وحید 0319
28th March 2013, 12:02 AM
چه کنیم که در مسافرت مسموم نشویم
» سرویس: رسانه هاي ديگر - رسانه ديگر
کد خبر: 92010600896
سهشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۷
http://media.isna.ir/content/4-103-1.jpg/3 (http://isna.ir/fa/photo/92010600896/%DA%86%D9%87-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85-%DA%A9%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D9%81%D8%B1%D8%AA-%D9%85%D8%B3%D9%85%D9%88%D9%85-%D9%86%D8%B4%D9%88%DB%8C%D9%85)
کم شدن مقاومت بدن در سفر به واسطه کم خوابی، راه طولانی و خسته کننده، کمی استراحت، شرایط آب و هوایی متفاوت مقصد سفر و تهیه غذا از منابع مختلف در شهرهایی به جز محل زندگی موجب مسمومیت میشود.
به گزارش ایسنا، مشرق گزارشی درباره چگونگی پیشگیری از مسمومیت در نوروز به خصوص در مسافرتهای نروزی گزارشی تهیه کرده است و در ادامه مینویسد: مسمومیت غذایی هر ساله در تعطیلات نوروز افراد زیادی را گرفتار میکند و از موارد خفیف یا کشنده است مسمومیت غذایی در اثر آلودگی غذا با باکتری و ویروس بودجود میآید.
ناصر ابراهیمی دریانی، متخصص گوارش و کبد با بیان اینکه با رعایت نکات بهداشتی میتوانیم جلوی مسمومیت غذایی را بگیریم، گفت: مسمومیت غذایی بیماری است که بر اثر مصرف غذاهای آلوده، نپخته یا مانده ایجاد میشود که تهوع، استفراغ، اسهال و تب از جمله علائم آن است.
وی ادامه داد: مشکل اینجاست که علائم مسمومیت غذایی ساعتها پس از مصرف غذای آلوده آشکار میشود بنابراین برای پیشگیری از ایجاد مشکل باید بیمار را بلافاصله به مراکز درمانی برد تا تحت درمان قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه باکتری، انگل و ویروس سبب مسمومیت غذایی میشود، ادامه داد: آنها اغلب در گوشت، مرغ و تخم مرغ پیدا میشوند از این رو خانمهای خانه دار هنگام شستن این گونه مواد حتماً دستان خود را پس از اتمام کار با صابون بشویند و بگذارند کاملاً گوشت و مرغ طبخ و پخته شوند.
- توصیههای بهداشتی را جدی بگیرید
در ادامه سیامک خالقی متخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه علائم مسمومیت غذایی بسته به نوع میکروبش فرق دارد گفت: برخی به سمت حالت تهوع و استفراغ میروند و بعضی دیگر به علت اسهال میروند که میتوان اسهال آبکی یا خونی باشد.
وی با اشاره به دلایل مسمومیت غذایی افزود: مسمومیت در صورت مصرف غذای آلوده در مکانهای عمومی همچون رستورانها که در حین تهیه غذا ممکن است موارد بهداشتی را به درستی رعایت نکنند، پیش بیاید.
وی ادامه داد: بیشترین مسمومیتها در اثر عدم پخت کامل مواد گوشتی، خرابی محصولات لبنی و بیرون ماندنی غذاهایی همچون سالادها (سالاد الویه و...) رخ دهد.
وی با اشاره به راههای پیشگیری از مسمومیت غذایی اظهار داشت: پخت کامل مواد غذایی، توجه به تاریخ مصرف مواد غذایی، خودداری از مصرف کنسروهای باد کرده یا ضربه دیده، رعایت نظافت و بهداشت فردی، شستشوی مکرر دستها، اجتناب از خوردن غذاهای بین راهی به خصوص سالاد و سبزیجات از جمله راههای پیشگیری از مسمومیت غذایی است.
- بوتولیسم بیمار را فلج میکند
در ادامه ناصر ابراهیمی دریانی متخصص گوارش و کبد با اشاره به میکروب بوتولیسم در میان مواد غذایی گفت: پزشکان همیشه نگران میکروب بوتولیسم هستند چرا که این میکروب که بیشتر از کنسروهای باد کرده هستند، فرد بیمار را فلج میکند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: فرد بیمار ابتدا احساس میکند غذایی که خورده در گلویش گیر میکند سپس عضلات تنفسیاش فلج میشود، بنابراین مسمومیت غذایی میتوان بسیار ساده باشد یا کشنده؛ اما مهم این است که شهروندان با رعایت نکات بهداشتی و استفاده از مواد غذایی و آب سالم و مطمئن میتوانند جلوی بیماریهای مختلف همچون مسمومیت غذایی و اسهال را بگیرند.
انتهای پیام
» سرویس: رسانه هاي ديگر - رسانه ديگر
کد خبر: 92010600896
سهشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۷
http://media.isna.ir/content/4-103-1.jpg/3 (http://isna.ir/fa/photo/92010600896/%DA%86%D9%87-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85-%DA%A9%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D9%81%D8%B1%D8%AA-%D9%85%D8%B3%D9%85%D9%88%D9%85-%D9%86%D8%B4%D9%88%DB%8C%D9%85)
کم شدن مقاومت بدن در سفر به واسطه کم خوابی، راه طولانی و خسته کننده، کمی استراحت، شرایط آب و هوایی متفاوت مقصد سفر و تهیه غذا از منابع مختلف در شهرهایی به جز محل زندگی موجب مسمومیت میشود.
به گزارش ایسنا، مشرق گزارشی درباره چگونگی پیشگیری از مسمومیت در نوروز به خصوص در مسافرتهای نروزی گزارشی تهیه کرده است و در ادامه مینویسد: مسمومیت غذایی هر ساله در تعطیلات نوروز افراد زیادی را گرفتار میکند و از موارد خفیف یا کشنده است مسمومیت غذایی در اثر آلودگی غذا با باکتری و ویروس بودجود میآید.
ناصر ابراهیمی دریانی، متخصص گوارش و کبد با بیان اینکه با رعایت نکات بهداشتی میتوانیم جلوی مسمومیت غذایی را بگیریم، گفت: مسمومیت غذایی بیماری است که بر اثر مصرف غذاهای آلوده، نپخته یا مانده ایجاد میشود که تهوع، استفراغ، اسهال و تب از جمله علائم آن است.
وی ادامه داد: مشکل اینجاست که علائم مسمومیت غذایی ساعتها پس از مصرف غذای آلوده آشکار میشود بنابراین برای پیشگیری از ایجاد مشکل باید بیمار را بلافاصله به مراکز درمانی برد تا تحت درمان قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه باکتری، انگل و ویروس سبب مسمومیت غذایی میشود، ادامه داد: آنها اغلب در گوشت، مرغ و تخم مرغ پیدا میشوند از این رو خانمهای خانه دار هنگام شستن این گونه مواد حتماً دستان خود را پس از اتمام کار با صابون بشویند و بگذارند کاملاً گوشت و مرغ طبخ و پخته شوند.
- توصیههای بهداشتی را جدی بگیرید
در ادامه سیامک خالقی متخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه علائم مسمومیت غذایی بسته به نوع میکروبش فرق دارد گفت: برخی به سمت حالت تهوع و استفراغ میروند و بعضی دیگر به علت اسهال میروند که میتوان اسهال آبکی یا خونی باشد.
وی با اشاره به دلایل مسمومیت غذایی افزود: مسمومیت در صورت مصرف غذای آلوده در مکانهای عمومی همچون رستورانها که در حین تهیه غذا ممکن است موارد بهداشتی را به درستی رعایت نکنند، پیش بیاید.
وی ادامه داد: بیشترین مسمومیتها در اثر عدم پخت کامل مواد گوشتی، خرابی محصولات لبنی و بیرون ماندنی غذاهایی همچون سالادها (سالاد الویه و...) رخ دهد.
وی با اشاره به راههای پیشگیری از مسمومیت غذایی اظهار داشت: پخت کامل مواد غذایی، توجه به تاریخ مصرف مواد غذایی، خودداری از مصرف کنسروهای باد کرده یا ضربه دیده، رعایت نظافت و بهداشت فردی، شستشوی مکرر دستها، اجتناب از خوردن غذاهای بین راهی به خصوص سالاد و سبزیجات از جمله راههای پیشگیری از مسمومیت غذایی است.
- بوتولیسم بیمار را فلج میکند
در ادامه ناصر ابراهیمی دریانی متخصص گوارش و کبد با اشاره به میکروب بوتولیسم در میان مواد غذایی گفت: پزشکان همیشه نگران میکروب بوتولیسم هستند چرا که این میکروب که بیشتر از کنسروهای باد کرده هستند، فرد بیمار را فلج میکند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: فرد بیمار ابتدا احساس میکند غذایی که خورده در گلویش گیر میکند سپس عضلات تنفسیاش فلج میشود، بنابراین مسمومیت غذایی میتوان بسیار ساده باشد یا کشنده؛ اما مهم این است که شهروندان با رعایت نکات بهداشتی و استفاده از مواد غذایی و آب سالم و مطمئن میتوانند جلوی بیماریهای مختلف همچون مسمومیت غذایی و اسهال را بگیرند.
انتهای پیام