parichehr
30th June 2013, 11:33 AM
یک بررسی جدید نشان می دهد مادرانی که به میزان اندکی دچار کمبود ید هستند، با احتمال بیشتری ممکن است کودکانی به دنیا بیاورند که در آزمون های املا، دستور زبان و توانایی خواندن و نوشتن نمره های پایین تری می گیرند.
کمبود ید به میزان شدید در دوران بارداری یک عامل شناخته شده ناتوانی های ذهنی وخیم در کودکان است اما این بررسی نشان داد که حتی کمبود اندک یا در مادر هم می تواند بر توانایی هایی های تحصیلی کودکان تاثیر بگذارد. به گزارش رویترز، پژوهشگران در این بررسی نمره های آزمون های کودکان ۹ ساله ای که مادرانشان فقط به مقدار اندکی دچار نقصان ید حین بارداری بودند، ارزیابی کردند و دریافتند که این کودکان بین ۶ تا ۹ درصد از همسالانشان که در بدن مادرانشان ید کافی وجود داشت، نمره های پایین تری می گیرند. کریستن هینز، سرپرست این پژوهشگران از دانشگاه تاسمانیا در شهر سندی بی استرالیا، می گوید: «این بررسی نشان می دهد در مواردی که حتی کمبود خفیف ید وجود دارد، ممکن است آثار درازمدتی بر کودکان ایجاد شود. » بدن هر فردی به ید نیاز دارد تا هورمون های تیروییدی بسازد اما به خصوص زنان باردار باید به مقدار کافی این عنصر را دریافت کنند تا رشد مغزی کودکانشان طبیعی انجام شود. پژوهش های پیشین نشان داده اند زنان دچار کمبود شدید ید کودکانی به دنیا می آورند که دچار نقص های حرکتی، شناختی و شنوایی هستند. اما تا به حال اطلاع چندانی درباره اثر کمبود خفیف ید در مادران بر کودکانشان در دست نبود. مقدار توصیه شده میانگین دریافت روزانه ید ۱۵۰ میکروگرم است. در زنان باردار توصیه می شود این میزان به ۲۲۰ میکروگرم و در زنان شیرده به ۲۹۰ میکروگرم در روز افزایش یابد. منابع غذایی ید شامل ماهی، سبزی ها، لبنیان و نمک های غنی شده با ید است. این تحقیق هینز و همکارانش داده های مربوط ۲۲۸ زن باردار را که در فواصل سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۱ در یکی از بیمارستان های تاسمانی زایمان کرده بودند و کودکان آنها را بررسی کردند. کودکان زنانی که دچار کمبود ید بودند، در یک آزمون ملی دانش آموزی به طور میانگین نمره های کمتری در املا، دستور زبان و توانایی خواندن و نوشتن به دست آورده بودند.
این پژوهشگران می گویند احتمالاً کمبود ید در مادران بر مسیر عصبی شنوایی آنها اثر می گذارد و به توانایی آنها در پردازش سریع اطلاعات، آسیب می زند. کارشناسان می گویند نتایج این بررسی تایید کننده این توصیه است که زنانی که می خواهند باردار شوند. زنان باردار و زنان شیرده بهتر است مکمل ید دریافت کنند، البته دریافت بیش از حد ید نیز ممکن است، مشکلاتی به وجود آورد. دریافت بسیار زیاد ید در افراد حساس ممکن است باعث ابتلاً به اختلال کارکرد تیرویید و گواتر شود. حداکثر مصرف مجاز روزانه ید ۱۱۰۰ میکروگرم است.
کمبود ید به میزان شدید در دوران بارداری یک عامل شناخته شده ناتوانی های ذهنی وخیم در کودکان است اما این بررسی نشان داد که حتی کمبود اندک یا در مادر هم می تواند بر توانایی هایی های تحصیلی کودکان تاثیر بگذارد. به گزارش رویترز، پژوهشگران در این بررسی نمره های آزمون های کودکان ۹ ساله ای که مادرانشان فقط به مقدار اندکی دچار نقصان ید حین بارداری بودند، ارزیابی کردند و دریافتند که این کودکان بین ۶ تا ۹ درصد از همسالانشان که در بدن مادرانشان ید کافی وجود داشت، نمره های پایین تری می گیرند. کریستن هینز، سرپرست این پژوهشگران از دانشگاه تاسمانیا در شهر سندی بی استرالیا، می گوید: «این بررسی نشان می دهد در مواردی که حتی کمبود خفیف ید وجود دارد، ممکن است آثار درازمدتی بر کودکان ایجاد شود. » بدن هر فردی به ید نیاز دارد تا هورمون های تیروییدی بسازد اما به خصوص زنان باردار باید به مقدار کافی این عنصر را دریافت کنند تا رشد مغزی کودکانشان طبیعی انجام شود. پژوهش های پیشین نشان داده اند زنان دچار کمبود شدید ید کودکانی به دنیا می آورند که دچار نقص های حرکتی، شناختی و شنوایی هستند. اما تا به حال اطلاع چندانی درباره اثر کمبود خفیف ید در مادران بر کودکانشان در دست نبود. مقدار توصیه شده میانگین دریافت روزانه ید ۱۵۰ میکروگرم است. در زنان باردار توصیه می شود این میزان به ۲۲۰ میکروگرم و در زنان شیرده به ۲۹۰ میکروگرم در روز افزایش یابد. منابع غذایی ید شامل ماهی، سبزی ها، لبنیان و نمک های غنی شده با ید است. این تحقیق هینز و همکارانش داده های مربوط ۲۲۸ زن باردار را که در فواصل سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۱ در یکی از بیمارستان های تاسمانی زایمان کرده بودند و کودکان آنها را بررسی کردند. کودکان زنانی که دچار کمبود ید بودند، در یک آزمون ملی دانش آموزی به طور میانگین نمره های کمتری در املا، دستور زبان و توانایی خواندن و نوشتن به دست آورده بودند.
این پژوهشگران می گویند احتمالاً کمبود ید در مادران بر مسیر عصبی شنوایی آنها اثر می گذارد و به توانایی آنها در پردازش سریع اطلاعات، آسیب می زند. کارشناسان می گویند نتایج این بررسی تایید کننده این توصیه است که زنانی که می خواهند باردار شوند. زنان باردار و زنان شیرده بهتر است مکمل ید دریافت کنند، البته دریافت بیش از حد ید نیز ممکن است، مشکلاتی به وجود آورد. دریافت بسیار زیاد ید در افراد حساس ممکن است باعث ابتلاً به اختلال کارکرد تیرویید و گواتر شود. حداکثر مصرف مجاز روزانه ید ۱۱۰۰ میکروگرم است.