PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : شناخت چاقـــــو « مخصوص خانم های خانه دار »



golden3
26th September 2012, 06:53 PM
کافی است فقط یک بار با چاقوی کند سیب-زمینی پوست بکنید تا از آشپزی برای همیشه بیزار شوید. یک چاقوی خوب بیشتر از چیزی که فکر می-کنید در آشپزخانه اهمیت دارد چون هم می-تواند در وقت شما صرفه-جویی کند، هم باعث جلوگیری از درد گرفتن دست شما در اثر کار شود. یک چاقوی خوب باعث می-شود با آوردن فشار کمتری به-دست-تان کـارکنیـد. بـه علاوه-چاقــوی نامناسب به مواد غذایی شما هم آسیب می-زند.


http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/6/14/108274_175.jpg


تصور کنید از یک گوجه-فرنگی که با یک چاقوی بد خرد شده باشد، چیزی جز چند تکه له شده باقی نخواهد ماند که غیر ممکن است بتوانید آن را سر میز بیاورید. بیشتر عروس-خانم-ها برای جهیزیه، یکسری کامل چاقو می-خرند بدون اینکه بدانند دقیقا به چه چاقویی برای چه کاری نیاز دارند. سری-های چاقوها معمولا گران هستند و به دلیل اینکه عادت نکرده-ایم از هر چاقو درست استفاده کنیم، بیشتر آنها بدون استفاده می-ماند. اگر کاربرد درست هر چاقو را بشناسید و بدانید هر چاقو به چه کار می-آید، می-توانید درست و بجا خرید کرده و به بهترین شکل از چاقوهایی که می-خرید استفاده کنید. اینها رایج-ترین چاقوهایی هستند که در هر مجموعه چاقو وجود دارد.

http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/6/14/108275_327.jpg

چندکاره خوش-دست


به این چاقو می-گویند چاقوی چندکاره یا چاقوی برش. این چاقوی کوچک بسیار خوش-دست است و با آن می-توانید تمام کارهای کوچک آشپزخانه، از پوست کندن میوه-ها تا شکل دادن به تکه-های کوچک گوشت را انجام دهید. می-توانید با این چاقو میوه-آرایی کرده یا مواد غذایی کوچک را خرد کنید، مثلا برای خرد کردن سیر این چاقو از همه مناسب-تر است.


http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/6/14/108276_506.jpg

مخصوص گوجه-فرنگی


از چاقوی دندانه-دار بیشتر از همه برای خرد کردن نان و شیرینی-های کوچک استفاده می-شود. می-توانید به آسانی با آن کیک صبحانه را برش بزنید یا پنیر را ورقه کنید. از آن می-توانید برای ورقه کردن میوه-ها و سبزیجات نرم هم استفاده کنید. مثلا گوجه-فرنگی با این چاقو خیلی راحت برش داده می-شود، به خصوص اینکه این چاقو، اندازه کوچک چاقوی دندانه-دار است.

http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/6/14/108277_318.jpg

برای خورش قیمه


این چاقو همان چاقوی چندکاره است با این تفاوت که بزرگ-تر است. بزرگ-تر شدن اندازه چاقو چند ویژگی دارد؛ اول اینکه به دلیل سنگینی خرد کردن مواد سخت با آن راحت-تر است و به علاوه تیغه بزرگ آن اجازه خرد کردن مواد بزرگ-تر را به شما می-دهد. اگر می-خواهید گوشت را قیمه کرده یا سیب-زمینی و پیاز خرد کنید، می-توانید این چاقو را به-كار ببرید.


http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/6/14/108278_424.jpg

استاد سبزی خرد کردن


این چاقو تقریبا شبیه ساطور عمل می-کند، با این تفاوت که تیغه آن از ساطور کلاسیک ارتفاع کمتری دارد و در نتیجه سبک-تر است. البته قطر تیغه استحکام زیادی به آن می-دهد. دندانه-هایی که روی تیغه وجود دارند، هم خرد کردن را راحت می-کنند و هم باعث می-شوند مواد غذایی کمتر به تیغه-ها بچسبند. با این چاقو به راحتی می-توانید سبزی خرد کنید.

http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/6/14/108279_122.jpg

نان بدون خرده نان


این چاقوی دندانه-دار بزرگ، درست مانند نمونه کوچک-ترش عمل می-کند با این تفاوت که به دلیل اینکه سنگین-تر شده، انرژی کمتری از شما می-گیرد. البته خرد کردن گوجه-فرنگی با این چاقو کمی سخت است اما به راحتی می-توانید نان و کیک-های بزرگ را با آن خرد کنید. استفاده از چاقوی دندانه-دار برای خرد کردن نان باعث می-شود کمترین خرده-ها از نان جدا شود.

http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/6/14/108280_636.jpg

مخصوص سرآشپزها


به این چاقو می-گویند چاقوی سرآشپز، شاید به دلیل اینکه استفاده از آن تخصص می-خواهد و برای آشپزی-های بزرگ مناسب است. اگر کار با این چاقوی بزرگ و سنگین را بلد باشید، می-توانید کارهای سخت را خیلی راحت انجام دهید. سنگینی این چاقو به شما اجازه می-دهد با صرف کمترین نیرو با آن گوشت خرد کنید، آناناس را تکه-تکه کرده یا هندوانه-های بزرگ را قاچ کنید.



http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/6/14/108281_728.jpg


هرقدر جنس چاقویی که می-خرید خوب، نانو و سیلور باشد و تمام این تبلیغات روی آن انجام شود باز هم بعد از مدتی کند می-شود، به همین دلیل در مجموعه بیشتر چاقوهای مارک خوب، یک چاقو تیزکن هم وجود دارد. البته بهتر است كمتر از چاقو تیزکن استفاده کنید و تا وقتی چاقو به خوبی کار می-کند به-کارگیری آن را از یاد ببرید.



http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/6/14/108282_525.jpg


یک قیچی آشپزخانه در همه آشپزخانه-ها موردنیاز است، برخلاف چیزی که خیلی-ها فکر می-کنند، استفاده از قیچی آشپزخانه محدود به باز کردن در پاکت شیر و دوغ نیست. قیچی می-تواند در مصارفی مثل -تکه کردن مرغ بریان، تکه کردن نان سنگک یا بربری و حتی خرد کردن تکه-های کوچک گوشت هم کاربرد داشته باشد.


این نکته-ها را از یاد نبرید





قبل از خرید چاقو حتما آن را امتحان کنید. البته اجازه ندارید با چاقو چیزی خرد کنید اما حتما آن را در دست بگیرید تا از تعادل و راحتی آن در دست-تان مطمئن شوید، به-خصوص چاقوهای سنگین، وقتی در دست شما قرار می-گیرند نباید به جلو یا عقب متمایل شوند چون در این صورت موقع خرد کردن نیروی شما را هدر خواهند داد.






اگر واقعا به همه چاقوهای یک سری نیاز ندارید، لازم نیست آنها را بخرید. می-توانید 3 یا 4 چاقوی تک بخرید. مطمئن باشید کارتان با آنها هم راه می-افتد. شما حداقل به یک چاقوی بزرگ و سنگین سرآشپز برای خرد کردن تکه-های بزرگ گوشت یا سبزی، یک چاقوی دندانه-دار متوسط برای درست کردن سالاد یا بریدن نان و یک چاقوی کوچک برش برای کارهای ظریف آشپزخانه نیاز خواهید داشت. انتخاب بقیه چاقوها اختیاری است.






چاقو را در جای مطمئنی بگذارید. قرار دادن چاقوی آشپزخانه کنار وسایل دیگر در كشو، باعث می-شود تیغه آن به وسایل دیگر برخورد کند و بعد از مدتی کند شود یا آسیب ببیند. به این آسیب-ها خطر بریدن دست را هم اضافه کنید. کافی است حواستان نباشد و بخواهید از کشو چیزی بردارید تا فاجعه به بار بیاید.






چاقو را حتما بعد از شستن خشک کرده و قبل از شست-وشو هم به دستورالعمل آن نگاه کنید. بعضی از چاقوها را می-توان در ماشین ظرفشویی شست و بعضی را نمی-توان. در هر صورت بهتر است چاقو را برای مدت طولانی در آب یا آغشته به مواد غذایی نگه ندارید چون به تیغه آن آسیب می-رسد.




منبع : برترین ها

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد