PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آموزشی رژیم غذایی برای مبتلایان به چربی خون بالا



Mina_Mehr
24th May 2009, 11:00 PM
رژیم غذایی برای مبتلایان به چربی خون بالا


http://i4.tinypic.com/10nryug.jpgبالا بودن چربی های خون جزو شایع ترین اختلالات تغذیه ای به شمار می آید كه به اشكال مختلف مثل بالا بودن كلسترول خون، بالا بودن تری گلیسرید و بالا بودن LDL(كلسترول بد) یا پایین بودن HDL (كلسترول خوب) قابل بررسی است:
در واقع كلسترول علاوه بر دریافت، از طریق رژیم در سلول های كبدی نیز ساخته می شود كه این مسئله اخیر می تواند بر اساس سابقه خانوادگی موجب بالا رفتن ساخت و ساز شود و بهتر است تمامی افراد چنین خانواده هایی تحت رژیم كم كلسترول قرار گیرند.
افزایش كلسترول خون مگر در مواردی كه بسیار بیشتر از حد طبیعی باشد (كه معمولا با سرگیجه همراه است) به خودی خود نشانه هایی ندارد و شخص نمی تواند متوجه آن شود، مگر اینكه از خون او آزمایش به عمل آید.
در واقع محدوده مطلوب برای چربی های خون عبارت است از:
كلسترول: كمتر از ۲۰۰-۱۸۰ میلی گرم در دسی لیتر
تری گلیسیرید: كمتر از ۲۰۰ میلی گرم در دسی لیتر
LDL: كمتر از ۱۶۰میلی گرم در دسی لیتر
HDL: برای آقایان بین ۴۰-۵۰ میلی گرم در دسی لیتر و برای خانم ها بین ۶۰-۵۰ كه HDL زیر ۳۵ خطرناك است.
حالا نظر شما را به دستورالعمل های لازم غذایی برای كاهش چربی های خون جلب می كنم:
الف: غذاهایی كه در طول رژیم باید از مصرف آنها خودداری كرد یا مصرف آنها را به حداقل رساند:
۱ - حذف كامل چربی های مرئی (چربی هایی كه با چشم دیده می شوند)، چربی های اشباع (چربی هایی كه در دمای اتاق جامد هستند مثل: گوشت های قرمز كه چربی در لابه لای بافت قرار دارد، كره، روغن های نباتی جامد، پیه و دنبه، پوست مرغ، خامه، مایونز و...)
۲ - حذف لبنیات پرچرب و جایگزین كردن آن با انواع كم چرب (زیر ۵/۱ درصد چربی) یا بدون چربی، شامل خامه ها، پنیر های خامه ای (گودا، پیتزا و...)، ماست های پرچرب، سر شیر و...
۳ - حذف كامل مصرف بعضی از غذاهای دریایی كه حاوی كلسترول بالا هستند، مثل: خرچنگ، میگو، خاویار، صدف
۴ - مصرف حداكثر ۲ عدد زرده تخم مرغ در هفته (استفاده از سفیده به شكل آب پز مانعی ندارد).
۵ - حذف كربوهیدرات های ساده مثل مواد قندی (قند، شكر، مربا، كارامل، ژله، نوشابه و...
۶ - حذف بیسكوئیت ها و شیرینی هایی كه در بازار وجود دارد و در تهیه آنها از كره و روغن های جامد و آرد های سفید استفاده شده است، همچنین غلات صبحانه ای، كیك ها، كلوچه و پیراشكی
۷ - حذف شیر های فرآوری شده مثل: شیر كاكائو، شیر قهوه و شیرموز با ماندگاری بالا كه حاوی افزودنی هستند.
۸ - مصرف امعا و احشا مثل: كله پاچه، جگر و مغز كه كلسترول بالا دارند (خوراك دل كه كاملا چربی آن گرفته شده باشد مانعی ندارد).
۹ - آبگوشت ها و خورشت های چربی گرفته شده مصرف شده یا بدون چربی طبخ شود، در حین پخت، روغن های جامد و كره اضافه نشود.
۱۰ - حذف آجیل در افراد با كلسترول بالا لزومی ندارد و افراد با تری گلیسیرید بالا، باید مغزه های گیاهی را هم محدود كنند (زیرا تری گلیسرید در برابر كاهش، مقاومت بیشتری نشان می دهد.) بادام زمینی در هر دو مورد ممنوع است.
۱۱ -اعتدال در مصرف كربوهیدرات های كمپلكس شامل: برنج، نان سفید، آرد های بدون سبوس، بیسكوئیت های كم چرب، ماكارونی و سیب زمینی (البته سیب زمینی به شكل آب پز همراه مقداری سبزی تازه یا خشك مثل نعناع و آویشن و لیمو سودمند نیز هست)
۱۲ - در افراد با تری گلیسیرید بالا توصیه می شود میوه های خیلی شیرین (موز، گلابی، خربزه، زرد آلو، خرمالو و...) محدود شده و آب میوه های شیرین و صنعتی حذف شود.
۱۳ - محصولات فرآوری شده مثل سوسیس و كالباس كه در حین فرآیند مقدار زیادی چربی های اشباع و افزودنی های ادویه ای به آنها اضافه شده، بهتر است حذف یا محدود شود.
ب- مواردی كه شایسته است در رژیم غذایی رعایت شود:
۱ - برنج به شكل كته و بدون روغن طبخ شده و سپس در خاتمه پخت به آن روغن اضافه شود كه اگر از انواع مایع باشد بهتر است.
۲ - طبخ انواع غذاها به شكل آب پز، بخارپز یا در ماكروویو بدون نیاز به سرخ كردن صورت گیرد.
۳ - گنجاندن سبزی ها و میوه های تازه به مقدار زیاد در برنامه غذایی روزانه (كرفس، لوبیاسبز، هویج، مارچوبه، بروكلی، كدو و...)
۴ - مصرف روزانه ۲/۱ لیوان هویج رنده شده در روز
۵ - مصرف روزانه یك عدد سیب با پوست، خصوصا در افراد با كلسترول بالا
۶ - استفاده از ادویه مفید زرد چوبه به میزان متعادل (تحقیقات جدید حاكی از این است كه زردچوبه حاوی ماده مفید كوركومین است و در كاهش كلسترول و گرفتگی عروق بسیار كارآمد است.)
۷ - مصرف مایعات فراوان به میزان ۷-۸ لیوان آب سالم و گوارا در روز
۸ - پیاده روی سه بار در هفته و هر دفعه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه
۹ - مصرف منابع ویتامین c مثل: گوجه فرنگی، لیمو ترش، جعفری، توت فرنگی، فلفل دلمه و مركبات و سبزی های تازه
۱۰ - استفاده حداقل ۲ بار در هفته از ماهی به علت داشتن اسید های چرب و امگا ۳ و دارا بودن خاصیت آنتی اكسیدانی
۱۱ - استفاده از كدو و شوید با ماست های كم چرب به عنوان میان وعده
۱۲ - مصرف لبنیات (شیر، ماست، دوغ زیر ۵/۲درصد چربی )
۱۳ - استفاده حتی الامكان از گوشت های سفید (مرغ، ماهی، بوقلمون و...)

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد