PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آموزشی محدودیت‌های تغذیه در کودکان زیر یک سال



poune
8th November 2012, 09:43 PM
http://s1.picofile.com/file/7550000107/multiculturalhighchairs476x290.jpg


مواد غذایی که ممکن است در شیرخوار زیر یک سال ایجاد حساسیت کنند:

• شیر گاو (در تهیه فرنی، جوشاندن شیر مقدار مواد آلرژن موجود در شیر را کمتر می‌کند)
• سفیده تخم مرغ
• انواع توت، کیوی، آلبالو، گیلاس و خربزه
• بادام زمینی


مواد غذایی که در دوره شیرخواری مجاز نیست و ممکن است باعث خفگی شیرخوار شود:

• دانه کشمش
• دانه انگور
• ذرت
• تکه‌های سوسیس
• آجیل
• تکه‌های سفت و خام سبزی‌ها مثل هویج و...
• تکه‌های گوشت


مواد غذایی که ممکن است مشکلات دیگری ایجاد نمایند:

قهوه یا چای پررنگ: سبب بی‌قراری کودک می‌شود.

عسل: باعث مسمومیت می‌شود (بوتولیسم) ولی استفاده از عسل پاستوریزه اشکالی ندارد.


به طور کلی تا پیش از پایان یک سالگی مصرف مواد زیر برای کودک توصیه نمی‌شود:

عسل غیر پاستوریزه، شیر پاستوریزه، پنیر، سفیده تخم مرغ، شکلات، می‌گو، بادام زمینی، فلفل و ادویه جات، ترشی‌ها، نمک، نوشابه‌های گازدار، آب میوه‌های صنعتی، از میوه‌ها خربزه، کیوی، انواع توت (توت سفید، توت فرنگی، شاه توت، تمشک)، آلبالو، گیلاس، از حبوبات لپه و نخود، از گروه سبزی‌ها اسفناج و کلم.


در تهیه غذای کمکی، ارجحیت با غذای خانگی است یا غذای کمکی تجاری؟

غذای کمکی خانگی که در خانه تهیه می‌شود بر آنچه که به صورت تجاری و در قوطی‌های آماده در دسترس خانواده‌ها قرار می‌گیرد ارجحیت دارد زیرا اگر چه غذاهای کمکی تجاری مزایایی دارند از جمله:

• تا زمانی که در قوطی باز نشده است تمیز و بهداشتی هستند.
• تهیه کردنشان آسان است.
• بیشتر کودکان طعم آن‌ها را دوست دارند.
• بعضی از آن‌ها نیز مخلوط بسیار خوبی از مواد مغذی هستند.

ولی مضراتی نیز دارند که به آن‌ها اشاره می‌شود:

• خیلی گران هستند و در مقایسه با هزینه غذای کمکی که در خانه تهیه می‌شود قابل مقایسه نیستند.
• ممکن است در آب سرد نجوشیده حل شوند لذا در مناطقی که آب آلوده است احتمال بیماری زیاد‌تر خواهد شد.
• اکثر اوقات برای نگهداری آن‌ها موادی اضافه می‌کنند که برای شیر خوار مناسب نیست.
• نحوه نگهداری آن‌ها در کشتی، گمرک، انبارهاو مغازه‌ها نامعلوم است.
• طعم آن با طعم غذاهای خانواده متفاوت است و در سفره هیچ خانواده­ای غذای کمکی تجاری دیده نمی‌شود.

پانوشت:

متن از جناب دکتر احمد فشارکی - متخصص کودکان و نوزادان

منبع: مجله اینترنتی رویش

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد