سونای
1st November 2012, 10:09 PM
http://media.isna.ir/content/chocolate-truffles.jpg/3شكلات تلخ با داشتن تركيباتي ميتواند به كاهش فشار خون در افراد منجر شود. محققان موسسه پزشكي اينتگريتو در ملبورن و دانشگاه آدلايد با استفاده از نتايج به دست آمده از يك تحقيق كه در آن به گروهي از افراد به صورت روزانه شكلات تلخ و يا پودر كاكائو ميدادند، دريافتند كه تركيبات تلخي به نام فلاوانولها كه در شكلاتهاي تلخ بيشتر يافت ميشوند، فشارخون افراد مورد بررسي را نسبت به گروه شاهد كاهش داده است.
محققان در اين تحقيق به منظور بررسي اثر فلاوانولها بر روي فشار خون افراد، 856 نفر از گروهي را كه روزانه حدود 30 تا 1080 ميليگرم فلاوانول نهفته در سه تا 100 گرم شكلات را مصرف ميكردند، به مدت دو تا هشت هفته و در يك مورد به مدت 18 هفته مورد بررسي قرار دادند. شكلاتها و پودر كاكائوي غني از فلاوانول استفاده شده در اين تحقيق توانست فشار خون اين افراد را به طور متوسط بين دو تا سه ميليمتر جيوه كاهش دهد. محققان با اشاره به نتايج حاصل از اين تحقيق ميگويند: اگر چه هنوز شواهدي براي كاهش پايدار فشار خون موجود نيست، ولي نتايج اميدواركننده از كاهش فشار خون در اين دوره كوتاه مدت ميتواند مكمل ساير گزينههاي درماني باشد و به كاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي – عروقي كمك كند. با توجه به اين كه غلظت ميزان فلاوانول در انواع كاكائوها و فراوردههاي شكلاتي بر اساس مراحل پردازش و ساخت آنها متفاوت است، بنابراين پيدا كردن يك دوز بهينه براي اثربخشي اين نتايج دشوار است.
پزشکی بالینی
محققان در اين تحقيق به منظور بررسي اثر فلاوانولها بر روي فشار خون افراد، 856 نفر از گروهي را كه روزانه حدود 30 تا 1080 ميليگرم فلاوانول نهفته در سه تا 100 گرم شكلات را مصرف ميكردند، به مدت دو تا هشت هفته و در يك مورد به مدت 18 هفته مورد بررسي قرار دادند. شكلاتها و پودر كاكائوي غني از فلاوانول استفاده شده در اين تحقيق توانست فشار خون اين افراد را به طور متوسط بين دو تا سه ميليمتر جيوه كاهش دهد. محققان با اشاره به نتايج حاصل از اين تحقيق ميگويند: اگر چه هنوز شواهدي براي كاهش پايدار فشار خون موجود نيست، ولي نتايج اميدواركننده از كاهش فشار خون در اين دوره كوتاه مدت ميتواند مكمل ساير گزينههاي درماني باشد و به كاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي – عروقي كمك كند. با توجه به اين كه غلظت ميزان فلاوانول در انواع كاكائوها و فراوردههاي شكلاتي بر اساس مراحل پردازش و ساخت آنها متفاوت است، بنابراين پيدا كردن يك دوز بهينه براي اثربخشي اين نتايج دشوار است.
پزشکی بالینی