PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آموزشی دستور پخت میرزاقاسمی



Almas Parsi
16th June 2013, 03:03 PM
غذاهای محلی؛ میرزا قاسمی

یکی از معروف‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای شهرهای شمالی ایران، میرزاقاسمی استکه آن را هم می‌توان به صورت خوراک با نان مصرف کرد و هم به همراه برنج به عنوان خورش، ترکیبی لذیذ و دلچسب است.
این غذا حالا دیگر تنها در شمال کشور پخته نمی‌شود بلکه بین ساکنان شهرهای دیگر نیز طرفداران بسیاری دارد.


http://shomalema.com/wp-content/uploads/mirzaghasemi2.gif
مواد لازم:* بادمجان، ۲ کیلوگرم
* گوجه‌فرنگی، یک کیلوگرم
* سیر، یک یا ۲ بوته
* تخم‌‌مرغ، ۴ عدد
* رب‌ گوجه‌فرنگی، ۲ قاشق (در صورت تمایل)
* روغن به مقدار لازم
* زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه
۱ ـ ابتدا بادمجان‌ها را داخل فر یا روی شعله آتش اجاق گاز یا منقل کبابی کنید؛ سپس پوست آنها را کنده و سرشان را جدا کنید.
نکته: برای آنکه باقیمانده پوست که به سختی به گوشت بادمجان چسبیده است نیز کنده شود، بادمجان‌های کبابی شده را زیر شیر آب بشویید.
۲ ـ پس از اینکه پوست بادمجان‌ها به خوبی کنده شد، آنها را روی تخته آشپزخانه قرار داده و با چاقو ساطوری کنید.
نکته: اگر نوع بادمجان‌ها تخم‌دار بود، پیش از ساطوری کردن، تخم آنها را جدا کنید
۳ ـ حالا نوبت به پوست کندن سیرها می‌رسد؛ این کار را با چاقوی کوچک نوک‌تیز انجام دهید ولی برای راحت‌تر شدن کار، کافی است حبه‌های سیر را از هم جدا کرده و داخل کاسه‌ای حاوی آب سرد بریزید و یک تا ۲ ساعت خیس کنید.
بعد از گذشت این مدت، آنها را از آب بیرون آورده و پوستشان را به راحتی بکنید، سپس آنها را با چاقو، ریز خردکرده یا رنده کنید. البته بعضی‌ها سیرها را در هاون می‌کوبند
۴ ـ قابلمه‌ای را تا نیمه آب کرده و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا جوش آید، سپس گوجه‌فرنگی‌ها را به صورت درسته و با پوست داخل آب جوش بیندازید و پس از ۳ دقیقه آبکشی کنید. به این ترتیب پوست گوجه‌فرنگی به آسانی کنده می‌شود. حالا گوشت گوجه‌فرنگی‌ها را ریز خرد کنید
۵ ـ در قابلمه دیگری مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس سیر رنده یا خرد شده را داخل روغن بریزید و مقداری حرارت دهید تا کمی سرخ شود. پس از آن، یک قاشق مرباخوری زردچوبه اضافه کرده و همراه با سیر کمی تفت دهید. حالا نوبت به گوجه‌فرنگی و بادمجان می‌رسد
۶ ـ پس از افزودن گوجه‌فرنگی و بادمجان‌، مقدار لازم نمک و فلفل را نیز اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا پخته شده و آب خود را از دست بدهد
۷ ـ در این فاصله، تخم‌مرغ‌ها را در کاسه دیگری بشکنید و با قاشق سفیده و زرده را با هم مخلوط کنید.پس از اینکه مخلوط به روغن افتاد، تخم‌مرغ‌های مخلوط را روی مواد ریخته و در ظرف را بگذارید تا به اصطلاح بسته شوند؛ البته در این فاصله مواد را به همراه تخم‌مرغ هم بزنید. در ضمن در طول این مدت، حرارت اجاق گاز باید متوسط باشد. معمولا پس از گذشت مدت زمانی حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بعد از اضافه کردن تخم‌مرغ‌ها غذا آماده است.روش‌های دیگر:
بعضی‌ها تخم‌‌مرغ را به صورت جداگانه یا در گوشه‌ای از همان قابلمه سرخ کرده و سپس با مواد مخلوط می‌کنند. بعضی دیگر پس از کشیدن مخلوط بادمجان و گوجه‌فرنگی در ظرف موردنظر، تخم‌مرغ‌ها را در تابه دیگری به صورت نیمرو درآورده و به همان صورت، درسته روی مخلوط می‌ریزند.

منبع: همشهری

yas-90
16th June 2013, 04:05 PM
من نمیدونم چرا هر چی این میرزا قاسمی رو میپزم درست نمیشه یعنی به دلم نمیشینه البته نه اینکه بد طعم باشه اما اینهمه تعریف نداره....همون گوجه بادمجونه که بهش تخم مرغ اضافه میکنن...هر چند که بیشتر احتمال میدم مشکل از من باشه که طعم بادمجون کبابی زیاد به دلم نمیشینهsh_dokhtar15

دلم میخواد یه بار یه شمالی این غذا رو درست کنه و من بخورم تا تفاوت رو احساس کنم[sootzadan]

Almas Parsi
16th June 2013, 04:36 PM
سلام دوست خوبم
احتمالا اشکال همونه که خودتون گفتید که بادمجان طعم کبابی به دلتون نمیشینه من دست پخت عزیزان شمالی رو هم تیست کردم فرقی نداره و خود شمالیها بر این اعتقادند که اصالت طعم و مزه میرزا قاسمی شون به سبک کبابیه
البته من با بادمجان سرخ کرده هم امتحان کردم و تغییرات دیگه ای که دادم گوجه فرنگی رو به سبک املت خودمون با روغن تفت دادم تا به مرحله مناسب املت در بیاد بعد تخم مرغها رو اضافه کردم و مراحل این چنین بود ظاهرا طرفدار هم زیاد داشت ....[labkhand] البته اگر از باب رودر وایسیتعریف کاذب از دست پختم نکرده باشند[khanderiz]
البته یه تجربه دیگه هم که امتحانش کردم به طور کلی بادمجان کبابی رو بعد از پوست گرفتن و کوبیدن در تابه سرخ میکنم تا شیرابه بادمجان گرفته شود و پس از آن مراحل را به سبک املت تهرانی انجام میدهم این هم در طعم غذا خیلی موثر است
البته با عرض پوزش از بانوان عزیز خطه شمال کشور که در امور کدبانوگریشون دخل و تصرف کردم ولی چون ما ایرانیها عادت داریم از یکنواختی فاصله بگیریم دست به هر نوع ابداع جدید می زنیم
شاد و سرافراز باشید[golrooz]

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد