PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : يك معمار انگليسي: نگران اصفهان هستم

وحید 0319
30th September 2012, 08:37 PM
يك معمار انگليسي بيان كرد: وقتي پلي روي رودخانه‌اي ساخته مي‌شود و قرار است سال‌هاي درازي با آب هم‌زيستي داشته باشد، قطع آب به‌طور حتم مشكلات مهمي براي آن ايجاد خواهد كرد و من نگران آينده‌ي اين شهر هستم.
http://www.memaran.ir/images/Hamed/IRAN/Esfehan/Esfehan/Others/sivase_pole2.jpg
نیکلاس استون ـ کارشناس رشته‌ي معماری دوره‌ي اسلامی ـ که مرمت خانه‌اي تاریخی را در پشت مسجد شیخ لطف‌الله برعهده داشته است، به خبرنگار سرويس ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: هربار به محله‌هاي قديمي اصفهان پا مي‌گذارم، ناخودآگاه مجذوب گذشته‌ي زيباي اين شهر مي‌شوم، زیرا هر محله‌ي اصفهان از نظر فنون معماري اسلامي، يك كلاس آموزشي است.

این کارشناس معماری ادامه داد: جمله‌ي «اصفهان نصف جهان است» نشان مي‌دهد كه اصفهان يكي از بزرگ‌ترين سمبل‌هاي معماري اسلامي در جهان محسوب مي‌شود و آوازه‌ي آن در دنيا طنين‌انداز است.

او با اشاره به معماری شهر «فض» در مراکش، گفت: بازارهايي درهم تنيده و نزديك به مراكز مذهبي و مساجدي بزرگ براي تجمع‌هاي مردمي از جمله ویژگی‌های اصلی باقي ماندن معماري اسلامي این شهر است.

وي اظهار كرد: هر آنچه درباره‌ي «فض» گفتم با اضافه کردن كلمه‌ي «بهترين» براي اصفهان نیز صدق می‌کند. البته تفاوت بزرگي در شهر اصفهان وجود دارد و آن زاينده‌رود است كه دليل وجودي شهر اصفهان هم به‌شمار مي‌آيد. تفاوت ديگر نيز بازارهاي شهر اصفهان است كه نه‌تنها قلب اقتصادي اصفهان، بلكه قلب اقتصاد يك كشور پهناور بوده است.

استون در پاسخ به اين پرسش كه معماري كدام بناي تاریخي اصفهان شما را مجذوب كرده است؟ بيان كرد: هيچ‌گاه در ذهنم بناهاي زيباي اصفهان را تفكيك نكرده‌ام و زيبايي هر كدام چنان مجذوبم كرده كه نمي‌توانم بگويم فلان بنا زيباست، چون وجدانم ناراحت مي‌شود كه چرا آن يكي را نگفتم؛ ولي اگر از نظر معماري اسلامي مي‌خواهيد، بايد بگويم مسجدجامع اصفهان يكي از بي‌نظيرترين و شاهكار معماري اسلامي را به‌نمايش مي‌گذارد.

او با بيان اين‌كه از نوع سازه‌‌ي پل‌هاي تاريخي اصفهان اطلاعي ندارم، گفت: به‌عنوان يك معمار دوره‌ي اسلامي مي‌گويم زماني كه پلي روي رودخانه‌اي ساخته مي‌شود، قرار است سال‌ها با آب هم‌زيستي داشته باشد، وقتي آب را از آن سازه بگيريم، به‌طور حتم مشكلات مهمي براي آن پيش مي‌آيد. من اصلا دوست ندارم به اين فكر كنم كه اين بناهاي بسيار زيبا تخريب مي‌شوند؛ ولي اگر اين اتفاق رخ دهد، براي اصفهان مشكلات زيادي ايجاد مي‌شود، چراكه اصفهان بر پايه‌ي رودخانه‌ي زاينده‌رود بنا شده است. من به‌عنوان يك گردشگر نگران آينده‌ي اين شهر شده‌ام كه شاهكار دوران صفوي است.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد