سونای
26th February 2013, 11:06 PM
http://media.isna.ir/content/95-28.jpg/3نتایج یک تحقیق نشان داد که مصرف کم یا زیاد کلسیم میتواند خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی در زنان را افزایش دهد. گروهی از محققان با انجام آزمایشها بر روی 61443 زن در سوئد و بررسی رژیم غذایی آنها و نیز منظور کردن اطلاعات آنها درخصوص وضعیت یائسگی، درمان با استروژن پس از یائسگی، وزن و قد، عادات سیگار کشیدن و فعالیت بدنی دریافتند مصرف بالای کلسیم خطر وقوع مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی را میان زنان تا 2 برابر افزایش میدهد.
محققان با انجام یک پیگیری 19 ساله مشاهده کردند که 32 درصد از 11944 نفر از زنانی که فوت کردهاند بر اثر بیماریهای قلبی عروقی، 16 درصد از بیماریهای قلبی و 8 درصد بر اثر سکته مغزی بوده است. بالاترین میزان وقوع مرگ و میر در اثر بیماریهای قلبی عروقی در میان زنانی بود که به میزان بالاتر از 1400 میلی گرم در روز کلسیم مصرف میکردند. نتایج حاصل از این مطالعه همچنین نشان داد: میزان مرگ و میر زیادی نیز در میان زنانی که کمتر از600 میلیگرم در روز کلسیم را از رژیم غذایی و یا مکملهای کلسیم به دست میآوردند، مشاهده شد و در این میان زنانی که بیشتر از 1400 میلیگرم در روز کلسیم دریافت میکردند تا 2 برابر بیشتر از زنانی که بین 999 – 600 میلیگرم در روز کلسیم مصرف میکردند در معرض احتمال وقوع مرگ و میر قرار گرفتند. به گفته محققان این یافتهها نشان میدهد که رژیمهای غذایی حاوی مقادیر بسیار کم یا مقادیر بسیار زیاد کلسیم در زنان میتواند تعادل نرمال آن را برهم زند و باعث تغییراتی در سطح کلسیم خون شود که پیامدهای نامطلوبی را پی خواهد داشت.
منبع (http://isna.ir/fa/news/91112917455/%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D8%AF-%DA%A9%D9%84%D8%B3%DB%8C%D9%85-%D8%AE%D8%B7%D8%B1-%D9%85%D8%B1%DA%AF-%D8%B1%D8%A7-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D9%87%D8%AF): ایسنا
محققان با انجام یک پیگیری 19 ساله مشاهده کردند که 32 درصد از 11944 نفر از زنانی که فوت کردهاند بر اثر بیماریهای قلبی عروقی، 16 درصد از بیماریهای قلبی و 8 درصد بر اثر سکته مغزی بوده است. بالاترین میزان وقوع مرگ و میر در اثر بیماریهای قلبی عروقی در میان زنانی بود که به میزان بالاتر از 1400 میلی گرم در روز کلسیم مصرف میکردند. نتایج حاصل از این مطالعه همچنین نشان داد: میزان مرگ و میر زیادی نیز در میان زنانی که کمتر از600 میلیگرم در روز کلسیم را از رژیم غذایی و یا مکملهای کلسیم به دست میآوردند، مشاهده شد و در این میان زنانی که بیشتر از 1400 میلیگرم در روز کلسیم دریافت میکردند تا 2 برابر بیشتر از زنانی که بین 999 – 600 میلیگرم در روز کلسیم مصرف میکردند در معرض احتمال وقوع مرگ و میر قرار گرفتند. به گفته محققان این یافتهها نشان میدهد که رژیمهای غذایی حاوی مقادیر بسیار کم یا مقادیر بسیار زیاد کلسیم در زنان میتواند تعادل نرمال آن را برهم زند و باعث تغییراتی در سطح کلسیم خون شود که پیامدهای نامطلوبی را پی خواهد داشت.
منبع (http://isna.ir/fa/news/91112917455/%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D8%AF-%DA%A9%D9%84%D8%B3%DB%8C%D9%85-%D8%AE%D8%B7%D8%B1-%D9%85%D8%B1%DA%AF-%D8%B1%D8%A7-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D9%87%D8%AF): ایسنا