diana3
8th July 2013, 05:49 PM
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q73/s720x720/993050_465663463525518_1866580294_n.jpg
حلواى ارد گندم
ارد سفيد گندم 2 پ ارد برنج 1/4 پ. روغن مايع ( ترجيحاً روغن افتاب گردان ) 1پ
كره 100گرم ( ترجيحاًً بدون نمك ) ماست 2 ق غ زعفران دم كردهء غليظ 1/4 پ
شكر 2 پ اب 1 پ گلاب 1/2پ ، هل 10 عدد درسته
اول بگم كه من در تهيه حلواى خوب در مصرف زعفران خيلى دست ودلبازم !!!
ارد را روى حرارت ملايم تفت ميدهيم و اين در حدود 30 تا 40 دقيقه زمان ميبرد!! يعنى يكى از نكات مهم يك حلواى خوب داشتن حوصله در اين قسمت تهيهء ان است و حرارت ملايم.
تا جايى كه رنك ارد نخودى پر رنگ شود ( قهوه اى نشود) در يك ظرف ديگر هم ارد برنج راكمى تفت بدهيد وكنار بگذاريد.ارد برنج حلواى ما را ترد ميكند.
وقتى رنگ ارد گندم نخودى شد هر دو ارد را تركيب ميكنيم والك ميكنيم . دوباره به ماهيتابه بر ميگردانيم وكمى كه داغ شد ( حرارت همچنان ملايم باشد) روغن مايع را اضافه ميكنيم و خوب هم ميزنيم وبلا فاصله ماست را كنار ماهيتابه ميريزيم و خارج از حرارت خيلى سريع ماست را با مخلوط ارد وروغن تركيب ميكنيم ( ماست در طعم حلوا تاثيرى نداره ولى باعث ميشه حلوا بافت نرم داشته باشه و صفت نشه )به حرارت بر ميگرديم كره را اضافه
ميكنيم وكمى تفت ميدهيم ( در اين زمان ظاهر حلوا بريده بريده ست كه بعد از اضافه كردن شربت درست ميشه ) زعفران را مستقيم به حلوا اضافه ميكنيم و بلافاصله گلاب را هم ريخته و سريع هم ميزنيم واز روى حرارت بر ميداريم و شربت رابتدريج به مواد اضافه ميكنيم هرگز شربت را يكباره اضافه نكنيد و به محض اينكه غلظت لازم را گرفت كافيست . يعنى احتمال داره همهء شربت استفاده نشود،درصورتى كه دراين مرحله حلوارا شيرينتردوست داشتيد كمى شكربصورت خشك به حلوا اضافه ميكنيم نگران نباشيد اين جورى حلوا تردتر هم خواهد شداز اين به بعد بايد مرتب و بدون وقفه با قاشق بصورت كشيده كشيده حلوا را ورز دهيد بمدت 10 دقيقه وبعد حلوا را در يك قابلمهء بزرگ بصورت گهواره اى تكان دهيد تا حلوا به روغن بيافتد و بعد به ظرف مورد نظر انتقال دهيد وبعد از خنك شدن ونزديك سرو روى ان را تزيين كنيد.
شربت : اب وشكر را روى حرارت گذاشته وهل ها را خرد كنيد وداخل شربت بياندازيد و همينكه شكر حل شد از روى حرارت برداريد وكنار گذاشته تا ولرم شود. شربت را صاف كنيد.
نكته : اگر مايل بوديد حلوا را بصورت رولت درست كنيد كمى روغن ان را بيشتر كنيد .
اگر خواسته باشيد حلواى دو رنگ درست كنيد به اب شربت قبل از اضافه كردن شكر 2ق غ
پودر كا كائو ويا اگر با طعم زنجبيل بخواهيد 2 ق غ پودر ان را اضافه كنيد .
اصولاً حلوا نكات ريز زياد دارد ولى بسيار راحت است ...
حلواى ارد گندم
ارد سفيد گندم 2 پ ارد برنج 1/4 پ. روغن مايع ( ترجيحاً روغن افتاب گردان ) 1پ
كره 100گرم ( ترجيحاًً بدون نمك ) ماست 2 ق غ زعفران دم كردهء غليظ 1/4 پ
شكر 2 پ اب 1 پ گلاب 1/2پ ، هل 10 عدد درسته
اول بگم كه من در تهيه حلواى خوب در مصرف زعفران خيلى دست ودلبازم !!!
ارد را روى حرارت ملايم تفت ميدهيم و اين در حدود 30 تا 40 دقيقه زمان ميبرد!! يعنى يكى از نكات مهم يك حلواى خوب داشتن حوصله در اين قسمت تهيهء ان است و حرارت ملايم.
تا جايى كه رنك ارد نخودى پر رنگ شود ( قهوه اى نشود) در يك ظرف ديگر هم ارد برنج راكمى تفت بدهيد وكنار بگذاريد.ارد برنج حلواى ما را ترد ميكند.
وقتى رنگ ارد گندم نخودى شد هر دو ارد را تركيب ميكنيم والك ميكنيم . دوباره به ماهيتابه بر ميگردانيم وكمى كه داغ شد ( حرارت همچنان ملايم باشد) روغن مايع را اضافه ميكنيم و خوب هم ميزنيم وبلا فاصله ماست را كنار ماهيتابه ميريزيم و خارج از حرارت خيلى سريع ماست را با مخلوط ارد وروغن تركيب ميكنيم ( ماست در طعم حلوا تاثيرى نداره ولى باعث ميشه حلوا بافت نرم داشته باشه و صفت نشه )به حرارت بر ميگرديم كره را اضافه
ميكنيم وكمى تفت ميدهيم ( در اين زمان ظاهر حلوا بريده بريده ست كه بعد از اضافه كردن شربت درست ميشه ) زعفران را مستقيم به حلوا اضافه ميكنيم و بلافاصله گلاب را هم ريخته و سريع هم ميزنيم واز روى حرارت بر ميداريم و شربت رابتدريج به مواد اضافه ميكنيم هرگز شربت را يكباره اضافه نكنيد و به محض اينكه غلظت لازم را گرفت كافيست . يعنى احتمال داره همهء شربت استفاده نشود،درصورتى كه دراين مرحله حلوارا شيرينتردوست داشتيد كمى شكربصورت خشك به حلوا اضافه ميكنيم نگران نباشيد اين جورى حلوا تردتر هم خواهد شداز اين به بعد بايد مرتب و بدون وقفه با قاشق بصورت كشيده كشيده حلوا را ورز دهيد بمدت 10 دقيقه وبعد حلوا را در يك قابلمهء بزرگ بصورت گهواره اى تكان دهيد تا حلوا به روغن بيافتد و بعد به ظرف مورد نظر انتقال دهيد وبعد از خنك شدن ونزديك سرو روى ان را تزيين كنيد.
شربت : اب وشكر را روى حرارت گذاشته وهل ها را خرد كنيد وداخل شربت بياندازيد و همينكه شكر حل شد از روى حرارت برداريد وكنار گذاشته تا ولرم شود. شربت را صاف كنيد.
نكته : اگر مايل بوديد حلوا را بصورت رولت درست كنيد كمى روغن ان را بيشتر كنيد .
اگر خواسته باشيد حلواى دو رنگ درست كنيد به اب شربت قبل از اضافه كردن شكر 2ق غ
پودر كا كائو ويا اگر با طعم زنجبيل بخواهيد 2 ق غ پودر ان را اضافه كنيد .
اصولاً حلوا نكات ريز زياد دارد ولى بسيار راحت است ...