ریپورتر
30th March 2009, 06:31 PM
سلامت زنان در گرو تغذيه صحيح و سالم
در ميان مسائل تغذيهاي مربوط به زنان، حفظ وزن مناسب و داشتن بدن سالم، بسيار مهم است. مراحل مختلف زندگي مانند بارداري، شيردهي و دوران يائسگي بر وزن زنان تأثير دارد. بنابراين برنامه غذايي مناسب با فعاليتهاي ورزشي به زنان كمك ميكند تا وزن خود را در محدوده
http://www.iranmania.com/nutrition/dietrecipes/fitness/image/eating_ab150.jpg
سلامتي حفظ كنند كه اين امر به كاهش مشكلات قلبي و سرطان سينه كمك مي كند. زنان در برنامه غذايي خود بايد بيشتر از ميوهها و سبزيها، غلات و گوشتهاي كم چرب مثل مرغ ، ماهي و لبنيات كم چرب استفاده كنند.
كمبود آهن و كم خوني، مشكل بسياري از زنان دنياست درنتيجه مصرف گوشت، ماهي و غذاهاي داراي ويتامين C به جذب بهتر آهن در بدن كمك ميكنند.
همچنين چاي، قهوه و مقدار زياد محصولات لبني هنگامي كه همراه با غذاهاي آهن دار مصرف شوند موجب كاهش جذب آن در بدن زنان مي شود.
كاهش چگالي استخوان و استئوپروز مشكل عمده زنان بعد از يائسگي است. كم شدن هورمون استروژن موجب كاهش مقدار كلسيم در استخوان ها، از دست رفتن استحكام استخوانها، پيدايش استئوپروز يا پوكي استخوان و افزايش شكستگيهاي استخواني ميشود. دراين دوران بايد از مواد غذايي سرشار از ويتامين D و كلسيم استفاده كرد.
لبنيات، حبوبات، كنجد و مغزها داراي كلسيم هستند. ويتامين D از تخممرغ، روغن ماهي و در معرض نور خورشيد قرار گرفتن فراهم ميشود. مواد مغذي كه درميوهها، سبزيها و بعضي نوشيدنيها مانند چاي وجود دارد موجب به تاخير انداختن پيري ميشوند و در ضمن نقش مهمي در حفظ سلامت و ظاهر زيباي پوست، مو، چشم ها، لثهها و ناخنها دارد.
مواد غذايي مانند دانه سويا و فرآورده هاي آن، نخود، گيلاس، آلبالو، جو و كنجد موجب كاهش خطر بروز سرطان سينه و كم شدن كلسترول خون ميشوند
در ميان مسائل تغذيهاي مربوط به زنان، حفظ وزن مناسب و داشتن بدن سالم، بسيار مهم است. مراحل مختلف زندگي مانند بارداري، شيردهي و دوران يائسگي بر وزن زنان تأثير دارد. بنابراين برنامه غذايي مناسب با فعاليتهاي ورزشي به زنان كمك ميكند تا وزن خود را در محدوده
http://www.iranmania.com/nutrition/dietrecipes/fitness/image/eating_ab150.jpg
سلامتي حفظ كنند كه اين امر به كاهش مشكلات قلبي و سرطان سينه كمك مي كند. زنان در برنامه غذايي خود بايد بيشتر از ميوهها و سبزيها، غلات و گوشتهاي كم چرب مثل مرغ ، ماهي و لبنيات كم چرب استفاده كنند.
كمبود آهن و كم خوني، مشكل بسياري از زنان دنياست درنتيجه مصرف گوشت، ماهي و غذاهاي داراي ويتامين C به جذب بهتر آهن در بدن كمك ميكنند.
همچنين چاي، قهوه و مقدار زياد محصولات لبني هنگامي كه همراه با غذاهاي آهن دار مصرف شوند موجب كاهش جذب آن در بدن زنان مي شود.
كاهش چگالي استخوان و استئوپروز مشكل عمده زنان بعد از يائسگي است. كم شدن هورمون استروژن موجب كاهش مقدار كلسيم در استخوان ها، از دست رفتن استحكام استخوانها، پيدايش استئوپروز يا پوكي استخوان و افزايش شكستگيهاي استخواني ميشود. دراين دوران بايد از مواد غذايي سرشار از ويتامين D و كلسيم استفاده كرد.
لبنيات، حبوبات، كنجد و مغزها داراي كلسيم هستند. ويتامين D از تخممرغ، روغن ماهي و در معرض نور خورشيد قرار گرفتن فراهم ميشود. مواد مغذي كه درميوهها، سبزيها و بعضي نوشيدنيها مانند چاي وجود دارد موجب به تاخير انداختن پيري ميشوند و در ضمن نقش مهمي در حفظ سلامت و ظاهر زيباي پوست، مو، چشم ها، لثهها و ناخنها دارد.
مواد غذايي مانند دانه سويا و فرآورده هاي آن، نخود، گيلاس، آلبالو، جو و كنجد موجب كاهش خطر بروز سرطان سينه و كم شدن كلسترول خون ميشوند