Sa.n
13th July 2013, 06:11 PM
طرز تهیه «كبسه»؛ افطاری محبوب اعراب (http://www.bartarinha.ir/fa/news/58951/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D9%83%D8%A8%D8%B3%D9%87-%D8%A7%D9%81%D8%B7%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D8%AD%D8%A8%D9%88%D8%A8-%D8%A7%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D8%A8)
ماه مبارك رمضان بزرگترين و طولانيترين عيد اسلامي، در عربستان حالوهواي ويژهاي دارد. كبسه تهچين عربي و يكي از معروفترين غذاهاي اين كشور است.
مجله زندگی ایده آل: (http://www.bartarinha.ir/) ماه مبارك رمضان بزرگترين و طولانيترين عيد اسلامي، در عربستان حالوهواي ويژهاي دارد. كبسه تهچين عربي و يكي از معروفترين غذاهاي اين كشور است كه اگر به دنبال ريشههاي آن بگرديم، به تركيبي از آشپزي ايراني و هندي ميرسيم اما اين غذا حتما در اين ماه پرطرفدار خواهد بود.
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1392/4/22/181736_885.jpg (http://bartarinha.ir/)
مواد لازم براي 6 تا 8 نفر:
كره: 50 گرم
پياز متوسط: يك عدد، ساطوريشده
سير: 6حبه رندهشده
رب گوجهفرنگي: 2 قاشق غذاخوري
مرغ خرد شده: يك كيلو
كنسرو گوجهفرنگي: يك عدد خرد شده
هويج متوسط: 3 عدد، رندهشده
ميخك: 3 عدد (اختياري)
جوزهندي: يكچهارم قاشق چايخوري
پودر تخم گشنيز: يكچهارم قاشق چايخوري
نمك و فلفل سياه: به ميزان لازم
آبجوش: 3 پيمانه
قرص عصاره مرغ: يك عدد
برنج خيسانده: 3 پيمانه
خلال بادام: يكچهارم پيمانه (اختياري)
روش تهيه:
1- ادويههاي تشكيلدهنده كبسه را با هم مخلوط كرده و كنار بگذاريد. كره را روي شعله متوسط در يك قابلمه بزرگ داغ كرده و پياز و سير را 5 دقيقه در آن تفت دهيد تا پياز نرم شود. سير را در يك دقيقه آخر اضافه كنيد. تكههاي مرغ را داخل روغن قرار داده و تفت دادن را 10دقيقه ديگر ادامه دهيد تا مرغ برشته شود. رب گوجهفرنگي را اضافه كرده و 2 دقيقه ديگر تفت دهيد.
2- كنسرو گوجهفرنگي را با هويج، ميخك، جوز هندي، زيره، تخمگشنيز و ادويه كبسه مخلوط كنيد. پس از 2 دقيقه تفت دادن، آب جوش و قرص عصاره مرغ را اضافه كرده و با در بسته يك ساعت بپزيد تا كاملا پخته شود.
3- برنج شستهشده را آبكش كرده و به مرغ اضافه كنيد. اگر آب آن كم بود، كمي آب جوش به آن اضافه كرده و 2 تا 3 قاشق چايخوري نمك به آن بيفزاييد. از اين مرحله به بعد مانند كته عمل كنيد و هنگامي كه آب غذا تبخير شد، شعله را كم كرده و با در بسته 30 دقيقه آن را دم كنيد، سپس كبسه را كشيده و سرو كنيد.
نكات آشپزي:
1- در كبسه سنتي از يكچهارم پيمانه كشمش پلويي استفاده ميشود.
2- ميتوانيــــــد رب گوجهفرنگي را حذف كرده و 2 قاشق چايخوري زردچوبه به جاي آن اضافه كنيد.
مواد لازم براي ادويه كبسه:
زعفران ساييده: يكدوم قاشق چايخوري
پودر هل: يكدوم قاشق چايخوري
دارچين: يكدوم قاشق چايخوري
ادويه پلويي: يكدوم قاشق چايخوري
فلفل سفيد: يكدوم قاشق چايخوري
گرد ليمو: يك قاشق غذاخوري
ماه مبارك رمضان بزرگترين و طولانيترين عيد اسلامي، در عربستان حالوهواي ويژهاي دارد. كبسه تهچين عربي و يكي از معروفترين غذاهاي اين كشور است.
مجله زندگی ایده آل: (http://www.bartarinha.ir/) ماه مبارك رمضان بزرگترين و طولانيترين عيد اسلامي، در عربستان حالوهواي ويژهاي دارد. كبسه تهچين عربي و يكي از معروفترين غذاهاي اين كشور است كه اگر به دنبال ريشههاي آن بگرديم، به تركيبي از آشپزي ايراني و هندي ميرسيم اما اين غذا حتما در اين ماه پرطرفدار خواهد بود.
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1392/4/22/181736_885.jpg (http://bartarinha.ir/)
مواد لازم براي 6 تا 8 نفر:
كره: 50 گرم
پياز متوسط: يك عدد، ساطوريشده
سير: 6حبه رندهشده
رب گوجهفرنگي: 2 قاشق غذاخوري
مرغ خرد شده: يك كيلو
كنسرو گوجهفرنگي: يك عدد خرد شده
هويج متوسط: 3 عدد، رندهشده
ميخك: 3 عدد (اختياري)
جوزهندي: يكچهارم قاشق چايخوري
پودر تخم گشنيز: يكچهارم قاشق چايخوري
نمك و فلفل سياه: به ميزان لازم
آبجوش: 3 پيمانه
قرص عصاره مرغ: يك عدد
برنج خيسانده: 3 پيمانه
خلال بادام: يكچهارم پيمانه (اختياري)
روش تهيه:
1- ادويههاي تشكيلدهنده كبسه را با هم مخلوط كرده و كنار بگذاريد. كره را روي شعله متوسط در يك قابلمه بزرگ داغ كرده و پياز و سير را 5 دقيقه در آن تفت دهيد تا پياز نرم شود. سير را در يك دقيقه آخر اضافه كنيد. تكههاي مرغ را داخل روغن قرار داده و تفت دادن را 10دقيقه ديگر ادامه دهيد تا مرغ برشته شود. رب گوجهفرنگي را اضافه كرده و 2 دقيقه ديگر تفت دهيد.
2- كنسرو گوجهفرنگي را با هويج، ميخك، جوز هندي، زيره، تخمگشنيز و ادويه كبسه مخلوط كنيد. پس از 2 دقيقه تفت دادن، آب جوش و قرص عصاره مرغ را اضافه كرده و با در بسته يك ساعت بپزيد تا كاملا پخته شود.
3- برنج شستهشده را آبكش كرده و به مرغ اضافه كنيد. اگر آب آن كم بود، كمي آب جوش به آن اضافه كرده و 2 تا 3 قاشق چايخوري نمك به آن بيفزاييد. از اين مرحله به بعد مانند كته عمل كنيد و هنگامي كه آب غذا تبخير شد، شعله را كم كرده و با در بسته 30 دقيقه آن را دم كنيد، سپس كبسه را كشيده و سرو كنيد.
نكات آشپزي:
1- در كبسه سنتي از يكچهارم پيمانه كشمش پلويي استفاده ميشود.
2- ميتوانيــــــد رب گوجهفرنگي را حذف كرده و 2 قاشق چايخوري زردچوبه به جاي آن اضافه كنيد.
مواد لازم براي ادويه كبسه:
زعفران ساييده: يكدوم قاشق چايخوري
پودر هل: يكدوم قاشق چايخوري
دارچين: يكدوم قاشق چايخوري
ادويه پلويي: يكدوم قاشق چايخوري
فلفل سفيد: يكدوم قاشق چايخوري
گرد ليمو: يك قاشق غذاخوري