PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تهیه تخم مرغ سبز(و چگونگی ایجاد آن)



*مینا*
1st January 2013, 06:25 PM
http://www.jce.divched.org/sites/www.jce.divched.org/files/styles/small/public/media/activity/green-eggs-solubility-activity/green-eggs-solubility-activity-preview.png






این مطلب مربوط به حلالیت گاز در تخم مرغ های آب پز است.
برای مشاهده رنگ زرده تخم مرغ دانش آموزان دو تخم مرغ را برداشته اند.یکی از تخم مرغ ها را پس از اب پز شدن در آب داغ باقی گذاشتند و دیگری را بلافاصله پس از اب پزشدن در اب سرد انداختند.
به نظر می رسد که اولین زرده(انکه در اب داغ باقی ماند) یک پوشش سبز مایل به خاکستری دارد که این به علت حضور گاز سولفید هیدروژن است که با اهن موجود در زرده واکنش می دهد وسولفید آهن II (که به رنگ خاکستری مایل به سبز)تولید میکند.
زرده دوم همان زرد به نظر می رسد، زیرا هیچ آهن II سولفیدی تشکیل نشده است. در عوض، گاز سولفید هیدروژن به خارج از تخم مرغ در آب سرد اطراف آن حرکت کرده است.
عمده دلیل این است که گاز در محلول سرد نسبت به محلول گرم حلالیت بیشتر دارد.

پیش زمینه
زرده تخم مرغ حاوی آهن و سفیده حاوی گوگرد در پوششی از پروتئین است. هنگامی که یک تخم مرغ را طبخ میکنید گوگرد از پروتئین موجود به فرم گاز سولفید هیدروژن آزاد میشود.
بوی تخم مرغ اب پزاز گاز هیدروژن سولفید است...
گاز حلالیت کمتری در محلول داغ وبالعکس حلالیت بیشتری در اب سرد دارد..
در حالی که تخم مرغ را ابپزمیکنید تخم مرغ هاسریعاَ شروع به گرم شدن در لایه خارجی میکنند زیرا گاز سولفید هیدروژن به سمت مرکز تخم مرغ، که سردتر است حرکت میکند و حلالیت بیشتری در انجا دارد.هنگامی که گاز سولفید هیدروژن به زرده می رسد، بلافاصله شروع به واکنش با آهن موجود در زرده کرده و به شکل سولفید آهن (II) درمیاید، که سبزرنگ است،
برای جلوگیری از سبز شدن زرده نیاز هست که گاز هیدروژن سولفید از مرکز خارج شود تا با اهن موجود در زرده واکنش ندهد.برای تحقق این موضوع لازم هست که محیط خارجی تخم مرغ سردتر از محیط درونی ان شود تا گاز هیدروژن سولفید به قسمت های خارجی مهاجرت کند.
ترکیب حاصل سبز رنگ است که در هر حال مضر نیست، اما اکثر مردم زرده ی زرد رنگ را به سبز ترجیح می دهند.

روش
دو عدد تخم مرغ را در یک ظرف اب قرار دهید وبگذارید بجوشد (15 دقیقه پس از زمان شروع اولین جوش نگه دارید).
در پایان 15 دقیقه، ظرف را از منبع گرمادورکنید. یک عدداز تخم مرغ ها را بردارید و آن را در یک ظرف آب سرد قرار دهید.تخم مرغ دیگر در آب گرمی که در ان آب پز شده نگه دارید.
اجازه دهید تخم مرغ ها در آب به مدت حدود 30 دقیقه بمانند. درصورت لزوم یخ به ظرف اب سرد برای حفظ درجه حرارت بیاندازید.
پوست هر دو تخم مرغ را گرفته و سعی کنید زرده را به شکل قالب گرد ان جداکنید و نتیجه را مشاهده کنید.



این مقاله توسط تیم ترجمه انجمن لیان پرتال تهیه شده و هرگونه کپی برداری بدون ذکر نام نویسنده و لینک lianportal.com ممنوع می باشد.

mamadshumakher
1st January 2013, 06:35 PM
ممنون جالب بود.ایندفعه امتحان میکنم.اما اون عکسه نیمرو هست که زرده وسط تخم مرغش سبزه
اون چجوریه؟

- - - به روز رسانی شده - - -

ممنون جالب بود.ایندفعه امتحان میکنم.اما اون عکسه نیمرو هست که زرده وسط تخم مرغش سبزه
اون چجوریه؟

*مینا*
1st January 2013, 06:51 PM
ممنون جالب بود.ایندفعه امتحان میکنم.اما اون عکسه نیمرو هست که زرده وسط تخم مرغش سبزه
اون چجوریه؟



سلام
فک کنم این عکس فتوشاپ باشه ...
راستش چون موضوع رو کپی کردم ، نخواستم دست ببرم توش و عکسشرو عوض کنم ...

عرفان سلیم زاده
2nd January 2013, 07:26 PM
من فقط زمانی که مامانم تخم مرغ رو واسه سالاد الویه با سیب زمینی اب پز می کنه دیدم زرده اش به رنگ سبز در اومده اونم یه لایه نازکش در واقع مرز بین سفیده تخم مرغ و زرده تخم مرغ سبز میشه.

- - - به روز رسانی شده - - -

من فقط زمانی که مامانم تخم مرغ رو واسه سالاد الویه با سیب زمینی اب پز می کنه دیدم زرده اش به رنگ سبز در اومده اونم یه لایه نازکش در واقع مرز بین سفیده تخم مرغ و زرده تخم مرغ سبز میشه.

mamadshumakher
2nd January 2013, 07:30 PM
من فقط زمانی که مامانم تخم مرغ رو واسه سالاد الویه با سیب زمینی اب پز می کنه دیدم زرده اش به رنگ سبز در اومده اونم یه لایه نازکش در واقع مرز بین سفیده تخم مرغ و زرده تخم مرغ سبز میشه.
اره درسته.چون وقتی میخوان سالاد درست کنند دیگه نمیان تخم مرغ آب پز رو بزنند تو آب سرد.ممکنه از تو آب گرم بیارن بیرون و به حال خودش رهاش کنند.

- - - به روز رسانی شده - - -


من فقط زمانی که مامانم تخم مرغ رو واسه سالاد الویه با سیب زمینی اب پز می کنه دیدم زرده اش به رنگ سبز در اومده اونم یه لایه نازکش در واقع مرز بین سفیده تخم مرغ و زرده تخم مرغ سبز میشه.
اره درسته.چون وقتی میخوان سالاد درست کنند دیگه نمیان تخم مرغ آب پز رو بزنند تو آب سرد.ممکنه از تو آب گرم بیارن بیرون و به حال خودش رهاش کنند.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد