وحید 0319
14th October 2012, 09:06 PM
یک جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری با اشاره به این که مصرف شیر همراه با چای برای بیماران سنگ ساز مناسب است گفت: مصرف شیر همراه با چای موجب میشود اگزالات چای با کلسیم شیر ترکیب بزرگی ایجاد کند که این ترکیب به علت بزرگی نمیتواند از روده جذب خون شود و باعث کاهش جذب اگزالات چای شده، مانع از جذب کلسیم شیر از طریق خون میشود که این واکنش برای بیمارانی که دچار سنگهای کلیوی کلسیمی هستند بسیار مناسب است.
دکتر سیمین وحیدی با اشاره به این که چای یخ حاوی مقدار فراوانی اگزالات است، گفت: افراط در مصرف قهوه فوری و چای یخ به دلیل بالا بودن مواد نگهدارنده نیترات موجب ایجاد آسیب در بافتهای مختلف بدن از جمله سیستم ادراری میشود.
وی در ادامه افزود: افرادی که تمایل به مصرف چای فوری دارند بهتر است از چای سبز استفاده کنند، زیرا این نوع چای حاوی آنتی اکسیدان بیشتری است.
این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری با تاکید بر این که چای دم کرده به دلیل مقدار کم اگزالات آسیب کمتری به بافت کلیوی وارد میکنند گفت: چای نباید بیش از حد جوشیده شود، جوشیدن زیاد موجب افزایش اگزالات موجود در آن میشود.
دکتر وحیدی با بیان این که چای دفع ویتامین c را از بدن تشدید میکند گفت: مصرف چای کم رنگ مانع از دفع ویتامین c میشود، لذا بهتر است برای افزایش فواید چای همراه با آن از ترکیبات لیمو، برگ به لیمو و ادویهجاتی مانند: دارچین، هل، بهارنارنج و تخم گشنیز استفاده کرد.
مصرف انواع نوشابه های صنعتی که حاوی اسید فسفریک هستند، موجب میشود کلسیم از استخوانها برداشته شده، محیط خون قلیایی شود و کلسیم بدن به سمت کلیه ها هدایت شده زمینه ایجاد سنگهای کلیوی تشدید شود
وی با بیان این که مصرف متعادل میوه ها در بیماران سنگ ساز مناسب است یادآور شد: مرکبات با افزایش سطح سیترات ادرار تشکیل سنگ را مهار کرده، مصرف میوه ها با جذب کلسیم و اگزالات همراه است و موجب میشود کلسیم به صورت نامحلول در روده در آمده و جذب خون نشود.
این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری با تاکید بر این که بیماران سنگ ساز بهتر است مصرف ماءالشعیر را جایگزین چای کنند گفت: چای به دلیل دارا بودن تانین به شدت دافع آهن از بدن است ولی ماءالشعیر حاوی مقادیر فراوانی از ویتامینهای گروه b و سیترات و بیکربنات فراوان است که برای بیماران سنگ ساز بسیار مفید است.
وی گفت: مصرف انواع نوشابه های صنعتی که حاوی اسید فسفریک هستند، موجب میشود کلسیم از استخوانها برداشته شده، محیط خون قلیایی شود و کلسیم بدن به سمت کلیه ها هدایت شده زمینه ایجاد سنگهای کلیوی تشدید شود.
دکتر سیمین وحیدی با اشاره به این که چای یخ حاوی مقدار فراوانی اگزالات است، گفت: افراط در مصرف قهوه فوری و چای یخ به دلیل بالا بودن مواد نگهدارنده نیترات موجب ایجاد آسیب در بافتهای مختلف بدن از جمله سیستم ادراری میشود.
وی در ادامه افزود: افرادی که تمایل به مصرف چای فوری دارند بهتر است از چای سبز استفاده کنند، زیرا این نوع چای حاوی آنتی اکسیدان بیشتری است.
این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری با تاکید بر این که چای دم کرده به دلیل مقدار کم اگزالات آسیب کمتری به بافت کلیوی وارد میکنند گفت: چای نباید بیش از حد جوشیده شود، جوشیدن زیاد موجب افزایش اگزالات موجود در آن میشود.
دکتر وحیدی با بیان این که چای دفع ویتامین c را از بدن تشدید میکند گفت: مصرف چای کم رنگ مانع از دفع ویتامین c میشود، لذا بهتر است برای افزایش فواید چای همراه با آن از ترکیبات لیمو، برگ به لیمو و ادویهجاتی مانند: دارچین، هل، بهارنارنج و تخم گشنیز استفاده کرد.
مصرف انواع نوشابه های صنعتی که حاوی اسید فسفریک هستند، موجب میشود کلسیم از استخوانها برداشته شده، محیط خون قلیایی شود و کلسیم بدن به سمت کلیه ها هدایت شده زمینه ایجاد سنگهای کلیوی تشدید شود
وی با بیان این که مصرف متعادل میوه ها در بیماران سنگ ساز مناسب است یادآور شد: مرکبات با افزایش سطح سیترات ادرار تشکیل سنگ را مهار کرده، مصرف میوه ها با جذب کلسیم و اگزالات همراه است و موجب میشود کلسیم به صورت نامحلول در روده در آمده و جذب خون نشود.
این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری با تاکید بر این که بیماران سنگ ساز بهتر است مصرف ماءالشعیر را جایگزین چای کنند گفت: چای به دلیل دارا بودن تانین به شدت دافع آهن از بدن است ولی ماءالشعیر حاوی مقادیر فراوانی از ویتامینهای گروه b و سیترات و بیکربنات فراوان است که برای بیماران سنگ ساز بسیار مفید است.
وی گفت: مصرف انواع نوشابه های صنعتی که حاوی اسید فسفریک هستند، موجب میشود کلسیم از استخوانها برداشته شده، محیط خون قلیایی شود و کلسیم بدن به سمت کلیه ها هدایت شده زمینه ایجاد سنگهای کلیوی تشدید شود.