وحید 0319
30th September 2012, 07:39 PM
۰ نکته در مورد هویج، نارنجی پرخاصیت!
همشهری آنلاین: هویج دارای خواص سلامتی بسیاری است که سلامت پوست، چشم، دستگاه گوارش و دندان، بخشی از خواص این سبزی پرخاصیت را تشکیل میدهند.
۱۰ دلیل برای خوردن بیشتر هویج عبارتند از:
۱- بتاکاروتن: هویجها سرشار از این آنتیاکسیدان قوی هستند که در بدن تبدیل به ویتامین a میشود و برای سلامت پوست تاثیر فوقالعادهای دارد.
۲- هضم: مصرف هویج باعث افزایش بزاق در دهان شده و مواد معدنی اساسی، ویتامینها و آنزیمهایی را که موجب هضم بهتر غذا میشوند برای بدن فراهم میکند. مصرف منظم این سبزی پرخاصیت کمک خوبی برای پیشگیری از ابتلا به زخم معده و دیگر اختلالات گوارشی خواهد بود.
۳- عناصر قلیایی: هویج سرشار از عناصر قلیایی بوده که با ایجاد تعادل در نسبت اسیدی/ قلیایی بودن بدن، موجب احیاء و تصفیه خون میشود.
۴- پتاسیم: هویج منبع خوبی از پتاسیم محسوب شده که میتوانند سطح سدیم را در بدن کنترل کرده و در نتیجه به کاهش سطح فشارخون بالا در بدن کمک موثری کند.
۵- سلامت دندان: مصرف هویج موجب از بین رفتن میکروبهای مضر در دهان شده و احتمال بروز پوسیدگی دندان را کاهش میدهد.
۶- زخمها: هویج خام یا رنده شده برای بهبود زخمها، بریدگیها و التهابات کاربرد موثری دارد.
۷- فیتونوترینتها: در میان فیتوکمیکالهای مفیدی که در هویج موجود است فیتونوترینتی موسوم به فالکارینول وجود دارد که میتواند خطر بروز سرطان روده را کاهش داده و موجب سلامت کلی این بخش از بدن گردد.
۸- کارتنوئیدها: هویج سرشار از کارتنوئیدها بوده که میتواند قند خون را تنظیم کند.
۹- فیبر: هویج سرشار از فیبر خوراکی بوده که میتواند سطح کلسترول بد (ldl) که بدن نیازی به آن ندارد را کاهش داده و نیز سطح کلسترول خوب (hdl) را که بدن به آن نیاز دارد، افزایش داده و به کاهش لختههای خونی کمک کند و از بیماریهای قلبی پیشگیری کند.
۱۰- چشم، مو، ناخن و غیره: مواد مغذی موجود در هویج میتوانند با سمزدایی بدن و سلولسازی جدید، موجب سلامت چشم، پوست، مو، ناخن و غیره شوند.
همشهری آنلاین: هویج دارای خواص سلامتی بسیاری است که سلامت پوست، چشم، دستگاه گوارش و دندان، بخشی از خواص این سبزی پرخاصیت را تشکیل میدهند.
۱۰ دلیل برای خوردن بیشتر هویج عبارتند از:
۱- بتاکاروتن: هویجها سرشار از این آنتیاکسیدان قوی هستند که در بدن تبدیل به ویتامین a میشود و برای سلامت پوست تاثیر فوقالعادهای دارد.
۲- هضم: مصرف هویج باعث افزایش بزاق در دهان شده و مواد معدنی اساسی، ویتامینها و آنزیمهایی را که موجب هضم بهتر غذا میشوند برای بدن فراهم میکند. مصرف منظم این سبزی پرخاصیت کمک خوبی برای پیشگیری از ابتلا به زخم معده و دیگر اختلالات گوارشی خواهد بود.
۳- عناصر قلیایی: هویج سرشار از عناصر قلیایی بوده که با ایجاد تعادل در نسبت اسیدی/ قلیایی بودن بدن، موجب احیاء و تصفیه خون میشود.
۴- پتاسیم: هویج منبع خوبی از پتاسیم محسوب شده که میتوانند سطح سدیم را در بدن کنترل کرده و در نتیجه به کاهش سطح فشارخون بالا در بدن کمک موثری کند.
۵- سلامت دندان: مصرف هویج موجب از بین رفتن میکروبهای مضر در دهان شده و احتمال بروز پوسیدگی دندان را کاهش میدهد.
۶- زخمها: هویج خام یا رنده شده برای بهبود زخمها، بریدگیها و التهابات کاربرد موثری دارد.
۷- فیتونوترینتها: در میان فیتوکمیکالهای مفیدی که در هویج موجود است فیتونوترینتی موسوم به فالکارینول وجود دارد که میتواند خطر بروز سرطان روده را کاهش داده و موجب سلامت کلی این بخش از بدن گردد.
۸- کارتنوئیدها: هویج سرشار از کارتنوئیدها بوده که میتواند قند خون را تنظیم کند.
۹- فیبر: هویج سرشار از فیبر خوراکی بوده که میتواند سطح کلسترول بد (ldl) که بدن نیازی به آن ندارد را کاهش داده و نیز سطح کلسترول خوب (hdl) را که بدن به آن نیاز دارد، افزایش داده و به کاهش لختههای خونی کمک کند و از بیماریهای قلبی پیشگیری کند.
۱۰- چشم، مو، ناخن و غیره: مواد مغذی موجود در هویج میتوانند با سمزدایی بدن و سلولسازی جدید، موجب سلامت چشم، پوست، مو، ناخن و غیره شوند.