PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مقاله فلفل تند یا شیریندکدام مفید تر است ؟



Almas Parsi
31st March 2013, 01:36 AM
فلفل تند يا شيرين كدام مفيدتر است؟

دوست داريد غذايتان آنقدر تند باشد كه زبان تان به گزگز بيفتد؟ حتي وقتي مي خواهيد چيپس و بستني بخوريد، باز هم طعم تند و آتشين را ترجيح مي دهيد؟ اگر جواب تان اين سوال مثبت است، پس شما يك عاشق واقعي فلفل تند هستيد. اما به نظرتان فلفل تند بهتر است يا فلفل شيرين؟!

http://www.afkarnews.ir/images/docs/000206/n00206427-b.jpg




به گزارش افکارنیوز، (http://www.afkarnews.ir/) دكتر احمد ساعدي متخصص تغذيه و رژيم درماني، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران به این سوال پاسخ دادند:

اگر ظرفيتش را داريد فلفل تند بخوريد!
فلفل تند و فلفل شيرين يا فلفل دلمه اي، محتوي فيبر و آب هستند. هر دو حاوي ويتامين c و مقادير زيادي آنتي اكسيدان و تركيبات كاروتنوئيدي هستند؛ اين تركيبات كاروتنوئيدي مواد محلول در چربي هستند كه باعث ايجاد رنگ هاي مختلف از قرمز و نارنجي تيره تا سبز و بنفش و سياه، مي شود. البته طعم تند برخي فلفل ها به دليل مواد قليايي است كه در آنها وجود دارد و طعمي تند و كمي تلخ را ايجاد مي كند. البته فلفل تند، ويتامين c زيادي دارد و حتي مي توان گفت غني ترين منبع ويتامين c است اما از آنجا كه در غذاهاي ايراني كمتر استفاده مي شود، منبع غذايي مهمي براي تامين ويتامين c افراد محسوب نمي شود. در كل همه فلفل ها مي توانند به بالا رفتن متابوليسم بدن كمك كنند اما فلفل تند مي تواند انرژي غذا را تا حدي بالا برده، باعث گرمازايي در بدن شده و در نهايت منجر به كالري سوزي و كاهش وزن شود. با اينكه استفاده بيش از حد از فلفل تند عوارضي ندارد و افراد هندي يا ساكنان آسياي دور با وجود مصرف غذاهاي تند كه براي ما ايراني ها غير قابل تحمل است، دچار مشكل نمي شوند اما از آنجا كه در فرهنگ غذايي ما، خوردن غذاهاي تند چندان متداول نيست، سيستم گوارشي بسياري از افراد به غذاهاي اينچنيني عادت ندارد و ممكن است بعضي افراد با خوردن اين غذاها دچار سوزش معده، بالا رفتن فشارخون يا افزايش تپش قلب شوند. همچنين خوردن فلفل هاي تند به همه افراد، به خصوص افرادي كه دچار مشكلات گوارشي بوده، به ويژه افراد مبتلا به هموروئيد، به هيچ عنوان توصيه نمي شود چون باعث وخيم شدن حال شان مي شود.

دكتر خديجه رحماني
متخصص تغذيه و رژيم درماني

فلفل تند موثرتر است
هر دو فلفل، هم تند و هم شيرين خواص زيادي دارند كه مشابه هم است؛ انواع فلفل حاوي مقدار زيادي آنتي اكسيدان هاي مختلف با خواص ضد سرطاني و ضد بيماري هاي قلبي ـ عروقي و ضد بيماري هاي مزمن هستند و خاصيت ضد التهابي شان بسيار زياد است. البته تمام اين خواص در فلفل تند بسيار بيشتر از فلفل شيرين است و شدت تاثيرگذاري اش بيشتر از فلفل شيرين است. تنها مشكل فلفل تند اين است كه برخي افراد نسبت به آن حساسيت دارند و به هيچ عنوان نبايد اين نوع فلفل را مصرف كنند، بنابراين به همه بيماراني كه براي مصرف فلفل تند مشكل دارند، توصيه مي كنم از انواع فلفل هاي شيرين، فلفل هاي دلمه اي با رنگ هاي متفاوت استفاده كنند. اين فلفل هاي حاوي رنگدانه هاي متفاوتي هستند كه هر كدام خواص آنتي اكسيداني بسيار مفيدي دارند و بهتر است تمام بيماراني كه نمي توانند از فلفل تند استفاده كنند، فلفل شيرين با رنگ هاي مختلف ميل كنند.

دكتر محمدرضا وفا
متخصص تغذيه و رژيم درماني، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران

زياد فلفل تند نخوريد!
از نظر خواص تغذيه اي تفاوت چنداني بين فلفل تند و شيرين وجود ندارد و فقط فلفل ها با رنگ هاي مختلف، تركيبات كاروتنوئيدي متفاوتي دارند و از لحاظ ارزش غذايي تفاوت چنداني با يكديگر ندارند. همه انواع فلفل ها حاوي آنتي اكسيدان هايي مثل ويتامين E هستند كه قوي ترين آنتي اكسيدان است و براي سلامت افراد بسيار مفيد و موثر. اما از لحاظ تغذيه تفاوت چنداني بين فلفل تند و فلفل شيرين وجود ندارد. تفاوت عمده آنها به تركيبات فلاوونوئيدي و تركيبات آنتي اكسيداني برمي گردد كه باعث طعم تند در برخي فلفل ها مي شود. مسلماً تركيبات تند باعث ترشح بيشتر اسيد معده مي شود و افرادي كه به غذاهاي تند عادت مي كنند، در دراز مدت ممكن است به مخاط دستگاه گوارشي خودشان آسيب برسانند. چرا كه وقتي افراد ذائقه خودشان را به تندي عادت مي دهند، بعد از مدتي حساسيت گيرنده هاي حس چشايي شان نسبت به طعم تند پايين مي آيد و به همين دليل مجبور مي شوند مقدار تندي غذا را بيشتر كنند تا باز هم طعم تند آن را احساس كنند. طعم تند در حد تعادل، طعم مطلوبي است كه حتي مي تواند قدرت پذيرش غذا را افزايش دهد. اما همانطور كه گفته شد مصرف بيش از حد فلفل مي تواند باعث آسيب به بافت يا مخاط دستگاه گوارش شود. در نهايت فراموش نكنيد كه تغذيه علم تنوع است و استفاده از هر دو فلفل، تند و شيرين، در حد تعادل بسيار خوب است و طعم تند به شرطي كه بيش از حد نباشد، مي تواند باعث ايجاد تنوع و تغيير ذائقه شود.

منبع: سيب سبز











http://mail.yimg.com/pd/apps/stationery/lighthouse2_rt.gif








http://mail.yimg.com/pd/apps/stationery/lighthouse_br.jpg

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد