سونای
14th November 2012, 12:46 AM
مصرف مکمل فیبر اسفرزه عوامل خطر سندروم متابولیک را کاهش میدهد. محققان دانشگاه کورتین استرالیا برای بررسی تاثیر اسفرزه بر بروز عوامل خطر سندروم متابولیک، تحقیقات مرتبط انجام شده از سال 1980 تا 2012 را مورد بررسی و بازبینی قرار دادند. طی این پژوهش، محققان دريافتند که مصرف اسفرزه باعث بهبود علایم مرتبط با سندروم متابولیک میشود. این بهبود علایم شامل میزان گلوکز خون، مقاومت به انسولین، فشار خون و همچنین اصلاح پروفایلهای لیپیدی در بدن انسان و حیوانات بود. نتایج بسیاری از تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که مصرف اسفرزه باعث کاهش اشتها میشود و ممکن است در کنترل وزن، ترکیب بدنی، اشتها و فشار خون موثر واقع شود، اما برای اثبات این مطلب تحقیقات بیشتری نیاز است.
یافتههای این پژوهش حاکی از آن است که بیماران مبتلا به افزایش کلسترول قند، خون و تری گلیسیرید که همگی عوامل خطر بروز سندروم متابولیک هستند، میتوانند با مصرف اسفرزه نشانههای بیماری خود را بهبود دهند. سندروم متابولیک به مجموعهای از شرایطی مانند فشار خون بالا، سطوح افزایش یافته انسولین در خون، چربی انباشته اضافی در اطراف شکم، سطوح افزایش یافته چربی خون گفته میشود که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته و دیابت را افزایش میدهد. نتایج این پژوهش در مجله «Obesity Reviews» منتشر شده است.
پزشکی بالینی
یافتههای این پژوهش حاکی از آن است که بیماران مبتلا به افزایش کلسترول قند، خون و تری گلیسیرید که همگی عوامل خطر بروز سندروم متابولیک هستند، میتوانند با مصرف اسفرزه نشانههای بیماری خود را بهبود دهند. سندروم متابولیک به مجموعهای از شرایطی مانند فشار خون بالا، سطوح افزایش یافته انسولین در خون، چربی انباشته اضافی در اطراف شکم، سطوح افزایش یافته چربی خون گفته میشود که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته و دیابت را افزایش میدهد. نتایج این پژوهش در مجله «Obesity Reviews» منتشر شده است.
پزشکی بالینی