Sa.n
10th May 2013, 02:43 PM
روش پخت نان شیرمال (http://www.asemoni.com/lifestyle/cooking/bread-and-pastry/bread)
http://www.asemoni.com/img/bread.jpg
مواد لازم : پودر خمیرترش/ ۱ قاشق سوپخوری (۹ گرم)
شکر/ ۲/۱ پیمانه (۷۵ گرم)
آبگرم/ ۲/۱ پیمانه (۸۰ میلیلیتر)
شیرگرم/ ۲/۱ پیمانه (۸۰ میلیلیتر)
نمک/ ۴/۱ قاشق چایخوری
تخممرغ/ ۱ عدد (۵۵ – ۶۰ گرم)
آرد/ ۳ پیمانه (۳۱۵ گرم)
تقویت کننده آرد/ ۲/۱ قاشق چایخوری
روغن مایع/ ۲/۱ پیمانه (۷۵ میلیلیتر) مواد لازم برای روی نان : زعفران (ساییده و حل شده در آبجوش) ۱ قاشق چایخوری (۷ میلیلیتر)
زرده تخممرغ ۱ عدد (۲۰ گرم)
پودرقند ۱ قاشق سوپخوری
کنجد (برای تزئین) مقداریروش تهیه :پودر خمیرترش و دو قاشق سوپخوری از شکر را به آب گرم اضافه و مخلوط کنید و بگذارید به مدت پنج دقیقه بماند تا پف کند. سپس شیر ، بقیهی شکر ، نمک و تخم مرغ را مخلوط کنید و به محلول پودر خمیرترش بیفزایید. همهی مواد را خوب مخلوط کرده ، آرد و تقویتکننده آرد را که از قبل دو تا سه بار الک کردهاید به مواد بالا اضافه کنید و روغن را به تدریج بیفزایید. خمیر را حدود پنج دقیقه ورز دهید تا یکنواخت شود. (http://www.asemoni.com/)در صورتی که خمیر به دست چسبید مقدار کمی آرد اضافه کنید. روی خمیر را پوشانده حدود یک ساعت بگذارید بماند تا حجم آن دو برابر شود. سپس کف سینی فر را با روغن مایع چربکنید خمیر را مجددا” ورز داده و به دلخواه فرم دهید. در سینی بچینید و حدود ۴۵ دقیقه دیگر به خمیر استراحت دهید تا مجددا” حجم آن دو برابر شود. فر را روی حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. بعد زعفران و زرده تخممرغ را با چنگال بزنید پودر قند را اضافه کنید و به وسیلهی قلممو روی نانها بمالید و روی آنها را کنجد بپاشید. نانها را به مدت ۳۰ دقیقه در طبقهی وسط فر قرار دهید تا پخته و روی آنها طلایی شود. (http://www.asemoni.com/)نکتهدقت کنید زمانی که مخلوط زرده تخممرغ را با قلممو روی نان میمالید با احتیاط انجام دهید تا پف خمیر نخوابد.
http://www.asemoni.com/img/bread.jpg
مواد لازم : پودر خمیرترش/ ۱ قاشق سوپخوری (۹ گرم)
شکر/ ۲/۱ پیمانه (۷۵ گرم)
آبگرم/ ۲/۱ پیمانه (۸۰ میلیلیتر)
شیرگرم/ ۲/۱ پیمانه (۸۰ میلیلیتر)
نمک/ ۴/۱ قاشق چایخوری
تخممرغ/ ۱ عدد (۵۵ – ۶۰ گرم)
آرد/ ۳ پیمانه (۳۱۵ گرم)
تقویت کننده آرد/ ۲/۱ قاشق چایخوری
روغن مایع/ ۲/۱ پیمانه (۷۵ میلیلیتر) مواد لازم برای روی نان : زعفران (ساییده و حل شده در آبجوش) ۱ قاشق چایخوری (۷ میلیلیتر)
زرده تخممرغ ۱ عدد (۲۰ گرم)
پودرقند ۱ قاشق سوپخوری
کنجد (برای تزئین) مقداریروش تهیه :پودر خمیرترش و دو قاشق سوپخوری از شکر را به آب گرم اضافه و مخلوط کنید و بگذارید به مدت پنج دقیقه بماند تا پف کند. سپس شیر ، بقیهی شکر ، نمک و تخم مرغ را مخلوط کنید و به محلول پودر خمیرترش بیفزایید. همهی مواد را خوب مخلوط کرده ، آرد و تقویتکننده آرد را که از قبل دو تا سه بار الک کردهاید به مواد بالا اضافه کنید و روغن را به تدریج بیفزایید. خمیر را حدود پنج دقیقه ورز دهید تا یکنواخت شود. (http://www.asemoni.com/)در صورتی که خمیر به دست چسبید مقدار کمی آرد اضافه کنید. روی خمیر را پوشانده حدود یک ساعت بگذارید بماند تا حجم آن دو برابر شود. سپس کف سینی فر را با روغن مایع چربکنید خمیر را مجددا” ورز داده و به دلخواه فرم دهید. در سینی بچینید و حدود ۴۵ دقیقه دیگر به خمیر استراحت دهید تا مجددا” حجم آن دو برابر شود. فر را روی حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. بعد زعفران و زرده تخممرغ را با چنگال بزنید پودر قند را اضافه کنید و به وسیلهی قلممو روی نانها بمالید و روی آنها را کنجد بپاشید. نانها را به مدت ۳۰ دقیقه در طبقهی وسط فر قرار دهید تا پخته و روی آنها طلایی شود. (http://www.asemoni.com/)نکتهدقت کنید زمانی که مخلوط زرده تخممرغ را با قلممو روی نان میمالید با احتیاط انجام دهید تا پف خمیر نخوابد.