توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سوال سوال علمی
v.m 2020
16th March 2013, 05:35 PM
سلام دوستان ی سوال علمی برام پیش اومده بود که هنوز جوابش رو پیدا نکردم : زمین با سرعت بسیار بسیار بالایی دور خورشید در حرکته پس چرا ما وقتی بالا میپریم به عقب نمیریم یا پرتاب نمیشیم . اگر این رو نفهمیدید بگذارید ی جور دیگه مطرح کنم : ی مگسی ک در یک ماشین در حال حرکت تو هوا معلقه ، چرا به عقب نمیره ؟
( لازم دونستم از طرف خودم عید رو پیشاپیش به همه شما دوستانم تبریک بگم انشاالله سال بسیار خوبی در پیش داشته باشید )
زهرا قربانی
16th March 2013, 06:02 PM
چون درسته که زمین سرعت 30 کیلومتر در ثانیه رو داره اما ما هم که رو زمینیم سرعت 30 کیلومتر بر سانیه رو دارم و هوای اطراف ما هم همینطور
- - - به روز رسانی شده - - -
چون درسته که زمین سرعت 30 کیلومتر در ثانیه رو داره اما ما هم که رو زمینیم سرعت 30 کیلومتر بر سانیه رو دارم و هوای اطراف ما هم همینطور
k.ahmadi
16th March 2013, 06:12 PM
فک کنم جوابش همونی هست که زهرا جون گفتن.
فک کنم جوابش همونی هست که زهرا جون گفتن.
kahrupay
16th March 2013, 06:45 PM
باید به دستگاه انتخابیتون توجه کنید
باید به دستگاه انتخابیتون توجه کنید
م.محسن
16th March 2013, 08:39 PM
برداشت من یه چیزیه مثل دیوار مرگ
اون سرعتی که ما میگیریم در برابر سرعت زمین عملاً هیچه
جاذبه ای که به خاطر سرعت بالا ایجاد میشه می تونه مانع اینکار باشه
vahid5835
16th March 2013, 08:47 PM
دوست عزیز هوای تو ماشین سرعتی نداره که مگس رو پرت کنه
هوای تو ماشین ساکن هست و ماشین در حال حرکته
اگه شیشه جلو و عقب ماشین رو برداری بعد حرکت کنی اونوقت سرعت هوا رو حس میکنی و حالا اگه مگس رو ول کنی سریع میپره بیرون
تازه راننده باید مواظب خودش باشه
البته باز هم هوا سرعت نداره و داره در مقابل سرعت ماشین مقاومت میکنه که سبب انرژی باد میشه
دوست عزیز هوای تو ماشین سرعتی نداره که مگس رو پرت کنه
هوای تو ماشین ساکن هست و ماشین در حال حرکته
اگه شیشه جلو و عقب ماشین رو برداری بعد حرکت کنی اونوقت سرعت هوا رو حس میکنی و حالا اگه مگس رو ول کنی سریع میپره بیرون
تازه راننده باید مواظب خودش باشه
البته باز هم هوا سرعت نداره و داره در مقابل سرعت ماشین مقاومت میکنه که سبب انرژی باد میشه
reza-1369
16th March 2013, 09:21 PM
سلام دوستان ی سوال علمی برام پیش اومده بود که هنوز جوابش رو پیدا نکردم : زمین با سرعت بسیار بسیار بالایی دور خورشید در حرکته پس چرا ما وقتی بالا میپریم به عقب نمیریم یا پرتاب نمیشیم . اگر این رو نفهمیدید بگذارید ی جور دیگه مطرح کنم : ی مگسی ک در یک ماشین در حال حرکت تو هوا معلقه ، چرا به عقب نمیره ؟
( لازم دونستم از طرف خودم عید رو پیشاپیش به همه شما دوستانم تبریک بگم انشاالله سال بسیار خوبی در پیش داشته باشید )
با عرض سلام خسته نباشید
من نظرات دوستان خوندم اما بهترین نظر نظرvahid5835 (http://www.njavan.com/forum/member.php?123379-vahid5835) بود که من با این توضیحات تکمیلش میکنم
جو زمین ( جو زمین مجموعهای از گازها است که سیاره زمین را به نیروی جاذبه احاطه کردهاند)و داخل ماشین به وسیله مولکولهای هوا محبوس شده که به این شرایط میگن فضای حاکم بر جو(فضای دور سیارات)
چون بین گازها که همان ساختار جو زمین است جاذبه وجود دارد و به همان نسبت یا متغیر جاذبه با زمین.پس میتوان نتیجه گرفت هر چیزی بین این دو هست (جو و زمین)با حرکت زمین به دلیل وجود نیروی جاذبه بین ( گازها و زمین) حرکت میکنند
اما داخل خودرو شیشه عقب جلو نه البته میتونه باشه ولی نبود سقف باعث گسترش یا جریان فضای حاکم بر جو شده که باعث اتلاف انرژی میشود
رضوس
16th March 2013, 11:26 PM
چون ما هم با همون سرعت در حال گردشیم
پس همون شتاب و سرعت رو داریم
همچنین سرعت زاویه ای ما بالا نیست
چون ما هم با همون سرعت در حال گردشیم
پس همون شتاب و سرعت رو داریم
همچنین سرعت زاویه ای ما بالا نیست
genius1
16th March 2013, 11:43 PM
اولاً هنگامي كه جسمي بر روي جسمي ديگر قرار گرفته است به طوري كه سرعت آن ثابت بوده ،جسم متكي نيز با همان سرعت حركت مي كند و به دليل قانون اول نيوتن بدون اين كه نيرو بر ما وارد شود در حال تعادل هستيم.يعني هنگامي كه به بالا مي پريم،در حقيقت همان سرعت 30 كيلومتر بر ثانيه را داريم. ثانياً همانطور كه kahrupay گفت،بايد دستگه مناظره كننده مشخص شود ،زيرا طبق نسبيت خاص سرعت ميان دو ناظر نسبي است.به طور مثال اينشتين قطاري را در نظر گرفت و از فيزيك دانان خواست كه سرعت آن را اندازه بگيرند.همه ي آن ها يك نتيجه را گرفتند و سرعت 20 متر بر ثانيه بود و اينشتين به همه آن ها گفته بود كه اندازه گيري شما غلط است .زيرا از من نپرسيديد كه نسبت به كجا اندازه بگيريم؟اگر شما ساكن باشيد سرعت قطاري به سمتتان مي آيد 20 متر بر ثانيه است.اگر در حال دويدن به سمتش باشيد سرعت آن را (سرعت خودتان+سرعت قطار در حال سكون خود)اندازه مي گيريد.اگر سرعتش را از يك فضانورد بپرسيد كه در خارج از زمين است مي گويد(سرعت زمين + سرعت قطار) و اگر از آدم فضايي هاي ساكن خارج كهكشان ما بپرسيد مي گويند (سرعت كهكشان+سرعت زمين+سرعت قطار)پس تا وقتي كه من نگفتم نسبت به كجا اندازه گيري ممكن نيست چون خطا دارد.اين عامل نوعي درك نادرست از پديده هاي
مربوط به سرعت است كه ما متوجه اش نمي شويم مگر با دقت زياد.
مثال ديگر پديده ي هم زماني نام دارد.اگر از چهار نفر از كساني كه در همان قطار هستند،بخواهيد كه سه نفرشان طوري قرار گيرند كه يكي وسط قطار و دو نفر ديگري به فاصله ي مساوي از او در دو سر قطار قرار بگيرند،و از نفر وسطي بخواهيد كه در لحظه اي فندكش را روشن كند، از نظر كسي كه در وسط قطار ايستاده نور فندك مسافتي مساوي را در طرفين طي مي كند تابه دو سر قطار برسد.حال آن نفر چهارمي را بيرون قطار در حال حركت از چپ به راست منتظر در ايستگاه در نظر بگيريد.به طوري كه طرف راست قطار را ابتدا و جلوي قطار و سمت چپ انتها و عقب قطار باشد.از ديد اين ناظر هنگامي كه دقيقاً وسط قطار از مقابل ناظر مي گذرد،به نظرش نور فندك به نفر عقبي زود تر از نفر جلويي مي رسد و در حقيقت قطار از نيمه به عقب كوتاه تر مي شود.اين قانون را فيزيك دانان نسبيتي ،انقباض طول نسبيتي مي نامند.آيا مي دانيد علت اين امر چيست؟پاسخ يك كلمه است:سرعت ناظر.هنگامي كه از شخص داخل قطار مي خواهيد كه بگويد سير مسافت نور در طرفين چگونه است و او مي گويد مساوي است او در حال حركت با سرعتي است كه دو نفر عقبي و جلويي قطار در حال حركت اند.(طبق قانون اول نيوتون)و بي ربط با سوال شما نيست.اما كسي كه در بيرون قطار است،چون سرعتي ندارد و چون قطار و مسافرانش با سرعتي معين از مقابلش از چپ به راست مي گذرند،طول عقب قطار را كوتاه تر از جلوي آن اندازه مي گيرد و عقب قطار هم زود تر از جلوي آن مي گذرد.
براي كساني كه مي خواهند رابطه ي اين قانون انقباض طول نسبيتي را بدانند به صورت زير است:
http://www.codecogs.com/eq.latex?%5Csmall%20%5Ccolor%7Bred%7D%7B%7DL=%7BL% 7D_%7B0%7D%5Csqrt%7B1-%7B%28%5Cfrac%7Bv%7D%7Bc%7D%29%7D%5E%7B2%7D%7D
كه L طول اندازه گيري شده و L0نيز طول اوليه است.
و در ضمن در باره ي سوال بعدي شما ماشين آن قدر شتاب ندارد كه مگس را به عقب براند و شايد هم اگر شتاب داشت،مگس خود را با شرايط سازگار مي كند تا برآيند نيرو هاي وارده بر آن صفر و بتواند ساكن بماند و به طور كلي شرط ساكن ماندن مگس اين است كه برآيند نيرو هاي وارده بر آن صفر شود.
آیو
17th March 2013, 05:39 PM
من فکر کنم بتونم به سوالتون جواب بدم اما... راستش نفهمیدم سوال رو[cheshmak]
من فکر کنم بتونم به سوالتون جواب بدم اما... راستش نفهمیدم سوال رو[cheshmak]
بلدرچین
18th March 2013, 05:19 PM
خوب این از اسرار خلقته. نیروی جاذبه خیلی نقش داره و قدرت خداوند.
نیروی جاذبه قدرتش زیاد و عجیبه...
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.