PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آموزشی ایده فرآیند استخراج زغال سنگ از معادن به روش شیمیایی

عرفان سلیم زاده
20th December 2012, 01:37 AM
سلام.
میخوام ایده ای رو راجع به استخراج زغال سنگ از معادن که طراحی خودم هست رو اینجا افشا کنم.
البته این کار به این خاطر هست که صرفا این ایده رو برای ادا کردن دینم به کارگران معادن زغال سنگ دادم.
به امید روزی که دیگه شاهد کشته شدن بی دلیل این انسان های شریف در این معادن نباشیم.

همان طور که میدونین زغال سنگ یک سوخت جامد هست و نمیتوان ان را مثل نفت یا گاز از طریق خط لوله جا به جا کرد.
از طرفی همین جامد بودن باعث یه مشکل بزرگ تر میشه. برای استخراج آن باید با بیل و کلنگ به جان دیواره های معادن بیوفتید
تقریبا 2000 هزار سال است که از انسان جهت استخراج زغال سنگ استفاده می شود.در حقیقت اگر زغال سنگ بخواهید راه دیگری ندارید.
هیچ رباتی توانایی انجام خودکار این کار را ندارد و از طرفی هزینه جانی یک ادم زنده کمتر از یک ربات پیشرفته چند میلیون دلاری می باشد.
دیگه بگذریم از بحث امنیت این معادن که همه رو مثل من از دادن چنین طرح هایی پشیمون می کنه.
راه حل چیست؟
در وهله اول مشکل زغال سنگ است!
ببینید ما این زغال رو بعد از استخراج به نیروگاه های تولید برق می بریم و پس از پودر کردن آنرا با هوا ترکیب کرده و محترق می کنیم.
در اخر چرخه ای که معمولا رانکین است اب رو بامحصولات احتراق به جوش میاریم و بخار لازم برای گرداندن یک توربین بخار رو تامین می کنیم.
من از جنبه زیبایی شناسی می گم که این چرخه یکم به دور از شعور و ادعای ما انسان های پر مدعاست!ما راکتور هسته ای ساختیم اخه...
به همین دلیل ایده ای به ذهنم زد و پیگیری کردم.
اگر بتوانیم ماده ای رو پیدا کنیم که فراوان و ارزان باشه و پس از تزریق به معدن بتونه با زغال سنگ یک واکنش برگشت پذیر انجام بده
و محصولات واکنش هم در حالت گازی باشن،
در این صورت میتوانیم در چرخه ای بسته این کربن ها را بدون نیاز به انسان و توسط یک گاز حامل به بیرون از معدن انتقال بدهیم.
در نگاه اول یکم وحشتناکه چون همچین ماده ای رو نمیشه پیدا کرد.
از طرفی خواننده ممکن است فکر کند ما ماده ای میخواهیم که زغال سنگ را به صورت پودر به بیرون انتقال دهد که از دید اهل علم ناممکن است.
می توان این سناریو را به صورتی دیگر اجرا کرد.فکر کنم این بهتره!
اگر بتوان گاز دی اکسید کربن کم فشار و دما بالا را به معدن تزریق کرد طبق اثر لوشاتیه دی اکسید کربن تمایل بسیاری به واکنش با کربن دیواره های معدن خواهد داشت.
در اثر این واکنش مولکول دی اکسیدکربن یک اتم اکسیژن خود را برای بدست اوردن تعادل به کربن موجود در معدن خواهد داد و محصول حاصله دو مولکول مونوکسید کربن خواهند بود.
CO2=CO+O
CO+O+C=2CO

این واکنش،گرماگیر بوده و محصولات نیز به صورت گازی شکل می باشند.
در واقع خروجی معدن به جای زغال سنگ،مونواکسید کربن خواهد بود.
پس از استخراج میتوان این گاز با ارزش را در صنایع مختلف بکار گرفت یا این که با یک پیل سوختی کربنی مستقیم با راندمان 70 درصد ازش برق تولید کرد.
اگر این نیروگاه که هیچ قطعه مکانیکی نداره در کنار معدن ساخته بشه،خروجی معدن زغال سنگ درواقع برق خواهد بود.
در ضمن میتوان دی اکسید کربن مورد نیاز جهت ادامه استخراج مونوکسید کربن از معدن را نیز تولید کرد که هزینه ها را کاهش می دهد.
مزیت این روش عدم بکار گیری از انسان جهت استخراح زغال سنگ و افزایش راندمان استخراج خواهد بود.
همچنین در صورت ریزش معدن نیز جان کسی گرفته نخواهد شد.به صورت 24 ساعته عمل استخراج انجام می شود.
هر سوالی بود مطرح کنین تا به فهم این طرح کمک بشه.
ممنونم[golrooz]
منبع:سایت علمی نخبگان جوان

حسین متقی
20th December 2012, 04:10 AM
من شیمیم خیلی ضعیفه ولی اگر تئوریت درست باشه واقعا عالیه
و خیلی راه حل خوبی ارائه کردی
واقعا خسته نباشید
فقط سوالاتی برام پیش اومد
اینکه قسمت فیزیکیش که من یه کوچولو ارادت دارم
چطوری گازی با فشار کم و دمای بالا میخوای تولید کنی که همزمان این دو خاصیت رو داشته باشه و در حجم و مخصوصا جرم بالا تولیدش کنی و بفرستی داخل معدن؟
و سوال دوم اینکه نرخ نفوذ این گاز باید پیش بینی بشه چون معمولا خیلی کم هست تو میتونی 1 لایه ی نازک شاید 1میلیمتر تا 1 سانت از سطح دیواره هارو کربن زدایی کنی(اگر برای این واکنش به کربن در حالت خاص احتیاجی نباشه! و کربن دیواره هارو بتونی جذب واکنشت کنی)
و بعد اگر مثلا تا 1متر هم در دیواره ها نفوذ کنی بعد چی؟
باید باز این کارگرا برن همه ی این جرم دیوار رو که الان 25درصد کمتر شده با مته و بیل و کلنگ بکنن و بیرون بیارن تا مرحله ی بعد شروع بشه؟
تازه همون قبلیهارو هم خودشون کندن!

و اینکه چطوری میخوای گازی که خودت فرستادی داخل رو از گازی که تولید شده جدا کنی؟ و بعد استفاده کنی؟
(راه حلش کمتر کردن تولید از نیازه ولی بالاخره در مرحله ی اول و آخر حتما قاطی میشن این گازها و چطوری جداشون میکنی؟)

ببخشید من خیلی تهاجمی عمل کردم ولی خب به ذهنم همینا رسید!
راستش اطلاعاتم محدوده و اگر اشتباهی تو صحبت هام دیدی بگو
در ضمن از ارزش ایدت کم نشده
واقعا مخم هنگ رد وقتی خوندم
خیلی عالی و جذاب و جسورانه و خیلی خلاقانه بود
من اگه از این اقایون مسئولین دولتی بودم حتما بودجه ی طرحتو تامین میکردم برای آزمایش و تحقیقات در مدل کوچیک
چون ایدت عالیه و اگه روش کار بشه حتی اگه تئوریش اشتباه باشه به خاطر نوع نگاهت به مسئله میتوه مشکلی که مطرحه(جان کارگران) رو حل کنه

عرفان سلیم زاده
20th December 2012, 10:11 AM
من شیمیم خیلی ضعیفه ولی اگر تئوریت درست باشه واقعا عالیه
و خیلی راه حل خوبی ارائه کردی
واقعا خسته نباشید
فقط سوالاتی برام پیش اومد
اینکه قسمت فیزیکیش که من یه کوچولو ارادت دارم
چطوری گازی با فشار کم و دمای بالا میخوای تولید کنی که همزمان این دو خاصیت رو داشته باشه و در حجم و مخصوصا جرم بالا تولیدش کنی و بفرستی داخل معدن؟
و سوال دوم اینکه نرخ نفوذ این گاز باید پیش بینی بشه چون معمولا خیلی کم هست تو میتونی 1 لایه ی نازک شاید 1میلیمتر تا 1 سانت از سطح دیواره هارو کربن زدایی کنی(اگر برای این واکنش به کربن در حالت خاص احتیاجی نباشه! و کربن دیواره هارو بتونی جذب واکنشت کنی)
و بعد اگر مثلا تا 1متر هم در دیواره ها نفوذ کنی بعد چی؟
باید باز این کارگرا برن همه ی این جرم دیوار رو که الان 25درصد کمتر شده با مته و بیل و کلنگ بکنن و بیرون بیارن تا مرحله ی بعد شروع بشه؟
تازه همون قبلیهارو هم خودشون کندن!

و اینکه چطوری میخوای گازی که خودت فرستادی داخل رو از گازی که تولید شده جدا کنی؟ و بعد استفاده کنی؟
(راه حلش کمتر کردن تولید از نیازه ولی بالاخره در مرحله ی اول و آخر حتما قاطی میشن این گازها و چطوری جداشون میکنی؟)

ببخشید من خیلی تهاجمی عمل کردم ولی خب به ذهنم همینا رسید!
راستش اطلاعاتم محدوده و اگر اشتباهی تو صحبت هام دیدی بگو
در ضمن از ارزش ایدت کم نشده
واقعا مخم هنگ رد وقتی خوندم
خیلی عالی و جذاب و جسورانه و خیلی خلاقانه بود
من اگه از این اقایون مسئولین دولتی بودم حتما بودجه ی طرحتو تامین میکردم برای آزمایش و تحقیقات در مدل کوچیک
چون ایدت عالیه و اگه روش کار بشه حتی اگه تئوریش اشتباه باشه به خاطر نوع نگاهت به مسئله میتوه مشکلی که مطرحه(جان کارگران) رو حل کنه
سلام ممنون.
1-فضای معدن باید از اتمسفر بیرون ایزوله بشه. اول فشار اتمسفر خود معدن رو پایین میاریم و بعد با کربن دی اکسید تعویض می کنیم..برای داشتن دی اکسید کربن کم فشار با دمای بالا کافیه به جرم کمتری از این گاز انرژی لازم جهت واکنش رو بدیم.
اگر بخوایم در حجم و جرم بالاتری به داخل معدن تزریقش کنیم کافیه نرج جریان رو ببریم بالا.درکل نرج جریان رو با فشار اتمسفر معدن تنظیم می کنیم.
2- این یه مزیت هستش.اگر به صورت یک نواخت از تمام ظرفیت معدن استفاده بشه در طول زمان ظرفیتی که میتونیم از معدن برداشت کنیم هم افزایش پیدا می کنه.
این به خاطر افزایش سطح قابل دسترسی دیواره های معدن می باشد.به کربن خالص احتیاجی نیست هرچند در این معادن کربن گرافیت تقریبا خالصی وجود داره.
3- بستگی به رگه های موجود در معدن داره.را حل من اینه که گاز به ته معدن تزریق بشه و به کمک همرفت از سر معدن گاز مونواکسید کربن گرفته بشه.
گاز دی اکسید کربن در حالت گازی بی اثر به حساب میاد اما مونواکسید کربن در حالت گاز به راحتی میتونه وارد واکنش شیمیایی بشه.
در واقع برای اکثر فرآیند ها نیازی به جدا کردن نیست چون دی اکسید کربن وارد واکنش نمیشه.این گاز فقط میتونه جذب بشه که در دمای بالا این میزان بسیار کم خواهد بود.

.........
ممنونم لطف داری حسین جان.
از این طور طرح ها زیاد استقبال نمیشه چون سرمایه گذاری رو معادن زغال سنگ زیاد نیست.
البته اگر همه سعی کنیم تا این روش به دانشگاه ها و پژوهشکده ها راه پیدا کنه باز یه امیدی میتوان داشت.
امیدوارم حداقل به عنوان یه فرآیند بشه روش حساب باز کرد.
من اسم این فرآیند رو "فرآیند E " میزارم که E نماد easy یا آسان هست.
البته حرف اول نام خودم هم هست عرفان...
موفق باشید

عرفان سلیم زاده
20th December 2012, 10:44 AM
برای تولید دی اکسید کربن مورد نیاز معدن بهترین راه استفاده از پیل سوختی هست که اکسیژن مورد نیاز رو از اتمسفر جدا می کنه.
در این حالت برق خوبی هم تولید میشه.
باید روش کار کنم چون تولید ارزان این گاز برای طرح مهمه.

حسین متقی
20th December 2012, 01:36 PM
خب
1-معادن 1000تا راه ورود و خروج گازها دارن و نمیشه به راحتی ایزولشون کرد!
تولیداین گاز در این حجم مشکلی نیست چون جرم بالایی نداره ولی مشکل اینه به اندازه ی جرم ورودی به علاوه ی کربن جذب شده خروجی مونوکسید کربن داری
یعنی برای 2تن کربن به دست اوردن باید چه مقدار گاز تزریق کنی؟

2- منظورم این بود که این رگه ها بعضی جاها قطع هم میشن و یا اینکه پراکنده هستند و ممکنه ظریب انتقال کمی داشته باشه خاک برای نفوذ گاز که طبیعیه و جلوی برداشت بیشتر کربن رو میگریه مگه اینکه باز کارگران برن و همه ی قسمتهارو بکنن تا راه نفوذ باز بشه و این یعنی همون کندن سابق ولی اندفه به جای ذغال سنگ خاک رو میکنن تا فقط به ذغالسنگ برسن و بعد بیان بیرون!
یعنی کنده کاری رو شما با این طرح نهایتا(کاملا ذهنی میگم و هیچ منبعی نداره)60 درصد کم میکنی
که خیلی خوبه!
و با کمک چند ربات کاملا حل میشه!

سوال اخر رو کاملا متوجه شدم و قانع شدم

عرفان سلیم زاده
20th December 2012, 01:54 PM
خب 1-معادن 1000تا راه ورود و خروج گازها دارن و نمیشه به راحتی ایزولشون کرد! تولیداین گاز در این حجم مشکلی نیست چون جرم بالایی نداره ولی مشکل اینه به اندازه ی جرم ورودی به علاوه ی کربن جذب شده خروجی مونوکسید کربن داری یعنی برای 2تن کربن به دست اوردن باید چه مقدار گاز تزریق کنی؟ 2- منظورم این بود که این رگه ها بعضی جاها قطع هم میشن و یا اینکه پراکنده هستند و ممکنه ظریب انتقال کمی داشته باشه خاک برای نفوذ گاز که طبیعیه و جلوی برداشت بیشتر کربن رو میگریه مگه اینکه باز کارگران برن و همه ی قسمتهارو بکنن تا راه نفوذ باز بشه و این یعنی همون کندن سابق ولی اندفه به جای ذغال سنگ خاک رو میکنن تا فقط به ذغالسنگ برسن و بعد بیان بیرون! یعنی کنده کاری رو شما با این طرح نهایتا(کاملا ذهنی میگم و هیچ منبعی نداره)60 درصد کم میکنی که خیلی خوبه! و با کمک چند ربات کاملا حل میشه! سوال اخر رو کاملا متوجه شدم و قانع شدم نه خب این مورد واسه معادن عمیق هست.نسبتش 1.5 هست داریم 1 تن دی اکسید کربن میدیم تا 1.5 تن مونوکسید کربن بگیریم.تا زمانی که ظرفیت مورد نیاز رو تامین کنه نیازی نیست وارد معدن بشیم.[golrooz]

حسین متقی
20th December 2012, 06:18 PM
نه خب این مورد واسه معادن عمیق هست.نسبتش 1.5 هست داریم 1 تن دی اکسید کربن میدیم تا 1.5 تن مونوکسید کربن بگیریم.تا زمانی که ظرفیت مورد نیاز رو تامین کنه نیازی نیست وارد معدن بشیم.[golrooz]

خب درسته برای اونا هم قانع شدم و منظورتونو فهمیدم
ولی این سوال باز پیش میاد که 1تن گازی که میخواین وارد معدن کنید چه قیمتی داره؟ یا بهتر بگم چقدر انرژی لازمه برای تولیدش؟ و چه انرژی لازم داره تزریقش به داخل معدن؟
و بعد این 1ونیم تن گازی که خارج میشه چقدر انرژی به ما تحویل میده؟
از نظر اقتصادی دارم میسنجم طرح رو!

عرفان سلیم زاده
20th December 2012, 07:17 PM
خب درسته برای اونا هم قانع شدم و منظورتونو فهمیدم ولی این سوال باز پیش میاد که 1تن گازی که میخواین وارد معدن کنید چه قیمتی داره؟ یا بهتر بگم چقدر انرژی لازمه برای تولیدش؟ و چه انرژی لازم داره تزریقش به داخل معدن؟ و بعد این 1ونیم تن گازی که خارج میشه چقدر انرژی به ما تحویل میده؟ از نظر اقتصادی دارم میسنجم طرح رو! سنجیدن این موارد بستگی به محل مورد نظر داره شما دیتاشیت یه معدن رو بدید من حساب می کنم.

حسین متقی
21st December 2012, 01:10 AM
سنجیدن این موارد بستگی به محل مورد نظر داره شما دیتاشیت یه معدن رو بدید من حساب می کنم.

البته من اطلاعات چندانی ندارم ولی به طور مثال خودتون 1 نمونه حساب کردین به صورت متوسط که ببینین اقتصادی هست یا نه؟

A S L A N
21st December 2012, 09:20 PM
با عرض پوزش خنده داره

دلیل:

زغال یک ماده جامد هست.یعنی در صورتی که بتوانید گاز تولید کنید و گاز را تزریق کنید و همان گاز را برگردانید و بازیابی کنید،(در این صورت)چون سطح تماس جامد با گاز کم هست(عملا صفر است.چون سنگ بستر زغال معمولا نفوذپذیری کافی ندارد)واکنشی صورت نمیگیرد

مونواکسید کربن یک گاز کاملا سمی است و تولید صنعتی اون در محیط ایزوله مجوز ندارد که هیچ،امنیت و صرفه اقتصادی هم ندارد

کمی هم در مورد شیمی صحبت کنم براتون

اگه چیزی از شیمی فیزیک بدونیبد می فهمید که انرژی گیبس که معیار انجام واکنش است برای تبیدیل دی اکسید کربن به کربن و اکسیژن عددی مثبت است.تا اینجا فهمیدیم که این کار خودبخودی نیست و هزینه دارد.برای تخمین هزینه بهتره این واکنش را یک واکنش تعادلی تصور کنید و ثابت واتکنش بنویسید.عددی در حد صفر میشود.یعنی هزینه بالایی دارد.

با همه این تفاسیر سر بحث اصلی برگردیم.یعنی جنبه مهندسی

فرض را بر این میزاریم که یزغال به این روش استخراج شد.یک فضای خالی در زیر زمین ایجاد میشود که اگر نگهداری نشود باعث نشست در سطح زمین میشود و ...

حالا اگه خواستین بیشتر توضیح میدم

- - - به روز رسانی شده - - -

با عرض پوزش خنده داره

دلیل:

زغال یک ماده جامد هست.یعنی در صورتی که بتوانید گاز تولید کنید و گاز را تزریق کنید و همان گاز را برگردانید و بازیابی کنید،(در این صورت)چون سطح تماس جامد با گاز کم هست(عملا صفر است.چون سنگ بستر زغال معمولا نفوذپذیری کافی ندارد)واکنشی صورت نمیگیرد

مونواکسید کربن یک گاز کاملا سمی است و تولید صنعتی اون در محیط ایزوله مجوز ندارد که هیچ،امنیت و صرفه اقتصادی هم ندارد

اگه چیزی از شیمی فیزیک بدونیبد می فهمید که انرژی گیبس که معیار انجام واکنش است برای تبیدیل دی اکسید کربن به کربن و اکسیژن عددی مثبت است.تا اینجا فهمیدیم که این کار خودبخودی نیست و هزینه دارد.برای تخمین هزینه بهتره این واکنش را یک واکنش تعادلی تصور کنید و ثابت واتکنش بنویسید.عددی در حد صفر میشود.یعنی هزینه بالایی دارد.

فرض را بر این میزاریم که یزغال به این روش استخراج شد.یک فضای خالی در زیر زمین ایجاد میشود که اگر نگهداری نشود باعث نشست در سطح زمین میشود و ...

A S L A N
21st December 2012, 09:26 PM
سنجیدن این موارد بستگی به محل مورد نظر داره شما دیتاشیت یه معدن رو بدید من حساب می کنم.

[khande]

معدن مدار و قطعه نیست که دیتاشیت داشته باشه

معدن نقشه داره.البته نقشه های مختلف برای تهویه،باربری،نگهداری،نقشه تنشها،چین ،گسل و ...

چیزی که مد نظر شماست نقشه لایه زغلی احتمالا باشه که اونم مشخص نیست.حتی ذخیره معدن تا وقتی که استخراج تمام نشود مشخص نیست و همه اعداد و ارقام احتمالی است.

در عجبم

حسین متقی
22nd December 2012, 12:53 PM
با عرض پوزش خنده داره

دلیل:

- - - به روز رسانی شده - - -

با عرض پوزش خنده داره

دلیل:

خیلی خوبه که شما اطلاعات زیادی در این زمینه دارین
و خیلی خوبه که اینجا کاملا توضیح دادید-ممنون
ولی از همه ی این مباحث مهمتر اینه که محترمانه صحبت کنید
ادب کمال مرد است رو تو دبستان به ما یاد میدن نه دانشگاه
در هر صورت ممنون از اطلاعاتی که به اشتراک گذاشتید
خب این 1 ایده هست و از هر 10 هزار ایده یکی دوتاش میشه محصول و روند اجرایی پس اصلا خنده دار نیست وگرنه 100 تا دلیل دیگه داره حتی اگه این ایده عملی باشه اصلا اجرایی نمیشه

حسین متقی
22nd December 2012, 01:14 PM
[khande]

معدن نقشه داره.البته نقشه های مختلف برای تهویه،باربری،نگهداری،نقشه تنشها،چین ،گسل و ...

چیزی که مد نظر شماست نقشه لایه زغلی احتمالا باشه که اونم مشخص نیست.حتی ذخیره معدن تا وقتی که استخراج تمام نشود مشخص نیست و همه اعداد و ارقام احتمالی است.

در عجبم

این ایده ها تمرین هستند
این آقای مخفی که اینجا میبینید 1 اختراع داره-توربین بادی خطی که بازدهی تئوریش 90 درصده(بازدهی تئوری توربینهای فعلی59درصد هست)
و این اختراعها با 100ها ایده ی اولیه شکل میگیره
و اصطلاحی که به کار برده میشه هم اصلا اهمیتی نداره چون اینجا ناسا نیست 1 سایت با فضای خودمونیه که سعی میکنیم اصولش علمی باشه
حالا اینکه بگی دیتاشیت(البته درست که این اصطلاح اشتباهه) یا بگی map یا بگی plan یا بگی data mining
هیچ فرقی نداره چون منظورتو رسوندی!
مخصوصا اینجا که محیط رسمی نیست
منظور ایشون حجم مورد نظر بود و ازمایش نفوذپذیری خاک و نقشه ی محل جغرافیایی محل برای داشتن اطلاعات اولیه از جنس خاک منطقه(از روی محل اون روی نقشه مشخص میشه طبق اطلاعات اماری که البته محدودند
و چند دیتای دیگه که احتمالا من اطلاعی ندارم چون متخصص نیستم!
اگر اشتباهی دارم تو صحبتهام به بزرگی خودتون ببخشید-من تنها چیزی که نمیدونم کل دروس مهندسی معدنه!

عرفان سلیم زاده
22nd December 2012, 03:17 PM

در عجبم
سلام
پس لطفا نقشه های تهویه،باربری،نگهداری،نقشه تنشها،چین،گسل و ...
رو بدید[khande]

عرفان سلیم زاده
22nd December 2012, 03:39 PM
با عرض پوزش خنده داره

دلیل:

واقعا منبع شما چیه؟
تعادل یه فرمول شیمیایی برگشت پذیر به دما ، فشار و غلظت واکنش دهنده ها بستگی داره.
اگر دما رو افزایش بدیم وفشار رو کاهش و غلظت سوخت(کربن) رو بالا ببریم گاز تزریقی(دی اکسید کربن) تمایل به تجزیه شدن خواهد داشت.
مونوکسید کربن گاز سنتز هست همین الان هم از متان تهیه میشه که گران هست ولی چون هیدروژن مورد نیازش رو تامین میکنه به دنبال جایگزین نبودن.
با گاز سنتر متانول و پلاستیک و انواع پلیمر و غیره می سازن پس گاز با ارزشی هست.
آنتالپی این واکنش مقدار مثبت داره در واقع گرماگیر هست.با این کار معدن حکم یه خنک کننده رو برای گاز تزریقی بازی می کنه.
فکر کنم اگه شما بودید اکسیژن خالص به معدن تزریق میکردید.
در ضمن در این محیط بسته فردی نیست که بخواد جانش مورد تهدید قرار بگیره.پس قوانین تولید گاز مونوکسیدکربن در فضای بسته شامل این مورد نمیشه.
گاز مونوکسید کربن سنگین تر از هواست نگران خروجش نباشید.
از نظر مهندسی تا بخواد همچین اتفاقی بیوفته یه چند قرنی طول میکشه چون به صورت یکنواخت از تمام کربن موجود در معدن کم میشه.
باید این گفته ناپلئون رو طلا گرفت"طوری نامه رو بنویس که بتونی زیرش رو امضا کنی!"

عرفان سلیم زاده
22nd December 2012, 04:14 PM
این ایده ها تمرین هستند
این آقای مخفی که اینجا میبینید 1 اختراع داره-توربین بادی خطی که بازدهی تئوریش 90 درصده(بازدهی تئوری توربینهای فعلی59درصد هست)
و این اختراعها با 100ها ایده ی اولیه شکل میگیره
و اصطلاحی که به کار برده میشه هم اصلا اهمیتی نداره چون اینجا ناسا نیست 1 سایت با فضای خودمونیه که سعی میکنیم اصولش علمی باشه
حالا اینکه بگی دیتاشیت(البته درست که این اصطلاح اشتباهه) یا بگی map یا بگی plan یا بگی data mining
هیچ فرقی نداره چون منظورتو رسوندی!
مخصوصا اینجا که محیط رسمی نیست
منظور ایشون حجم مورد نظر بود و ازمایش نفوذپذیری خاک و نقشه ی محل جغرافیایی محل برای داشتن اطلاعات اولیه از جنس خاک منطقه(از روی محل اون روی نقشه مشخص میشه طبق اطلاعات اماری که البته محدودند
و چند دیتای دیگه که احتمالا من اطلاعی ندارم چون متخصص نیستم!
اگر اشتباهی دارم تو صحبتهام به بزرگی خودتون ببخشید-من تنها چیزی که نمیدونم کل دروس مهندسی معدنه!
ممنونم بابت پیگیری حسین جان ولی من برای تمرین این ایده رو ندادم گفتم برای ادای دینم به کارگران معادن زغال سنگ این کار رو کردم.

A S L A N
22nd December 2012, 05:07 PM
واقعا منبع شما چیه؟ تعادل یه فرمول شیمیایی برگشت پذیر به دما ، فشار و غلظت واکنش دهنده ها بستگی داره. اگر دما رو افزایش بدیم وفشار رو کاهش و غلظت سوخت(کربن) رو بالا ببریم گاز تزریقی(دی اکسید کربن) تمایل به تجزیه شدن خواهد داشت. مونوکسید کربن گاز سنتز هست همین الان هم از متان تهیه میشه که گران هست ولی چون هیدروژن مورد نیازش رو تامین میکنه به دنبال جایگزین نبودن. با گاز سنتر متانول و پلاستیک و انواع پلیمر و غیره می سازن پس گاز با ارزشی هست. آنتالپی این واکنش مقدار مثبت داره در واقع گرماگیر هست.با این کار معدن حکم یه خنک کننده رو برای گاز تزریقی بازی می کنه. فکر کنم اگه شما بودید اکسیژن خالص به معدن تزریق میکردید. در ضمن در این محیط بسته فردی نیست که بخواد جانش مورد تهدید قرار بگیره.پس قوانین تولید گاز مونوکسیدکربن در فضای بسته شامل این مورد نمیشه. گاز مونوکسید کربن سنگین تر از هواست نگران خروجش نباشید. از نظر مهندسی تا بخواد همچین اتفاقی بیوفته یه چند قرنی طول میکشه چون به صورت یکنواخت از تمام کربن موجود در معدن کم میشه. باید این گفته ناپلئون رو طلا گرفت"طوری نامه رو بنویس که بتونی زیرش رو امضا کنی!" از بحث علمی خوشم میاد شما میخواین دما و فشار را توی حجم به اون بزرگی معدن کنترل کنید؟؟؟ از نظر نفوذپذیری خاک و... چه خبر؟؟؟ خودت میگی که مونواکسید کربن سنگین تر اهواست.پس رفت پایین بالا نمیاد.از طرفی هم خودت گفتی که محیط معدن به عنوان خنک کننده است.پس از تاثیر دما روی چگالی هم (اگر در واقعیت بشه استفاده کرد که نمیشود) باید صرف نظر کرد.از طرفی هم گاز داخل لوله و مخزن نیست که بشه با تغییر فشار بیرون کشید. و 1000 تا دلیل دیگه از همه اینها که بگذریم باید توجیح اقصادی داشته باشه.یک دانشجوی مهندسی حداقل 2 واحد اقتصاد تخصصی و 2 واحد مدیریت تخصصی رشته خودش را پاس میکنه

حسین متقی
22nd December 2012, 05:22 PM
از بحث علمی خوشم میاد شما میخواین دما و فشار را توی حجم به اون بزرگی معدن کنترل کنید؟؟؟ از نظر نفوذپذیری خاک و... چه خبر؟؟؟ خودت میگی که مونواکسید کربن سنگین تر اهواست.پس رفت پایین بالا نمیاد.از طرفی هم خودت گفتی که محیط معدن به عنوان خنک کننده است.پس از تاثیر دما روی چگالی هم (اگر در واقعیت بشه استفاده کرد که نمیشود) باید صرف نظر کرد.از طرفی هم گاز داخل لوله و مخزن نیست که بشه با تغییر فشار بیرون کشید. و 1000 تا دلیل دیگه از همه اینها که بگذریم باید توجیح اقصادی داشته باشه.یک دانشجوی مهندسی حداقل 2 واحد اقتصاد تخصصی و 2 واحد مدیریت تخصصی رشته خودش را پاس میکنه

چون بحث هست منم جواب میدم
دما و فشار رو میشه تو اون حجم کنترل کرد ولی مشکل اینه که هزینه بر هست و من هم از اول برای همین خیلی اصرار داشتم 1نمونه رو حساب کنن
از نظر نفوذ پذیری خاک هم منم هم این سوال رو داشتم که جوابی نگرفتم
در رباطه با اینکه مونوکسید رو چطوری بازیافت کنیم روشش اینه که پایینترین قسمت معدن از نظر عمق رو محل مکنده ی مونوکسید کربن میزاریم!
گاز داخل معدن رو میشه با فن و دمنده و کمپرسور و مکنده و کاهش فشار بیرون کشید اگر گاز جایگزین سریع تزریق بشه و کنترلش شدنی و قابل اجرا هست
توجیه اقتصادی هم که مهمتر از همه هست رو منم بهش اشاره کرده بودم و ایشون گفتند باید اطلاعات معدن رو بدیم که من ندارم
اگر شما 1 معدن رو اطلاعاتشو دارین بفرستین تا محاسبه بشه!! همون اطلاعات احتمالی رو میگم!![nishkhand]

A S L A N
22nd December 2012, 05:33 PM
چون بحث هست منم جواب میدم
دما و فشار رو میشه تو اون حجم کنترل کرد ولی مشکل اینه که هزینه بر هست و من هم از اول برای همین خیلی اصرار داشتم 1نمونه رو حساب کنن
از نظر نفوذ پذیری خاک هم منم هم این سوال رو داشتم که جوابی نگرفتم
در رباطه با اینکه مونوکسید رو چطوری بازیافت کنیم روشش اینه که پایینترین قسمت معدن از نظر عمق رو محل مکنده ی مونوکسید کربن میزاریم!
گاز داخل معدن رو میشه با فن و دمنده و کمپرسور و مکنده و کاهش فشار بیرون کشید اگر گاز جایگزین سریع تزریق بشه و کنترلش شدنی و قابل اجرا هست
توجیه اقتصادی هم که مهمتر از همه هست رو منم بهش اشاره کرده بودم و ایشون گفتند باید اطلاعات معدن رو بدیم که من ندارم
اگر شما 1 معدن رو اطلاعاتشو دارین بفرستین تا محاسبه بشه!! همون اطلاعات احتمالی رو میگم!![nishkhand]

دوست عزیز فکر نکنم اشکال از من باشه که متوجه نمیشم

شما معدن را تا پایین ترین نقطه می کنید.یک مکنده اونجا میزارید تا هوای داخل مهدن را بمکد.هوایی که داخل خلل و فرج سنگهاست و سنگ هم به این راحتی پس نمیدهد.هوا را میشود از داخل جامد مکید؟؟؟اگر میشود چگونه؟؟؟

یک کمپرسور اونجا میزاریم که هوا را فشرده کند.این کمپروسر با چی کار میکند؟؟؟برق؟؟احتمال انفجار گاز زغال را چی میکنید؟؟؟با هوای فشرده کار میکنی؟؟تامین این هوا از کجا و چگونه؟؟؟(البته اگر هوای فشرده کمپرسور را در سطح زمین تامین کنید با رفتن به عمق این فشار به فشار محیط نزدیکتر میشود و گاز چگال تر(بگذریم و نمی خواهیم بحث هوای فشرده داشته باشیم).

خوب مرحله بعد هم این هوا را با سطح زمین باز میگردانید و بازیافت میکنید.

دوست عزیز باید طرحی که داده میشود اول توجیح فنی داشته باشد.یعنی امکان پذیر باشد.بعد وارد محاسبات مالی و ... شود[nishkhand]

عرفان سلیم زاده
22nd December 2012, 05:45 PM
از بحث علمی خوشم میاد شما میخواین دما و فشار را توی حجم به اون بزرگی معدن کنترل کنید؟؟؟ از نظر نفوذپذیری خاک و... چه خبر؟؟؟ خودت میگی که مونواکسید کربن سنگین تر اهواست.پس رفت پایین بالا نمیاد.از طرفی هم خودت گفتی که محیط معدن به عنوان خنک کننده است.پس از تاثیر دما روی چگالی هم (اگر در واقعیت بشه استفاده کرد که نمیشود) باید صرف نظر کرد.از طرفی هم گاز داخل لوله و مخزن نیست که بشه با تغییر فشار بیرون کشید. و 1000 تا دلیل دیگه از همه اینها که بگذریم باید توجیح اقصادی داشته باشه.یک دانشجوی مهندسی حداقل 2 واحد اقتصاد تخصصی و 2 واحد مدیریت تخصصی رشته خودش را پاس میکنه من به جاش از بحث علمی متنفرم چون اخرش طرفت تو تا بارت می کنه و میره! اول فشار معدن رو پایین میاریم بعد گاز کم فشار رو وارد می کنیم.اینکه فشار رو چقدر بیاریم پایین بستگی به دمای مورد نیاز داره. مکنده هایی در خروجی های معدن وجود خواهد داشت. همزمان که گاز دی اکسید کربن رو از ته معدن تزریق می کنیم از سر معدن گاز های مونوکسید کربن رو مکش می کنیم. کی گفته سطح دسترسی گاز به دیواره ها کمه؟ اینو در نظر داشته باشید که عمق این معادن معمولا تا 500 متر هم میرسه و ما هم بر اساس ظرفیت مورد نیاز گاز تزریق می کنیم. هر موقع که ظرفیت رو تامین نکرد نرخ جریان رو بالا می بریم.

A S L A N
22nd December 2012, 05:56 PM
من به جاش از بحث علمی متنفرم چون اخرش طرفت تو تا بارت می کنه و میره! اول فشار معدن رو پایین میاریم بعد گاز کم فشار رو وارد می کنیم.اینکه فشار رو چقدر بیاریم پایین بستگی به دمای مورد نیاز داره. مکنده هایی در خروجی های معدن وجود خواهد داشت. همزمان که گاز دی اکسید کربن رو از ته معدن تزریق می کنیم از سر معدن گاز های مونوکسید کربن رو مکش می کنیم. کی گفته سطح دسترسی گاز به دیواره ها کمه؟ اینو در نظر داشته باشید که عمق این معادن معمولا تا 500 متر هم میرسه و ما هم بر اساس ظرفیت مورد نیاز گاز تزریق می کنیم. هر موقع که ظرفیت رو تامین نکرد نرخ جریان رو بالا می بریم. عزیزم دوستت میگفت مکنده را پایین معدن میزاره فشاری در معدن هست فشار هوا نیست.فشار سنگهای بالای لایه است. عملا نفوذپذیری جامدات برای گاز صفر است.البته لایه های زغالی که تخلخل ندارند و هزارتا عامل دیگه

عرفان سلیم زاده
22nd December 2012, 05:59 PM

شما معدن را تا پایین ترین نقطه می کنید.یک مکنده اونجا میزارید تا هوای داخل مهدن را بمکد.هوایی که داخل خلل و فرج سنگهاست و سنگ هم به این راحتی پس نمیدهد.هوا را میشود از داخل جامد مکید؟؟؟اگر میشود چگونه؟؟؟

یک کمپرسور اونجا میزاریم که هوا را فشرده کند.این کمپروسر با چی کار میکند؟؟؟برق؟؟احتمال انفجار گاز زغال را چی میکنید؟؟؟با هوای فشرده کار میکنی؟؟تامین این هوا از کجا و چگونه؟؟؟(البته اگر هوای فشرده کمپرسور را در سطح زمین تامین کنید با رفتن به عمق این فشار به فشار محیط نزدیکتر میشود و گاز چگال تر(بگذریم و نمی خواهیم بحث هوای فشرده داشته باشیم).

دوست عزیز باید طرحی که داده میشود اول توجیح فنی داشته باشد.یعنی امکان پذیر باشد.بعد وارد محاسبات مالی و ... شود[nishkhand]

چیزی وارد معدن میشه تنها دی اکسید کربنه که یک گاز با ظرفیت ویژه گرمایی بالا و غیر قابل اشتعاله.
مکنده ها هم این گاز می چرخند.در واقع توربینی خواهند بود و گاز خروجی از یک واحد پیل سوختی کربنی مستقیم که داغ و پر فشار هست بکار گرفته میشه.
برای این فشار رو پایین میاریم که گاز نه تنها به دیوار ها نفوذ نکنه بلکه باعث خروج کک و قطران از زغالسنگ بشه.
با این کار خلل و فرج سنگ ها پر میشه و گازی درونش گیر نمی کنه.
...................
ببینید اگر بخوایم این طرح رو اجرا کنیم نیازی نیست نگران این مسائل باشیم چون بلاخره یه جوابی براش هست.
برای همین گفتم این طرح بهتره که وارد پژوهشکده ها و دانشگاه ها برای تحقیقات بشه.

حسین متقی
22nd December 2012, 06:05 PM

راستش من هم همین فکر رو میکنم!

قرار نیست از بین جامدات هوا بکشیم بیرون
قرار نیست با کمپرسوری که داخل معدن باشه هوارو بیرون بکشیم
قرار نیست توجیه اقتصادیشو بررسی نکنیم
هوای فشرده رو میشه تا 20 اتمسفر فشرده کرد شما نگران شدنش نباشید (گرچه لازم نیست هوارو اصلا فشرده کنیم!!!)

معدن رو تا جایی کارگران پیش میرند که از کنار سطح مشخصی از رگه های ذغال سنگ رد بشند نه اینکه اصلا وارد معدن نشه فردی
بعد از اینکه به حجم مشخصی رسید معدن و داخلش به اندازه ی کافی حجم و سطح در دسترس داشتیم
اون زمانه که کارگران از نعدن خارج میشند و معدن ایزوله میشه
بعد هوای داخل این محیط ایزوله رو میشه خیلی راحتتر کمفشار کرد(به همون دلیلی که میگید گاز رو نمیشه از بین سنگها کشید بیرون)
البته این ایده ی من نیست و من مسئول شدن یا نشدنش نیستم برای همین سوال کردم نفوذ پذیری خاک باید چقدر باشه و کاهش فشار به چه مقدار خواهد بود؟
این کاهش فشار که اعمال شد همزمان یا بعد از اعمال کاهش فشار به میزان معین گاز دی اکسید کربن با شرایطی که صاحب طرح میگه تزریق میشه و از طرفی مکنده ی هوا که عمیقترین قسمت معدن هست شروع به مکیدن مونوکسید کربن حاصله میکنه که البته به راحتی از هوای معمولی قابل تشخیص هست چون بعد از چند سیکل متوالی هوای عادی ای باقی نمیمونه که بخواد مشکلی ایجاد کنه و فقط ترکیب مشخصی از مونوکسید و کربن دی اکسید وجود خواهد داشت

توجیه اقتصادیش هنوز برای من هم مشخص نیست و به نظر خودم توجیهی نداره اما باید بررسی بشه و با تخمین نمیشه گفت

عرفان سلیم زاده
22nd December 2012, 06:06 PM
عزیزم دوستت میگفت مکنده را پایین معدن میزاره فشاری در معدن هست فشار هوا نیست.فشار سنگهای بالای لایه است. عملا نفوذپذیری جامدات برای گاز صفر است.البته لایه های زغالی که تخلخل ندارند و هزارتا عامل دیگه

نه ما از عمیق ترین نقطه معدن گاز دی اکسید رو وارد می کنیم و با یک یا چند مکنده بسته به تعداد خروجی های معدن گاز مونوکسید کربن رو بیرون می کشیم.
به هر حال باید یه تعادلی ایجاد بشه چون قراره معدن کار یه راکتور رو برای ما انجام بده.
من این طرح رو کنار نمیزارم و بازم میگم باید به عنوان یه راه حل روش حساب بشه حتی اگه توجیه فنی و اقتصادی نداشته باشه.

حسین متقی
22nd December 2012, 06:21 PM
عزیزم دوستت میگفت مکنده را پایین معدن میزاره فشاری در معدن هست فشار هوا نیست.فشار سنگهای بالای لایه است. عملا نفوذپذیری جامدات برای گاز صفر است.البته لایه های زغالی که تخلخل ندارند و هزارتا عامل دیگه

من منظورم ورودی مکنده هست نه کل مکنده!
ورودی مکنده رو میشه با 1 لوله ی 1اینچی تا عمیقترین نقطه برد!
برای این میگم باید عمیقترین نقطه باشه چون 1لحظه اشتباه کردم و برعکس گفتم!!!
چون فکر کردم مونوکسید کربن سنگینتر از دی اکسید کربن هست و برای اینکه مونوکسید خالصتری بگیریم گفتم باید پایینترین نقطه باشه
ولی حالا اصلاح میکنم و میگم محل تزریق دی اکسید کربن باید پایینترین نقطه باشه و محل مکنده ی مونوکسید کربن باید بالاترین نقطه باشه
تا تمام مونوکسیدهای تولیدشده به دلیل چگالیشون بالا تر از دی اکسید قراربگیرن و بشه خالص تر جذبشون کرد
ولی همونی هم که گفته بودم نگفتم کل دستگاه مکنده رو دفن کنیم تو محل معدن!!!

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد