کردن اینو خوب میدونن.
این حالات روانی زنانه مربوط به فرهنگ ما نمیشه بلکه مربوط به تمام انسانهاست. زن بیشتر دوس داره بهش توجه بشه و اون ناز بکنه و مرد هم بیشتر دوس داره ابراز علاقه کنه. این دو مکمل هم آفریده شدن.
این وسط مرد باید خصوصیات زن رو در نظر بگیرد و از این بترسد که نکنه این نیاز همسر من برآورده نشه و تبدیل به مشکلی بشه. خانمتون حتی اگه یه بار بشنوه که خودش خواسته و عطش رسیدن داشته و پسره سرش تو زندگی خودش بوده این برا خانمتون سم حساب میشه.اعتماد به نفسش رو از دست میده.ارتباط زن و شوهر فقط توخونه نیست در جمع و اجتماع هم نیازهای هم رو برآورده میکنن.باید به همۀ ابعاد یک زندگی توجه کردنمیشه عنوان کرد که نیاز اجتماعی خانم من در جمع 2نفری برآورده میشه. نه برآورده نمیشه. خانمتون دوس داره که محبتتون بهش در جمع هم دیده بشه. عطشت رو میخواد در جمع هم ببینه.میخواد ثابت کنه که همسرش از اول عطش داشته و اون ناز می کرده.
خانمها اینو بهتر میدونن.و این مختص فرهنگ ما نیست بلکه نیاز و احساس زنانه هست که باید برآورده شود
Almas Parsi
24th July 2013, 08:03 PM
با سلام خدمت دوستان و تشکر از صحبت جناب آقای متقی و آقا عبدالله
من لازم دونستم در تکمیل صحبتهای این عزیزان این موارد رو یادآور بشم که هم جناب متقی درست میفرمایند که دروغ نمیتونه بازتاب خوبی در زندگی مشترک داشته باشه و این امر بسیار دارای اهمیت در روابط زوجینه
و با توجه به فرمایشات آقا عبدالله بزرگوار که با تکمیل و توضیح متنشون کاملا برامون شفاف سازی کردند ....
همونطور که دوستان گفتند یکی از بارزه های شخصیتی خانمها تاییدایدآلیستی همسرانشون از اونهاست و توقع دارند همسرشون اونها رو منحصر به فرد ترین شخص در زندگیش بدونه...
شاید گاهی با این مساله مواجه بوده باشید که برخی مردان شوخ مزاج گاها برای چاشنی مجالس تیر شوخی هاشون رو بدون هیچ نیت سوئی به سوی همسرانشون نشانه میگیرند صرفا برای تغییر فضا و برای تفریح به خانمشون میگن یادته چقدر دلت میخواست بیام خواستگاریت و التماسم میکردی ؟؟؟؟؟؟؟ و شوخی های اینچنینی....
عموما چهره خانمها در این مواقع که سیبل این اهداف هستند تلفیقی از این چند چهره هست البته به همین ترتیب که براتون قرار میدم
[khande]+[taajob]+[negaran]+[khejalat]+[negaran]+[esteress]+[asabani]=[narahatish]sh_omomi37 دلشکستگی و عواقب روحی روانی برای زن و گاها مسائل جبران ناپذیر...
برای تشریح واضح تصاویر میتونم بگم در اولین واکنش خنده ظاهری توام با تعجب و غم و بغض و خجالت از شنونده ها که الان در مورد این خانم چی ممکنه فکر کنند یعنی
ممکنه فکر کنند من رو دست پدر مادرم موندم ؟؟؟؟
ممکنه مشکل جسمی دارم ؟؟؟؟
اگر حرف شوهرم رو باور کنند چی ؟؟؟؟؟
و هزار و یک فکر دیگه که هر چند این یک شوخی ساده بوده و همسر این خانم هم در اوج عشقی که به همسرش می ورزه نمیتونه از دریای خروشان و پرتلاطم دل این زن با خبر بشه و گاها برخی زوجهای بی تجربه این قضیه رو با زوم کردن به یک فاجعه تبدیلش میکنند ....به همین سادگی
این که یک شوخی بود فکرشو بکنید همسر واقعیت رو بخواد در جمعی بگه با توجه به روحیات یک زن که کاملا از شناسه های شخصیتیشه چه اتفاقی خواهد افتاد؟؟؟؟
دوستان این مثال رو مطرح کردم که بگم روحیات زن و مرد خیلی با هم تفاوت داره پس در بیان برخی مطالب بایستی زوج هامون دقت نظر داشته باشند چون این حالتها جزء روحیات و سرشت دختران و پسرانه
ممکنه بشه در یک دیدگاه دیگه هم بررسی بشه و اون فرهنگ خانواده هاست در جایگاه مدرن و سنتی
در چنین مقوله هایی با برخوردهای بسیار شدید هم با فرزند خود و هم با نیش و کنایه ها به زوجه باعث ایجاد اختلافاتی هم متاسفانه در بین خانواده ها میشن
و زمانیکه دختر و پسر بدونند با طرح واقعیت امر از هر طرف از خانواده ها و حتی از جانب یکی از طرفین مورد حمله و سرزنش قرار میگیرند ممکنه بخوان مطلب رو بین خودشون بصورت سکرت محفوظ نگه دارند که در اون صورت نمیشه گفت دروغگویی شاید با بیانی بهتر عدم بیان واقعیت به دلیل شرایط بشه گفت....
ممنونم از توجه همه شما عزیزان
حسین متقی
24th July 2013, 08:31 PM
خب عزیز دروغ که نه. هیچ کس طرفدار دروغ نیست و ما هم چنین چیزی رو مطرح نکردیم. صداقت از ارکان مهم زندگی است. صداقت اعتماد و وفاداری که باعث مستحکم تر شدن زندگی هست رو میاره .
منظور ما این بوده که وقتی دخترخانم به آقا پسر طبق روش و اصولی که خودش بهتر میدونه پیشنهاد رو میده و پسر هم نظرش موافق میشه این وسط پسر وقتی میخواد با خونواده مطرح کنه دیگه قرار نیست بگه دختره منو انتخاب کردو پیشنهاد داد.خب بگه من از دختری خوشم اومده و این دروغ نیست تو این مسأله دروغی به کار برده نشده. حقیقتش هم این بوده که از دختره خوشش اومده .ما میگیم پیشنهاد دهنده اگه دختر خانم باشه مخفی بمونه بهتره نه اینکه دروغ رو وارد زندگی کنیم.
ما همینو میگیم که داریم از آدما حرف میزنیم و این آدما انواع و اقسام حس دارن و در موقعیتهای مختلف حس های گوناگونی رو از خود بروز میدن ربات نیستن که برنامه ریزی بشن.باید باتوجه به حالات روانیدختر و پسر مسائل رو مطرح کرد
فضولی فرق میکنه. حالات روحی خانمها طوری هست که باید ناز بکنن و آقایون ابراز نیاز. خانم ها هر جا که میرن میخوان خودشونو طوری نشون بدن که همسرشون عاشقشون هست و با اصرار همسرش قبول کرده با او ازدواج کنه و مردها باید به این نکته توجه کنن. وقتی میگیم پیشنهاد دهنده اگه دختر باشه مخفی بمونه برا همینه. وقتی نیازی سرکوب میشه بشر احساس کمبود میکنه و این کمبود رو با اشکال مختلفی از خود بروز میده.رحت ترین راه معمولا خشونت و بداخلاقی هست. خانم ها در جمع دلشون میخواد همسرشون بهشون خیلی برسه با محبت باشه و طوری عنوان بشه که از اول مرد عطش داشته و الان هم همونطوره. فرض کنین تو یه جمع خانوادگی نشستی شما و همسرتون و چند نفر آقا و خانم. و خانم شما در عطش بوده که به شما برسه و اینو همۀ جمع میدونن. هر حرف و اتفاقی که بیفته میگن خودش خواسته اومده.خونوادتون میگن پسر ما اینجوری بوده همه خواهانش بودن و... بعد خونواده دختر تقریبا چیزی برا ناز کردن نخواهند داشت. اون عزیزانی که ازدواج کردن اینو خوب میدونن.
این حالات روانی زنانه مربوط به فرهنگ ما نمیشه بلکه مربوط به تمام انسانهاست. زن بیشتر دوس داره بهش توجه بشه و اون ناز بکنه و مرد هم بیشتر دوس داره ابراز علاقه کنه. این دو مکمل هم آفریده شدن.
این وسط مرد باید خصوصیات زن رو در نظر بگیرد و از این بترسد که نکنه این نیاز همسر من برآورده نشه و تبدیل به مشکلی بشه. خانمتون حتی اگه یه بار بشنوه که خودش خواسته و عطش رسیدن داشته و پسره سرش تو زندگی خودش بوده این برا خانمتون سم حساب میشه.اعتماد به نفسش رو از دست میده.ارتباط زن و شوهر فقط توخونه نیست در جمع و اجتماع هم نیازهای هم رو برآورده میکنن.باید به همۀ ابعاد یک زندگی توجه کردنمیشه عنوان کرد که نیاز اجتماعی خانم من در جمع 2نفری برآورده میشه. نه برآورده نمیشه. خانمتون دوس داره که محبتتون بهش در جمع هم دیده بشه. عطشت رو میخواد در جمع هم ببینه.میخواد ثابت کنه که همسرش از اول عطش داشته و اون ناز می کرده.
خانمها اینو بهتر میدونن.و این مختص فرهنگ ما نیست بلکه نیاز و احساس زنانه هست که باید برآورده شود
راستش توضیحش سخته
دیگه از اینجا به بعد من سعی میکنم بیشتر چیزی ننوسم
اسراری هم ندارم شما حرفمو قبول کنین هرطور راحتین
giile
25th July 2013, 12:32 AM
با سلام ....[golrooz]
ممنونم از حضورتون در این تاپیک
دوست بزرگوار ممنون میشم نقطه نظراتتون رو در خصوص مبحث اعلام بفرمایید تا دوستان بتونند از نظرات شما مطلع باشند
با تشکر
سلام ممنون[golrooz]
من فکر می کنم خواستگارى مستقیم زن از مرد مورد علاقه، عوارضى دارد كه در نهایت از نظر روانى و شخصیتى و حیثیت اجتماعى و خانوادگى به ضرر زن تمام مى شود. به ویژه اگر زن در این رابطه پاسخ منفى بشنود. چون زنان از نظر عاطفى و هیجانى در عین حال كه در سطح بالاتری از مردها هستند اما شكنندگى آنها هم به همین میزان از نظر عاطفى بیشتر از مردهاست.
اگر این دختر با اون همه احساسات پاک و لطیفش به پسری پیشنهاد بدهد دوحالت دارد:
اول اینکه پسر قبول می کند، اما همیشه پسر در زندگی این سرکوفت را به دختر می زند که تو به سمت من امدی و از من خواستگاری کردی و هزاران بهانه دیگر.حالت دوم که پسر قبول نکند همانطور به احساسات دخترانه دختر خدشه وارد شده و مشکلاتی را ایجاد می کند...
اما بله اگر دختر به پسری علاقمند شود
خود دختر به نظر من نباید مستقیم به خواستگاری برود .
حال گذری به تاریخ داشته باشیم :
در تاریخ داریم که دختران حضرت شعیب (ع) برای ایشان توضیح دادند که پدر جان ما برای آب دادن به گوسفندانمان معطل بودیم و نمی توانستیم به آنها آب بدهیم. (چون مردها دور آب بودند) اما یک مردی آمد و جریان را از ما پرسید و بعد گوسفندان ما را سیراب کرد. حضرت شعیب (ع) به دخترانشان گفتند بروید و این مرد را بیاورید. وقتی دختران با موسی (ع) پیش پدر بر می گردند حضرت شعیب (ع) به پیشنهاد یکی از دخترانش به موسی (ع) پیشنهاد ازدواج با یکی از دخترانش را می دهد. چون موسی (ع) هم آدم توانمندی بود و هم آدم متعهد و با تقوایی است. (چون به دختران شعیب گفت من جلو می روم و شما پشت سر من بیایید)
سورة قصص آیهی 27 به این داستان اشاره شده که حضرت شعیب (ع) به حضرت موسی (ع) می گوید که می خواهم یکی از دو دخترم را به همسری تو در بیاورم.
آیت الله مکارم شیرازی که از مراجع هستند می فرمایند که بر اساس این آیه ما نتیجه می گیریم که اگر بستگانتان دختر از پسری خوششان آمد از نظر دین هیچ اشکالی ندارد که بستگانِ دختر از پسری خواستگاری کنند.
giile
25th July 2013, 12:48 AM
سلام ممنون[golrooz]
من فکر می کنم خواستگارى مستقیم زن از مرد مورد علاقه، عوارضى دارد كه در نهایت از نظر روانى و شخصیتى و حیثیت اجتماعى و خانوادگى به ضرر زن تمام مى شود. به ویژه اگر زن در این رابطه پاسخ منفى بشنود. چون زنان از نظر عاطفى و هیجانى در عین حال كه در سطح بالاتری از مردها هستند اما شكنندگى آنها هم به همین میزان از نظر عاطفى بیشتر از مردهاست.
اول اینکه پسر قبول می کند، اما همیشه پسر در زندگی این سرکوفت را به دختر می زند که تو به سمت من امدی و از من خواستگاری کردی و هزاران بهانه دیگر.حالت دوم که پسر قبول نکند همانطور به احساسات دخترانه دختر خدشه وارد شده و مشکلاتی را ایجاد می کند...
در تاریخ داریم که دختران حضرت شعیب (ع) برای ایشان توضیح دادند که پدر جان ما برای آب دادن به گوسفندانمان معطل بودیم و نمی توانستیم به آنها آب بدهیم. (چون مردها دور آب بودند) اما یک مردی آمد و جریان را از ما پرسید و بعد گوسفندان ما را سیراب کرد. حضرت شعیب (ع) به دخترانشان گفتند بروید و این مرد را بیاورید. وقتی دختران با موسی (ع) پیش پدر بر می گردند حضرت شعیب (ع) به پیشنهاد یکی از دخترانش به موسی (ع) پیشنهاد ازدواج با یکی از دخترانش را می دهد. چون موسی (ع) هم آدم توانمندی بود و هم آدم متعهد و با تقوایی است. (چون به دختران شعیب گفت من جلو می روم و شما پشت سر من بیایید)
سورة قصص آیهی 27 به این داستان اشاره شده که حضرت شعیب (ع) به حضرت موسی (ع) می گوید که می خواهم یکی از دو دخترم را به همسری تو در بیاورم.
آیت الله مکارم شیرازی که از مراجع هستند می فرمایند که بر اساس این آیه ما نتیجه می گیریم که اگر بستگانتان دختر از پسری خوششان آمد از نظر دین هیچ اشکالی ندارد که بستگانِ دختر از پسری خواستگاری کنند.
Almas Parsi
25th July 2013, 12:54 AM
با سلام خدمت جناب giile (http://www.njavan.com/forum/member.php?290720-giile)
ضمن تشکر از اینکه پیام بنده رو پاسخ دادید
و ممنونم که نظرتون رو با روایتی زیبا بیان کردید امید وارم دوستان و مخاطبین بتونند بهره لازم و مفید رو از نظرات شما ببرند
براتون آرزوی موفقیت دارم[golrooz]
giile
25th July 2013, 01:15 AM
سلام ممنون[golrooz]
Dilon
25th July 2013, 05:10 PM
به نظرم درست نیست این کار .
hadi elec
26th July 2013, 01:50 PM
با سلام
به نظر من هیچ اشکالی برای این کار وجود نداره
نیاز برای تشکیل خانواده در وجود پسر و دختر هست
حالا طبق چه منطقی میخوایم بگیم که یکی حق بیان کردن و پاپیش گذاشتن رو داره و یکی نداره
ممکنه با شنیدن جواب منفی دختر نسبت به پسر وارد یک شکستگیه بزرگتری بشه
ولی لزوما نه همیشه و نه همه دخترا
بستگی داره چقدر حساب شده باشه و چقدر شناخت وجود داشته باشه و چقدر منطقی موضوع اجرا شده باشه
بحران روحی موقعی پیش میاد که صرفا احساسی فکر کنیم و تصمیم بگیریم و اجرا کنیم
با توجه به تغییراتی که همواره در نحوه رفتار و تفکر بشر پیش میاد و عوض شدن تعاریف هنجار و نا هنجار و پسند و ناپسند
چه بهتر که خودمون با درست تعریف کردن و جهت دادن یه به اتفاق اونو از حالت ناهنجاری و ناپسندی دور کنیم و تبدیل به یه
هنجار و موضوع خیلی عادی کنیم
اینجوری خیلی همه اتفاقا ساده میشه و شکستی پیش نمیاد
چون الفبا و الگوریتم کار مشخصه و همونطور که الان پسر میدونه چجوری باید خاستگاری کنه
دختر هم درباره چگونگی انجام مطلع میشه و تبعات منفی به حداقل میرسه
فکر کنم ارائه نظر تا همینجا کفایت کنه
با تشکر
Alpha110
27th July 2013, 07:16 PM
من فکر میکنم
چون خانوم ها احساساتی فکر میکنند
بخاطر همین خواستگاری مرد از زن قرار دادن
atosa0101
27th July 2013, 07:51 PM
اشکال نداره ولی واسه یه دختر خیلی سخته که ضایع بشه.یبار یکی از بچه ها کلاسمون عاشق استادمون شد ولی در نهایت خیلی ضایع شد.البته در کل همکلاسیم از هر لحاظ از استادمون سرتر بود
david77
1st August 2013, 01:21 PM
سلام خدمت دوستان گرامی
من کاملاً با نظر آقای عبدالله 91 موافقم. من خودم این تجربه تا حدودی داشتم کسی رو میخواستم ولی نمیخواستم ازش خواستگاری کنم(چون خودم جوابشو حدس میزدم) ولی یکی از آشنایان اصرار داشت که خودش این کارو انجام بده و من به اصرار ایشان قبول کردم. نتیجه هم این شد که گفتند قصد ازدواج ندارند. این جوابی بود که مثل روز برام روشن بود. البته واسطه عنوان نکرد که من بهشان علاقه دارم از طرف خودشان صحبت کردند و می خواستن نظرش را بدانند.
به نظر من احتیاجی نیست دختر خانم ها از آقا پسرها خواستگاری کنند، چون اون پسر داره دختر رو میبینه پس احتیاجی نیست کسی بهش پیشنهاد بده چون اگه خودش تمایلی داشته باشه پا پیش میزاره. ولی اگه دختره به این کار اصرار داشته باشه میتونه یک واسطه مطمئن بفرسته و از طرف خودش صحبت کنه (که نظرشو در مورد دختر خانم بپرسه) که اگه جوابش نه بود دختره این وسط خراب نشه حداقل دیگه تکلیفش معلوم میشه و باید تحمل هر جوابیم داشته باشه تا بعدها دچار مشکلی نشه و جواب رد شنیدنو مبنی بر این ندونه که ایرادی داره.
من خودم اگه به کسی خیلی علاقه داشته باشم هیچ وقت نه نشون میدم نه ازش خواستگاری میکنم، چون اگه جوابش بله هم باشه همش باید با این ترس زندگی کنی که نکنه یه روزی پست بزنه.
محمد نظری گندشمین
2nd August 2013, 01:02 AM
http://atasheentezar.persiangig.com/%D8%A8%D8%B3%D9%85%20%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87%20%D 8%A7%D9%84%D8%B1%D8%AD%D9%85%D9%86%20%D8%A7%D9%84% D8%B1%D8%AD%DB%8C%D9%852/8.gif
امروز میخوایم در خصوص اینکه آیا دختر خانم ها هم مى توانند از فرد مورد علاقه خود شون خواستگارى كنند و آیا چنین چیزی میتواند برای شرایط زندگی دختر مناسب یا نا مناسب باشد با شما عزیزان به بحث و گفتگو بنشینیم
هر چند ممکنه در کشور ما چنین مساله ای رواج نداشته باشه ولی در برخی از کشورها از این شیوه استفاده میکنند و دختران از پسران خواستگاری میکنند
حال با توجه به تحقیقات برخی اندیشمندان و روانشناسان میخواهیم به بررسی این مساله در جوامع بپردازیم و ببینیم چنین رویکردی در جامعه امروزی ما چگونه و چه بازتابهایی دارد و در مقایسه با سایر جوامع دارای چه محاسن و معایبی میباشد
مساله خواستگاری دختر از پسر طبق رسم و عاداتی که ما همیشه دیدیم و شنیدیم یک عرف تو جامعه ما نیست و امر خواستگاری یک مساله فرهنگی محسوب میشه و نه یک مساله شرعی و قانونی و حقوقی ......
بر این اساس در مناطقی از کشورهندوستان رسوم ازدواج به گونه ایه که عموما خانواده دختر از خانواده پسر خواستگاری میکنند
و از ناحیه خانواده دختر پیشنهاد میشه که آیا ما آمادگی این رو داریم که دخترمون رو به عقد پسر شما دربیاریم ....
طبق نظریه تحلیل گران در چنین فرهنگ هایی خواستگاری زن از مرد ، از منزلت زن کم نمیکنه و در صورتیکه از طرف خانواده پسر پاسخ منفی دریافت کنند باعث سرشکستگی خانواده دختر نخواهد شد و از دیدگاه روانشناسانه برای دختر هم آثار سوء روانی و افسردگی باقی نخواهد گذاشت ....
اما در کشورهایی مثل کشور ما که دقیقا شیوه ای بر عکس آن است و خواستگاری زن از مرد مورد علاقه ، عوارضی دارد که میتوان ازنظر روانی ، و حیثیت خانوادگی و اجتماعی و شخصیتی به آن اشاره کرد تماما به ضرر دختر تمام میشود خصوصا اینکه زن در این مساله پاسخ منفی بشنود....
چون خانمها از لحاظ هیجانی و عاطفی در عین حال که در مقایسه با آقایان در سطح بالاتری هستند اما آسیب پذیری و شکنندگی آنها از لحاظ عاطفی بیشتر از آقایان است.
بر همین اساس بایستی در مواجهه با چنین مسائلی با مدیریت و درایت خاصی عمل شود و رعایت نکاتی مورد توجه باشد
از جمله اینکه فرد مورد نظر در اصول مهم زندگی و کلیات آن با دختر خانم هماهنگ باشد و با ملاکهای اولیه او سازگاری داشته باشد....
مورد اعتماد بودن از لحاظ تعهد ، دلسوزی و رازداری واسطه ازدواج هم حائز اهمیت است ...
شخص واسطه بایستی بصورت کاملا محرمانه پیگیر کار ها باشد و فرد مورد نظر را ترغیب و تشویق به ازدواج کند و با آمادگی و زیر ساخت های لازم در این زمینه میل و رغبت به ازدواج در شخص ایجاد و جهت دهی نماید و خانواده پسر را به سمتی هدایت کند که با رضایت از خانواده دختر خواستگاری نماید
با این روش هم دختر از حق انتخاب خود به خوبی استفاده کرده و هم با شخص واسطه و بصورت غیر مستقیم از فرد مورد نظر خواستگاری کرده و همچنین از آسیبهای مستقیم در امان خواهد ماند.
حال دوستان با توجه به نظریات روانشناسی این دو فرهنگ چه اثرات مطلوب یا نامطلوبی دیگری ممکن است در جامعه بوجود آورد که در متن بدان ها اشاره نشده است
خواهشمندم با ارائه نظرات خود در تکمیل این تاپیک مساعدت های لازم را مبذول فرمایید
و در تحلیل این مساله سوای از عرف رایج ، تحلیل کارشناسانه و منطقی بیشتر دارای اهمیت است ...
چرا دخترها درخواست ازدواج نمیکنند؟ (http://mihanstar.com/family/122809/why-not-marry-a-girl-ask-for.html) در حوزه انتخاب، بدون هیچ شک و تردید، زنان و دختران حق انتخاب دارند و معمولا در بیشتر موارد، وقتی کسی به خواستگاری آنها می آید، می توانند در مورد آن فرد تحقیق کنند و پس از تحقیقات لازم انتخاب کنند؛ یعنی جواب آری یا نه بگویند…
http://mihanstar.com/wp-content/uploads/2013/04/mihanstar.com-pics-444.jpg (http://mihanstar.com/wp-content/uploads/2013/04/mihanstar.com-pics-444.jpg)
انتخاب شرعا و قانونا حق طبیعی زنان در مورد همسر آینده شان است و از لحاظ عرفی هم در حال حاضر در اغلب مناطق کشور ما تقریبا همین طور عمل می شود؛ مگر در موارد بسیار نادری که ممکن است خانواده ای از روی تعصب، فردی را به دختر تحمیل کند. اما مسئله خواستگاری گرچه مقدمه یک انتخاب است، ولی بیشتر شبیه به پیشنهاد است؛ یعنی آنچه در فرآیند خواستگاری رخ می دهد، این است که از طرف خانواده پسر یا از طرف خود پسر به خواستگاری دختر می روند و در واقع پیشنهاد ازدواج با دختر را مطرح می کنند و دختر حق دارد انتخاب کند و جواب مثبت دهد و همچنین حق دارد رد کند و جواب منفی بدهد.
خواستگاری زن از مرد، یک مساله فرهنگی است و در قانون و شرع محدودیتی برای آن ذکر نشده اما در عرف، این زنان هستند که باید مورد خواستگاری قرار گیرند. در آیات قرآنی به این نکته توجه داده شده است که در عقد زناشویی، اصلیترین مرجع تصمیم گیرنده زن و شوهر هستند و این مطلب به رغم محدودیتهایی که برای زنان مطرح بوده، جالب توجه است.
آیه ۲۳۰ سوره بقره نکاح را به زن نسبت میدهد و تحقق آن را به اراده او میداند. از داستان حضرت شعیب(ع) و موسی(ع) در قرآن استفاده میشود که خواستگاری از سوی خانواده دختر (و نه صرفا دختر) نیز صورت میپذیرد.
در این گونه مسائل که هم احتمال دریافت پاسخ منفی و یا مثبت وجود دارد، باید با درایت خاصی عمل شود و در صورت لزوم باید با افراد کارشناس و مجرب مشورت شود و در مرحله بعد از واسطه استفاده شود؛ واسطه ای که از نظر تعهد، دلسوزی و رازداری مورد اعتماد باشد
در بعضی از کشورها مانند هندوستان مرسوم است که خانواده دختر به خانواده پسر پیشنهاد ازدواج می کند و خواستگاری بیشتر از سوی خانواده دختر مطرح می شود. در چنین فرهنگ هایی، خواستگاری زن از مرد از قدر و منزلت زن نمی کاهد و او را در چشم مرد کوچک نمی کند و حتی اگر جواب از طرف خانواده مرد منفی باشد، موجب سرشکستگی خانواده دختر نمی شود و نیز از نظر روانی، برای دختر آسیب زا نیست.
اما در کشورهایی مثل کشور ما که چنین فرهنگی وجود ندارد و فرهنگ خواستگاری دقیقا برعکس است، خواستگاری مستقیم زن از مرد، مطلوب نیست و عوارضی دارد که در نهایت از نظر روانی و شخصیتی و حیثیت اجتماعی و خانوادگی به ضرر زن تمام می شود؛ به ویژه اگر زن در این رابطه پاسخ منفی دریافت کند؛ زیرا زنان از نظر عاطفی و هیجانی در عین حال که در سطح بالاتری از جنس مخالف هستند، اما شکنندگی آنها نیز به همین میزان از نظر عاطفی بیشتر از مردان است.
بنابراین در این گونه مسائل که هم احتمال دریافت پاسخ منفی و یا مثبت وجود دارد، باید با درایت خاصی عمل شود و در صورت لزوم باید با افراد کارشناس و مجرب مشورت شود و در مرحله بعد از واسطه استفاده شود؛ واسطه ای که از نظر تعهد، دلسوزی و رازداری مورد اعتماد باشد تا به صورت کاملا محرمانه کار را پیگیری کند و با مهارت و کیاست خاصی، فرد مورد نظر را تشویق و ترغیب کند و بعد از این که آمادگی ازدواج در او ایجاد شد، به او جهت بدهد و او را به خواستگاری دختر هدایت کند.
با این شیوه، هم دختر از حق انتخاب خود به خوبی استفاده کرده است و هم با واسطه و به صورت غیر مستقیم از فرد مورد نظر خواستگاری کرده و هم از آسیب های خواستگاری مستقیم در امان مانده است.
انریکه
2nd August 2013, 11:49 AM
وقتی دختر خانومی عاشق میشه...تموم زندگیش اون طرف میشه...تموم فکر و ذکرش اون طرف میشه....ولی به خاطر چیزی که عرف هست باید همه چیزو توی دل خودش بریزه و لام تا کام هیچی نگه و ذره ذره آب بشه و بسوزه.....ولی بازم هیچی نباید بگه....
به نظر من اگر دختر خانومی تشخیص داد که آقا پسری مناسبش هست و هم کفو هستند، به جای گریه زاری و ساکت بودن و توی خود ریختن میتونه با کمک از یک واسطه یا در صورت نبودن هیچ واسطه ای خودش به اون آقا اطلاع بده............................................ اینجوری تکلیف خودش رو معلوم میکنه که آیا اون آقا هم دوسش داره یا نه
lalehentezar
2nd August 2013, 02:58 PM
به نظرمن خوب نیست چون منزلت زن بیشترازاین حرفاست.شایدبگیدعقب مونده ای امااگه انجام بگیره اون وقت تقی به توقی بخوره مردمیگه این توبودی که اومدی دنبال من وگرنه من تورانمیخواستم چون دیدم پس بشین به انتظارتقدیرخداوندی....چون زن گوهردرون صدف هست که بایدکشف بشه....
masoume.a.92
7th August 2013, 03:19 AM
سلام. هرکدوم از دوستان بنظرم از یه جنبه ای درست میگن. بنظر من تا وقتی عرف جامعه قبول نکنه نمیشه. من خودم با خواستگاری پسر موافقم. و اگه صدسالم به یکی علاقه مند بشم حتی اگه باهاش درارتباط باشم و فرصت خواستگاری داشته باشم هرگزززززززز اینکارو نمیکنم. نمیشه غرور و احساسات دخترا اجازه نمیده.
خواستگاری دختر بخودی خود بد نیست ولی نمیشه. یسری مشکلاتی هست بعد از عرف و...
آقا پسرا ناراحت نشن. قصد جسارت ندارم. ولی لطفا کلاهتونو قاضی کنید ببینید من راست میگم یا نه؟ اینا رو یه آقا پسری اعتراف کرد که البته من از قبل به این حرفا واقف بودم...
پسرا (همه نه. ولی اکثرشون) مدلشون اینه که یکم نسبت به این قضیه بی جنبه اند. وقتی از علاقه یه دختر به خودشون خبردار شن جو مگیرتشون اساسی... فکر میکنن چه آدم باحال و چه مرد واقعی و همه رقمه عاااالی و... بودن و خلاصه چقد ایول دارن... از این رو گاهی ممکنه بی محلی کنن و خودشونو دست بالا میگیرنو بعید نیست که با حرکاتشون دخترو طوری دلسرد کنن ک از خواسته اش پا پس بکشه! دیگه فکر اینو نمیکنن ک:
1. این دختر واقعا شدیدا علاقه داشته ک تصمیم به اینکار گرفته
2.نمیدونن این بیچاره چقد با خودش کلنجار رفته و دودل و استرسی شده ک تونسته خواستگاری کنه.
بعدم چون جو گیر شدن و اعتماد به نفسشون زده به سقف احتمال داره همون فکرایی رو راجع به دختره بکنن که دوستان قبلا گفتن. همچنین باز چون اعتماد بنفسشون میتونه ی شهرو خراب کنه بعید نیس بگن نه!!!
من خودم یه مورد تو دانشگاهمون به گوشم رسید البته دختره رو ندیدم ولی وقتی واسطه فرستاد واسه اون شاهزاده آقا بعد از فکر کردن، فرمودن من تا ارشد نگیرم ازدواج نمیکنم!!!!!!!!!!!!!!!!! [soal]
ولی اگه ی پسر از یه دختر خواستگاری کنه دختر اگه از قبل ازش متنفر نبوده باشه خوشحالم میشه و از این جوگیریا نداره ک حالا واسش کلاس بیاد و از این چیزا...
در این بین پسرای باجنبه هم هستن (کمن) ولی هستن که خب دمشون گرم! [nishkhand]
omidfays
12th August 2013, 11:27 PM
من موافقم باید برن دخترا خواسگاری بدش پسره بگه خوب چی بلدی بیرون کار کنی پولتو تو خونه خرج میکنی بگه جهیزیه داری اگه جهیزیت مارک دار ه .باید مستاجری بشینیم پسنداز داری اصلا ما تو کویر لوت خونه میگیریم دماقتو عمل کن اونجات کجه بعد بگه بزار فکرامو بکنم بعد از چند روزم دختره زنگ بزنه در حالی که تو این چند روز داشته قصر میساخته بعد پسره میگه ما بدرد هم نمیخوریم آی حال میده غرور این دخترها شکسته میشه وقتی میری خواسگاری میخوان همه چی داشته باشی با کلی توقعات که طلا بخره فلان قدر مهریم کنه فلان قدر جهیزیم هم بخره هرچی میگم باید گوش کنه با تمام بد رفتاریها و احانتا بازم باید منو دوست داشته باشه من میگم کجا کی بیاد کی بره و الا .... خوبه من موافقم نصف این طلاق ها بخاطر توقعات بیجای زن هاست برا همینه که سن ازدواج رفته بالا دختر ها یادشون میره این صورت زیبا از دست رفتنییه و این سیرت آدم هست که باقی میمونه و اینکه دختر ها در بهترین شرایط تا سن 35 سالگی میتونن بچه دار شن لازمه این دختر ها یک تکونی به خودشون بدن البته مواظب باشن مورد سو استفاده قرار نگیرن اینم جای بحث داره با خوانوادشون برن بهتره من چنتا خواستگار دختر داشتم رد کردم یک چنتایی هم من خوشم اومده اونا منو رد کردن هه هه حالا قسمت چی باشه خدا میدونه اینشالله همه بچه های این مرز و بوم خوشبخت باشن
mahmoodmah
17th August 2013, 11:58 AM
سلام دوستان
-
-
من تمام مدت فکر می کردم شما صحبت از افرادی می کنید که به هم علاقه دارند
اگه صحبت تنها سر خواستگاریه پس من اصلا توسیعه نمی کنم که دختری این کار انجام بده
چون به احتمال زیاد جواب منفی میشنوه و این هیچ ربطی به کلاس گذاشتن هم نداره
همون طور که هر دختری ممکن جواب رد به یک پسر بده ممکنه جواب رد هم بشنوه
یک زن چندان تحمل اینکه پذیرفته نشه رو نداره
درحالی که یک مرد از اول تقریبا منتظر جواب منفی شنیدنه و گاهی ترس از جواب رد شنیدن باعث میشه که اصلا خواستگاریی صورت نگیره
Almas Parsi
17th August 2013, 12:09 PM
سلام دوستان
-
-
من تمام مدت فکر می کردم شما صحبت از افرادی می کنید که به هم علاقه دارند
اگه صحبت تنها سر خواستگاریه پس من اصلا توسیعه نمی کنم که دختری این کار انجام بده
چون به احتمال زیاد جواب منفی میشنوه و این هیچ ربطی به کلاس گذاشتن هم نداره
همون طور که هر دختری ممکن جواب رد به یک پسر بده ممکنه جواب رد هم بشنوه
یک زن چندان تحمل اینکه پذیرفته نشه رو نداره
درحالی که یک مرد از اول تقریبا منتظر جواب منفی شنیدنه و گاهی ترس از جواب رد شنیدن باعث میشه که اصلا خواستگاریی صورت نگیره
سلام دوست عزیز[golrooz]
ممنونم از مشارکت شما و نظراتتون
اگر براتون مقدوره نظرتون رو در خصوص هر دو مورد بفرمایید چون با توجه به پاسخ ها و اهداف تاپیک هر دو مورد یعنی علاقمندی بین طرفین و خواستگاری معمولی مورد تحلیل هست
خوشحال میشیم نقطه نظراتتون رو در اختیار ما قرار بدید
با آرزوی موفقیت [golrooz]
mahmoodmah
17th August 2013, 12:25 PM
سلام. هرکدوم از دوستان بنظرم از یه جنبه ای درست میگن.
سلام دوست من
-
-
دلیل کلاس گذاشتن پسره در داستان شما بی علاقه بودنشه (یعنی تا قبل از این حتی به دختره فکرم نکرده )
و اونی که گفته تا ارشد نگیره ازدواج نمی کنه در واقع به طور غیر مستقیم به دختره جواب رد داده (احتمالا فکر کرده این طوری دختره ناراحت نمیشه)
-
-
-
-
-
اگه ی پسر از یه دختر خواستگاری کنه دختر اگه از قبل ازش متنفر نبوده باشه خوشحالم میشه
آره درسته ولی به معنی جواب مثبت گرفتن نیست ممکنه دختره تو ذهنش این طور بگه ""می بینی این هم صدمین پسری که از من خوشش میاد"" فکر نمی کنی این هم یه جور غروره؟(البته از اینکه آماره پایینی دادم عذر خواهی می کنم[nishkhand])
mahmoodmah
17th August 2013, 12:39 PM
سلام دوست عزیز[golrooz]
ممنونم از مشارکت شما و نظراتتون
اگر براتون مقدوره نظرتون رو در خصوص هر دو مورد بفرمایید چون با توجه به پاسخ ها و اهداف تاپیک هر دو مورد یعنی علاقمندی بین طرفین و خواستگاری معمولی مورد تحلیل هست
خوشحال میشیم نقطه نظراتتون رو در اختیار ما قرار بدید
با آرزوی موفقیت [golrooz]
سلام دوست گرامی
اگه طرفین به هم علاقه داشته باشند مسئله ی به اون صورت وجود نداره که باعث نگرانی باشه
معمولا راداره دخترخانم ها خوب کار میکنه و کم دچار اشتباه درمورد علاقه پسر به خودشون میشند
ولی با این حال تنها در صورتی که با یه پسر خجالتی و کمرو سر کار دارند پیش قدم بشند بهتره
چون همچین پسری هیچ وقت جرات خواستگاری رو پیدا نمیکنه
در سایر موارد بهتره به پسر فرصت کافی داده بشه تا سنگاشو با خودش وابکنه یا به قول خودمون آماده بشه
masoume.a.92
17th August 2013, 12:44 PM
سلام دوست من
-
-
دلیل کلاس گذاشتن پسره در داستان شما بی علاقه بودنشه (یعنی تا قبل از این حتی به دختره فکرم نکرده )
و اونی که گفته تا ارشد نگیره ازدواج نمی کنه در واقع به طور غیر مستقیم به دختره جواب رد داده (احتمالا فکر کرده این طوری دختره ناراحت نمیشه)
-
-
-
-
-
[SIZE=3]
آره درسته ولی به معنی جواب مثبت گرفتن نیست ممکنه دختره تو ذهنش این طور بگه ""می بینی این هم صدمین پسری که از من خوشش میاد"" فکر نمی کنی این هم یه جور غروره؟(البته از اینکه آماره پایینی دادم عذر خواهی می کنم[nishkhand])
سلام دوستم. بله اون پسر شاید اونجا دلیلش این بوده ولی من پرنس رو میشناسم. جسارتا اهل کلاس گذاشتندراین موارد هست... [nishkhand]
یعنی انصافا شما میگی پسرا اینجوری نیستن؟ نه وجدانی؟
بله معنیش جواب مثبت نیست. من صرفا از اون نظر گفتم که پسرا موضعشون بعد از اتفاق یه خواستگاری مثل دخترا نیست شاید یکی از دلایلشم مرسوم نبودن این قضیه در جامعه باشه ولی واقعیت اینه که اکثر پسرا اینطورین...
نظر؟؟
masoume.a.92
17th August 2013, 12:52 PM
سلام دوست گرامی
اگه طرفین به هم علاقه داشته باشند مسئله ی به اون صورت وجود نداره که باعث نگرانی باشه
معمولا راداره دخترخانم ها خوب کار میکنه و کم دچار اشتباه درمورد علاقه پسر به خودشون میشند
ولی با این حال تنها در صورتی که با یه پسر خجالتی و کمرو سر کار دارند پیش قدم بشند بهتره
چون همچین پسری هیچ وقت جرات خواستگاری رو پیدا نمیکنه
در سایر موارد بهتره به پسر فرصت کافی داده بشه تا سنگاشو با خودش وابکنه یا به قول خودمون آمده بشه
رادار دخترا خوب کار میکنه ولی موضوع اینه که دخترا متوجه علاقه میشن ولی مشخص نیست آقا پسری که داره سیگنال میفرسته منظورش ازدواجه یا دوستی. بنابراین نمیشه از پسری که معلومه علاقه داره دختره هم بدش نمیاد، دختر خواستگاری کنه...
mahmoodmah
17th August 2013, 01:00 PM
سلام دوستم. بله اون پسر شاید اونجا دلیلش این بوده ولی من پرنس رو میشناسم. جسارتا اهل کلاس گذاشتندراین موارد هست... [nishkhand]
یعنی انصافا شما میگی پسرا اینجوری نیستن؟ نه وجدانی؟
بله معنیش جواب مثبت نیست. من صرفا از اون نظر گفتم که پسرا موضعشون بعد از اتفاق یه خواستگاری مثل دخترا نیست شاید یکی از دلایلشم مرسوم نبودن این قضیه در جامعه باشه ولی واقعیت اینه که اکثر پسرا اینطورین...
نظر؟؟
سلام
هر چیزی دلیلی داره و این موضوع توی سن های مختلف فرق میکنه
شاید یه پسر تو سن کم احساس غرور کنه
و همون پسر اگه چند سال بعد خواستگاری ازش صورت بگیره باعث وحشتش بشه
چون خوب میدونه که ازدواج چه مقدار مسئولیت براش ایجاد میکنه
و وقتی آمادگیه مالی و احساسی رو در خودش حس نکنه دچار وحشت میشه که نتیجش فراری شدنه
mahmoodmah
17th August 2013, 01:06 PM
رادار دخترا خوب کار میکنه ولی موضوع اینه که دخترا متوجه علاقه میشن ولی مشخص نیست آقا پسری که داره سیگنال میفرسته منظورش ازدواجه یا دوستی. بنابراین نمیشه از پسری که معلومه علاقه داره دختره هم بدش نمیاد، دختر خواستگاری کنه...
جملت زیبا بود و کاملا درسته
و برای همین بود که گفتم بهتره به پسر فرصت کافی داده بشه تا سنگاشو با خودش وابکنه
Helena.M
17th August 2013, 01:07 PM
دقیقا منم با شما موافقم. واینکه به همین سادگی هم نمیشه منظور پسرا رو از این ابراز علاقه فهمید.
بعضی ها طوری صحبت میکنن که دختر بیچاره دل میبنده بعد متوجه میشه که فقط یه دوستی ساده بوده .........
به نظرم اگه تفاوت این دومساله رو دخترا متوجه بشن دیگه اگه طرف مقابل خجالتی باشه هم میتونن خواستگاری کنن......
حالا به نظر شما چطوری باید تفاوت دوستی ساده رو با قصد ازدواج متوجه شد؟[tafakor]
masoume.a.92
17th August 2013, 01:12 PM
سلام
هر چیزی دلیلی داره و این موضوع توی سن های مختلف فرق میکنه
شاید یه پسر تو سن کم احساس غرور کنه
و همون پسر اگه چند سال بعد خواستگاری ازش صورت بگیره باعث وحشتش بشه
چون خوب میدونه که ازدواج چه مقدار مسئولیت براش ایجاد میکنه
و وقتی آمادگیه مالی و احساسی رو در خودش حس نکنه دچار وحشت میشه که نتیجش فراری شدنه
آره خب بعضی ها سنشون میره بالا غرور یک کمی از جاشو به وحشت از مسئولیت میده.
ولی من فک میکنم پسرا سنشون بالاتر میره سخت پسندتر و مغرورتر میشن. من شخصا بنظرم خواستگاری از یه پسر کم سن بیشتر جواب میده... [nadidan]
mahmoodmah
17th August 2013, 01:20 PM
آره خب بعضی ها سنشون میره بالا غرور یک کمی از جاشو به وحشت از مسئولیت میده.
ولی من فک میکنم پسرا سنشون بالاتر میره سخت پسندتر و مغرورتر میشن. من شخصا بنظرم خواستگاری از یه پسر کم سن بیشتر جواب میده... [nadidan]
مشکل پسند میشند ولی مغرور نه
در واقع بالا رفتن سن باعث میشه که شخصیت فرد تثبیت بشه و دیگه زیاد به دیگران توجه نکنه
در حقیقت زیاد چیزی رو حس نمی کنه که واکنش نشون بده
masoume.a.92
17th August 2013, 01:20 PM
دقیقا منم با شما موافقم. واینکه به همین سادگی هم نمیشه منظور پسرا رو از این ابراز علاقه فهمید.
بعضی ها طوری صحبت میکنن که دختر بیچاره دل میبنده بعد متوجه میشه که فقط یه دوستی ساده بوده .........
به نظرم اگه تفاوت این دومساله رو دخترا متوجه بشن دیگه اگه طرف مقابل خجالتی باشه هم میتونن خواستگاری کنن......
حالا به نظر شما چطوری باید تفاوت دوستی ساده رو با قصد ازدواج متوجه شد؟[tafakor]
من شدیدا فک میکنم تا مستقیما حرفی از خواستگاری نزد دختر نباید فکر کنه یه پسر قصدش ازدواجه. دوس داشت بهش امیدوار باشه ولی دل نبنده چون پسرا هم خوب بلدن طوری حرف بزنن که انگار قصدشون ازدواجه! یعنی حرفاشون غلط اندازه![nishkhand]
masoume.a.92
17th August 2013, 01:26 PM
مشکل پسند میشند ولی مغرور نه
در واقع بالا رفتن سن باعث میشه که شخصیت فرد تثبیت بشه و دیگه زیاد به دیگران توجه نکنه
در حقیقت زیاد چیزی رو حس نمی کنه که واکنش نشون بده
باتشکر از اینکه پسرا هرچی سنشون بالاتر میره نچسب تر میشن... [nishkhand]
(توهین نشه. شوخیه...)
maryam kia
19th August 2013, 04:53 PM
به نظره من دختر بره خواستگاریه پسر یه جوریه[tafakor]چندش اوره[nishkhand]اصلا نمیدونم[nadanestan] یه جوریم میشه[tamaskhor]مثلا پسره میگه یه هفته وقت بده فکرامو کنم بعد جواب بدم وای[khandeshadid]
papie
19th August 2013, 05:11 PM
اصلا بد نیست اگه منطقی و به روش صحیح باشه
baroon65
2nd September 2013, 11:32 AM
الان تو جامعه ما دختر از پسر خواستگاري مي كنه بعد اگه پسر قبول كرد با خانوادش در ميون مي گذاره بعد ميرن خواستگاري ولي اين طور نيست كه دختر بلندشه بره خونه پسر برا خواستگاري اول با پسر درميان ميگذاره بعد اگه بتوافق رسيدن پسر پيش قدم ميشه البته تو جامعه ما هم داره رايج ميشه.با تشكر از موضوع خوبتون[golrooz]
kamel.gholami
17th October 2013, 05:12 PM
به نظر من مشکلی نداره
محبت یه چیز غریزیه
عشق یه چیز غریزیه
و فکر میکنم ربطی به جنسیت نداره
حالا چون خانم ها با حیا ترند (نه اینکه آقایون بی حیان)
با حیا تر
واسه همین خواستگاری بیشتر از طرف مرد صورت میگیره ...
محسن مهابادی زاده
17th October 2013, 05:51 PM
....
"golbarg"
17th October 2013, 06:02 PM
من میگم نه نباید این کارو بکنه
از حرف قبلی پشمونم اقایون ببخشید شرمنده .متاسفم نظرشخصیم بود اما نباید میگفتم .عذرمیخوام
محسن مهابادی زاده
17th October 2013, 06:08 PM
...
"golbarg"
17th October 2013, 06:11 PM
به شخصه مدیون من یک نفر که شدی ...ممنون از این قضاوت شایسته!!!!!!!!!!!!1
اینو بخونید حق میدی
شاید زندگی توهم اینجور بشه پس بخونش (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?p=542164#post542164)
kamel.gholami
17th October 2013, 06:31 PM
من میگم نه نباید این کارو بکنه
چون جنس مذکر احساسات نداره درکش پایینه و میتونه هضم کنه حرفو توهین نکردم حاضرم سند حرفاموبراتون بذارم
خیلی دیگه درکِ بالا
زیاد تند داری میری آبجی
f.y166
8th November 2013, 08:39 PM
راستش به نظر من کار اشتباهیه . ببینید دخترخانما روحیشون لطیفه اهل ناز کردنن حالا اگه این خانم جواب رد بشنوه چقدر
ممکنه روحیشو تضعیف کنه در حالی که آقایون همچین روحیه ای ندارن . اگه دختر خانم برن خواستگاری در صورتی که این ازدواج
موفقیت آمیز نباشه ایشون حق اعتراض ندارن میگن خودت انتخاب کردی !!!! حتی ممکنه در مواردی که ایشون به همسرشون
اعتراض کنن همسرشون هم بگن خودت خواستی ! حرمت زن نگه داشته نمیشه .
هسته
9th November 2013, 01:48 AM
سلام دوستای خوبم ....حداقل کارایی این ایده نجات ذهن لطیف یه دختر از یه دنیا فکر ازار دهندست ......
z.000
9th November 2013, 11:34 AM
...................................
ali_sattari
9th November 2013, 03:01 PM
سلام
از نظر من نگفتن احساس خوب نیست.ولی بیان مستقیم احساس هم خوب نیست.چون دختر بسیار حساس تر از پسره.
یعنی اگر مستقیما جواب رد بشنوه براش سنگینه.ولی پسر راحت تر میتونه جواب رد رو قبول کنه.
عزت نفس زن در جامعه باید حفظ بشه.یعنی نباید هر روز از یکی خواستگاری کنه و شاید جواب رد بشنوه.اینطوری صدمه میببینه
محسن مهابادی زاده
9th November 2013, 08:00 PM
در حالی که آقایون همچین روحیه ای ندارن
لطفا با یقین صحبت نکنید واقعیت چیز دیگه ایه که گفتنش رو جایز نمیدونم ...
ولی پسر راحت تر میتونه جواب رد رو قبول کنه.
این نظر شماست و با واقعیت فاصله داره
اینطوری صدمه میببینه
پسر هم صدمه میبینه ولی مرد برای هضم دلتنگی هاش ..گریه نمیکنه ..قدم میزنه
f.y166
10th November 2013, 08:13 PM
این نظر شماست و با واقعیت فاصله داره
ضربه ای که مرد میخوره کمتره . زن برای ناز کردن مرد برای ناز خریدن آفریده شدن . شما به هیچ عنوان نمیتونید لطافت و روحیه
لطیف یک خانم رو با آقا حتی مقایسه کنید . لطافتی که برای تربیت یک فرزند لازم و ضروریه و در سرشت خانم ها قرار داده
شده نه آقایون ! مقایسه نا به جا انجام ندید لطفا دیگه . بله خب آقایون هم ضربه میخورن ولی خب در درجات پایین تر و نه به
اندازه ای که خانم میتونه ضربه بخوره
محسن مهابادی زاده
10th November 2013, 09:25 PM
ضربه ای که مرد میخوره کمتره . زن برای ناز کردن مرد برای ناز خریدن آفریده شدن . شما به هیچ عنوان نمیتونید لطافت و روحیه
لطیف یک خانم رو با آقا حتی مقایسه کنید . لطافتی که برای تربیت یک فرزند لازم و ضروریه و در سرشت خانم ها قرار داده
شده نه آقایون ! مقایسه نا به جا انجام ندید لطفا دیگه . بله خب آقایون هم ضربه میخورن ولی خب در درجات پایین تر و نه به
اندازه ای که خانم میتونه ضربه بخوره
با تقديم احترام خدمت بانوان ارجمند و ارزشمند
ميشه لطفا بگيد با چه دستگاهي احساس و عاطفه زن و مرد رو اندازه گيري كرديد و به نتيجه رسيديد که مردها در درجه پايين تري قرار دارن ؟ اساسا تعريف شما و قياس شما اشتباهه چون يکي اهل بيان و اظهار عواطفه و ديگري توداره و اظهار و بيانش كمتره ؛ پس لطفا مردها رو ناقص و فاقد عواطف ندونيد چون ابراز عواطف زن و مرد باهم متفاوته ؛
نارون1
10th November 2013, 09:31 PM
ميشه لطفا بگيد با چه دستگاهي احساس و عاطفه زن و مرد رو اندازه گيري كرديد و به نتيجه رسيديد که مردها در درجه پايين تري قرار دارن ؟ اساسا تعريف شما و قياس شما اشتباهه چون يکي اهل بيان و اظهار عواطفه و ديگري توداره و اظهار و بيانش كمتره ؛ پس لطفا مردها رو ناقص و فاقد عواطف ندونيد چون ابراز عواطف زن و مرد باهم متفاوته ؛
سلام
احساس و عواطف یک چیز کیفی هست و کمی نیست که اندازه گیری بشه
ولی از جنبه دیگر ، زنان عاطفی تر از مردان هستن و این به معنای این نیست که مردان فاقد احساس و عاطفه هستن ، چون انسان بودن و انسانیت لازمه اش همینه
این امر از این نظر اثبات شده هست که زنان به عنوان مادران به بهترین شکل این عواطف را نشان می دهند .
بازهم تاکید میکنم این به این معنا نیست که مردان بی عاطفه هستن ، اتفاقا ممکنه دوره سپری کردن شکست عشقی برای مردان طولانی تر باشد .
f.y166
11th November 2013, 11:33 AM
من نگفتم احساس عاطفه ندارن ولی در خانم ها این بیشتره
ali_sattari
11th November 2013, 01:22 PM
بازم سلام.من این نوشتار رو در حالی مینویسم که تا یه هفته ی دیگه وارد سایت نمیشم و قهرا نمیتونم جواب بدم.
پست قبل از بنده خوب جواب شما رو دادن.زن مربی یک نسل باید باشه.حتی در مواردی مربی مرد هم باید باشه.
[eynaki]
اگر به این شکل روحیه ی زن به تدریج محکم بشه دیگه فرقش با مرد چیه؟!
بزرگترین حسن زن فرق اون با مرد هست.همینطور بزرگترین حسن مرد فرق داشتن اون با زن هست.
این که زن از مرد خواستگاری کنه یکی از گزینه هایی هست که زن رو شبیه مرد میکنه.و این یعنی بزرگترین حسن زن داره از میان میره.
اما در این میان باید به این نکته اشاره کرد که این نکته در اسلام حرام نیست.این بدین معناست که این امر مانعی بر سر راه تکامل بشر به حساب نمیاد.اما این را هم باید در نظر گرفت که این موضوع واجب یا توصیه شده نیست.
غزل آشنا
25th November 2013, 07:34 AM
سلام درسته مسخره به نظر میاد.ولی به نظرم اگه یه خانوم بتونه فقط به اون آقا بگه ازتون خوشم اومده چیزه بدی هم نیست ولی خب یه جورایی انگار غرور خانوما میشکنه و اون خانوم میره زیره سوال
غزل آشنا
25th November 2013, 07:41 AM
اتفاقا مردا نباید پر احساس باشن وگرنه زندگی میریزه بهم
غزل آشنا
25th November 2013, 07:53 AM
البته ببخشید اینو میگم ولی تو کشوره ما هم بعضی از خانوما به آقایون ابراز علاقه میکنن چه تو دانشگاه چه هر جای دیگه و حتی انقد رو مخ طرف کار میکنن تا اون آقا بیاد خواستگاریش
MILAD KHAN
27th November 2013, 08:17 PM
به نظرم کار ناپسندی نیستش که ولی انجام نشه بهتره میدونین جنس دختر یه شرم و حیایی و ظرافتی داره که بهتره مرد این کارو انجام بده ازنظر جنس زن هم این کار صورت خوبی نداره اگرچه بستگی داره به نظر دختر خانم.تازه ما خیلی زن ها داشتیم از مردی خوششون اومده و به اون مرد پیشنهادازدواج دادن مثل خانم خدیجه علیه السلام .ازنظرمن این کار مانعی نداره ولی خب سعی بشه تا حد امکان این درخواست از طرف زن صورت نگیره.ولی اگه احیانا زنی قصد ازدواج با مرد خاصی رو داشت نه بصورت مستقیم بلکه به صورت غیر مستقیم به اون مرد بگه.مثلا از اقوام بخواد واسطه بشه و پیش اون مرد مورد نظربره و اون دختر خانم رو به عنوان یه یک گزینه خوب برا ازدواج معرفی کنه.کاری که خدیجه علیه السلام کردن و حضرت محمد که از روحیه ظریف و پر از حیای زنان آگاه بودند خودشون پیش قدم شدند .اگر پیشنهاد ازدواج زن از مرد با واسطه و غیر مستقیم انجام بشه هم حیای زن حفظ میشه و هم اگه مرد اورو رد کرد زن احساس سرشکستگی و به قولی ضایع شدن نمیکنه.
kazemi nazhad
21st December 2013, 01:53 AM
با یاد خدا و سلامی گرم در مورد موضوع خواستگاری زن از مرد که کاری است درست و نیکو در جوامع غربی که اینکار انجام می شود منتها در کشور ما که اسلامی می باشد و این موضوع هم به ظاهر مغایرتی با دین مبین اسلام ندارد و مورد تاکید دین ما می باشد و خدمتی برای زنان ما می باشد و البته خدمت چه عرض کنم حقی است که مردان از زنان گرفته اند و برای باز گرداندن این حق پایمال شده باید بزرگان دین عالمین . مجلس . قوه قضاییه . ومخصوصا صدا و سیما و نماینگان با دادن طرح اولیه و تصویب ان و شدن قانون و فرهنگ سازی انی و فوری انشا الله که دیگر توی ایران عزیز ما هیچ زنی به جهت عدم خواستگاری در خانه نماند به امید ان روز kazemi nazhd
elhamjoon
30th December 2013, 01:43 PM
یعنی من تصور کنم شازده پسرا توخونه نشستن تا برم خواستگاریشوون؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟
[khandeshadid] [khandeshadid][khandeshadid][khandeshadid][khandeshadid][khandeshadid]
niusha231
11th January 2014, 03:49 PM
به نظر من اصلا اشکالی نداره چون این که قانون نیستش که پسر ها همیشه قدم اول رو بر دارن البته پسر ها همیشه زود تر عجله می کنن
armin_gera
13th January 2014, 09:54 PM
بله حتما چرا نه
چه بسا رابطه هایی که به خاطر اینکه طرفین از طرف مقابل مطمعن نیستن , تشکیل نمیشه
مثال میزنم
مثلا شما به یه نفر علاقه مند هستید ولی نمیدونید اون هم به شما علاقه داره یا نه و به همین خاطر پا پیش نمیزارید در صورتی که طرف مقابلتون هم خیلی به شما علاقه منده و به خاطر این که فک میکنه شما بهش حسی ندارید پا پیش نمیزاره
متاصفانهپا پیش نزاشتن خانمها باعث میشه شخص مقابل به یقین برسه که زن مورد نظرش حسی بهش نداره و منصرف شه
پس اگه از کسی خوشتون میاد حتما به راهش ابرازش کنید شاید طرف مقابلتون هم منتظر یه جرقهست
samin farbod
1st February 2014, 02:09 AM
سلام
نه اینطور نیست کسی بهم علاقمند بود خیلی هم تلاش کرد نظر من رو جلب کنه و وقتی به هدفش رسید با این که سعی کردم متانتم رو حفظ کنم با تمام وجود تحقیرم کرد،ازم رو برگردوند،راهش رو کج کرد، منو مضحکه دوستاش کرد...
دلم رو شکست
از اون روز دیگه نتونستم کسی رو جاش بنشونم...
حتی به زور!
بله حتما چرا نه
چه بسا رابطه هایی که به خاطر اینکه طرفین از طرف مقابل مطمعن نیستن , تشکیل نمیشه
مثال میزنم
مثلا شما به یه نفر علاقه مند هستید ولی نمیدونید اون هم به شما علاقه داره یا نه و به همین خاطر پا پیش نمیزارید در صورتی که طرف مقابلتون هم خیلی به شما علاقه منده و به خاطر این که فک میکنه شما بهش حسی ندارید پا پیش نمیزاره
متاصفانهپا پیش نزاشتن خانمها باعث میشه شخص مقابل به یقین برسه که زن مورد نظرش حسی بهش نداره و منصرف شه
پس اگه از کسی خوشتون میاد حتما به راهش ابرازش کنید شاید طرف مقابلتون هم منتظر یه جرقهست
MOJTABA 77
3rd February 2014, 02:16 AM
دخترا من قصد ازدواج ندارم میخوام ادامه تحصیل بدم[sootzadan]
ebrahi
3rd March 2014, 08:44 PM
مشکلی نداره ولی اغلب چنین ازدواجهایی با شکست رو برو میشه البته استثنا هم وجود داره.
در شهرهای پر جمعیت این مساله جا افتاده ولی در شهرهای کوچیک حتی خود پسرا هم نمیتونن خودشون خواستگاری کنن و خواهر یا بزرگتری رو برای خواستگاری میفرستن.
محمد 1990
5th March 2014, 03:45 PM
سلااااااااااااااام.
آره اتفاقا خیلی خوبه دخترا از پسرا خواستگاری کنن. چند وقت پیش یه دختره بهم پیشنهاد ازدواج داد که من گفتم نمیتونم خدمت سربازی دارم[gerye][tafakor]. حال اونم گفت که 20 ماه دیگه دوباره میام و منتظرت میمونم[sootzadan]. منم گفتم باشه.[khejalat]
"golbarg"
5th March 2014, 04:19 PM
خیلی رو میخواد بری به یه پسر بگی بامن ازدواج میکنی بعد اونم شرایطشو برات بگه بیشتر زور تا رو داشتن[negaran]
محمد 1990
5th March 2014, 05:33 PM
خیلی رو میخواد بری به یه پسر بگی بامن ازدواج میکنی بعد اونم شرایطشو برات بگه بیشتر زور تا رو داشتن[negaran]
سلام گلبرگ خانوم صورتی خوبی؟
رو نمیخواد که !!!!!!!! مگه این همه پسرا از دخترا خواستگاری میکنن اتفاقی افتاده؟!!!!
خب اصلا خواستگاری نکنید مگه زور بالا سرتونه . اصلا بمونید تا ماماناتون ترشی بندازنتون.[khande]
"golbarg"
5th March 2014, 06:39 PM
سلام گلبرگ خانوم صورتی خوبی؟
رو نمیخواد که !!!!!!!! مگه این همه پسرا از دخترا خواستگاری میکنن اتفاقی افتاده؟!!!!
خب اصلا خواستگاری نکنید مگه زور بالا سرتونه . اصلا بمونید تا ماماناتون ترشی بندازنتون.[khande]
نه اینجوری نگو من دوس ندارم بترشم [negaran] من شوتک میخوام [nishkhand]
اما اونقدم بیچاره نشدم که دنبال پسربرم خواستگاری [khande]
محمد 1990
5th March 2014, 09:22 PM
نه اینجوری نگو من دوس ندارم بترشم [negaran] من شوتک میخوام [nishkhand]
اما اونقدم بیچاره نشدم که دنبال پسربرم خواستگاری [khande]
ن عزیز خدا نکنه که بترشی. ایشالا یه شوهر خوب و باکلاس گیرت بیاد.
یعنی پسرا بیچارن که میرن خواستگاری دخترا؟!!!!!
ما پسرا که میاییم خواستگاری شما دخترا ،شماها انقدر هول میشید که چایی ریختن یادتون میره و آوردنی میریزید رو دوماد.
mahnaz174
6th March 2014, 12:30 AM
خداوند وقتی حوا رو آفرید به آدم گفت حوا رو از من خواستگاری کن .وحضرت آدم حوا رو از خدا خواستگاری کرد...یعنی شما ها که میگید خواستگاری دختر از پسر اشکالی نداره از خدا بیشتر میفهمید....[sootzadan]
mahnaz174
6th March 2014, 12:33 AM
دخترا من قصد ازدواج ندارم میخوام ادامه تحصیل بدم[sootzadan]
نوش جون همه ی دخترایی که میگن خاستگاری دختر از پسر اشکال نداره..[bamazegi]
ab.bb
6th March 2014, 08:51 AM
خداوند وقتی حوا رو آفرید به آدم گفت حوا رو از من خواستگاری کن .وحضرت آدم حوا رو از خدا خواستگاری کرد...یعنی شما ها که میگید خواستگاری دختر از پسر اشکالی نداره از خدا بیشتر میفهمید....[sootzadan]
توجه دارید؛ خدیجه همسر اول پیامبر اسلام از ایشان تقاضای ازدواج کرد.ضمن اینکه در کدام آیه و روایت خواستگاری از پسر حرام است؟ حتی در ادیان ابراهیمی دیگر نیز اینکار منع نشده.
"golbarg"
6th March 2014, 12:44 PM
من فکر میکنم منظور این بوده خداوند میخواسته بگه هیچ وقت از دختر مستقیم خواستگاری نکنید حتی پیامبرم
گفته از پدرش خواستگاری کنید خوب چون دخترا احساساتی هستن اینوربهتر
"golbarg"
6th March 2014, 12:49 PM
ن عزیز خدا نکنه که بترشی. ایشالا یه شوهر خوب و باکلاس گیرت بیاد.
یعنی پسرا بیچارن که میرن خواستگاری دخترا؟!!!!!
ما پسرا که میاییم خواستگاری شما دخترا ،شماها انقدر هول میشید که چایی ریختن یادتون میره و آوردنی میریزید رو دوماد.
نه کار زشتی یا گناهی که نیست اما دختر بخاطرحیا ونجابت و .....که داره براش خود نیست چنین کاری
بعد چون لطیفم هست با یه جواب نه شنیدن دیگه کارش تموم اما پسرا ماشالله چند تا چندتا میرن این شد شد نشدم نشدم
خوب اونم برای نجابتشونه
mahnaz174
6th March 2014, 03:44 PM
خواستگاری دختر از پسر
از دوران گذشته و در بسیاری از اقوام و ملل مختلف خواستگاری مردان رسم بوده، که از بزرگترین عوامل حفظ حیثیت و احترام زن بوده است. خواستگاری مرد از زن بر طبق و میزان ناموس خلقت می باشد و عکس آن بر خلاف قانون آفرینش است؛ زیرا مرد به عنوان جنس مذکر همیشه خواهان است و زن خواسته؛ از مرد طلب و عشق مطلوب است، و از زن حیا، عفت، ناز و کرشمه.[1] (http://www.andisheqom.com/Files/moshavere.php?idVeiw=31548&level=4&subid=31548#_ftn1)
به قول ویل دورانت «زن فقط زنده است که معشوق باشد و توجه کردن به او مایه حیات اوست؟»[2] (http://www.andisheqom.com/Files/moshavere.php?idVeiw=31548&level=4&subid=31548#_ftn2)
این رسم منحصر به جامعه اسلامی و یا ایران نمی باشد. استاد شهید مطهری در این باره سخن جامع و کاملی دارند:
«طبیعت، مرد را مظهر طلب و عشق و تقاضا آفریده است و زن را مظهر مطلوب بودن و معشوق بودن، طبیعت زن را گل و مرد را بلبل، زن را شمع و مرد را پروانه قرار داده است».[3] (http://www.andisheqom.com/Files/moshavere.php?idVeiw=31548&level=4&subid=31548#_ftn3)
این یکی از تدابیر حکیمانه و شاهکارهای خلقت است که در غریزه مرد نیاز و طلب و در غریزه زن ناز و جلوه قرار داده است. خلاف حیثیت و احترام زن است که به دنبال مرد بدود، برای مرد قابل تحمل است که از زنی خواستگاری کند و جواب رد بشنود و آن گاه از زن دیگری خواستگاری کند و جواب رد بشنود تا بالاخره زنی رضایت خود را به همسری با او اعلام کند.
برای زن که می خواهد محبوب و معشوق و مورد پرستش باشد و از قلب مرد سر در آورد تا بر سراسر وجود او حکومت کند، قابل تحمل و موافق غریزه نیست که مردی را به همسری خود دعوت کند و احیاناً جواب رد بشنود و سراغ مرد دیگری برود.
به عقیده ویلیام جیمز، فیلسوف معروف: حیا و خودداری ظریفانه زن غریزه نیست بلکه دختران، در طول تاریخ دریافتند که عزت و احترامشان به این است که دنبال مردان نروند و خود را مبتذل نکنند و از دسترس مرد خود را دور نگه دارند، زنان این درس ها را در طول تاریخ دریافتند و به دختران خود یاد دادند.
مرد خریدار وصال زن است و با خضوع و خشوع خود را نیازمند به عشق به زن نشان می دهد و او با بی نیازی تمام در مقام معشوقیت سنگ محک مدعیان عشق شده و بهترین را انتخاب می کند.
در طول تاریخ زن مظهر عشق و جمال، با کمال خردورزی و هنر توانست مرد را در هر مقامی و هر وضعی بوده است به آستان خود بکشاند و خود را مظهر مطلوبیت و پاسخ گویی قرار داده است. این بهترین ضامن حیثیت و احترام زن و جبران کننده ضعف جسمانی او در مقابل نیروی جسمانی مرد است و هم بهترین عامل حفظ تعادل و توازن زندگی مشترک آن هاست.[4] (http://www.andisheqom.com/Files/moshavere.php?idVeiw=31548&level=4&subid=31548#_ftn4)
آیت الله جوادی آملی در کتاب زن آینه جلال و جمال روایتی پیرامون خلقت آدم و حوا نقل می کند: حضرت آدم(ع) بعد از آگاهی از خلقت حوا از پروردگارش پرسید: این کیست که قرب و نگاه او مایه انس من شده است؟ خداوند فرمود: این حوا است؛ آیا دوست داری که با تو بوده و مایه انس تو شود؟ آدم گفت (آری) آن گاه خداوند فرمود: از من ازدواج با او را بخواه، چون صلاحیت همسری تو را جهت علاقه جنسی نیز دارد... پس آدم عرض کرد: من پیشنهاد ازدواج با وی را عرضه می دارم.
بعد از ازدواج، آدم به حوا گفت به طرف من بیا و به من رو کن و حوا به او گفت تو به سوی من رو کن. خداوند امر کرد که آدم (مرد) برخیزد و به طرف حوا (زن) برود
.
خواستگاری دختران
البته خواستگاری دختران اشکالی ندارد، اما به نکات زیر باید توجه شود:
1. اقدام به خواستگاری از سوی دختر ها در واقع اظهار علاقه و آمادگی برای ازدواج است نه بیشتر از آن به این معنا که دختران باکره نمی توانند بدون اجازه و اذن ولی خود (پدر و جد پدری) به ازدواج تن دهند و مستقلاً در این زمینه تصمیم بگیرند[5] (http://www.andisheqom.com/Files/moshavere.php?idVeiw=31548&level=4&subid=31548#_ftn5)
2. تلاش «غیر مستقیم» در امر خواستگاری مطلوب و پسندیده است به این معنا که اگر واقعاً به جوانی پاک، متدین، اهل زندگی و برخوردار از ویژگی های مطلوب برخورد نمودید و در یک کلام او را شایسته همسری خود تشخیص دادید، می توانید از دوستان خود، افراد فامیل (که مورد اطمینان باشند) و معلمی خیر خواه و راز دار به عنوان پیک و رابط استفاده نمایید تا با طرح مسأله به صورت غیر مستقیم به شخصیت شما آسیبی نرسد.[6] (http://www.andisheqom.com/Files/moshavere.php?idVeiw=31548&level=4&subid=31548#_ftn6)
3. طرح پیشنهاد ازدواج از طرف زن به مرد در تاریخ اسلام بی سابقه نیست همانگونه که حضرت خدیجه ـ سلام الله علیها ـ وقتی به خصوصیات ایمانی و اخلاقی رسول اکرم ـ صلی الله علیه و آله ـ واقف شدند، به آن بزرگوار پیشنهاد ازدواج دادند، اما این نکته باید حتماً مورد توجه قرار گیرد که طرف مقابل باید فردی با شخصیت و برخوردار از اخلاق حسنه و منشی نیکو باشد در غیر این صورت ممکن است طرف مقابل: طرح پیشنهاد ازدواج از سوی زن را به حساب نقاط ضعفی در زن بگذارد و پس از ازدواج همواره آن را دستاویز خود قرار دهد و به زن سرکوفت بزند و او را تحقیر نماید.
خواستگاری دختر از نظر شرعی
اقدام به خواستگاری از سوی دختر هیچ منع شرعی ندارد. البته به شرطی که با اذن پدر باشد و رضایت او جلب شده باشد. لازم به ذکر است که در صیغه عقد، درخواست ازدواج از جانب زن و پذیرش آن از طرف مرد است و از نظر حکم اسلامی خواستگاری زن حرام نمی باشد، و این (خواستگاری مرد) از سنت و عرف جامعه است. هر چند سنتی خوب و پسندیده است و با تحلیل و بررسی آن به درستی و هماهنگی آن با روحیات دختر و پسر پی می بریم.
پیامدهای منفی خواستگاری دختر
الف) درست است که اقدام به خواستگاری از آشنایی های پیشین حکایت می کند اما هر آشنایی منجر به دل بستگی و محبت به یکدیگر نمی شود و ممکن است به پیوندی خجسته و میمون و تشکیل خانواده ای موفق نیانجامد ... به دیگر سخن دختر جوان، تشنه محبت عشق و در جستجوی تأمین نیازهای عاطفی خویش است و گاه نمی تواند تشخیص دهد که همه جوانان در اظهار علاقه و ابراز محبت صادق نیستند.[7] (http://www.andisheqom.com/Files/moshavere.php?idVeiw=31548&level=4&subid=31548#_ftn7)
ب) امکان پاسخ منفی از سوی پسر یا خانواده و وابستگان او نباید مورد غفلت و بی توجهی واقع شود. بنابر این باید همانند پسری که اقدام به خواستگاری می کند و جواب رد می شنود، او نیز خود را برای شنیدن پاسخ منفی آماده نماید. چه بسا اتفاق می افتد که علی رغم تمایل دختر و پسر به زندگی مشترک، وابستگان دو طرف از این وصلت و پیوند جلوگیری می کنند. از این رو احتمال این که دختر از نظر روانی، روحی و عاطفی آسیب پذیر شوند، وجود دارد، این در صورتی است که دختر اذن پدر را جلب کرده باشد، اما در صورت اقدام خودسرانه و تصمیمی عجولانه، بر دشواری امر افزوده می شود؛ زیرا اجازه ندادن پدر به این کار، یعنی بر هم زدن تمام مقدمات و بستر های فراهم شده توسط دختر و پسر که سخت، طاقت فرسا و دشوار است.
ج) بر فرض که این خواستگاری به سرانجام برسد و به ازدواج ختم شود، دختر جوان باید خود را برای سرکوفت ها و منت گذاری های احتمالی، برچسب ها و انگ ها از سوی پسر و خانواده او و حتی از سوی خانواده خود مهیا نماید؛ چرا که ممکن است با بروز هر مشکلی در خانواده سیل تحقیرها و تهمت ها متوجه او شود.
از نظر عرفی، اقدام به این کار به صورت مستقیم چندان مطلوب و پسندیده نیست و بهتر آن است که وابستگان دختر در صورت وجود شرایط لازم، به صورت غیر مستقیم در این امر خدا پسندانه اقدام نمایند.
پس در نتیجه:
1. الزام شرعی در خواستگاری مرد نبوده و خواستگاری زن حرام نمی باشد.
2. رسم خواستگاری مرد منحصر به ایران و جوامع اسلامی و زمان حاضر نبوده؛ بلکه از دیر باز در اقوام و ملل مختلف رسوم بوده است.
3. خواستگاری مرد مطابق با راز خلقت انسان و هماهنگ با روحیات و نقش زن و مرد در زندگی است.
4. شکست و ناکامی در خواستگاری، برای مرد قابل تحمل است؛ اما در زن اثر روحی ـ روانی نامطلوب می نهد.
5. خواستگاری، مرد ضامن حفظ تعادل نظام اجتماعی است و ایجاد توازن میان قدرت جسمانی مرد و ضعف جسمانی زن است.
6. در مجموعه خواستگاری مرد نوعی احترام به شخصیت زن است.
7. زن با حفظ شرایطی می تواند خواستگاری کند تا از آسیب های یاد شده مصون باشد (غیر مستقیم ـ فرد مقابل دارای سجایای والای انسانی باشد ـ کمک از واسطه امین، کار آمد و رازدار و ...)
[1] (http://www.andisheqom.com/Files/moshavere.php?idVeiw=31548&level=4&subid=31548#_ftnref1). ابراهیم امینی، انتخاب همسر، تهران: شرکت چاپ و نشر بین الملل سازمان تبلیغات اسلامی، 1380، ص 169.
[2] (http://www.andisheqom.com/Files/moshavere.php?idVeiw=31548&level=4&subid=31548#_ftnref2). ابوالقاسم مقیمی حاجی، جوانان و روابط، چاپ اول، انتشارات مرکز مطالعات حوزه 1380، ص 6، (به نقل از لذات فلسفه، ص 122).
[3] (http://www.andisheqom.com/Files/moshavere.php?idVeiw=31548&level=4&subid=31548#_ftnref3). شهید مطهری، مرتضی، نظام حقوق زن اسلام، قم: صدرا، چ 27، ص 39.
[4] (http://www.andisheqom.com/Files/moshavere.php?idVeiw=31548&level=4&subid=31548#_ftnref4). شهید مطهری، نظام حقوق زن در اسلام، (چاپ 27، انتشارات صدرا، 1378، قم)، ص 39 و 40.
[5] (http://www.andisheqom.com/Files/moshavere.php?idVeiw=31548&level=4&subid=31548#_ftnref5). ر.ک: الحر العاملی، وسایل الشیعه، ج14، دار الکتب الاسلامیه.
[6] (http://www.andisheqom.com/Files/moshavere.php?idVeiw=31548&level=4&subid=31548#_ftnref6). ر.ک: غلام علی افروز، مبانی روان شناختی ازدواج، تهران: انتشارات دانشگاه تهران، 1380، ص 98.
[7] (http://www.andisheqom.com/Files/moshavere.php?idVeiw=31548&level=4&subid=31548#_ftnref7). ابراهیم امینی، پیشین، ص 183.
mahnaz174
6th March 2014, 03:51 PM
توجه دارید؛ خدیجه همسر اول پیامبر اسلام از ایشان تقاضای ازدواج کرد.ضمن اینکه در کدام آیه و روایت خواستگاری از پسر حرام است؟ حتی در ادیان ابراهیمی دیگر نیز اینکار منع نشده.
خواستگاری دختر از نظر شرعی
اقدام به خواستگاری از سوی دختر هیچ منع شرعی ندارد. البته به شرطی که با اذن پدر باشد و رضایت او جلب شده باشد. لازم به ذکر است که در صیغه عقد، درخواست ازدواج از جانب زن و پذیرش آن از طرف مرد است و از نظر حکم اسلامی خواستگاری زن حرام نمی باشد، و این (خواستگاری مرد) از سنت و عرف جامعه است. هر چند سنتی خوب و پسندیده است و با تحلیل و بررسی آن به درستی و هماهنگی آن با روحیات دختر و پسر پی می بریم.
و اینکه
درخواست ازدواج حضرت خدیجه به صورت غیر مستقیم و توسط اقوام ایشون مطرح شده!!که البته الان هم چنین روشی برای ازدواج مرسوم هست..
سیدسبحان
8th March 2014, 10:19 PM
عجب...
چه جالب!
خیلی قشنگ بود. متشکرم
optic90
9th March 2014, 12:29 AM
داشتیم که دختره به همکلاسیش ابراز علاقه میکنه بعدش پسره میره برا دوستاش تعریف میکنه کلی دختره رو مسخره میکنن وتو دانشگاه پخش میکنن که اخرش دختره انصراف میده!!واقعا پسری هس که جنبه این کارو داشته باشه؟؟!من یکی که هیچوقت این کارو نمیکنم!!
سیدسبحان
9th March 2014, 08:36 PM
من فکر میکنم منظور این بوده خداوند میخواسته بگه هیچ وقت از دختر مستقیم خواستگاری نکنید حتی پیامبرم
گفته از پدرش خواستگاری کنید خوب چون دخترا احساساتی هستن اینوربهتر
عجب..!
ممنون . تاحالا بهش فکر نکرده بودم که اگه از پدر دختر اول خواستگاری کنیم بهتره.
ممنون
zibera
21st July 2014, 05:15 PM
سلام
تشکر میکنم از همگی
اما یه سوال
ایا این موضوع غیر از عدم هماهنگی با عرف جامعه مشکل دیگه ای نداره؟
ذات زن بر دوست داشته شدن و دلبری و مطلوب بودنه و ذات مرد بر طالب بودن. به نظر من ربطی به نگرش فرهنگی نداره. اقایون دوست دارن همسرشون رو به سختی جستجو کنن و پیداش کنن و عاشقش میشن و خانم ها روند معمول. چیزی غیر از این مطابق ذات زنانه نیست. کم پیش میاد پایدار بمونه. لطفا از استثناها حرف نزنید. دخترها نمیتونن به خواستگاری برن همه مون میدونیم[golrooz]
culdesac
12th August 2014, 11:05 PM
مهشاد ولی
12th August 2014, 11:08 PM
خیر اصلا
مثل خواستگاری دختران شعیب از حضرت موسی
culdesac
12th August 2014, 11:11 PM
در مجموع خواستگاری زن از مرد مناسب نیست ، چون بعداً اگر به مشکل برخوردن، احتمالاً پسره میگه : تو اگه دختر خوبی بودی از من خواستگاری نمیکردی و یادته التماسم کردی و . . . ! ؛ اما به هر حال به نظر بنده متناسب با شرایط و موقعیت و ظرفیت طرف (اونم ضمن رعایت جوانب احتیاط) می تونه خواستگاری کنه ![golrooz] پیشاپیش مبارکه [golrooz]
ام.جی
23rd November 2014, 02:03 AM
با سلام. ممنون از مبحث خوبی که شروع کردید.
معذرت میخوام، بی مقدمه نظرواحساس خودم رو عرض میکنم. برای کسی هم نسخه نمیپیچم... .من به عنوان یک دختر اگه آسمون به زمین و زمین به آسمون بره، حتی چراغ سبز هم نشون نمیدم و واسطه گری هم نمیکنم.چه برسه به اینکه خواستگاری کنم!. پایان!.
ام.جی
23rd November 2014, 02:48 AM
البته یه خورده نسخه هم بپیچم بد نیست! .ازاونجایی که ادم رکی هستم، اول برای بعضی دخترخانم هایی که شان ماها رو هم توی جامعه پایین اوردن!. و کاری هم کردن که جرات نداری بدون منظور جیک بخوری که یه وقت پسرا خیال میکنن تو عاشقشون شدی یا...!. دوما برای اقایونی که این افکار رو دارن و سرسختانه موافق این قضیه هستند. من بر ام مهم نیست کی چطور فکر میکنه یا عمل میکنه. خودم طبق ذاتم برای خودم عمل میکنم. ولی وقتی میبینم شان من هم خودبخود درجامعه به واسطه یکسری افکار و اعمال ممکنه دست خوش تغییراتی شده باشه!، اصلا خوش ندارم!. امیدوارم از حرفهام انواع سوءبرداشت ایجاد نشده باشه. تشکر
narjes had
23rd November 2014, 07:25 PM
سلام به نظر من یه دختر این حقو داره که احساساتشو بیان کنه اما تا جایی که میتونه از بیان احساسش به یک پسر بپرهیزه چون هیچ پسری نمیتونه احساس واقعی یه دختر رو بفهمه و ممکنه دختر خانم رو از گفتن احساسش پشیمون بکنه.درسته جامعه و فرهنگ ما ایرانی ها ابراز احساس دختر به پسر رو نمی پذیره اما جدای از این کلا پسرا جنبه ندارن و حیفه یه دختر بخاطربیان کردن احساس پاکش مورد تمسخر قرار بگیره.
b_r
23rd November 2014, 11:16 PM
بستگی ب ظرفیت طرف مقابل داره ک چطور ادمی هست و در چ خانواده ای زندگی میکنه ولی درکل خاستگاری پسر از دختر بیشتر ب دل میشینه و ب نظر من بهتره ی دختر با کسی ازدواج کنه ک دوستش داره و علاقشو ابراز کرده تا کسی ک خودش نسبت بهش علاقمند شده
بلدرچین
24th November 2014, 03:07 AM
در قانون اومده که ایجاب یا پیشنهاد اول برای ازدواج و علقه ی زوجیت باید توسط مرد بیان بشه و قبول که به منزله ی قبول کردن ان پیشنهاد است باید توسط زن بیان بشه،یعنی پیشنهاد اول توسط مرد و قبول یا رد ان توسط زن باید صورت گیرد،این شکل و شیوه ای است که قانون بیان کرده اما اگر به نحوه ی دیگری بیان کنیم این که ایجاب اول توسط زن صورت گیرد و قبول این ایجاب توسط مرد باشد اشکالی ندارد اما متضاد با عرف و اعتقادات است و اگر این مورد صورت گیرد به دید مردم نوعی هنجار شکنی و لگد مال کردن عرف صورت گرفته است...
اما به نحوی صریح تر قانون جمهوری اسلامی ایران،بیان ایجاب توسط زن را منع نکرده است و ایجاب اول میتواند توسط هر کسی بیان شود چه زن و چه مرد...
23942434267947426759
16th December 2014, 08:05 PM
چ بحث جالبی
مردم ب یک سوزن ب چشم یک کهکشان نگاه میکنند . ابراز علاقه یک دختر ب پسر یک سوال کوتاه است . من ب شما علاقه مندم . نظر شما چی هست ؟ جواب هم یا مثبت یا منفی .
در هر صورت اتفاق خاصی نیفتاده . در ضمن نشون میده اون دختر چقدر مرد زندگی هست . و اگر پسر اونو رد کنه ب هر دلیل دختر چیزی از دست نداده . دو نفر وقتی با هم دست میدن .
مهم نیست کی اول دستشو جلو برد . مهم اینه ک هر دو دست دادن . مردی ک ب درخواست دختری بله بگه پس خودشم اون دختر و خواست اگ نخواست میگفت نمی خوام چرا باید بپذیره بعد بگه
پیشقدم شما بودی . کسی ک پیشقدم هست ارزوی بدبختی ک نداره . مردی ک نمیتونه طرف خوشبخت کنه نباید جواب مثبت بده . انسانها ب هر موضوعی با نگاه بزرگ انگارانه نگاه میکنند .
ب این کار علاقه دارند . مثلا فردی کشته شد . در همان ان انسانها میگویند اتفاق وحشتناک و غیر قابل باوری افتاد . اما دقیقه ایی بعد ک مشغول انجام کاری شد فکر میکند ک اتفاق سخت و عجیبی
نبود . بسیار هم طبیعی بود . ابراز علاقه دختر هم یک مسئله عادی و معمولی است . که انن وحشنکاک جلوه میکند اما با یک روند معمولی این حادثه عجیب به یک روند معمولی تبدیل میشود
ک بستگی ب ما انسانها دارد ک عکس العملمان ب بزرگتری انتخاب زندگی یک دختر چگونه باشد و شعورمان چقدر ب ما کمک کند . ایا اگر من یک مانتو شیک انتخاب کنم شما مرا تمسخر
میکنید یا میگویید احسنت . چ انتخاب خوبی داشتی . بزرگترین انتخاب ما هم همسر است . اگر بد بود بگویید بد است اگر خوب بود بگویید افرین . زندگی کردن حق زن است و چگونه زندگی
کردن هم بطبع حق زن است و با چ کسی زندگی کردن هم حقی بالاتر . ما با رفتارمان ب وضوح نشان میدهیم از برخورد با افرادی متنفریم و عکس ان هم چندان کار سختی نیست . چرا بزرگ جلوه میدهید .خانواده ما سه مورد خواستگاری از پسر داشته . که همه هم رد شدن . الان هم هر کدام سر زندگی خودشان هستند . یکی از دوستان هم یک خواستگاری داشت . اما طرف او او را قانع کرد ک بدرد هم نمیخورند . و الان هر کدام در زندگی خود خوشبختن . هیچ عیب و ننگی هم برای دختر نیست .
yasin mahdi
22nd December 2014, 10:59 PM
2roste
mobin_v8
6th January 2015, 02:32 PM
با سلام به دوستان محترم
به نظر بنده مثل این میمونه بگبم عمل جراحی خوبه یا بد.
خوب مثلما عمل جراحی برای کسی که بیمار هست و باید عمل بشه کاملا مناسبه و برای کسی که محض تنوع عمل زیبایی میکنه و در اثر عمل زیباییشو از دست میده یک اشتباه.
اینکار برای خانومی که هنوز شناخت لازم و ظرفیت مرد مقابلشو کامل نمیدونه و ساختار فرهنگی خانواده خودش هم این بحثو برداشت نمیکنه اصلا منطقی نیست . ولی برای یک خانوم که شرایط طرف مقابل رو میدونه و کاملا درک کرده اون اقا هم جواب مثبت میده و دنبال حاشیه نیست و خانواده 2طرف هم پذیرشش رو دارن منطقیه. ولی ذات طبعیت این هست که جنس مونت مطلوب و جنس مذکر طالب باشه.
ممنون از بذل توجه دوستان.
وقت بخیر
samiraamani72@yahoo.com
8th May 2015, 11:40 PM
با سلام به نظر من در جامعه ای که ما داریم زندگی میکنیم و با فرهنگ خاصی بزرگ شدیم این کار جالبی نیست دختران ایرانی با ارزش زاده شدن این کار از ارزش دختر ایرانی به نظر من کم میکنه و دختران ایرانی مانند تاج پادشاهی همیشه در اوج هستند و سقوط نمیکنند.البته ما اینگونه فرهنگ و اداب و رسوم داریم مگر اینکه نسل های اینده فرهنگ با ارزش ایرانی رو تغییر بدن
رزمنده جوان
30th June 2015, 02:47 PM
درست است این حرف منطقی وحرف خوبیست متوان خواستگاری حضرت خدیجه از حضرت محمد مثال زد اما لازم خیلی زمینه و بسترها را درست کنیم
در کشور ایران به نظر من با ساخت فیلم وتبلیغ وتشویق این کار عملی می شود وشاید ازدواج بیشتر شو داتفاق خوبیست اما
پیشنهاد کاش سازمانی تشکیل شود دوری برای افرادی که میخواهند ازداواج کنند بکذارند رایکان اما کارت آن ضروری و بدون این کارت عقد نشوند وامتحان سخت از دریافت کنندکان کارت بکیرنند.واز هر دو طرف کرفته شود.
رزمنده جوان
30th June 2015, 02:50 PM
درست است این حرف منطقی وحرف خوبیست متوان خواستگاری حضرت خدیجه از حضرت محمد مثال زد اما لازم خیلی زمینه و بسترها را درست کنیم
در کشور ایران به نظر من با ساخت فیلم وتبلیغ وتشویق این کار عملی می شود وشاید ازدواج بیشتر شو داتفاق خوبیست اما
پیشنهاد کاش سازمانی تشکیل شود دوره ای برای افرادی که میخواهند ازداواج کنند بکذارند رایکان اما کارت آن ضروری و بدون این کارت عقد نشوند وامتحان سخت از دریافت کنندکان کارت بکیرنند.واز هر دو طرف کرفته شود.
س.حسینی
30th August 2015, 01:07 PM
سلام الماس عزیز باید درجواب این بحث قدیمی نظرموبگم:اگه این تیپ خواستگاری بد بودحضرت خدیجه به خواستگاری پیامبر بزرگوارمون نمیرفتن ولی همونطور که عرض کردم طرف مقابل از بزرگترین انسانهای این کره ی خاکی بودن دقیق تربگم لایق بودن وازفهم بالایی برخوردار بودن اگه خواهر ای گلم چنین شخصی رو پیدا کردن فرد اعتراض کننده نادان است[shaad][shaad][golrooz]
س.حسینی
30th August 2015, 01:12 PM
البته تواین جامعه متاسفانه ابزار جنگ نرم ذشمنامون داره عشقو ازخانواده ها میگیره مردم بچه هاشونو مجبور به ازدواج با پول وقیافه میکنن خانواده های اینده به داد جامعه ی اسلامیمون برسین
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.