PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تخم مرغ در خدمت سلامت یا بیماری؟



golden3
29th October 2012, 07:33 PM
در این زمینه با دکتر حسین جعفری معاون بهداشت و تضمین کیفیت سازمان میادین میوه و تره بار و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری تهران گفت‌وگو کرده‌ایم. چرا مصرف تخم مرغ در وعده‌های غذایی انسان‌ها اهمیت دارد؟ سال‌هاست که تخم مرغ به‌عنوان یک منبع غذایی طبیعی و کامل مطرح است.
این ویژگی، به‌علت مواد غذایی استثنایی تخم‌مرغ است که دارای پروتئین با کیفیت بالا (دارای تمام 9 اسید آمینه ضروری) و مقادیر قابل توجهی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری است.

http://www.1pars.com/images/2012/pezeshki/tokhmemorg0.jpg


به گزارش"1پارس" به نقل از سیمرغ علاوه بر این کولین تخم مرغ صرف‌نظر از تأثیر قابل توجه روی عملکرد مغز و سیستم عصبی، روی سلامت قلب و عروق نیز مؤثر است. ازآنجا که تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین B12 نیز هست اهمیت عمده‌ای در روند تبدیل هموسیستئین به مولکول‌های بی‌خطر دارد. لوتئین و زاگزانتین زرده تخم مرغ با حداکثر تأثیرگذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکمل‌ها، از استحاله و دژنراسیون لایه ماکولای شبکیه و نابینایی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری می‌کند. اما متأسفانه جایگاه تخم‌مرغ در سبد غذایی به‌دلیل اینکه منبعی از کلسترول است، کاهش یافته است.
بیشترین تحقیقات علمی اخیر نه فقط تخم مرغ را به گذشته درخشان بر‌می‌گرداند، بلکه جایگاه آن را به‌عنوان یک غذای کاربردی بالا برده و در آخر دلایلی را برای مصرف همیشگی تخم مرغ ارائه می‌کند. اما تخم مرغ دارای کلسترول نیز هست این برای بدن انسان مضر نیست؟ کلسترول و لسیتین، مواد چرب موجود در زرده تخم مرغ هستند که برای ساختمان و عملکرد سلول‌های بدن ضروری‌اند.
کلسترول قابلیت انعطاف و نفوذپذیری غشای سلول‌های بدن را حفظ می‌کند. همچنین به‌عنوان یکی از اجزای تشکیل‌دهنده مواد چربی است که باعث نرمی پوست می‌شود. کلسترول برای تولید هورمون‌های جنسی، کورتیزول (هورمون غدد فوق‌کلیوی)، ویتامین D و نمک‌های صفراوی در بدن لازم است.
براساس اطلاعات حاصله از آخرین تحقیقات به عمل آمده توسط انجمن قلب آمریکا، کمیسیون بین‌المللی تخم مرغ و دانشگاه آریزونا و نیز بسیاری از مطالعات اپیدمیولوژیک مشخص شده است که کلسترول دریافتی از راه غذا و کلسترول موجود در خون با هم یکی نیستند به‌عبارت دیگر کلسترول موجود در غذای مصرفی به‌طور خودکار به کلسترول خون افزوده نمی‌شود بلکه قسمت اعظم کلسترول خون در داخل بدن سنتز می‌شود. به موازات افزایش میزان کلسترول دریافتی از غذا، میزان سنتز کلسترول در بدن کاهش می‌یابد که این روند به تثبیت وضعیت کلسترول پلاسما کمک می‌کند.
لازم به ذکر است که چربی‌های اشباع شده موجود در غذا بیشترین تأثیر را روی سطح کلسترول خون می‌گذارند و دراین بین کلسترول غذا نقشی ندارد. طبیعی است وقتی که چربی‌های اشباع نشده جایگزین چربی‌های اشباع شده شوند، کلسترول خون پایین می‌آید.

منبع:1پارس

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد