anael
3rd November 2012, 05:19 PM
محققان موفق شدهاند مادهای را از یك ماهی اقیانوس به دست آورند كه برای ساخت بستنی استفاده می شود و انسان را چاق نمی كند.
به گزارش بی بی سی، این یك ماده پروتئینی است كه از خون یك ماهی اقیانوسی به دست می آید و می تواند درجه حرارت شكلگیری بستنی را كاهش دهد و به این ترتیب مقدار كمتری كره و خامه یا چربی در فرآوردههای نهایی بستنی سازی مورد نیاز خواهد بود.
شركت unlieve كه چند مارك معروف بستنی را در آمریكا تولید می كند، توانسته است با استفاده از تكنولوژی اصلاح ژنتیكی (GH) مجوز لازم برای تولید این بستنی را در آمریكا به دست آورد، ولی هنوز هم از پای ننشسته است و سخت در تلاش است تا با كسب مجوز تولید این بستنی در انگلستان، بازار این نوع بستنی را در این كشور نیز از آن خود كند.
این ماهی جالب، یك مار ماهی است كه در اقیانوس اطلس شمالی زندگی می كند. در خون این ماهی پروتئینی وجود دارد كه باعث می شود، خون او در اعماق اقیانوسهای نزدیك به قطب شمال یخ نزند و به این ترتیب این مارماهی به حیات خود ادامه دهد. جالب است بدانید در طبیعت مشابه این نوع پروتئین زیاد یافت می شود و در خون حشرات، گیاهان و ماهیهای دیگر نیز پروتئینهای مشابهی وجود دارند كه با تغییر اندازه و شكل بلورهای یخ در بدن این جانداران به ادامه حیات آنها كمك می كنند.
محققان شركت آنلیور می گویند: چون استخراج این پروتئین از ماهی از نظر تجاری برایشان مقرون به صرفه نبود با استفاده از یك مخمر اصلاح ژنتیكی شده، پروتئین را در مخزنهای بزرگ در بسته، تولید كردهاند. صاحبان این شركت ادعا دارند در فرآورده نهایی، هیچ ماده ی اصلاح ژنتیك شدهای به بستنی وارد نخواهد شد و مخمرها نیز به بستنی افزوده نمی شوند. از سوی دیگر میزان این پروتئین در بستنیهایی كه به این روش ساخته می شوند، بسیار اندك است.
بستنیهایی كه با این روش تولید می شوندند، 50 درصد چربی كمتر و 30 درصد كالری كمتری دارند، بنابراین در میان افراد چاق كه در به در دنبال وزن كم كردن هستند، طرفداران زیادی خواهند یافت.
به گزارش بی بی سی، این یك ماده پروتئینی است كه از خون یك ماهی اقیانوسی به دست می آید و می تواند درجه حرارت شكلگیری بستنی را كاهش دهد و به این ترتیب مقدار كمتری كره و خامه یا چربی در فرآوردههای نهایی بستنی سازی مورد نیاز خواهد بود.
شركت unlieve كه چند مارك معروف بستنی را در آمریكا تولید می كند، توانسته است با استفاده از تكنولوژی اصلاح ژنتیكی (GH) مجوز لازم برای تولید این بستنی را در آمریكا به دست آورد، ولی هنوز هم از پای ننشسته است و سخت در تلاش است تا با كسب مجوز تولید این بستنی در انگلستان، بازار این نوع بستنی را در این كشور نیز از آن خود كند.
این ماهی جالب، یك مار ماهی است كه در اقیانوس اطلس شمالی زندگی می كند. در خون این ماهی پروتئینی وجود دارد كه باعث می شود، خون او در اعماق اقیانوسهای نزدیك به قطب شمال یخ نزند و به این ترتیب این مارماهی به حیات خود ادامه دهد. جالب است بدانید در طبیعت مشابه این نوع پروتئین زیاد یافت می شود و در خون حشرات، گیاهان و ماهیهای دیگر نیز پروتئینهای مشابهی وجود دارند كه با تغییر اندازه و شكل بلورهای یخ در بدن این جانداران به ادامه حیات آنها كمك می كنند.
محققان شركت آنلیور می گویند: چون استخراج این پروتئین از ماهی از نظر تجاری برایشان مقرون به صرفه نبود با استفاده از یك مخمر اصلاح ژنتیكی شده، پروتئین را در مخزنهای بزرگ در بسته، تولید كردهاند. صاحبان این شركت ادعا دارند در فرآورده نهایی، هیچ ماده ی اصلاح ژنتیك شدهای به بستنی وارد نخواهد شد و مخمرها نیز به بستنی افزوده نمی شوند. از سوی دیگر میزان این پروتئین در بستنیهایی كه به این روش ساخته می شوند، بسیار اندك است.
بستنیهایی كه با این روش تولید می شوندند، 50 درصد چربی كمتر و 30 درصد كالری كمتری دارند، بنابراین در میان افراد چاق كه در به در دنبال وزن كم كردن هستند، طرفداران زیادی خواهند یافت.