PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : كدام مواد غذایی در بروز یبوست موثرند؟



yas-90
16th September 2012, 06:33 PM
سلامت نیوز : یبوست از مشكلات شایع دستگاه گوارش است كه با مصرف برخی از مواد غذایی به ویژه مواد خوراكی صنعتی و فرآوری شده تشدید می‌شود.



به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ همانطور كه برخی از مواد غذایی مانند خوردنی‌های حاوی فیبر زیاد در پیشگیری و درمان یبوست موثر هستند، برخی از خوردنی‌ها نیز این مشكل گوارشی را تشدید می‌كنند. مهم‌ترین مواد غذایی كه باید برای پیشگیری از یبوست از مصرف آنها پرهیز كنید عبارتند از:

- غذاهای فرآوری شده به صورت منجمد، برگرها و پیتزا همگی به بروز یبوست كمك می‌كنند. مواد غذایی فرآوری شده، ریزمغذی‌های ضروری خود را در روند فرآوری از دست می‌دهند و حاوی فیبر اندكی هستند و آنچه باقی می‌ماند و به عنوان پیتزا یا نودل عرضه می‌شود در تشدید یبوست نقش قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت.



- شیرینی‌ها و تنقلات نشاسته‌ای نیز حاوی قند و چربی فراوان هستند. این خوراكی‌ها هر چند با چای و قهوه دلچسب به نظر می‌رسند اما در واقع ذخیره فیبر بسیار اندكی دارند و به بروز یبوست كمك می‌كنند. برای ایجاد تعادل در دستگاه گوارشی پس از مصرف این خوراكی‌ها مصرف مواد غذایی حاوی فیبر فراوان مثل میوه و سبزی توصیه می‌شود.

- مصرف انواع گوشت بدون سبزیجات مكمل در كنار هر وعده غذایی از عوامل موثر در بروز یبوست است. به این ترتیب توصیه می‌شود كه حتما همراه با مواد گوشتی از سالاد و سبزیجات پخته نیز استفاده كنید. غلات سبوس‌دار نیز غنی از فیبر خوراكی هستند.



- كافئین نیز در ایجاد و تشدید یبوست نقش موثری دارد. هر چند معمولا نمی‌توان به طور كامل مصرف قهوه، چای یا كولاها را ترك كرد اما وابستگی به مصرف زیاد این نوشابه‌ها موجب خشك شدن آب بدن می‌شود كه خشكی بدن نیز از عوامل اصلی بروز یبوست است.



- مصرف مواد غذایی پرچرب از جمله چیپس و فست‌فودها نیز عمل هضم غذا را دشوار می‌سازد و هر چه مصرف مواد چرب و شور بیشتر شود، احتمال بروز مشكلات گوارشی نیز تشدید می‌شود. درواقع غذاهای چرب فرآیند هضم را كندتر می‌كند و خطر یبوست را افزایش می‌دهد.

- فرآورده‌های لبنی پرچرب نیز فاقد فیبر خوراكی هستند و به همین دلیل در فهرست غذاهای تشدید كننده یبوست قرار می‌گیرند. اگر دچار یبوست شدید از خوردن پنیر و شیر به هنگام صبحانه پرهیز كرده و در عوض از نان جوی دو سر و ماست استفاده كنید.

BaAaroOoN
16th September 2012, 09:13 PM
1سوال از آجیم میپرسم
سوال:عامل ایجاد ملنا چیه؟[tafakor]
لطف میکنی اگه جواب بدی[labkhand]

yas-90
16th September 2012, 10:59 PM
1سوال از آجیم میپرسم
سوال:عامل ایجاد ملنا چیه؟[tafakor]
لطف میکنی اگه جواب بدی[labkhand]

سلام عزیزم
ملنا....در اصل همون خون در مدفوعه که سیاه و قیری ماننده و علتش هم اکثرا زخم های قسمت های فوقانی دستگاه گوارشه..................مثل معده و دوازدهه(قسمت ابتدای روده کوچک) البته ممکنه خونریزی زخم ناحیه کولون صعودی(قسمت بالارونده روده بزرگ) هم به صورت ملنا دیده بشه
اما اکثر موارد زخم معده و زخم دوازدهه یا همون اثنی عشر باعث ملنا میشه اما در مواردی مثل وجود واریس مری(یا سندرم مالوری ویس) هم ملنا دیده میشه که البته این افراد ممکنه استفراغ خونی هم داشته باشن.
بعضی داروها هم میتونه باعث ملنا بشه مثل مصرف بیش از حد مواد مخدر و یا داروهای ضد انعقاد مثل وارفارین و حتی در مواردی سرطان معده و یا تومورهای معده هم میتونه باعث ملنا بشه.

اون دسته از زخم هایی هم که به دنبال مصرف داروهای غیر استروئیدی مثل بروفن و یا دیکلوفناک و یا آسپیرین دیده بشه میتونه باعث ایجاد ملنا بشه(خوب به هر صورت زخم ایجاد شده)

کرم روده هم میتونه باعث ایجاد ملنا بشه
بلعیدن خون حالا به هر دلیلی میتونه باعث ملنا بشه

علت رنگ ایجاد شده توسط ملنا هم که به دلیل اکسیداسیون آهن موجود در هموگلوبین موقع عبور از ایلئوم(قسمت انتهایی روده کوچک) و کولونه(روده بزرگ).

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد