توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بحث آيا هر بلايي كه سرمون مياد خواست خداست يا امتحانه يا اين حرفا يه جور قرص آرام بخشه
hosein400
13th February 2013, 10:29 AM
سلام رفقا
من يه مدتي هست اين مسئله ذهنمو مشغول كرده
اينكه هر بلاومصيبتي كه سر ما مياد ميگن خدا خواسته يا امتحان بوده يا از اين حرفا به نظرتون اين حرفا رو ميشه قبول كرد يا اينها يه جور قرص آرام بخشه كه ما به خودمون ميگيم يا ديگران به ما ميگن كه آروممون كنن .[soal]
نظر شما چيه ؟؟؟
عبدالله91
13th February 2013, 10:59 AM
خدا خودش می فرماید هر نیکی که می رسد از طرف من و هر بدی که بهتون می رسد از خودتان است. فقط این وسط بخاطر بعضی اتفاقات که نتیجۀ اعمال ماست خدا لطف میکنه و گوشزد میده و نباید به دید منفی نگریسته بشه یعنی اکثر بلاها نتیجۀ اعمال ماست و چون خدا طوری برنامه ریزی میکنه که ما به خودمون بیاییم میگیم خدا خواسته. و جور اعمال مارو خدا میکشد یعنی تهش خدا همه چیز را درست میکند درحالی که اعمال خوب ما به نفع خودمون است ومنفعتی برا خدا ندارد. اکثر بلاها نتیجۀ عمل ما، بی اطلاعی ما، کم تجربگی و تجربه نگرفتن از دیگران و...است.پس عمل ما اکثر بلاها را سرمون میارد
مولاعلی(ع):
«عبرتها جه فراوانند ،و عبرت پذیران چه اندک»
تا خلق جهان اســیر صد پیچ و خَمند
یک یک،همه،درس عبرت از بَهرِ هَمند
بســیـــار توان گرفت عـبـرت ، اما
آن قوم که عبرتی بگیرند ، کَمند
hosein400
13th February 2013, 11:13 AM
اگه همه چيز نتيجه اعمال ماست پس عمل خوب نتيجه خوب ميده و برعكس
پس اين جمله كه خدا ميفرمايند هر نیکی که می رسد از طرف من و هر بدی که بهتون می رسد از خودتان است يعني چي ؟
عبدالله91
13th February 2013, 11:32 AM
پس اين جمله كه خدا ميفرمايند هر نیکی که می رسد از طرف من و هر بدی که بهتون می رسد از خودتان است يعني چي ؟
خب کی به عمل خوب نتیجۀ خوب میده؟ خب خدا میده برا همینه که خدا میگه خوبی از طرف من است. و در عمل بد با آنچه خیلی هشدار داده شده باز چون خلاف دستور میرویم نتیجۀ بد میبینیم در این هم خدا جور عمل ما را می کشد و خیلی چیزها را جبران می کند.در آیت الکرسی هست که خدا میگه «الله ولی کسانی است که ایمان آوردند» اما سرپرستان تاریکیها هم وجود دارند خدا خودش را که یک سرپرست است معرفی کرده و مسئولیت افرادی که پیروش هستند را برعهده گرفته اما سرپرستان دنباله روان تاریکی ها را جمع آورده{هم سرپرستان و هم تاریکی را جمع آورده} در حالی که آنان مسئولیت پیروانشان را برعهده نمی گیرند در این مورد هم خدا جور پیروان تاریکی ها را می کشد و جبران می کند.
عمل ما نتیجه ای میدهد که متناسب با عمل است و این نتیجه را خدا قرار می دهد در خوبی نتیجه را خوب قرار میدهد و در بدی که خودمان کردیم لزوما باید نتیجه بد باشد و ما را گرفتار سازد اما باز خدا جبران می کند نه سرپرستانی که دنبالش رفتیم
hosein400
13th February 2013, 11:36 AM
من به اين اعتقاد دارم كه تمام عالم بر اساس قوانين هستش يعني 2 ضرب 2 ميشه 4
يعني هر عمل خوب كه به درستي انجام بشه حتما بايد نتيجه خوبي هم داشته باشه و هر عمل بدي كه به بدي انجام ميشه حتما نتيجه بد داره
پس اگه اينجوري باشه كه خدا به عمل خوب ما نتيجه خوب نميده وقتي يه عملي خوب انجام بشه قطعا نتيجه خوبي هم در بر داره
اگه اشتباه ميگم بگيد اشتباهه
عبدالله91
13th February 2013, 11:52 AM
من به اين اعتقاد دارم كه تمام عالم بر اساس قوانين هستش يعني 2 ضرب 2 ميشه 4
يعني هر عمل خوب كه به درستي انجام بشه حتما بايد نتيجه خوبي هم داشته باشه و هر عمل بدي كه به بدي انجام ميشه حتما نتيجه بد داره
پس اگه اينجوري باشه كه خدا به عمل خوب ما نتيجه خوب نميده وقتي يه عملي خوب انجام بشه قطعا نتيجه خوبي هم در بر داره
اگه اشتباه ميگم بگيد اشتباهه
نتیجۀ خوب و بد را کی میده؟ کی قوانین را گذاشته؟ کی اعضا و جوارح را آفریده که به وسیلۀ آن اعمال را انجام می دهیم؟خب خدا
حالا خدا دستور داده که تمام اینها باید در راه بندگی استفاده بشه و چون فرشتگان بندگی خدارا میکنند و اختیار ندارند انسان آفریده شد تا با اختیارش این کار را بکند و خدا میگه جن و انس را نیافریدیم مگر برای عبادت. پس ما خلق شدیم تا اطاعت خدا را بکنیم در این میان اختیار به ما داده شد تا زیبایی عبادت چندین برابر بشود.
این جهان با قوانین خدا اداره میشه نه با حساب و کتاب ما.
hosein400
13th February 2013, 12:11 PM
من قبول دارم خداوند قوانين رو وضع كرده ولي (شما اول فرموديد خب کی به عمل خوب نتیجۀ خوب میده؟ و بعد فرموديد نتیجۀ خوب و بد را کی میده؟) پس در اينصورت هر كاري كه ما ميكنيم نتيجش رو خدا ميده ديگه پس اينجوري هر مشكلي هم كه براي ما پيش مياد خدا به ما ميده
مرام 135
13th February 2013, 12:23 PM
سلام بر بروبچ ممنون از حرفهاتون خیلی خوب بود هر کاری تو دنیا باز تابه خودشو داره
kamanabroo
13th February 2013, 12:24 PM
[QUOTE=hosein400;431051]سلام رفقا
من يه مدتي هست اين مسئله ذهنمو مشغول كرده
اينكه هر بلاومصيبتي كه سر ما مياد ميگن خدا خواسته يا امتحان بوده يا از اين حرفا به نظرتون اين حرفا رو ميشه قبول كرد يا اينها يه جور قرص آرام بخشه كه ما به خودمون ميگيم يا ديگران به ما ميگن كه آروممون كنن .[soal]
سلام دوست عزیز
اینکه هر بلا و مصیبتی که به ما می رسه از طرف خدا باشه و خدا خواسته... قطعا درست نیست
اینکه هر بلا و مصیبتی که به ما می رسه امتحانی باشه که از طرف خداست.... نیاز به توضیح داره, بله بعضی از بلاهاو مصیبت ها امتحان هستند ولی معناش این نیست که چون خداوند می خواسته از ما امتحان بگیره ما رو دچار بلا و مصیبت کرده!
بلکه با همون بلاها و ... که خودمون برای خودمون دست و پا می کنیم با اعمالمون با همونها امتحان هم میشیم.
خداوند در قرآن می فرمایند:
إِنْ أَحْسَنتُمْ أَحْسَنتُمْ لِأَنفُسِكُمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا ... (اسرا/7) (هر نیکی که می کنید
وَمَا أَصَابَكُم مِّن مُّصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَيَعْفُو عَن كَثِيرٍ (شوری/30)
بر طبق این دو آیه شریفه ، هیچ بلا و مصیبتی نیست مگر اینکه خودمان مسبب آن هستیم و خداوند از پیش خود کسی رو دچار سختی و مصیبت نمی کند.
و هر خوبی و هر بدی که به ما می رسد از طرف خودمان است یعنی نتیجه رفتار و اراده و اختیار خودمان است.
اینکه مطلقا همه خوبی ها را خداوند به بندگان بدهد و خود شخص در آن نقشی نداشته باشد و بدی ها از طرف خود بندگان باشد تبعات زیادی دارد که با مبانی دینی سازگار نیست.
خوبی هایی که برای ما پیش می آید توفیقی است که خداوند بخاطر اعمال و رفتار و نیت های خود انسان به او عطا می کند. بله گاهی خداوند خوبی و توفیقی را به انسان می دهد که نتیجه عمل او نبوده بلکه نتیجه عمل کسی دیگر بوده مثل دعای خیر پدر و مادر... دعای دوستان... دعای ائمه .. و
دید ما انسانها به اندازه انسان بودنمان محدود است اما خداوند هیچ عملی و اراده ای نمی کند که بر ضرر شخصی باشد و به کسی ظلم شود چون با حکمت و عدالت خداوند سازگار نیست.
بلاها و مصیبت هایی که به ما میرسه نتیجه رفتار خود ماست یا نتیجه رفتار کسی است که دامن ما را هم می گیرد.
حالا کجاها رفتار دیگران موجب میشه که بلا و مصیبت دامن ما رو هم بگیره؟ در امور اجتماعی و خانواده بلاها و مصیبت ها گروهی است همچنانکه خوبی ها و توفیقات و خیرات گروهی است. مثلا در مورد قوم لوط که بر همه قوم عذاب نازل شد نتیجه این بود که کسانی که گنه کار نبودند چون امربه معروف و نهی از منکر نمی کردند و به عمل بد دیگران راضی بودند و عذاب دامن گیر آنها هم شد.
در امور خانواده: پدری که شراب می خوره درنطفه اش تاثیر می گذارد. پدر و مادری که گنه کار هستند در نطفه و اون فرزندی که از اونها به وجود میاد تاثیر می گذاره. البته اینجا حرف زیاده که نیاز به توضیح زیاد هم داره.
عرفان سلیم زاده
13th February 2013, 12:28 PM
خدا فرصت ها رو می زاره ما باید بصیرت دیدن اونها رو داشته باشیم.
یه ایت الله ای بود که می گفت"من یک لحظه از عمرم رو هم به بطالت(یا همون باطل) نگذروندم!" ما هم باید همین طوری باشیم.
- - - به روز رسانی شده - - -
یه ایت الله ای بود که می گفت"من یک لحظه از عمرم رو هم به بطالت(یا همون باطل) نگذروندم!" ما هم باید همین طوری باشیم.
kamanabroo
13th February 2013, 12:33 PM
خدا خودش می فرماید هر نیکی که می رسد از طرف من و هر بدی که بهتون می رسد از خودتان است. ..... .
میشه منبع این حرف رو بگید! آیات قرآن خلاف این حرف شماست. بخاطر همین مجبور میشید برای رسیدن به حرف درست کلی توضیح بدید . همون توضیحاتی که ذیلا می آورم.
دوست گرامی این جمله ای که نقل از خدا شده درست نیست. و آیات قرآن چیز دیگری رو میگه .
به پست قبلی ام مراجعه کنید.
خب کی به عمل خوب نتیجۀ خوب میده؟ خب خدا میده برا همینه که خدا میگه خوبی از طرف من است. و در عمل بد با آنچه خیلی هشدار داده شده باز چون خلاف دستور میرویم نتیجۀ بد میبینیم در این هم خدا جور عمل ما را می کشد و خیلی چیزها را جبران می کند.در آیت الکرسی هست که خدا میگه «الله ولی کسانی است که ایمان آوردند» اما سرپرستان تاریکیها هم وجود دارند خدا خودش را که یک سرپرست است معرفی کرده و مسئولیت افرادی که پیروش هستند را برعهده گرفته اما سرپرستان دنباله روان تاریکی ها را جمع آورده{هم سرپرستان و هم تاریکی را جمع آورده} در حالی که آنان مسئولیت پیروانشان را برعهده نمی گیرند در این مورد هم خدا جور پیروان تاریکی ها را می کشد و جبران می کند.
عمل ما نتیجه ای میدهد که متناسب با عمل است و این نتیجه را خدا قرار می دهد در خوبی نتیجه را خوب قرار میدهد و در بدی که خودمان کردیم لزوما باید نتیجه بد باشد و ما را گرفتار سازد اما باز خدا جبران می کند نه سرپرستانی که دنبالش رفتیم
نتیجۀ خوب و بد را کی میده؟ کی قوانین را گذاشته؟ کی اعضا و جوارح را آفریده که به وسیلۀ آن اعمال را انجام می دهیم؟خب خدا
حالا خدا دستور داده که تمام اینها باید در راه بندگی استفاده بشه و چون فرشتگان بندگی خدارا میکنند و اختیار ندارند انسان آفریده شد تا با اختیارش این کار را بکند و خدا میگه جن و انس را نیافریدیم مگر برای عبادت. پس ما خلق شدیم تا اطاعت خدا را بکنیم در این میان اختیار به ما داده شد تا زیبایی عبادت چندین برابر بشود.
این جهان با قوانین خدا اداره میشه نه با حساب و کتاب ما.
توضیحاتتون هم خوب و مناسب است ممنونم
hosein400
13th February 2013, 12:39 PM
سلام آقاي كمان ابرو ممنون از توضيح كامل شما اين جمله شما يكم هضمش برام سخته (خوبی هایی که برای ما پیش می آید توفیقی است که خداوند بخاطر اعمال و رفتار و نیت های خود انسان به او عطا می کند )
ما وقتي كه عمل خوبي انجام بديم خوب نتيجه هم خوب ميشه ؟
آيا منظورتون اينه كه همين عمل خوب هم كه انجام ميديم يه توفيقي است كه خدا شامل حال افراد ميكنه ؟
kamanabroo
13th February 2013, 12:53 PM
سلام آقاي كمان ابرو ممنون از توضيح كامل شما اين جمله شما يكم هضمش برام سخته (خوبی هایی که برای ما پیش می آید توفیقی است که خداوند بخاطر اعمال و رفتار و نیت های خود انسان به او عطا می کند )
ما وقتي كه عمل خوبي انجام بديم خوب نتيجه هم خوب ميشه ؟
آيا منظورتون اينه كه همين عمل خوب هم كه انجام ميديم يه توفيقي است كه خدا شامل حال افراد ميكنه ؟
سلام
خداروشکر
منظورم این بود که اتفاقات خوبی که برای ما می افته و امور خیری که برای ما پیش میاد نتیجه اعمال و رفتار و نیت های خود ماست.
بله خداوند علاوه بر اینکه بخاطر اینکه ما عمل خوب و نیت خوب کردیم اثرهای خوب مترتب می کنه ... توفیقاتی هم برای اعمال خوب آینده به ما میده... که ما با اراده و اختیار خودمون از اون توفیق (موقعیت خوب) استفاده می کنیم. شاید کسانی باشند که خداوند توفیق بهشون بده اما استفاده نکنند..
ببینید اگر بخوام دقیق بگم اینطور میشه:
ما انسانها مامور به انجام وظیفه و تکلیف هستیم و نتیجه رو باید بسپاریم دست خدا.
غالبا و اکثرا ما به وظیفه و تکلیف عمل می کنیم و نتیجه رو هم می بینیم.
اما اگر گاهی ما به وظیفه و تکلیف عمل کردیم و نتیجه اش در دنیا برای ما ظاهر نشد معناش این نیست که خداوند نمی خواد به ما بده. بلکه معناش این هست که حکمت خداوند اقتضا کرده که اون خیر کوچکی که قرار بود به ما برسه رو با خیر کثیری که در آخرت به ما میده عوض می کنه. و این عوض کردن مسلما به صلاح خود ماست. و این بخشی از معنای توکل هست.
hosein400
13th February 2013, 12:59 PM
سلام دوست عزيز حرف شما درسته ولي عملياتي خيلي سخته
hosein400
13th February 2013, 01:03 PM
پس آقاي كمان ابرو هر مصيبتي رو نميشه گفت كه خواست خدا بوده و از اين حرفا
آخه گاهي آدم يه كسايي رو ميبينه كه مشكلاتي رو خودشون در زندگي براي خودشون به وجود آوردن حالا با يه انتخاب اشتباه يا هر چيز ديگه بعد كه به جايي نمي رسن و كاملا خودشونو غرق در مشكلات ميبينن ميگن خدا خواست كه اينجوري بشه
به نظر من اين ها فقط ميخوان اشتباهات خودشون رو بندازن گردن خدا و با اين جملات يه جور آرامشي براي خودشون درست كنن .
بحث
13th February 2013, 01:06 PM
بچه ها منم یه سوالی دارم هر کی میدونه بگه . تقدیروسرنوشت درسته من هر مطلبی خوندم قانع نشدم مثلا یکی با یکی ازدواج میکنه قسمته ؟ما بایه افرادی تو زندگیمون آشنا مشیم قسمته ؟خیلی دوس دارم بدونم .
hosein400
13th February 2013, 01:11 PM
بچه ها منم یه سوالی دارم هر کی میدونه بگه . تقدیروسرنوشت درسته من هر مطلبی خوندم قانع نشدم مثلا یکی با یکی ازدواج میکنه قسمته ؟ما بایه افرادی تو زندگیمون آشنا مشیم قسمته ؟خیلی دوس دارم بدونم .
به نظر من تقدير و سرنوشت درسته ولي چيزي كه هست اينه كه كسي اين تقدير رو براي ما رقم نمي زنه مگر خود ما با اعمالي كه انجام ميديم و وقتي كه مسيري رو انتخاب ميكنيم و روي هدفمون تمركز ميكنيم خود به خود مسير ها خودش باز ميشه . حالا اينكه ما يه انتخاب اشتباهي بكنيم بعد براي اينكه از درگيري هاي ذهني آرامش پيدا كنيم بگيم خوب سرنوشت ما اين بوده اينها همون قرص هاي آرامبخشه كه صورت مسئله رو پاك ميكنه
البته نظر من اينه ها شايد اشتباه ميگم
عرفان سلیم زاده
13th February 2013, 01:20 PM
سلام دوست عزيز حرف شما درسته ولي عملياتي خيلي سخته
باید به اطلاعات ورودیت بیشتر توجه کنی و سریع تر و چابک تر آنالیزشون کنی.
البته برای شروع مغز باید امادگی پیدا کنه . تمرین کنی کم کم عادت میشه.
اگه این کارو بکنی تصمیم گیری هر چی که باشه با اعتماد به نفس بیشتری گرفته میشه.
و فرد رو مسئولیت پذیر می کنه.
موفق باشی.
عرفان سلیم زاده
13th February 2013, 01:22 PM
به نظر من اینا همش فرصته اگه درست استفاده کنی خوشبخت میشی اگر هم نه هر چی فرصت بیاد جلو فرقی نمی کنه از کجا بازم خوشبخت نمی شی.
موفق باشی.
نارون1
13th February 2013, 01:27 PM
میشه یه صحبتی هم در مورد پیامبران در مورد این موضوع کنین ؟؟
خیلی ممنون [golrooz]
kamanabroo
13th February 2013, 01:29 PM
پس آقاي كمان ابرو هر مصيبتي رو نميشه گفت كه خواست خدا بوده و از اين حرفا
آخه گاهي آدم يه كسايي رو ميبينه كه مشكلاتي رو خودشون در زندگي براي خودشون به وجود آوردن حالا با يه انتخاب اشتباه يا هر چيز ديگه بعد كه به جايي نمي رسن و كاملا خودشونو غرق در مشكلات ميبينن ميگن خدا خواست كه اينجوري بشه
به نظر من اين ها فقط ميخوان اشتباهات خودشون رو بندازن گردن خدا و با اين جملات يه جور آرامشي براي خودشون درست كنن .
بله دقیقا همین طوره
خداوند هیچ مصیبتی رو از طرف خودش برای انسان ها نفرستاده و نمی فرسته ، و تمام بلاها و مصیبت ها نتیجه اعمال انسانهاست. اگر دقت کنید در قرآن هر وقت از بلاومصیبت و عذاب بحث شده نتیجه ناشکری و یک عمل سوء انسان و ... بوده.
بله وقتی که ما کارمون رو کامل و درست انجام ندیم و نتیجه درست نگیریم... اگر بگیم خدا خواسته این اشتباه است
آنچه خداوند از ما می خواد عمل به تکلیف و وظیفه است. اینجا نتیجه اش دست خداست. اون هم وقتی که ما بصورت کامل به تکلیف و وظیفه مون عمل کنیم.
اما مصیبت ها و بلاها و گرفتاری ها به هیچ وجه به خدا نسبت داده نباید بشه که بگیم خدا اینجوری خواسته...
نارون1
13th February 2013, 01:36 PM
بله دقیقا همین طوره
خداوند هیچ مصیبتی رو از طرف خودش برای انسان ها نفرستاده و نمی فرسته ، و تمام بلاها و مصیبت ها نتیجه اعمال انسانهاست. اگر دقت کنید در قرآن هر وقت از بلاومصیبت و عذاب بحث شده نتیجه ناشکری و یک عمل سوء انسان و ... بوده.
بله وقتی که ما کارمون رو کامل و درست انجام ندیم و نتیجه درست نگیریم... اگر بگیم خدا خواسته این اشتباه است
آنچه خداوند از ما می خواد عمل به تکلیف و وظیفه است. اینجا نتیجه اش دست خداست. اون هم وقتی که ما بصورت کامل به تکلیف و وظیفه مون عمل کنیم.
اما مصیبت ها و بلاها و گرفتاری ها به هیچ وجه به خدا نسبت داده نباید بشه که بگیم خدا اینجوری خواسته...
سلام
ببخشید
انسانها مگه فطرتا پاک نیستن ؟ پس همه دوست دارن کار خوبی انجام بدن ....
شرایطی که برای انسان پیش میاد که باعث میشه کار اشتباهی بکنه ..... خداوند آیاانسان رو آگاه میکنه انجام نده یا سرنوشتش این باشه کار اشتباه کنه و نتیجتا بلا بهش برسه و...
[soal]
kamanabroo
13th February 2013, 01:38 PM
ببین دوست من
قسمت چیزی نیست که دست ما نباشه!
اینکه گفته میشه " قسمت ماست" به این معنا نیست که ما اختیاری نداریم و یک چیز جبری است.
قسمت رو خودمون برای خودمون رقم می زنیم. یک نمونه اش شب قدر در ماه مبارک رمضان هست که خداوند با شب زنده داری و چیزی که بین بنده و خدا رد و بدل میشه و با توجه به آنچه بنده از خدا می خواد خداوند طبق اون سرنوشت یکساله اش رو براش مقدر می کنه.
پس قسمت هم دست ماست. اما اینکه فقط ما تاثیر داریم یا نه؟ فقط شخص ما نیستیم عوامل دیگری مثل دعای خیر پدر و مادر و اثر اعمال اونها هم هست...
به نظر من تقدير و سرنوشت درسته ولي چيزي كه هست اينه كه كسي اين تقدير رو براي ما رقم نمي زنه مگر خود ما با اعمالي كه انجام ميديم و وقتي كه مسيري رو انتخاب ميكنيم و روي هدفمون تمركز ميكنيم خود به خود مسير ها خودش باز ميشه . حالا اينكه ما يه انتخاب اشتباهي بكنيم بعد براي اينكه از درگيري هاي ذهني آرامش پيدا كنيم بگيم خوب سرنوشت ما اين بوده اينها همون قرص هاي آرامبخشه كه صورت مسئله رو پاك ميكنه
البته نظر من اينه ها شايد اشتباه ميگم
بله درسته فقط باید بدونیم که سرنوشت چیزی جز خواسته و عمل ما نیست..
به نظر من اینا همش فرصته اگه درست استفاده کنی خوشبخت میشی اگر هم نه هر چی فرصت بیاد جلو فرقی نمی کنه از کجا بازم خوشبخت نمی شی.
موفق باشی.
بله این هم درسته..
hosein400
13th February 2013, 01:44 PM
سلام
ببخشید
شرایطی که برای انسان پیش میاد که باعث میشه کار اشتباهی بکنه ..... خداوند آیاانسان رو آگاه میکنه انجام نده یا سرنوشتش این باشه کار اشتباه کنه و نتیجتا بلا بهش برسه و...
[soal]
سلام ممنون كه در بحث شركت كرديد
بله انسانها فطرتا پاك هستن و همه دوست دارن كار خوبي انجام بدن ولي گاها فقط دوست دارن و عده ايي هم خوبي يك كار رو از نظر خودشون ميبينن مثلا يكي به يكي ظلم ميكنه مي گه كار خوبي كردم منظور از كار خوب و درست دقيقا مطابق دستورات و قوانين الهي هست .
بعد اينكه بايد ببينيم اين شرايط رو كي به وجود آورده اگه برگرديم عقب مي بينيم خود انسان اين شرايط رو پيش آورده ولي به نظر من باز هم در شرايط بد مي شه درست ترين تصميم رو گرفت . خدا تو وجود انسان هديه ايي قرار داده و اون قوه تشخيص خوب و بد هست توي همه انسانها هم هست ولي به نظرم خدا گاها بازم براي اينكه حرفي توش نباشه يه جورايي به آدم ميفهمونه كه داري اشتباه ميري اينم يكي از الطاف خداست
عبدالله91
13th February 2013, 01:56 PM
سلام بر بروبچ ممنون از حرفهاتون خیلی خوب بود هر کاری تو دنیا باز تابه خودشو داره
نوشته اصلی توسط عبدالله.
خدا خودش می فرماید هر نیکی که می رسد از طرف من و هر بدی که بهتون می رسد از خودتان است. ..... .
میشه منبع این حرف رو بگید! آیات قرآن خلاف این حرف شماست. بخاطر همین مجبور میشید برای رسیدن به حرف درست کلی توضیح بدید . همون توضیحاتی که ذیلا می آورم.
نوشته اصلی توسط hosein400
دوست گرامی این جمله ای که نقل از خدا شده درست نیست. و آیات قرآن چیز دیگری رو میگه .
ينه ها شايد
با عرض سلام خدمت دوستان و برادر کمان ابرو
این جملۀ بنده نیست معنی آیۀ قرآن است آیۀ 79 سورۀ مبارکۀ نسا
«انچه نیکی به تو می رسد از جانب خداست و آنچه بدی به تو می رسد از سوی خود توست»
دوست عزیز آقای کمان ابرو ای کاش اول منتظر جواب میشدین بعد به برادرمون میگفتین این حرف درست نیست. بنده اونقدر اون دنیا را فراموش نکرده ام که خدای نکرده حرفی از خودم را به خدا نسبت بدهم و خودتون بهتر از هرکسی میدونین که نسبت دادن حرفی به ائمه چه عاقبتی دارد چه برسد به خدا حرفی را نسبت بدهی. بنده کتاب تفسیر گاهی اوقات میخونم و یادم بود تفسیر این آیه
میتونین به کتاب تفسیر همراه هم مراجعه کنین.
hosein400
13th February 2013, 02:00 PM
دوستان من يه اعتقادي دارم و اون اينكه درسته ما مشكلات رو ما خودمون براي خودمون به وجود مياريم ولي باز هم توي همون مشكل كه براي ما پيش مياد خدا خيري رو قرار ميده شايد اينجوري بگم بهتر باشه اينكه ما يه اشتباهي رو مرتكب ميشيم و بايد نتيجه اش رو هم ببينيم ولي خدا از اونجايي كه به ما محبت داره نتيجه رو جوري رقم ميزنه كه ما هم كمترين ضرر رو ببينيم و هم خيري توي اون برامون باشه
به نظرتون اين اعتقاد درسته خدا كنه تونسته باشم منظورم و برسونم
عبدالله91
13th February 2013, 02:01 PM
اینکه مطلقا همه خوبی ها را خداوند به بندگان بدهد و خود شخص در آن نقشی نداشته باشد و بدی ها از طرف خود بندگان باشد تبعات زیادی دارد که با مبانی دینی سازگار نیست
چنین حرفی را هیچ کس باور نمی کند چون شخص انجام می دهد البته با اعضا و جوارح و نیرو و حیات و اجازه و اختیاری که خدا داده است
kamanabroo
13th February 2013, 02:02 PM
خیلی ممنون [golrooz]
بله حتما. فقط موضوعش رو بگید یا اینکه دقیقا منظورتون چه بحثی هست؟
سلام
ببخشید
[soal]
سلام
بله انسانها فطرتا پاک و خداجوی هستند.
تا وقتی که انسان به سن تکلیف نرسیده دین برای خانواده یکسری وظایفی رو در نظر گرفته که انجام بدهند که همون تربیت دینی و اسلامی است و آشنایی با مبانی دینی.
که قبل از تکلیف با خوب و بد آشنا باشه و راه درست و غلط رو بدونه.
راه دیگری هم هست که انسان بتونه خوب و بد رو بدونه و طبق اون عمل کنه. (حتی اگر موقعیت تربیتی مثل خانواده اسلامی و مذهبی هم نداشت)
اون راه دیگر : اولا عقل است و دوما کتاب آسمانی قرآن و سوما سیره و روایات اهل بیت علیهم السلام که هر کس به این ها مراجعه کنه قطعا راه درست رو پیدا می کنه. و از دچار شدن به اشتباهات نجات پیدا می کنه.
می دونم خیلی خلاصه گفتم اگر نیاز به توضیح داشت بگید
نارون1
13th February 2013, 02:07 PM
دوست عزیز آقای کمان ابرو ای کاش اول منتظر جواب میشدین بعد به برادرمون میگفتین این حرف درست نیست. بنده اونقدر اون دنیا را فراموش نکرده ام که خدای نکرده حرفی از خودم را به خدا نسبت بدهم و خودتون بهتر از هرکسی میدونین که نسبت دادن حرفی به ائمه چه عاقبتی دارد چه برسد به خدا حرفی را نسبت بدهی. بنده کتاب تفسیر گاهی اوقات میخونم و یادم بود تفسیر این آیه
اینی که شما میگین ، یعنی انسان جبرا فقط برای انجام کار بد خلق شده و بلاهارو خودش سر خودش میاره و هیچ دستی تو کارای نیک و نیکی که بهش میرسه نداره
ترازو باید دوطرفه باشه دیگه ، نه ؟؟نمیشه تو نیکی ها دست نداشته باشه ولیتو بدیها نقش داشته باشه
ببخشید من اینقد ساده بیان میکنمـــــا [golrooz]
نارون1
13th February 2013, 02:17 PM
بله حتما. فقط موضوعش رو بگید یا اینکه دقیقا منظورتون چه بحثی هست؟
سلام
بله انسانها فطرتا پاک و خداجوی هستند.
تا وقتی که انسان به سن تکلیف نرسیده دین برای خانواده یکسری وظایفی رو در نظر گرفته که انجام بدهند که همون تربیت دینی و اسلامی است و آشنایی با مبانی دینی.
که قبل از تکلیف با خوب و بد آشنا باشه و راه درست و غلط رو بدونه.
راه دیگری هم هست که انسان بتونه خوب و بد رو بدونه و طبق اون عمل کنه. (حتی اگر موقعیت تربیتی مثل خانواده اسلامی و مذهبی هم نداشت)
اون راه دیگر : اولا عقل است و دوما کتاب آسمانی قرآن و سوما سیره و روایات اهل بیت علیهم السلام که هر کس به این ها مراجعه کنه قطعا راه درست رو پیدا می کنه. و از دچار شدن به اشتباهات نجات پیدا می کنه.
می دونم خیلی خلاصه گفتم اگر نیاز به توضیح داشت بگید
ممنونم...
در مورد همین موضوع مورد بحث که انسان خودش دخالت داره تو اعمالی که انجام میده و.... ، در مورد پیامبران هم صدق میکنه یا پیامبران طوری خلق شدن که با ما متفاوته
البته میدونم که پیامبران هم ممکنه اشتباه کنن و مورد عقوبت الهی قرار بگیرن ، مثل حضرت یونس
ولی میخوام اگه میشه توضیح کاملتری بدین ....
..............
در مورد سوال دومم ، بعد دوباره میپرسم اگه اشکالی نداره ،چون سوال دارم بازم[khejalat]
ممنون[golrooz]
عبدالله91
13th February 2013, 02:21 PM
ینی که شما میگین ، یعنی انسان جبرا فقط برای انجام کار بد خلق شده و بلاهارو خودش سر خودش میاره و هیچ دستی تو کارای نیک و نیکی که بهش میرسه نداره
ترازو باید دوطرفه باشه دیگه ، نه ؟؟نمیشه تو نیکی ها دست نداشته باشه ولیتو بدیها نقش داشته باشه
ببخشید من اینقد ساده بیان میکنمـــــا
باز میگم اون حرف بنده نیست معنی آیۀ قرآن است. بعد آخه این آیه اصلا معنای جبر نداره . توضیحاتی که اوایل به دوست عزیز حسین گفتم رو اگر دوباره بخونین متوجه میشین
عبدالله91
13th February 2013, 02:36 PM
ببخشید من اینقد ساده بیان میکنمـــــا
« ما أَصابَکَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللهِ وَ ما أَصابَکَ مِنْ سَیِّئَةٍ فَمِنْ نَفْسِکَ»(سورۀ نسا آیۀ 79)
«آنچه نیکی به تو می رسد از جانب خداست و آنچه بدی به تو می رسد از سوی خود توست»
اين آيه اصلا معناي جبر ندارد. بنده اوایل بحث نوشتم اگه خواستین بخونین اما این معانی در آیه وجود ندارد. و این حرف بنده نیست آیۀ قرآن است.خود خدا گفته نه بنده.تفسیر آیه زیاد است چکیده رو گفته ام اگه حل نشد بگین کامل بمویسم. ممنون
نارون1
13th February 2013, 02:46 PM
« ما أَصابَکَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللهِ وَ ما أَصابَکَ مِنْ سَیِّئَةٍ فَمِنْ نَفْسِکَ»(سورۀ نسا آیۀ 79)
اين آيه اصلا معناي جبر ندارد. بنده اوایل بحث نوشتم اگه خواستین بخونین اما این معانی در آیه وجود ندارد. و این حرف بنده نیست آیۀ قرآن است.خود خدا گفته نه بنده.تفسیر آیه زیاد است چکیده رو گفته ام اگه حل نشد بگین کامل بمویسم. ممنون
پس من بعد از شنیدن این آیه ، اون سوال برام مطرح میشه
دوستان لطفا منو به جواب برسونین[golrooz]
kamanabroo
13th February 2013, 03:02 PM
نوشته اصلی توسط kamanabroo http://www.njavan.com/forum/images/Eloquent/buttons/viewpost-left.png (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?p=431079#post431079) اینکه مطلقا همه خوبی ها را خداوند به بندگان بدهد و خود شخص در آن نقشی نداشته باشد و بدی ها از طرف خود بندگان باشد تبعات زیادی دارد که با مبانی دینی سازگار نیست
چنین حرفی را هیچ کس باور نمی کند چون شخص انجام می دهد البته با اعضا و جوارح و نیرو و حیات و اجازه و اختیاری که خدا داده است
جناب عبدالله عزیز
حرف شما کاملا درسته این آیه قرآن هست و مشکلی هم با آیه و معناش نداریم.
اما شما ببینید یک موضوعی که در قرآن چندین آیه درباره اش اومده نمیشه با یک آیه حکم نهایی رو داد و گفت که غیر از اون غلطه.( هر چند ما فقط از تفاسیر نقل می کنیم و در جایگاه حکم دادن نیستیم)
بلکه باید تمام آیاتی که در این زمینه هستند بررسی بشه و از همه اونها حرف درست استخراج بشه.
این آیه هم درسته اما باید کنارش آیات دیگر رو هم گذاشت
إِنْ أَحْسَنتُمْ أَحْسَنتُمْ لِأَنفُسِكُمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا ... (اسرا/7)
ببینید اعمال خیر هم به انسان نسبت داده شده و هم به خود خداوند
معناش این نیست که فقط خداوند اراده می کند و خیری که به انسان می رسه , خودش در اون تاثیری نداره
بلکه معناش اینه که وقتی انسان اراده می کند و انتخاب می کند ، وقتی این اراده و انتخاب خوب و خیر باشد نتیجه اش رو هم که خیر هست خداوند برای انسان قرار می دهد.
پس این خوبی رو هم میشه به انسان نسبت داد و هم به خداوند... نه فقط به خداوند و فقط به انسان.
همانطور که شما هم تایید کردید.
اما اینکه ما یکطرفه فقط بگیم و این رو مطرح کنیم که خوبی ها همه از طرف خداست و بدی ها از طرف خودمون این تمام حقیقت نیست عزیز من . هر چند جزئی از حقیقت هست.
امیدوارم که سوء تفاهم حل شده باشه
hosein400
13th February 2013, 03:06 PM
جناب كمان ابرو ميشه گفت
چون خدا مظهر خوبي و نيكي است سنخيتي با بدي نداره كه حالا خدا بخواد به ما بدي بده يا نده ؟
kamanabroo
13th February 2013, 03:07 PM
پس من بعد از شنیدن این آیه ، اون سوال برام مطرح میشه
دوستان لطفا منو به جواب برسونین[golrooz]
در پست قبلی ام توضیح دادم که بعضی آیات رو نمیشه تنهایی تحلیل کرد بلکه باید آیات دیگر در اون موضوع رو در کنارش گذاشت
کاری که آیت الله جوادی آملی حفظه الله خیلی تاکید دارند و علامه طباطبائی ره هم تاکید داشتند که تفسیر قرآن به قرآن صورت بگیره و بعضی آیات در مقام بیان تمام حقیقت نیستند و باید آیات دیگر نیز ضمیمه بشوند.
عبدالله91
13th February 2013, 03:08 PM
امیدوارم که سوء تفاهم حل شده باشه
برادر یعنی بنده گفته ام که فقط همین است؟
سلام
این جملۀ من {
چنین حرفی را هیچ کس باور نمی کند چون شخص انجام می دهد البته با اعضا و جوارح و نیرو و حیات و اجازه و اختیاری که خدا داده است} برا این است خوده ما هم دخالت داریم.مثه اینکه خوب نقل قول را انتخاب نکرده ام یعنی خوده ما هم دخیل هستیم.فکر کنم اوایل گفتم
عبدالله91
13th February 2013, 03:16 PM
در پست قبلی ام توضیح دادم که بعضی آیات رو نمیشه تنهایی تحلیل کرد بلکه باید آیات دیگر در اون موضوع رو در کنارش گذاشت
کاری که آیت الله جوادی آملی حفظه الله خیلی تاکید دارند و علامه طباطبائی ره هم تاکید داشتند که تفسیر قرآن به قرآن صورت بگیره و بعضی آیات در مقام بیان تمام حقیقت نیستند و باید آیات دیگر نیز ضمیمه بشوند.
سلام خدمت دوستان و برادر کمان ابرو
برادر کمان ابرو انگار دوستان فکر کرده اند که بنده و شما مشکلی داریم و اون جواب مارو به دید دیگه تفسیر میکنند نمیدانم که آیا شما هم اونطور برداشت کردین یا نه. اما اینجا بگم که بنده به هیچ عنوان قصد بدی نداشتم و با کنایه حرف نزده ام و اگر پست بنده چنین مفهومی را رسانده باشد از شما و همه دوستان معذرت خواهی میکنم. اطلاعات بنده هیچوقت به اندازۀ اطلاعات برادر کمان ابرو نبوده و نیست و نخواهد بود چون بنده اطلاعاتی به اون صورت ندارم. امیدوارم برادر کمان ابرو این سوءتفاهم را ببخشند و بدونند که خدا الان از حالم خبر دارد منظور بدی نداشتم و دستتون رو میبوسم. بنده هیچوقت خودم رو باعلم ندونسته ام و واقعا هم نیستم.بنده دست آقای کمان ابرو را هم میبوسم. و دربرابر دوستان از ایشان عذر میخواهم. امیدوارم بنده را ببخشند همانطور که بخشش از بزرگان است
hosein400
13th February 2013, 03:21 PM
دوستان من يه اعتقادي دارم و اون اينكه درسته ما مشكلات رو ما خودمون براي خودمون به وجود مياريم ولي باز هم توي همون مشكل كه براي ما پيش مياد خدا خيري رو قرار ميده شايد اينجوري بگم بهتر باشه اينكه ما يه اشتباهي رو مرتكب ميشيم و بايد نتيجه اش رو هم ببينيم ولي خدا از اونجايي كه به ما محبت داره نتيجه رو جوري رقم ميزنه كه ما هم كمترين ضرر رو ببينيم و هم خيري توي اون برامون باشه
رفقا ميشه يكي جواب بده ممنون
ساتین
13th February 2013, 03:37 PM
مسلما خواسته خدا خوبیه واسه ما آدما و خدا بهترین چیزو واسمون میخواد ن بلا...اما فک میکنم اینکه میگن هر بلایی ک سرت بیاد از قسمتو تقدیرو اینجور چیزاس...
نمیدونم اما فک میکنم واسه اینه که قبلنا چون آدما نمیتونستن دلیلی واسه اتفاقایی ک براشون میفته پیدا کنن بنابرین میگفتن قسمته یاتقدیره...
البته هرچن ممکنه واقعا اینطوری باشه اما مطمعنا میشه تغیرش داد تنهاچیزی هم ک تغییرنمیکنه خب مرگه..
کتایون50
13th February 2013, 04:06 PM
میگن سیستم دنیا اینجوریه که در یک نسل همه به هم مربوطند گاهی تاوانی رو که ما امروز میدیم نتیجه خطای اجداد ماست .نه خود ما .البته این خیلی پیچیدس.
kamanabroo
13th February 2013, 04:23 PM
سلام خدمت دوستان و برادر کمان ابرو
برادر کمان ابرو انگار دوستان فکر کرده اند که بنده و شما مشکلی داریم و اون جواب مارو به دید دیگه تفسیر میکنند نمیدانم که آیا شما هم اونطور برداشت کردین یا نه. اما اینجا بگم که بنده به هیچ عنوان قصد بدی نداشتم و با کنایه حرف نزده ام و اگر پست بنده چنین مفهومی را رسانده باشد از شما و همه دوستان معذرت خواهی میکنم. اطلاعات بنده هیچوقت به اندازۀ اطلاعات برادر کمان ابرو نبوده و نیست و نخواهد بود چون بنده اطلاعاتی به اون صورت ندارم. امیدوارم برادر کمان ابرو این سوءتفاهم را ببخشند و بدونند که خدا الان از حالم خبر دارد منظور بدی نداشتم و دستتون رو میبوسم. بنده هیچوقت خودم رو باعلم ندونسته ام و واقعا هم نیستم.بنده دست آقای کمان ابرو را هم میبوسم. و دربرابر دوستان از ایشان عذر میخواهم. امیدوارم بنده را ببخشند همانطور که بخشش از بزرگان است
سلام برادر بزرگوار
اختیار دارین بنده هیچ ادعای علمی ندارم و الله العالم
من کوچیک همه دوستان هم هستم مخصوصا جناب عبدالله که دغدغه فرهنگی و اطلاعرسانی دینی دارند و تلاش می کنند.
از شما و از هیچ کسی هم ناراحت نیستم. کسی هم نیستم که بخوام چیزی رو ببخشم . به قول دوستان که این جور وقتا می گن بابا بیخیال همش مال شما [golrooz]
مشکلی هم نیست داریم بحث علمی می کنیم انشاالله که بتونم درست رفتار کنم و کسی از من رنجیده نشه و اگر چنین اتفاقی افتاده بنده هم عذرخواهی می کنم.
kamanabroo
13th February 2013, 04:56 PM
ممنونم...
در مورد همین موضوع مورد بحث که انسان خودش دخالت داره تو اعمالی که انجام میده و.... ، در مورد پیامبران هم صدق میکنه یا پیامبران طوری خلق شدن که با ما متفاوته
البته میدونم که پیامبران هم ممکنه اشتباه کنن و مورد عقوبت الهی قرار بگیرن ، مثل حضرت یونس
..............
در مورد سوال دومم ، بعد دوباره میپرسم اگه اشکالی نداره ،چون سوال دارم بازم[khejalat]
ممنون[golrooz]
خواهش می کنم
در مورد پیامبران هم همین طوره یعنی این بزرگواران هم مثل همه انسانهای دیگر مختار هستند و از روی اراده و اختیارشون کاهاشون رو انجام می دهند.
اما یه فرقی دارند اینکه پیامبران چون علمشون بیشتر است و به چشمه معرفت الهی متصل هستند و نتیجه گناه و معصیت و .. رو و نتیجه خوبی ها رو بهتر از ما درک می کنند مسلما در ترک گناه و انجام امور نیک موفق ترند.
لذا بخاطر همین علمی که دارند معصوم هستند. یعنی گناهی مرتکب نمی شوند.
اما عصمت در پیامبران متفاوت هست یعنی دارای مرتبه است.
پیامبر خاتم حضرت محمد مصطفی ص از بالاترین درجه عصمت بین پیامبران برخوردار هستند و حتی هیچ خطا و نسیان و اشتباهی هم نداشتند اما پیامبران قبلی درجه عصمتشان به پیامبر خاتم نمی رسد و از آنها گاهی ترک اولی هم مشاهده شده مثل حضرت یونس ع
اما این ترک اولی به معنای گناه و معصیت نیست. معناش اینه که از بین یک کار خوب و خوبتر کار خوب رو انتخاب کرده اند و بخاطر این ترک اولی خداوند ایشان رو مورد سختی و مشقت قرار میده.
پس پیامبران هیچکدام گناه و معصیت و در نتیجه عذابی ندارند چون بخاطر علمی که دارند با اختیار خودشان از گناه دوری می کنند و به سمت خوبی ها حرکت می کنند و این علم رو خداوند به آنها داده است.
و عصمت پیامبران هم دارای مراتب می باشد.
البته یه صحبت تخصصی هم درباره عصمت پیامبران هست که جاش نیست اینجا که مطرح بشه.
ممنونم...
..............
ممنون[golrooz]
خواهش می کنم
در مورد پیامبران هم همین طوره یعنی این بزرگواران هم مثل همه انسانهای دیگر مختار هستند و از روی اراده و اختیارشون کاهاشون رو انجام می دهند.
اما یه فرقی دارند اینکه پیامبران چون علمشون بیشتر است و به چشمه معرفت الهی متصل هستند و نتیجه گناه و معصیت و .. رو و نتیجه خوبی ها رو بهتر از ما درک می کنند مسلما در ترک گناه و انجام امور نیک موفق ترند.
لذا بخاطر همین علمی که دارند معصوم هستند. یعنی گناهی مرتکب نمی شوند.
اما عصمت در پیامبران متفاوت هست یعنی دارای مرتبه است.
پیامبر خاتم حضرت محمد مصطفی ص از بالاترین درجه عصمت بین پیامبران برخوردار هستند و حتی هیچ خطا و نسیان و اشتباهی هم نداشتند اما پیامبران قبلی درجه عصمتشان به پیامبر خاتم نمی رسد و از آنها گاهی ترک اولی هم مشاهده شده مثل حضرت یونس ع
اما این ترک اولی به معنای گناه و معصیت نیست. معناش اینه که از بین یک کار خوب و خوبتر کار خوب رو انتخاب کرده اند و بخاطر این ترک اولی خداوند ایشان رو مورد سختی و مشقت قرار میده.
پس پیامبران هیچکدام گناه و معصیت و در نتیجه عذابی ندارند چون بخاطر علمی که دارند با اختیار خودشان از گناه دوری می کنند و به سمت خوبی ها حرکت می کنند و این علم رو خداوند به آنها داده است.
و عصمت پیامبران هم دارای مراتب می باشد.
البته یه صحبت تخصصی هم درباره عصمت پیامبران هست که جاش نیست اینجا که مطرح بشه.
kamanabroo
13th February 2013, 04:58 PM
جناب كمان ابرو ميشه گفت
چون خدا مظهر خوبي و نيكي است سنخيتي با بدي نداره كه حالا خدا بخواد به ما بدي بده يا نده ؟
بله من فرمایش شما رو کاملتر اینطوری بگم که
چون ذات خداوند ذات کاملی هست از هر نظر، پس این ذات کامل طالب هیچ بدی نیست چون طالب بدی بودن نقص حساب میشه و با ذات کامل الهی سازگار نیست.
kamanabroo
13th February 2013, 05:02 PM
رفقا ميشه يكي جواب بده ممنون
سلام
« ما اصابکم من مصیبه فبما کسبت ایدیکم و یعفو عن کثیر» (شوری/30)
بله طبق این آیه شریفه خداوند خیلی از اثرات و خود اعمال مارو به ما نشان نمیده و می بخشه و این نشانه لطف بی نهایت الهی است.
اینطور هم می تونه باشه که خداوند بدی ما رو ختم به خیر بکنه اما عمومیت نداره. یعنی اینطور نیست که حتما خداوند همه بدی هایی که به دست خودمون درست می کنیم به خیر ختم بکنه. بستگی به فرد و معامله ای که با خدا می کنه داره و ..
kamanabroo
13th February 2013, 05:04 PM
مسلما خواسته خدا خوبیه واسه ما آدما و خدا بهترین چیزو واسمون میخواد ن بلا...اما فک میکنم اینکه میگن هر بلایی ک سرت بیاد از قسمتو تقدیرو اینجور چیزاس...
نمیدونم اما فک میکنم واسه اینه که قبلنا چون آدما نمیتونستن دلیلی واسه اتفاقایی ک براشون میفته پیدا کنن بنابرین میگفتن قسمته یاتقدیره...
البته هرچن ممکنه واقعا اینطوری باشه اما مطمعنا میشه تغیرش داد تنهاچیزی هم ک تغییرنمیکنه خب مرگه..
دقیقا همین طوره.
قسمت چیزی جز اراده و اختیار و انتخاب ما نیست..
kamanabroo
13th February 2013, 05:09 PM
میگن سیستم دنیا اینجوریه که در یک نسل همه به هم مربوطند گاهی تاوانی رو که ما امروز میدیم نتیجه خطای اجداد ماست .نه خود ما .البته این خیلی پیچیدس.
بله
در امور اجتماعی و خانواده عقوبت و پاداش به صورت گروهی هست.
علتش هم اینه که در یک نهادی مثل اجتماع همه نسبت به همدیگه مسئول هستند و باید نسبت به بد و خوب دیگران حساس باشند. البته از راهی که خود دین معرفی می کنه.
علت عذاب همگانی قوم لوط هم مربوط به همین مسئله بود یعنی بی تفاوتی خوبان جامعه نسبت به بدی ئی که در جامعه داشت رواج پیدا می کرد..
و قس علی هذا... (یا به قول خودمونی) خودت برو تا آخرش
natanaeal
13th February 2013, 06:46 PM
در هیاهوی زندگی دریافتم ؛
چه بسیار دویدن ها
که فقط پاهایم را از من گرفت
در حالی که گویی ایستاده بودم ،
چه بسیار غصه ها
که فقط باعث سپیدی موهایم شد
در حالی که قصه ای کودکانه بیش نبود ،
دریافتم
کسی هست که اگر بخواهد "می شود"
و اگر نخواهند "نمی شود"
به همین سادگی ...
کاش نه میدویدم و نه غصه می خوردم
فقط او را می خواندم و بس ...
natanaeal
13th February 2013, 06:49 PM
با عرض سلام و احترام
همه اساتید من اینجا حاضرند بنابریان اگر کلامی از من برخاسته حسب شاگردیم نزد معبودم بوده و وظیفه خودم میدونستم انتقال بدم
متاسفانه بعلت ضیق وقت فرصت مطالعه تمام فرمایشات بزرگان را نداشتم اما :
4 لغت:قضا و قدر:
قضا ریشه لغوی در: حکم کردن ، ادا کردن ، گزاردن ، روا کردن || مردن ، در گذشتن || و نیز به معنی تقدیر و حکم الهی که در حق مخلوق واقع شود || و در اصطلاح فقهاء ...
قدرریشه لغوی در : اندازه ، اندازه ی چیزی || طاقت ، قوه ، نیرو ، توانایی || فرمان الهی ، سرنوشت و آنچه که خداوند برای بندگان خود مقدر نموده
عقل و اختیار:
عقل ریشه لغوی در: دریافتن ، دانستن ، فهمیدن || قوه ی دریافت و ادراک حسن و قبیح اعمال و تمییز نیک و بد امور ، خِرَد
عقل اول : عقل کل.در اصطلاح فلسفه آنچه که نخستین بار از ذات حق صادر شدهاختیار ریشه لغوی در:
برگزیدن ، گزین کردن ، پسندیدن ،در کاری یا امری آزادی و تسلط داشتن و در اصطلاح حالت یا صفتی
است در انسان که به واسطه آن اعمال نیک و پسندیده را بر افعال زشت و ناپسند یا برخی از کارها را بر کارهای دیگر رجحان
میدهد || و نام مسلکی که طرفداران آن مفوضه نامیده میشوند ، بعقیده ی آنان خداوند بانسان آزادی و قدرت داده واختیار را به او
تفویض کرده و هر کسی در اعمال و افعال خود قادر و مختار می باشد. ضد جبریه.
بزرگی گفته در بین مردم تنها عقل به عدالت تقسیم شده است زیرا همه فکر میکنند به اندازه کافی عاقلند.
بنابراین در دادگاهی که خودش خود را قاضی اون قرار میدهد و خود شاکی بوده تمام حق را به خود داده و دلایلی متقن و قابل قبول برای خودهر گونه خطا و اشتباه را در خود نفی
کرده در حالیکه گاهی اوقات ادمی تنها به زَعم خودش اعمال برخاسته از افکارش که ریشه از عقلش داشته لیکن حتما احساسش دخالت داشته را بجا دانسته درحالیکه خطایش عدم
توجه به استفده از ابزارش یعنی عقلش بوده و ابزار اختیارش وسیله ای برای دریافت امتیاز مثبت را بوده است را باطل کرده
بعبارتی زندگی شبیه مسابقه است و استفاده نابجا از دو صلاح عقل و اختیار از دست دادن امتیازات مثبت و در نهایت شکست می باشد.
بنابراین همه سرنوشت مشخصی دارند
سرنوشت تاریخ (گذشته نیست )که با سفر به آن تغییر تاریخ محال ممکن باشد
سرنوشت آینده است و آینده غیر قابل پیش بینی.
فالبن در کتاب کیمیاگر پائولوکوئیلو می گوید:
اگر اتفاقاتی که پیش آمد ، خوب باشد ، که به غافلگیر شدنش می ارزد و اگر بد باشد و تو از قبل ، از وقوع آنها باخبر باشی ، از همان زمانی که هنوز رخ نداده ، به شدت اسیر رنج میشوی.
بر اساس همه اونچه که گفتم خواهم گفت:
خداوند سرشار از زیباییست بنابراین تنها زیبایی ها را دوست داشته و کوچکترین زشتی در خداوند راه ندارد و متعاقبا از زشتی دور بوده بنابراین خداوندی که نویسنده سرنوشت
عابدین خود است برایمان زیباترین زیبایی ها را نوشته است.
بنابراین ما بکمک دو قوه ی عقل و اختیار خود با مسائل مواجه و عکس العمل نشان می دهیم.
کلام آخر و اعتقاد شخص خودم :
خداوند به قلب همه عابدین خود راه داشته و اگر قلب را خانه ای تصور کنیم و در این خانه را همیشه برای معبودمان بگشاییم و گوش خود را شنوا به الهامش کنیم و از قوه ی عقل
و اختیار خود بجا استفاده کنیم ؛ راه درست زندگی را خواهیم یافت و زیبا نوشته های خداوند هم به حقیقت خواهد پیوست.
عشق نیرویی است که روح جهان را متحول می کند و رو به کمال می برد.
و باز به عقیده شخصی:
با عقل عاشق شدن زیباست زیرا برای احساس چون گذران است میتوان مثال نقض گفت اما اساسا هر آنچه بر پایه عقل باشد خللی در آن را نخواهد داشت و
همیشه قابل اثبات است
kamanabroo
13th February 2013, 11:31 PM
نوشته اصلی توسط عبدالله. http://www.njavan.com/forum/images/Eloquent/buttons/viewpost-left.png (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?p=431057#post431057)
با سلام خدمت همه دوستان
یک مطلب رو باید بگم و توضیح بدم
این شبهه پیش آمده بود که چطور بنده گفتم : "
آیات قرآن خلاف این حرف شماست." در مقابل این جمله : " هر نیکی که می رسد از طرف من و هر بدی که بهتون میرسد از خودتان است"
در حالی که این جمله "هر نیکی که می رسد از طرف من و هر بدی که بهتون میرسد از خودتان است " خودش آیه قرآن است؟
با وجود اینکه در پست شماره 34 از همین تاپیک توضیح دادم این نکته رو اضافه می کنم که:
بنده قصد رد کردن مضمون اون آیه رو ندارم بلکه منظورم این بود که این پاسخ ، پاسخ جامع برای سوال نیست بلکه با ضمیمه آیات دیگر پاسخ کاملتر خواهد شد. و نه در دام تصور جبر می افتیم و نه نیاز هست که کلی توضیح بدیم تا پاسخ روشن بشه . همین
بله این رو قبول دارم که می شد از جمله بهتری هم استفاده کرد که معنای رد کردن آیه رو نداشته باشه. لذا اگر همچین تصوری ایجاد شده بنده عذرخواهم. [golrooz]
UniverCell
13th February 2013, 11:32 PM
دوست عزیز سوره مبارکه نسا ایه 79 رو با تفسیر کامل بخونید به جوابتون خواهید رسید
(آيه 79)- سپس در اين آيه چنين مىفرمايد: «تمام نيكيها و پيروزيها برگزيده تفسير نمونه، ج1، ص: 426
و حسناتى كه به تو مىرسد از ناحيه خداست و آنچه از بديها و ناراحتيها و شكستها دامنگير تو مىشود از ناحيه خود توست»! (ما أَصابَكَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللَّهِ وَ ما أَصابَكَ مِنْ سَيِّئَةٍ فَمِنْ نَفْسِكَ).
و در پايان آيه به آنها كه شكستها و ناكاميهاى خود را به پيامبر صلّى اللّه عليه و آله نسبت مىدادند و به اصطلاح اثر قدم پيامبر صلّى اللّه عليه و آله مىدانستند پاسخ مىگويد كه: «ما تو را فرستاده خود به سوى مردم قرار داديم (و خداوند گواه بر اين مطلب است) و گواهى او كافى است» (وَ أَرْسَلْناكَ لِلنَّاسِ رَسُولًا وَ كَفى بِاللَّهِ شَهِيداً).
UniverCell
13th February 2013, 11:36 PM
لینک کامل تفسیر سوره نسا
http://gharaati.ir/show.php?page=books&book=25&pages=17
hosein400
14th February 2013, 02:41 PM
به نظر من وقتي ما ميخوايم يه اشتباهي رو انجام بديم و راه اشتباهي رو بريم خدا يه جورايي به ما ميفهمونه كه اين مسير اشتباهه حالا به هر صورتي
نظر شما چيه
"VICTOR"
27th November 2013, 10:04 AM
دوست عزیز سوره مبارکه نسا ایه 79 رو با تفسیر کامل بخونید به جوابتون خواهید رسید
(آيه 79)- سپس در اين آيه چنين مىفرمايد: «تمام نيكيها و پيروزيها برگزيده تفسير نمونه، ج1، ص: 426
و حسناتى كه به تو مىرسد از ناحيه خداست و آنچه از بديها و ناراحتيها و شكستها دامنگير تو مىشود از ناحيه خود توست»! (ما أَصابَكَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللَّهِ وَ ما أَصابَكَ مِنْ سَيِّئَةٍ فَمِنْ نَفْسِكَ).
و در پايان آيه به آنها كه شكستها و ناكاميهاى خود را به پيامبر صلّى اللّه عليه و آله نسبت مىدادند و به اصطلاح اثر قدم پيامبر صلّى اللّه عليه و آله مىدانستند پاسخ مىگويد كه: «ما تو را فرستاده خود به سوى مردم قرار داديم (و خداوند گواه بر اين مطلب است) و گواهى او كافى است» (وَ أَرْسَلْناكَ لِلنَّاسِ رَسُولًا وَ كَفى بِاللَّهِ شَهِيداً).
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
می دونم خیلی از بحث ګذشته[nishkhand][sootzadan]
حالا ګفتم بګم دیګه ...
به نظر بنده آیات قرآن به تنهایی و جدا از سایر آیات هم باشه ، کاملاً صحیح هست و منظورم اینه مفهومی که در برداره ، جدا از مفهومی که در کنار سایر آیات داره ، باز هم کاربردیه !
و در مورد این آیه نظرم اینه که از اونجا که بدی همون عدم خوبی محسوب میشه ، از این روست که خدا میګه خوبی و نیکی رو من به تو عطا می کنم ، و بدی ای که وجود نداره آیا خدا به انسان میده ؟ خب خلأ هست ، وجود نداره ! و وقتی ګفته میشه بدی از جانب خود ماست ، یعنی وقتی کار نیکی انجام ندادیم و اون رو بدی تلقی می کنیم ، چیزی به ما نمیرسه و همون عنوانیه که خودمون براش برګزیدیم و میګیم بدی ...!
ببخشید اګه جسارت کردم ، نظر شخصیم بود [khejalat]
خب بیانګر تمام موضوع نباشن ، بیانګر هر مقداری باشن کفایت می کنه ، ما باید از آیه آیه ی قرآن درس بګیریم ولو در کنار سایر آیات نباشه ، چه ایرادی داره ؟ [soal]بالاخره مقداری هم درس برای ما داشته باشه کافیه ، البته هر آنچه هم قرآن رو تفسیر کنن ، حالا حالا ها کاملش رو درک نمیکنن !!
ولی به نظر من میشه آیات رو همشون رو به تنهایی تحلیل کرد ...
به نظر من وقتي ما ميخوايم يه اشتباهي رو انجام بديم و راه اشتباهي رو بريم خدا يه جورايي به ما ميفهمونه كه اين مسير اشتباهه حالا به هر صورتي
نظر شما چيه
قطعاً همینطوره ، با کوچکترین تلنګر خدا متوجهمون می کنه ، و ما هستیم که باید آګاه باشیم و درک کنیم .[cheshmak]
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.