PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مایعی که از شیب بالا میرود

شه پری
27th January 2013, 10:28 AM
سلام دوستان به نظرتون مایعی جود داره که اگه روی یه سطح بریزیم به جای اینکه پایین بره....بره بالا؟؟؟
به نظرتون کاربردی هم هم میتونه داشته باشه؟؟؟

nafise khanom
27th January 2013, 11:13 AM
[taajob][soal]کاربردک100در100داره.ولی نمیدونم چنین چیزی هس یانه!!!!

somayehfaridi
27th January 2013, 11:20 AM
تنها چیزی که من میدونم اینه که مایعات از طریق خاصیت موئینگی یا کاپیکاری میتونن به بالا هدایت بشن
مثال حرکت آب به طرف بالا در خاک (از طریق منافذ خاک)
غیر از این اطلاع ندارم

nafise khanom
27th January 2013, 11:24 AM
آها.راس میگین.خاصیت مویینگی که خیلی خیلی خاصیت وکاربرددارههههههه..
منظوراز سطح چه سطحیه؟؟

شه پری
27th January 2013, 11:25 AM
نه...اینطور بالا رفتن نه....
یه باریکه آب رو تصور کنید....وفتی روی یه سطح شیب دار میخوره به سمت پایین میره.....
حالا یه باریکه رو تصور کنید که وقتی به سطح شیب میخوره به سمت بالا میره

شه پری
27th January 2013, 11:40 AM
کاربردک100در100داره.ولی نمیدونم چنین چیزی هس یانه!!
مثلا چه کاربردی؟

شه پری
27th January 2013, 11:42 AM
تنها چیزی که من میدونم اینه که مایعات از طریق خاصیت موئینگی یا کاپیکاری میتونن به بالا هدایت بشن
مثال حرکت آب به طرف بالا در خاک (از طریق منافذ خاک)
غیر از این اطلاع ندارم
ممون...
مثل بالا رفتن اب از کاغذ یا از بالا رفتن از یه حبه قند
...
بازم ممنون

nafise khanom
27th January 2013, 11:45 AM
مثلا چه کاربردی؟

خوب من فک کنم توتولیدبرق وانرژی و خیلی چیزای دیگه کاربردداشته باشه!!!ولی بازم دقیق نمیدونم..چرابه ذهنتون همچین سوالی رسید؟؟!!!

شه پری
27th January 2013, 11:47 AM
خوب من فک کنم توتولیدبرق وانرژی و خیلی چیزای دیگه کاربردداشته باشه!!!ولی بازم دقیق نمیدونم..چرابه ذهنتون همچین سوالی رسید؟؟!!!
من دارم در مورد این خاصیت صحبت میکنم....
میخوام ببینم کاربردی به ذهنتون میرسه...؟
اکه رسید بیشتر بحث میکنیم...[golrooz]

nafise khanom
27th January 2013, 11:50 AM

باشه.ممنون.اگه کاربردی به ذهنم رسید میگم.ممنو ازسوال جالبتون...

- - - به روز رسانی شده - - -

باشه.ممنون.اگه کاربردی به ذهنم رسید میگم.ممنو ازسوال جالبتون...

pegah*_
27th January 2013, 12:21 PM
nemidunam[nadanestan]

H37
27th January 2013, 01:26 PM
امکان نداره بدون وجود نیروی خارجی مایعی از سطح شیب دار بالا برود.[golrooz]

عرفان سلیم زاده
27th January 2013, 01:36 PM
راستش من بالارفتن مایعات از شیب ها رو تو خاصیت مویینگی دیدم.
البته هلیم مایع هم عین اسپایدر من از در و دیوار میره بالا به شرط این که اون سطوح هم دمای هلیم مایع باشن.
اگه دوست داری رو تولید انرژی کار کنی من روش آسموز یا آسموز معکوس رو بهت پیشنهاد میدم.

شه پری
27th January 2013, 02:06 PM
امکان نداره بدون وجود نیروی خارجی مایعی از سطح شیب دار بالا برود.
چرا؟

شه پری
27th January 2013, 02:08 PM
راستش من بالارفتن مایعات از شیب ها رو تو خاصیت مویینگی دیدم.
البته هلیم مایع هم عین اسپایدر من از در و دیوار میره بالا به شرط این که اون سطوح هم دمای هلیم مایع باشن.
اگه دوست داری رو تولید انرژی کار کنی من روش آسموز یا آسموز معکوس رو بهت پیشنهاد میدم.
این چیزی که من میگم پدیده اسموز نیست

عرفان سلیم زاده
27th January 2013, 03:30 PM
این چیزی که من میگم پدیده اسموز نیست

فکر نکنم حالت دینامیکی وجود داشته باشه.
حالت هایی هستند که تا یه حدی بالا برن اما ندیدم که بخواد چرخه ایجاد کنه.

شه پری
27th January 2013, 03:58 PM
فکر نکنم حالت دینامیکی وجود داشته باشه.
حالت هایی هستند که تا یه حدی بالا برن اما ندیدم که بخواد چرخه ایجاد کنه.
چند حالت مثال بزن...
...
چیزی که من میگم هم یه چرخه نیست...
فقط میخوام یه رفتار ماده رو به بحث بگیریم...

roziye
27th January 2013, 04:14 PM
چه جالب تا حالا چیزی در این مورد نشنیده بودم[tafakor][tafakor]

m.g.s.t.r
27th January 2013, 07:24 PM
بله وجود داره
وقتی که قورباغه ابوعطا بخونه حتما آب سربالا رفته[khande]

ab.bb
27th January 2013, 07:37 PM
بالا یا پایین رفتن ِ سیال از شیب، ربطی به خاصیت ماده نداره،نیرویی که باعث حرکت سیال رو به پایین شیب میشه؛جاذبه هست. همونطور که H37 (http://www.njavan.com/member.php?177779-H37) گفت، بدون اعمال نیروی خارجی نمیشه، سیال را روبه بالای شیب، جریان داد.

IZXYZ
27th January 2013, 07:45 PM
با سلام ، اون خاصیت مویینگی یا کاپیلاری هست که این دوستمون میگه، و همچنین همه مواد تحت تاثیر جاذبه هستند حالا چه مایع چه جامد و ... ، پس همچین ماده ای بعید که باشه . مگر اینکه از مولکولهای هوشمند ساخته شده باشه که اون هم در مقیلس نانو بیشتر متصور هست/ در مورد کاربردش هم اگر باشه یا ساخته بشه باید بگم که در موارد نظامی و پزشکی و کشاورزی و ... کاربرد خواهد داشت. پیروز باشید.

بانوی آب
27th January 2013, 08:30 PM
مگه میشه بر وزنش غلبه کنه؟؟؟؟؟؟؟؟[soal]

v.m 2020
27th January 2013, 10:44 PM
مثلا چه کاربردی؟

تولید همیشگی برق

zolfa
27th January 2013, 11:01 PM
سلام دوستان به نظرتون مایعی جود داره که اگه روی یه سطح بریزیم به جای اینکه پایین بره....بره بالا؟؟؟
به نظرتون کاربردی هم هم میتونه داشته باشه؟؟؟

منظورتون ایه که خود به خود و بدون دخالت نیروی خارجی باشه؟

شه پری
27th January 2013, 11:29 PM
منظورتون ایه که خود به خود و بدون دخالت نیروی خارجی باشه؟
بله

zolfa
27th January 2013, 11:34 PM
بله

خوب اگه اینطور باشه پدیده موینگی هم باهاش مغایرت داره که
[soal]

شه پری
27th January 2013, 11:43 PM
خوب اگه اینطور باشه پدیده موینگی هم باهاش مغایرت داره که
اگه خود سطح شیب دار رو هم شما عامل خارجی میدونید؟

H37
28th January 2013, 09:28 AM
برای اینکه نیروی وزن مایعات عامل پایین امدن مایعات برروی سطح شیب دار است.اگر بتوان بر نیروی وزن انها غلبه کرد انوقت مایع می تواند از سطح شیب دار بالا برود.مثلا امکان نداره اب به طور طبیعی از پایین کوه به بالای کوه برود مگر اینکه بر سر راه ان پمپ قرار دهند.[golrooz]

omidfays
28th January 2013, 09:32 AM
سلام
بالا رفتن یک مایع از سطح باید دلیل داشته باشه .مثلا اگر این مایع دارای خواصیت مغناطیسی باشه بطوری که یک نیروی قوی تر بتونه اونو بالا بکشه .یکی دیگر از عوامل بالا رفتن یک مایع داشتن انرژی است مثلا از این خاصیت توی سیستم تهویه و آب گرمکن استفاده میشه که با گرم شدن آب .آب میتونه بالا بره .طبق قانون علت و معلول هر چیزی باید علتی داشته باشه این که بگیم مایع همینطوری بره بالا از سطح غیر ممکنه.اینکه آب هم بطور طبیعی پائین میاد از سطح بخاطر جاذبه است. هرچی جرم یک ماده بیشتر باشه پس نیروی مغناطیسی بزرگ تری داره پس میتونه ماده ها با جرم کمتر رو به طرف خودش بکشه این قانون توی همه چی صدق میکنه مثلا آب رودخانه ها یا به دریا میریزن یا به آب های زیرزمینی .یک نکته جالب اینکه این توی همه چی صدق داره مثلا آدمی که پول داره پول بیشتری به خودش جذب میکنه .فردی که انرژی بیشتری داره انرژی بیشتری جذب میکنه .تو این سوالی که فرمودین باید دقیقا مشخص کنید به چه هدفی میخواین برسین چون مهم رسیدن به هدف هستش بقیه وسیله است .پایدار باشین[golrooz][labkhand]

v.m 2020
28th January 2013, 02:46 PM
سلام . نظرتون درباره وجود ( حباب ) هلیم در اب چیه ؟؟؟؟؟؟

شه پری
29th January 2013, 12:04 AM
آقا شب عیده....بزار بگم این ماده چیه...یکم تعجب کنید...

این ماده عجیب غریب که ازش صحبت میکردم تخم مرغ هم زده است.....

همچین خاصیتی داره...

تحت چه نیرویی...نمیدونم..........

اما از شیب بالا میره وقتی که مثل یه باریکه اب روی یه سطح شیب دار بخوره...

به جای اینکه بره پایین...

رو به بالا میره...حدودا 3 الی 4 سانتی متر...

چیزی که مهمه اینه که این مایع که نیرویی بهش وارد نمیشه....جه جوری میره بالا؟

آیا برای بالا رفتن انرژی میسوزونه؟

این انرژِی از کجا میاد؟

جالبه...

فیلم هم گرفتم...اگه خواستین...میزارم براتون ...البته اگر دانشمندان عزیز بخوان...

یه روز میخواستم تخم مرغ سرخ کنم و بخورم.....این پدیده رو دیدم...

اگه دوست دارین بیشتر بدونید...بهتون پیشنهاد میکنم...تحقیق کنید.

عیدتون مبارک

یا علی

ab.bb
29th January 2013, 01:49 AM
فیلمش رو بزار، ببینیم جریان چیه.

v.m 2020
29th January 2013, 08:02 PM
آقا شب عیده....بزار بگم این ماده چیه...یکم تعجب کنید...

این ماده عجیب غریب که ازش صحبت میکردم تخم مرغ هم زده است.....

همچین خاصیتی داره...

تحت چه نیرویی...نمیدونم..........

اما از شیب بالا میره وقتی که مثل یه باریکه اب روی یه سطح شیب دار بخوره...

به جای اینکه بره پایین...

رو به بالا میره...حدودا 3 الی 4 سانتی متر...

چیزی که مهمه اینه که این مایع که نیرویی بهش وارد نمیشه....جه جوری میره بالا؟

آیا برای بالا رفتن انرژی میسوزونه؟

این انرژِی از کجا میاد؟

جالبه...

فیلم هم گرفتم...اگه خواستین...میزارم براتون ...البته اگر دانشمندان عزیز بخوان...

یه روز میخواستم تخم مرغ سرخ کنم و بخورم.....این پدیده رو دیدم...

اگه دوست دارین بیشتر بدونید...بهتون پیشنهاد میکنم...تحقیق کنید.

عیدتون مبارک

یا علی

حتما فیلمش رو بگذارید

omidfays
31st January 2013, 01:56 AM
نمیدونم ولی باید چک کرد که وزنش از h2o بیشتره یا نه اگر کمتر باشه بالا میاد اگر نه ته نشین میشه البته چون میگید حباب پس باید به سطح بیاد امکان داره در شرایط خواص با آب واکنش بده ترکیب بشه من شیمیم ضعیفه دوستان حمایت انسانی کنند.[nishkhand]

شه پری
31st January 2013, 01:40 PM
نمیدونم ولی باید چک کرد که وزنش از h2o بیشتره یا نه اگر کمتر باشه بالا میاد اگر نه ته نشین میشه البته چون میگید حباب پس باید به سطح بیاد امکان داره در شرایط خواص با آب واکنش بده ترکیب بشه من شیمیم ضعیفه دوستان حمایت انسانی کنند.
الان این حرفی که زدید .... به بحث ربط داشت؟

ab.bb
31st January 2013, 03:58 PM
فیلم چی شد؟[delkhoori]

neda-t
31st January 2013, 07:58 PM
salam
khob mayeati hastan mesle jive ya alkol ke dar sharayet va damaye makhsus mitunan be samte bala harakat konan,albate man fekr mikonam in raftar be dalil afzayeshe hajmeshune
karbordeshun ro ham tu damasanj mitunim bebinim[shaad]

شه پری
31st January 2013, 08:55 PM
فیلم چی شد؟
تخم مرغ سرخ کردی؟

شه پری
31st January 2013, 08:58 PM
salam
khob mayeati hastan mesle jive ya alkol ke dar sharayet va damaye makhsus mitunan be samte bala harakat konan,albate man fekr mikonam in raftar be dalil afzayeshe hajmeshune
karbordeshun ro ham tu damasanj mitunim bebinim
سلام
اول اینکه لطف کنید و فارسی بنویسید...
ثانیا ...نه خیر به دلیل افزایش حجم نیست....
دما ثابت است.

ab.bb
31st January 2013, 09:33 PM
تخم مرغ سرخ کردی؟
آره، ولی تخم مرغ ازش بالا نیومد.

شه پری
2nd February 2013, 12:46 AM
نقل قول نوشته اصلی توسط شه پری نمایش پست ها
تخم مرغ سرخ کردی؟
آره، ولی تخم مرغ ازش بالا نیومد.
دوست عزیز...تخم مرغ سرخ کرده که جامد میشخه...
باید تخم مرغ خام رو هم بزنی....بعد اون کار رو انجام بدی...
خودم امروز فایل رو آپلود میکنم...
نمیخواد انجام بدی

شه پری
2nd February 2013, 09:40 AM
سلام دوستان....[golrooz]
اینم فیلمی که آپلود کردم...
اگه لینک مشکل داشت...بگین عوض کنم!

http://nanofile.ir/do.php?filename=1359786882451.mp4

Dorna dordone
2nd February 2013, 10:56 AM
سلام دوستان....[golrooz]
اینم فیلمی که آپلود کردم...
اگه لینک مشکل داشت...بگین عوض کنم!

http://nanofile.ir/do.php?filename=1359786882451.mp4

من الان سر کارم میرم خونه ببینم داستان چیه[tafakor]خیلی کنجکاو شدم[nishkhand]

شه پری
3rd February 2013, 11:41 AM
سلام دوستان...
کسی فیلم رو دانلود کرده؟
نظری نداره؟

shiny7
3rd February 2013, 12:00 PM
بله من فیلم رو دیدم...خیلی عجیب بود!!![tafakor]
اولش فکر کردم شاید الکتریسیته عاملش بوده...مثل آزمایشی که تو دبستان انجام می دادیم و با شونه پلاستیکی باردار باریکه آبی که از شیر میومد رو از مسیرش منحرف می کردیم...ولی بعد دیدم اینجا عاملی که باعث ایجاد این حالت بشه نیست...چنگال آهنی و ظرف شیشه ای...مگر خود تحم مرغ بار مخالفی داشته باشه!!...
البته نمی دونم حرفم تا چه حد درسته!![soal]
بهتره بقیه دوستا هم نظر بدن...
ممنون[golrooz]

shiny7
4th February 2013, 03:59 PM
واقعا هیچ کس نظری نداره؟!!!!
دوستان اگه می شه شماهم یه نظری بدین!!
چیز جالبیه حیفه از دست بره!!

ali065
4th February 2013, 10:37 PM
سلام

خوب بستگي به سيال مورد نظر داره كه مقدار لزجت (سبكي يا سنگيني سيال) اون چه مقدار هستش ،من توي درس

مكانيك سيالات چيزي در اين مورد نديدم در سطوح شيب دار طبق قانون نيوتن بدليل وجود گرانش زمين سيال بايد كه به

پايين بياد حالا دوستمون گفت توي خاك كه اونم درصورتي كه زمين شيب دار باشد وبه دليل منفظ هايي كه كه در خاك

وجود داره ونسبت به اون مقدار سيال ريخته شده بر سطح مي تواند حالا مقدار كمي به سمت بالا برود كه اين هم به

درصد گرانش زمين و فاصله سطح شيبدار از زمين بستگي دارد

شه پری
5th February 2013, 12:04 AM
دوستان من نمیدونم از لحاظ ترمودینامیکی قابل پیشبینب هست؟
قوانین ترمودینامیکی رو رعایت نمیکنه؟
میتونه مثال نقض بر قوانین ترمودینامیکی باشه؟

ab.bb
5th February 2013, 01:07 AM
دوستان من نمیدونم از لحاظ ترمودینامیکی قابل پیشبینب هست؟
قوانین ترمودینامیکی رو رعایت نمیکنه؟
میتونه مثال نقض بر قوانین ترمودینامیکی باشه؟
خیلی بعیده، قوانین ترمودینامیک رو نقض کنه؛ من فیلم رو به چند تا استاد نشون میدم؛ ببینم چی میگن؟

شه پری
7th February 2013, 11:25 AM
سلام...
میتونم یه سوال بپرسم...
چند نفر این فیلم رو دانلود کردن؟؟

mamadshumakher
7th February 2013, 12:24 PM
سلام...
میتونم یه سوال بپرسم...
چند نفر این فیلم رو دانلود کردن؟؟

اخه یه جوریه.احساس میکنم از شیب بالا رفتن نیست.جذب ظرف میشه.اونم فقط قسمت انتهایی باریکه.عین این میمونه که یه نخ رو اویزون کرده باشی و انتهاشو فوت کنی.

mostafatabdar
11th July 2013, 09:58 PM
سلام دوستان قضیه این فیلمه و بالا رفتن این مایع میتونه این باشه که :
هرگاه نیروی پیوستگی بین مولکول های مایع کمتر از نیروری چسبندگی سطح بین مایع و شیشه باشه مایع از شیشه بالا میره و بلعکس
این قضیه مربوطه به خواص سیالات در درس مکانیک سیالات هستش
به نظر من که اینطوره

ab.bb
11th July 2013, 11:02 PM
هرگاه نیروی پیوستگی بین مولکول های مایع کمتر از نیروری چسبندگی سطح بین مایع و شیشه باشه مایع از شیشه بالا میره و بلعکس
این قضیه مربوطه به خواص سیالات در درس مکانیک سیمالات هستش
به نظر من که اینطوره

این که گفتین قانون مویینگی هست.ربطش به این قضیه رو من تو کتاب سیالات ندیدم.شما بر چه اساس به این نتیجه رسیدین؟ چون اگر اینطور که شما گفتین باشه؛ آب هم باید در برخورد با شیب همین رفتار رو داشته باشه.

شه پری
12th July 2013, 12:33 AM
نوشته اصلی توسط mostafatabdar
این قضیه مربوطه به خواص سیالات در درس مکانیک سیمالات هستش
به نظر من که اینطوره
این که گفتین قانون مویینگی هست.ربطش به این قضیه رو من تو کتاب سیالات ندیدم.شما بر چه اساس به این نتیجه رسیدین؟ چون اگر اینطور که شما گفتین باشه؛ آب هم باید در برخورد با شیب همین رفتار رو داشته باشه.
سلام
ممنون از نظرتون....
فیلم رو به استاداتون نشون دادین...
چیز خاصی مد نظرشون نبود؟

mostafatabdar
12th July 2013, 10:25 AM
والا بنظر من همون بحث قدرت چسبندگی مایع باشیشه هستش - آب زیاد قدرت چسبندگی نداره میدونید مثه چی میمونه ؟؟مثه اینه شما یه مایع چسبنده رو رو روی شیشه رها کنید(که دقیقا همینه)حالا چون قدرت چسبندگی مایع با شیشه زیاده در لحظه اولیه مایع به شیشه میچسبه در این حالت باقی سیالات که هنوز به شیشه نرسیدن به خاطر نوع سیال تمایل دارن محل فرودشون همون نقطه اولیه برخورد مایع با شیشه باشه
حالا زمانیکه مایع با شیشه برخورد میکنه از طرفی نیروی گرانش مایع رو به سمت پایین هدایت میکنه از طرفی مایعی که جایگزین محل برخورد مایع اولیه با شیشه میشه میل به چسبندگی خود با شیشه رو داراست.و این باعث میشه مایع به این شکلی که میبینید عمل کنه.
نمیدونم چطوری منظورمو برسونم . شاید یه مثال روشن و شفاف به ذهنم بیاد بعدا اینجا بگم
بحث آبی که مطرح کردین دقیقا همین بحثه اگه آب و جیوه رو در نظر بگیرید متوجه میشید منظورم از قدرت چسبندگی و نیروی بین مولکولی چیه.دوست عزیز اون بحث رو که تو کتاب هستش اگه دقت کنی آب بصورت عمود درون لوله هستش و اینجا مایع با یه ارتفاعی روی سطح شیبدار شیشه رها میشه . که بخاطر قدرت چسبندگی مایع با شیشه لحظه برخورد مایع به شیشه یه وقفه ایجاد میشه تا بعد که نیروی جاذبه مایع رو به پایین حرکت میده حالا باقی مایع که هنوز به شیشه نرسید طبیعتا تمایل دارند طبق مبدا و مقصد حرکت مایعی که اول سرازیر شده حرکت کنند که مایع تازه به شیشه برخورد کرده چسبندگی خود را داراست از طرفی مایعی که اول سرازیز شده میل به پایین اومدن داره چون نیروی جادبه و مقدار شیب سطح بر چپسبندگی مایع غلبه کردند و از طرف دیگه مایعی که تازه به شیشه برخورد کرده چسبندگی خود را داراست و یکم بالاتراز از مایع که اول سرازیر شده نشون داده میشه حالا به خاطر یک سری بینظمی هاییکه این بین هستش ((ساختار حرکتی سیال به این شکل در میاد)).

mostafatabdar
12th July 2013, 10:36 AM
سلام
ممنون از نظرتون....
چیز خاصی مد نظرشون نبود؟
دوست عزیز من 2 سال فارغ التحصیل شدم از ما دیگه گذشته دسترسی به اساتید داشته باشیم
اوایل فارغ التحصیلی رابطمون با اساتید برقرار بود ولی کم کم کمرنگ شد.
دوستانی که هنوز دانشجو هستند لطف کنن بپرسند شاید جواب بهتری برا این پدیده پیدا کنن.

ab.bb
12th July 2013, 11:31 AM
سلام
ممنون از نظرتون....
چیز خاصی مد نظرشون نبود؟
چند دفعه میخواستم فیلم رو ببرم ،ولی هی یادم میره. هفته دیگه سه شنبه کلاس دارم. همون موقعه از استاد میپرسم.

ab.bb
12th July 2013, 11:34 AM
والا بنظر من همون بحث قدرت چسبندگی مایع باشیشه هستش - آب زیاد قدرت چسبندگی نداره میدونید مثه چی میمونه ؟؟مثه اینه شما یه مایع چسبنده رو رو روی شیشه رها کنید(که دقیقا همینه)حالا چون قدرت چسبندگی مایع با شیشه زیاده در لحظه اولیه مایع به شیشه میچسبه در این حالت باقی سیالات که هنوز به شیشه نرسیدن به خاطر نوع سیال تمایل دارن محل فرودشون همون نقطه اولیه برخورد مایع با شیشه باشه
حالا زمانیکه مایع با شیشه برخورد میکنه از طرفی نیروی گرانش مایع رو به سمت پایین هدایت میکنه از طرفی مایعی که جایگزین محل برخورد مایع اولیه با شیشه میشه میل به چسبندگی خود با شیشه رو داراست.و این باعث میشه مایع به این شکلی که میبینید عمل کنه.
نمیدونم چطوری منظورمو برسونم . شاید یه مثال روشن و شفاف به ذهنم بیاد بعدا اینجا بگم
بحث آبی که مطرح کردین دقیقا همین بحثه اگه آب و جیوه رو در نظر بگیرید متوجه میشید منظورم از قدرت چسبندگی و نیروی بین مولکولی چیه.دوست عزیز اون بحث رو که تو کتاب هستش اگه دقت کنی آب بصورت عمود درون لوله هستش و اینجا مایع با یه ارتفاعی روی سطح شیبدار شیشه رها میشه . که بخاطر قدرت چسبندگی مایع با شیشه لحظه برخورد مایع به شیشه یه وقفه ایجاد میشه تا بعد که نیروی جاذبه مایع رو به پایین حرکت میده حالا باقی مایع که هنوز به شیشه نرسید طبیعتا تمایل دارند طبق مبدا و مقصد حرکت مایعی که اول سرازیر شده حرکت کنند که مایع تازه به شیشه برخورد کرده چسبندگی خود را داراست از طرفی مایعی که اول سرازیز شده میل به پایین اومدن داره چون نیروی جادبه و مقدار شیب سطح بر چپسبندگی مایع غلبه کردند و از طرف دیگه مایعی که تازه به شیشه برخورد کرده چسبندگی خود را داراست و یکم بالاتراز از مایع که اول سرازیر شده نشون داده میشه حالا به خاطر یک سری بینظمی هاییکه این بین هستش ((ساختار حرکتی سیال به این شکل در میاد)).
حرف تون ایده بدی نیست؛ منتها شواهد کافی برای اثباتش ارائه ندادین.

mostafatabdar
12th July 2013, 02:05 PM
من بازم فیلمو دیدم میدونم چرا اینطور میشه ولی نمیدونم چطوری موضوع رو برسونم.

شه پری
12th July 2013, 04:36 PM
یعنی باید عسل. م همچین رفتاری داشته باشه؟تخمرمرغ یه حالت خاص داره که هم چسبندگی ماده زیاده...هم چسبندگی بین تخم مرغ و شیشه زیاده...اما چیزی که هست زاویه بین باریکه تخم مرغ و سطح شب داره...باریکه روی سطح شیب دار چون به سمت بالا نزدیک تره...پس جذب سمت بالا میره.اما دو نکته هست که جالبه...یکی اینکه این باقی تخم مرغ هم بالا میره و دوم اینکه من این خاصیت رو توی مایعات دیگه مشاهده نکردم......حالا شما تو مایعات دیگه هم بررسی کنید...ببینید چطوره؟

mostafatabdar
12th July 2013, 04:56 PM
یعنی باید عسل. م همچین رفتاری داشته باشه؟تخمرمرغ یه حالت خاص داره که هم چسبندگی ماده زیاده...هم چسبندگی بین تخم مرغ و شیشه زیاده...اما چیزی که هست زاویه بین باریکه تخم مرغ و سطح شب داره...باریکه روی سطح شیب دار چون به سمت بالا نزدیک تره...پس جذب سمت بالا میره.اما دو نکته هست که جالبه...یکی اینکه این باقی تخم مرغ هم بالا میره و دوم اینکه من این خاصیت رو توی مایعات دیگه مشاهده نکردم......حالا شما تو مایعات دیگه هم بررسی کنید...ببینید چطوره؟
بنظر من درسته که چسبندگی بین مایع و سطح مهمه ولی میزان چسبندگی هم مهمه بنظرم برای رسیدن به این حالت مایعات باید چسبندگی بین سطحیشون یه حالت خواصی باشه . یکی با مایعاتی دیگه تست کنه
با عسل-جیوه-آب-شیره خرما-و... والا این پدیده جالبه . دوستان کمک کنن دلیل علمیش رو بدونیم.

شه پری
18th July 2013, 10:35 AM
سلامدوستی که قرار بود سه شنبه پرس و جو کنه. ...چه کرد؟

ab.bb
18th July 2013, 12:56 PM
سلامدوستی که قرار بود سه شنبه پرس و جو کنه. ...چه کرد؟
ببخشید بازم یادم رفت. شرمنده

ab.bb
23rd July 2013, 12:50 PM
الان فیلم رو به استاد سیالات نشون دادم. گفت: بنظرم من این پدیده بخاطر اینه که نیروی چسبندگی بین ملکولهای شیشه و تخم مرغ بیشتر از نیرو چسبندگی ملکولهای تخم مرغ باهم هست.

شه پری
25th July 2013, 01:36 AM
بهش نگفتی پس چرا توی آب و عسل همچین اتفاقی رخ نمیده؟
جایی کاربرد داره یا نه؟

ab.bb
25th July 2013, 12:26 PM
بهش نگفتی پس چرا توی آب و عسل همچین اتفاقی رخ نمیده؟
جایی کاربرد داره یا نه؟
گفتش: بخاطر این که نیروی چسبندگی بین ملکولهای شیشه و آب به اندازه نیروی چسبندگی بین ملکولهای شیشه و تخم مرغ نیست .

شه پری
25th July 2013, 01:00 PM
پس اگر من چسب روی شیشه بریزم...قاعدتا باید همچین چیزی رو دوباره مشاهده کنمووو

e4gle
25th July 2013, 01:25 PM
لینک ترکیده !!
لطفا دوباره اپلود کنید

ab.bb
25th July 2013, 03:47 PM
پس اگر من چسب روی شیشه بریزم...قاعدتا باید همچین چیزی رو دوباره مشاهده کنمووو
نمیدونم[soal]

شه پری
26th July 2013, 12:14 PM
سلام
اگر از دووستان کسی فیلم رو داره آپلود کنه....
من سرعتاینترنتم پایینه...نمیتونم آپلود کنم...

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد