Sa.n
22nd July 2013, 06:59 PM
رشته خوشکار، شیرینی گیلانی ویژه افطاری (http://www.asemoni.com/lifestyle/cooking/bread-and-pastry/string-khoshkar)
http://img.asemoni.com/string-khoshkar.jpg
رشته خوشکار شیرینی گیلانی است که معمولاً آن را با چای میخورند. چرب و خیلی شیرین است. (http://www.asemoni.com/) مغازههایی که رشته خوشکار میفروشند آن را پیش رویتان تهیه و سرخ میکنند و داغ و برشته تحویلتان میدهند.
مواد لازم رشته خوشکار:آب: ۴ پیمانهمغز گردو چرخ شده: ۱۰۰ گرممغز هل ساییده شده: به میزان لازمآرد برنج: ۲ پیمانه پلو پزروغن مایع: برای سرخ کردندارچین: یک قاشق مرباخوریشکر: ۱/۵ پیمانهمواد لازم برای شربت:آب: ۱/۵ لیواندارچین: یک قاشق مرباخوریشکر: به میزان لازم طرز تهیه رشته خوشکار:* ابتدا برنج را میشوییم و چند ساعتی آن را خیس میکنیم و بعد آن را روی دستمالی میریزیم تا آب آن گرفته شود.* سپس برنج را آسیاب میکنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی به دست آید (بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی است که شیرین و چسبان باشد.)* آب و آرد برنج را با یکدیگر مخلوط میکنیم و چند ساعتی آن را کنار میگذاریم.* سپس آب اضافی را که روی آرد جمع شده به آرامی خالی میکنیم و مایه را در ظرف مخصوص شانه خوشکار میریزیم (این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه ای تشکیل شده است).* یک سینی مسی را روی حرارت متوسط قرار میدهیم و با پارچه تمیزی آن را با کمی روغن چرب میکنیم و انگشتان را روی تکتک سوراخهای شانه میگذاریم و آن را روی سینی قرار میدهیم و یکباره انگشتان را بر میداریم و مانند زولبیا دور تا دور و وسط سینی را طرحی از خطوط باریک ترسیم میکنیم.* بعد از چند ثانیه آن را برمیداریم و روی پارچه تمیزی قرار میدهیم و بلافاصله چهار گوشه آن را به داخل تا میکنیم و یک قسمت را روی قسمت بعدی میآوریم و از مایه وسط روی یک سمت از آن میریزیم و قسمت آخر را که در نهایت آخرین تا است، روی آن میآوریم و با کناردست اطراف آن را میچسبانیم.* تمام مایه را به همین روش انجام میدهیم.* سپس جداگانه روغن مایع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلایی سرخ میکنیم و در شربت میغلتانیم و در ظرف مناسبی میچینیم. طرز تهیه شربت:آب و شکر را مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم تا قوام بیاید. از روی حرارت بر میداریم و پودر دارچین را به آن اضافه میکنیم. طرز تهیه خوشکار :مغز گردو، مغز هل، شکر و اگر مایل باشیم کمی پودر زنجبیل را با هم مخلوط میکنیم به حدی که چسبندگی میان آنها ایجاد شود.
http://img.asemoni.com/string-khoshkar.jpg
رشته خوشکار شیرینی گیلانی است که معمولاً آن را با چای میخورند. چرب و خیلی شیرین است. (http://www.asemoni.com/) مغازههایی که رشته خوشکار میفروشند آن را پیش رویتان تهیه و سرخ میکنند و داغ و برشته تحویلتان میدهند.
مواد لازم رشته خوشکار:آب: ۴ پیمانهمغز گردو چرخ شده: ۱۰۰ گرممغز هل ساییده شده: به میزان لازمآرد برنج: ۲ پیمانه پلو پزروغن مایع: برای سرخ کردندارچین: یک قاشق مرباخوریشکر: ۱/۵ پیمانهمواد لازم برای شربت:آب: ۱/۵ لیواندارچین: یک قاشق مرباخوریشکر: به میزان لازم طرز تهیه رشته خوشکار:* ابتدا برنج را میشوییم و چند ساعتی آن را خیس میکنیم و بعد آن را روی دستمالی میریزیم تا آب آن گرفته شود.* سپس برنج را آسیاب میکنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی به دست آید (بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی است که شیرین و چسبان باشد.)* آب و آرد برنج را با یکدیگر مخلوط میکنیم و چند ساعتی آن را کنار میگذاریم.* سپس آب اضافی را که روی آرد جمع شده به آرامی خالی میکنیم و مایه را در ظرف مخصوص شانه خوشکار میریزیم (این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه ای تشکیل شده است).* یک سینی مسی را روی حرارت متوسط قرار میدهیم و با پارچه تمیزی آن را با کمی روغن چرب میکنیم و انگشتان را روی تکتک سوراخهای شانه میگذاریم و آن را روی سینی قرار میدهیم و یکباره انگشتان را بر میداریم و مانند زولبیا دور تا دور و وسط سینی را طرحی از خطوط باریک ترسیم میکنیم.* بعد از چند ثانیه آن را برمیداریم و روی پارچه تمیزی قرار میدهیم و بلافاصله چهار گوشه آن را به داخل تا میکنیم و یک قسمت را روی قسمت بعدی میآوریم و از مایه وسط روی یک سمت از آن میریزیم و قسمت آخر را که در نهایت آخرین تا است، روی آن میآوریم و با کناردست اطراف آن را میچسبانیم.* تمام مایه را به همین روش انجام میدهیم.* سپس جداگانه روغن مایع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلایی سرخ میکنیم و در شربت میغلتانیم و در ظرف مناسبی میچینیم. طرز تهیه شربت:آب و شکر را مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم تا قوام بیاید. از روی حرارت بر میداریم و پودر دارچین را به آن اضافه میکنیم. طرز تهیه خوشکار :مغز گردو، مغز هل، شکر و اگر مایل باشیم کمی پودر زنجبیل را با هم مخلوط میکنیم به حدی که چسبندگی میان آنها ایجاد شود.