diana3
8th July 2013, 05:51 PM
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/q71/1000772_473397092749976_1306096292_n.jpg
( قلیه ماهی )
اگر طرفدار قلیه ماهی این خورشت اصیل و خوشمزه جنوبی هستید پس با من و روش
تهیه من همراه شوید
مواد لازم
ماهی : ۱ تا ۲ کیلو گرم ( از نوع ماهیهای شیر،سنگسر،هامور یا شوریده)
پیاز متوسط : ۲ عدد
گشنیز :۱ کیلوگرم
شنبلیله : ۲۵۰ گرم
تمرهندی : ۱ بسته
زردچوبه ؛ ادویه ماهی : از هر کدام :۲ قاشق مربا خوری
فلفل قرمز: به مقدار کم (به نسبتی که میل داریم غذا تندباشد)
سیر : ۱ سر
آرد گندم : ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذا خوری
روغن : مقداری
نمک : کمی
آب جوش : ۳ لیوان
(طرزتهیه )
سبزی را پاک کرده ؛ شسته و زمانی که آب آن رفت ریز خورد می کنیم ؛ سپس پیاز را رنده کرده به همراه سیر رنده شده در مقداری روغن خوب تفت می دهیم و زردچوبه ؛ ادویه را می ریزیم بعد از سرخ شدن سبزی را اضافه می کنیم ؛ بعد از اینکه خوب تفت دادیم رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم .
ماهی را تمیز شسته ؛ پوست آن را گرفته ؛ به قطعات درشت خورد کرده ؛ خشک کرده و در مخلوط ( آرد ؛ زردچوبه ؛ کمی نمک و ادویه ) زده و در روغن کمی تفت می دهیم
( مدت زمان تفت ماهی هر ۲ طر ف آن ۵ دقیقه می باشد ) . ماهی سرخ شده را کنار می گذاریم سپس
به مخلوط سبزی و پیاز ۱ قاشق غذا خوری آرد هم اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم .
تمر هندی را با یک لیوان آب جوش خیس می کنیم وخوب چنگ می زنیم تا هسته های آن جدا شود سپس صاف کرده و به مخلوط سبزی و پیاز اضافه می کنیم بعد کمی نمک و ۲ لیوان آب جوش اضافه کرده می گذاریم بجوشد چند جوش که خورد ماهی سرخ شده را هم اضافه کرده و با حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه می گذاریم تا قلیه آهسته بجوشد و جا بیافتد در اواخر پخت میزان نمک و تندی آن را اندازه می گیریم در صورت تمایل کمی دیگر اضافه می کنیم .
این خورشت خوشمزه جنوبی معمولا تند و ترش سرو می شود .
تجربه مامان عزیزم
مامان من پیاز ؛ سیر؛ ادویه ؛ نمک و فلفل را درون هاون می ریزد و می کوبد سپس سرخ می کند .
( نکات)
- سبزی ماهی فقط گشنیز و شنبلیله ؛ مقدار شنبلیله بسیار کم است چون باعث تلخ شدن غذا می شود .
- انواع ماهی مورد استفاده در جنوب کشور : شوریده ؛ سنگسر؛ هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند.چون این ماهی ها خار کمتری دارند و ماهی قلیه ماهی نباید خارهای ریز داشته باشد/
- دوستان عزیز نقاط دیگر که به طبخ این غذا علاقه دارند باید از ماهی هایی استفاده کنند که خار ریز نداشته باشد و در اصل از فیله ماهی استفاده کنند .
امیدوارم توضیحات کامل باشد و این غذای فوق العاده خوشمزه را درست کرده و از طعم آن لذت ببرید
( قلیه ماهی )
اگر طرفدار قلیه ماهی این خورشت اصیل و خوشمزه جنوبی هستید پس با من و روش
تهیه من همراه شوید
مواد لازم
ماهی : ۱ تا ۲ کیلو گرم ( از نوع ماهیهای شیر،سنگسر،هامور یا شوریده)
پیاز متوسط : ۲ عدد
گشنیز :۱ کیلوگرم
شنبلیله : ۲۵۰ گرم
تمرهندی : ۱ بسته
زردچوبه ؛ ادویه ماهی : از هر کدام :۲ قاشق مربا خوری
فلفل قرمز: به مقدار کم (به نسبتی که میل داریم غذا تندباشد)
سیر : ۱ سر
آرد گندم : ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذا خوری
روغن : مقداری
نمک : کمی
آب جوش : ۳ لیوان
(طرزتهیه )
سبزی را پاک کرده ؛ شسته و زمانی که آب آن رفت ریز خورد می کنیم ؛ سپس پیاز را رنده کرده به همراه سیر رنده شده در مقداری روغن خوب تفت می دهیم و زردچوبه ؛ ادویه را می ریزیم بعد از سرخ شدن سبزی را اضافه می کنیم ؛ بعد از اینکه خوب تفت دادیم رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم .
ماهی را تمیز شسته ؛ پوست آن را گرفته ؛ به قطعات درشت خورد کرده ؛ خشک کرده و در مخلوط ( آرد ؛ زردچوبه ؛ کمی نمک و ادویه ) زده و در روغن کمی تفت می دهیم
( مدت زمان تفت ماهی هر ۲ طر ف آن ۵ دقیقه می باشد ) . ماهی سرخ شده را کنار می گذاریم سپس
به مخلوط سبزی و پیاز ۱ قاشق غذا خوری آرد هم اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم .
تمر هندی را با یک لیوان آب جوش خیس می کنیم وخوب چنگ می زنیم تا هسته های آن جدا شود سپس صاف کرده و به مخلوط سبزی و پیاز اضافه می کنیم بعد کمی نمک و ۲ لیوان آب جوش اضافه کرده می گذاریم بجوشد چند جوش که خورد ماهی سرخ شده را هم اضافه کرده و با حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه می گذاریم تا قلیه آهسته بجوشد و جا بیافتد در اواخر پخت میزان نمک و تندی آن را اندازه می گیریم در صورت تمایل کمی دیگر اضافه می کنیم .
این خورشت خوشمزه جنوبی معمولا تند و ترش سرو می شود .
تجربه مامان عزیزم
مامان من پیاز ؛ سیر؛ ادویه ؛ نمک و فلفل را درون هاون می ریزد و می کوبد سپس سرخ می کند .
( نکات)
- سبزی ماهی فقط گشنیز و شنبلیله ؛ مقدار شنبلیله بسیار کم است چون باعث تلخ شدن غذا می شود .
- انواع ماهی مورد استفاده در جنوب کشور : شوریده ؛ سنگسر؛ هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند.چون این ماهی ها خار کمتری دارند و ماهی قلیه ماهی نباید خارهای ریز داشته باشد/
- دوستان عزیز نقاط دیگر که به طبخ این غذا علاقه دارند باید از ماهی هایی استفاده کنند که خار ریز نداشته باشد و در اصل از فیله ماهی استفاده کنند .
امیدوارم توضیحات کامل باشد و این غذای فوق العاده خوشمزه را درست کرده و از طعم آن لذت ببرید