golden3
2nd October 2012, 06:18 PM
استفاده از عصاره روغني كنجد و سبوس برنج ميتواند در كاهش فشارخون و كلسترول تام مفيد باشد.
http://www.1pars.com/images/2012/Food/Bran.jpg
براساس تحقيقات جديد در انجمن قلب آمريكا، محققان با بررسي 300 نفر از افراد داراي فشارخون و تقسيم آنها به 3 گروه شامل گروهي كه از داروي كاهنده فشارخون به نام نيفديپين استفاده ميكردند، گروهي هر روز در وعدههاي غذايي خود حدود يك اونس از مخلوط روغنهاي سبوس برنج و كنجد استفاده ميكردند و گروهي كه از تركيب اين روغنها همراه با داروي نيفديپين بهره ميبردند دريافتند كه استفاده همزمان از تركيب روغنهاي كنجد و سبوس برنج و داروي نيفديپين بهطور چشمگيري ميتواند منجر به كاهش فشارخون سيستوليك و دياستوليك در آنها شود.
محققان افزودند: كاهش ميزان فشارخون ناشي از مصرف يك اونس از مخلوط روغني دانههاي سبوس برنج و كنجد تقريبا برابر كاهش فشارخون با مصرف داروي كاهنده فشارخون بوده است كه در اين ميان استفاده همزمان تركيب روغني همراه با داروي نيفديپين توانسته تا بيش از 2 برابر باعث افت فشارخون افراد در مقايسه با بقيه شود.
نتايج ديگر اين مطالعه همچنين ميافزايد: 26 درصد در ميزان LDL (چربي بد) كاهش و 9.5 درصد در ميزان HDL (چربي خوب) افرادي كه فقط از اين تركيب روغني استفاده كردند افزايش حاصل شد و اين در حالي است كه افرادي كه هم از اين تركيب روغني و هم از داروي كاهنده فشارخون بهره بردند با كاهش 27 درصدي LDL و افزايش 10.9 درصدي HDL مواجه شدند ولي هيچ تغييري در سطوح كلسترول افرادي كه فقط از داروي كاهنده فشارخون استفاده كردند، مشاهده نشد.
به گفته محققان مصرف اين اسيدهاي چرب سالم غيراشباع با داشتن مواد منحصر به فرد آنتي اكسيداني به نامهاي سيسامين، سيسامول، سيسامولين و اوريزانول كه در گياهان يافت ميشوند با پايين آوردن فشارخون و كلسترول تام خون مرتبط بوده است وهمچنين تأثيرات مطلوبي بر روي قلب دارد.
با وجود اين يافتهها افراد مبتلا به فشارخون بالا نبايد مصرف داروهاي خود را قطع كنند و بايد قبل از انجام هر اقدامي ابتدا با پزشك خود مشورت كنند.
منبع:ايسنا
http://www.1pars.com/images/2012/Food/Bran.jpg
براساس تحقيقات جديد در انجمن قلب آمريكا، محققان با بررسي 300 نفر از افراد داراي فشارخون و تقسيم آنها به 3 گروه شامل گروهي كه از داروي كاهنده فشارخون به نام نيفديپين استفاده ميكردند، گروهي هر روز در وعدههاي غذايي خود حدود يك اونس از مخلوط روغنهاي سبوس برنج و كنجد استفاده ميكردند و گروهي كه از تركيب اين روغنها همراه با داروي نيفديپين بهره ميبردند دريافتند كه استفاده همزمان از تركيب روغنهاي كنجد و سبوس برنج و داروي نيفديپين بهطور چشمگيري ميتواند منجر به كاهش فشارخون سيستوليك و دياستوليك در آنها شود.
محققان افزودند: كاهش ميزان فشارخون ناشي از مصرف يك اونس از مخلوط روغني دانههاي سبوس برنج و كنجد تقريبا برابر كاهش فشارخون با مصرف داروي كاهنده فشارخون بوده است كه در اين ميان استفاده همزمان تركيب روغني همراه با داروي نيفديپين توانسته تا بيش از 2 برابر باعث افت فشارخون افراد در مقايسه با بقيه شود.
نتايج ديگر اين مطالعه همچنين ميافزايد: 26 درصد در ميزان LDL (چربي بد) كاهش و 9.5 درصد در ميزان HDL (چربي خوب) افرادي كه فقط از اين تركيب روغني استفاده كردند افزايش حاصل شد و اين در حالي است كه افرادي كه هم از اين تركيب روغني و هم از داروي كاهنده فشارخون بهره بردند با كاهش 27 درصدي LDL و افزايش 10.9 درصدي HDL مواجه شدند ولي هيچ تغييري در سطوح كلسترول افرادي كه فقط از داروي كاهنده فشارخون استفاده كردند، مشاهده نشد.
به گفته محققان مصرف اين اسيدهاي چرب سالم غيراشباع با داشتن مواد منحصر به فرد آنتي اكسيداني به نامهاي سيسامين، سيسامول، سيسامولين و اوريزانول كه در گياهان يافت ميشوند با پايين آوردن فشارخون و كلسترول تام خون مرتبط بوده است وهمچنين تأثيرات مطلوبي بر روي قلب دارد.
با وجود اين يافتهها افراد مبتلا به فشارخون بالا نبايد مصرف داروهاي خود را قطع كنند و بايد قبل از انجام هر اقدامي ابتدا با پزشك خود مشورت كنند.
منبع:ايسنا