PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : کلاس زیست،جلسه 2



sr hesabi
20th July 2013, 10:27 PM
آنزیم ها:

دو نوع آنزیم داریم :



آنزیم درون سلولی : هم فعالیت های درون سلول و هم تنظیم کار آنزیم های دیگر
آنزیم برون سلولی : این آنزیم ها درون سلول ساخته می شوند و به بیرون رانده شده و در خارج سلول فعالیت می کند


ویژگی آنزیم ها :



آنزیم ها اختصاصی عمل می کنند یعنی هر کدام پیش ماده خاصی رو دارد، این ویژگی به ساختار 3 بعدی وژه آنزیم ها بستگی دارد، جایگاهی را که آنزیم در آن با پیش ماده تماس برقرار می کند را جایگاه فعال گویند.

گرما و اسید موجب تغییر شکل آنزیم میشوند ، و بعضی از سم ها مثل سیانید و ... موجب اشغال جایگاه فعال میشوند.



بیشتر آنزیم ها ساختار پروتئینی دارند، به جز rRNA که در ریبوزوم فعالیت میکند و درون هسته ساخته میشود و ساختاز RNA ای دارند.




آنزیم ها در واکنش ها شرکت میکنند و در آخر دست نخورده باقی میمانند ولی آنزیم ها مانند تمامی مواد عمر مشخصی دارند از این رو پس از مدتی مقدار آنها کاهش می یابد،در نتیجه سلول هموار باید به ساخات آنزیم ادامه دهد.




بیشتر انزیم ها در محیط خنثی فعالیت میکنند، استثنا در این گروه آنزیم پپسینوزن د ر معده که در محیط اسیدی فعالیت میکند و آنزیم شره پانکراس که در محیط قلیایی روده فعالیت میکند.




بیشتر آنزیم ها در دمای بالای 45 درجه نمی توانند فعالیت کنند(یکی از دلایلی که تب بالا خطرناک است، این اسنت که در تب های بالا آنزیم ها غیر فعال شده و فعالیت های سلول با مشکل مواجه میشود)


عوامل موثر بر سرعت عمل آنزیم :

گرما با افزایش میزان جنبش مواد موجب افزایش احتمال بر خورد میشو ولی همانطور که در بالا گفته شد گرمای بیش از حد موجب تغییر شکل 3 بعدی آنزیم و غیر فعال شدن آن میشود
بعضی از ویتامین ها و موادمعدنی باعث افزایش سرعت عمل آنزیم ها میشود.

کاربرد های بعضی آنزیم ها :



پروتئاز: در پودر لباس شویی ، برای نرم کردن گوشت ، زدودن موهای رو بدن جانوران و تجزیه پروتئین های موجود در غذای کودکان




لیپاز : در پودر لباس شویی




آمیلاز : با تبدیل نشاسته به قند شیرین (مالتوز) ، از این آنزیم در تولید آب میوه و شکلات و... استفاده میشود.




سلولاز : برای نرم کردن مواد گیاهی و خارج کردن پوسته ی دانه ها در کشاورزی




کاتالاز : در تولید اسفنج و همچنین در جگر با تجزیه ماده ی سمی آب اکسیژنه و تبدیل آن به آب و اکسیژن سلول را از این ماده پاک میکند.



ATP آدنوزین تری فسفات :

بخش آدنوزین از یک باز نیتروژن دار به نام آدنین و یک قند 5 کربنه به نام پنتوز تشکیل شده.

این مولکول دارای 2 پیوند پرانرژی بین فسفات های خود است.

این مولکول دارای 3 حلقه ی آلی است :
در باز آدنین 2 حلقه ی آلی و قند پنتوز 1 حلقه آلی دارد

ATP طی گلیکولیز و چرخی کربس و زنجیره ی انتقال الکترون ساخته و طی چرخی کالوین و گلیکولیز مصرف میشود.


http://uc-njavan.ir/images/ozhk1r37bq33202vse7.jpg

sr hesabi
20th July 2013, 10:31 PM
سلام دوستان
لطفا نظراتتون رو بنویسید
شما میتونید فایل word و pdf رو که در اون نکات مهم هایلایت شده رو از پست بعدی که دوست عزیزم انتقام میزاره دانلود کنید
ممنون[golrooz]

s..o..s
20th July 2013, 10:34 PM
این فایل word
16099

و این فایل PDF
16100

nedasoltani
21st July 2013, 08:28 AM
نکاتی در مورد آنزیم ها:
1- همه آنزیم ها پروتئینی نیستند اما بیشتر آن ها پروتئینی اند.
ترکیب: آنزیم هایی از جنس rRNA نیز کشف شده اند که در ریبوزوم پیوند پپتیدی بین اسید آمینه را برقرار میکنند. ( پیش دانشگاهی- فصل 3)
2- آنزیم ها واکنش های بدن را تسریع کرده و ساختار سه بعدی دارند.
3- همه انزیم ها درون سلول ساخته میشوند اما بعضی از آنها درون سلول و بعضی دیگر بیرون سلول فعالیت دارند.
نکته: آنزیم های درون سلولی در تنظیم کار آنزیم های دیگر موثرند.
4- آنزیم ها از طریق جایگاه فعال روی پیش ماده اثر میکنند و آن را به فرآورده تبدیل میکنند.
5- از یک آنزیم بارها میتوان استفاده کرد بعد از استفاده مکرر از آنزیم شکل سه بعدی آن تغییر میکند و دیگر قابل استفاده نیست و تجزیه میشود. به همین دلیل مقدار آنزیم کم میشود و مجددا تولید باید شود.
6- آنزیم های بدن در دمای 37 درجه حداکثر فعالیت را دارند. تب 40 درجه فعالیت آنزیم ها را کم میکند و در 45 درجه اغلب آنزیم ها به لقاء الله میپیوندند و غیر فعال میشوند.

k.ahmadi
22nd July 2013, 12:42 AM
بیشتر انزیم ها در محیط خنثی فعالیت میکنند، استثنا در این گروه آنزیم پپسینوزن د ر معده که در محیط اسیدی فعالیت میکند و آنزیم شره پانکراس که در محیط قلیایی روده فعالیت میکند.

در تکمیل این قسمت از متن کلاسی باید بگم که بغیر از این آنزیم ها،یک سری از آنزیم ها نیز درون اندامکهای سلولی وجود داشته و فعالیت خاصی انجام میدن از جمله این اندامکها میشه به میتوکندری،واکوئل و لیزوزوم ها اشاره کرد که محیط داخلی واکوئلها و لیزوزوم ها نیز اسیدی میباشد.

"VICTOR"
30th July 2013, 01:06 PM
بیشتر انزیم ها در محیط خنثی فعالیت میکنند، استثنا در این گروه آنزیم پپسینوزن د ر معده که در محیط اسیدی فعالیت میکند و آنزیم شره پانکراس که در محیط قلیایی روده فعالیت میکند.

در تکمیل این قسمت از متن کلاسی باید بگم که بغیر از این آنزیم ها،یک سری از آنزیم ها نیز درون اندامکهای سلولی وجود داشته و فعالیت خاصی انجام میدن از جمله این اندامکها میشه به میتوکندری،واکوئل و لیزوزوم ها اشاره کرد که محیط داخلی واکوئلها و لیزوزوم ها نیز اسیدی میباشد.

فکر کنم به جای پپسینوژن از پپسین استفاده کنیم بهتره چون پپسینوژن غیر فعاله .

solinaz
15th August 2013, 12:04 AM
سلام استاد گرامی
این جلستون خیلی بهتر از جلسه ی قبل بود..جلسه ی قبل اصلا جذاب نبود خیلی بیخود بود[negaran]فکر میکنم از اون جلسه چیزی نفهمیدم[khabalood][sootzadan]
ممنونم[golrooz]

sr hesabi
15th August 2013, 12:14 AM
سلام استاد گرامی
این جلستون خیلی بهتر از جلسه ی قبل بود..جلسه ی قبل اصلا جذاب نبود خیلی بیخود بود[negaran]فکر میکنم از اون جلسه چیزی نفهمیدم[khabalood][sootzadan]
ممنونم[golrooz]

شرمنده دیگه
(خودتون میدونید دیگه) فصل یک کلا چیزی نداره[golrooz]

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد