PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : 40 دلیل تأخیر ازدواج جوانان در ایران

نارون1
7th September 2012, 11:27 AM
گرایش به جامعه‌گریزی، تنوع‌طلبی جوانان، مسئولیت‌گریزی، ترس از طلاق و شکست در زندگی آینده، ترس از خیانت همسر، رواج مردسالاری و زن‌سالاری و رقابت بین آنها، مهمترین دلایل اجتماعی هستند که تمایل جوانان را به ازدواج کاهش می‌دهند.

به گزارش فارس پروفسور حسین باهر گفت: دلایل مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی و سیاسی در بالا رفتن سن ازدواج جوانان تأثیر‌گذار است. وی افزود: بررسی‌هایی در رابطه با دلایل تأخیر ازدواج جوانان در ایران انجام دادم که 40 دلیل گردآوری شد.

این روانشناس درباره عوامل اقتصادی موثر بر بی‌میلی جوانان برای ازدواج عنوان کرد: مشکلات اقتصادی، مسکن، تهیه وسایل زندگی، مهریه سنگین، بیکاری، رفاه زدگی برخی از جوانان و فقر خانوادگی، از مهمترین دلایل اقتصادی موثر در تأخیر ازدواج جوانان است. باهر، فقر مالی خانواده‌ها در تأمین امکانات ازدواج فرزندانشان را از عوامل موثر در تأخیر ازدواج دانست و اظهار داشت: مادی بودن قوانین مانند زندانی شدن جوانانی که قادر به پرداخت مهریه نیستند موجب ترس آنها از ازدواج می‌شود.

این استاد دانشگاه شهید بهشتی هزینه‌های سنگین عقد و عروسی را در تأخیر ازدواج موثر دانست و پخش فیلم‌های مختلف در برنامه‌های ماهواره‌ای را موجب الگوبرداری جوانان از فرهنگ غرب دانست و بیان کرد: در اثر گرایش جوانان به این فرهنگ، زندگی مجردی و بی‌میلی به ازدواج در جامعه رشد می‌یابد.

وی درباره مسایل فرهنگی که سن ازدواج را بالا می‌برد، عنوان داشت: ادامه تحصیلات به ویژه توسط دختران، مدرن شدن زندگی، الگوپذیری جوانان از غرب و تمایل آنها به زندگی مجردی، تزلزل ارزش‌های سنتی و مهاجرت فرهنگی، از مهم‌ترین دلایل فرهنگی برای بالا رفتن سن ازدواج است.

این استاد دانشگاه شهید بهشتی درک نکردن تفاوت‌های زن و مرد و رسیدن به کمال معنوی از طریق ازدواج‌ را یکی دیگر از عوامل تأخیر در ازدواج دانست و با اشاره به ناهنجاری‌های موجود در خانواده تصریح کرد: شکست والدین در زندگی و درگیری‌های مداوم آنها موجب عدم تمایل آنها برای ازدواج فرزندانشان می‌شود.

این روانشناس درباره مسایل اجتماعی و اخلاقی که موجب عدم تمایل جوانان به ازدواج می‌شود، بیان کرد: گرایش به جامعه‌گریزی، تنوع‌طلبی جوانان، مسئولیت‌گریزی، ترس از طلاق و شکست در زندگی آینده، ترس از خیانت همسر، رواج مردسالاری و زن‌سالاری و رقابت بین آنها، مهمترین دلایل اجتماعی هستند که تمایل جوانان را به ازدواج کاهش می‌دهند.

وی مداخله خانواده‌ها در زندگی جوانان را یکی دیگر از دلایل بالا رفتن سن ازدواج دانست و افزود: اعتیاد برخی از جوانان به مواد مخدر نیز موجب ترس بسیاری از دختران از ازدواج می‌شود. این استاد دانشگاه شهید بهشتی کاهش قبح دیر ازدواج کردن را نسبت به گذشته موجب بالا رفتن سن ازدواج دانست و اظهار کرد: در گذشته دیر ازدواج کردن امر ناپسندی بود اما امروزه این موضوع به یک امر بسیار عادی در جامعه تبدیل شده است.

باهر، افسردگی و اضطراب، بی‌توجهی به مسایل دینی، ترس از تعهد متقابل را در تأخیر ازدواج موثر دانست و با اشاره به تمایل بسیاری از جوانان به ازدواج برای برطرف کردن نیازهای جنسی، گفت: هدف اصلی از ازدواج باید رسیدن زن و مرد به کمال باشد همچنین رواج بی‌بند و باری و مبهم بودن آینده جوانان در کاهش ازدواج موثر است.

شه پری
7th September 2012, 04:45 PM
به نظر منت هیچ هم تاخیر ازدواج در ایران صورت نمیگیره...
اگه منظور از ازدواج اینه که سند ثبتی بزنن...که بله..اما به نظر من این جور آمار گرفتن بدرد لای جرز میخوره....
یارو 16 سالش هست چهار تا دوست محترم داره...

فک کنم اگه اینجوری نگاه کنیم سن ازدواج از 23 سال بالا که نرفته هیچ....تا 15-16 سالگی هم پایین اومده....
...
...
والا...

reza-1369
7th September 2012, 09:11 PM
راس میگه بخوای ازدواج کنی باید پدر یه 30تومنی حداقل بودجه کنار بزاره!!!

BaAaroOoN
7th September 2012, 09:44 PM
30تومنی
30 تومن؟؟؟؟؟[taajob]
تو این دوره زمونه که حدددددداقلش 10 15 تومن پول برگزاری جشن عروسیه
اونم اگه بخاد خییییییییییییلی مختصر برگزار شه!!!!حالا برو بالاتر[khabalood]دیگه هزینه ی اجاره ی 1خونه ی خیییییلی کوچیک دیگه بماند[sootzadan]

reza-1369
7th September 2012, 09:47 PM
30 تومن؟؟؟؟؟[taajob]
تو این دوره زمونه که حدددددداقلش 10 15 تومن پول برگزاری جشن عروسیه
اونم اگه بخاد خییییییییییییلی مختصر برگزار شه!!!!حالا برو بالاتر[khabalood]دیگه هزینه ی اجاره ی 1خونه ی خیییییلی کوچیک دیگه بماند[sootzadan]

نه راس میگی.وقتی تو یه باغ به هزار نفر شام بدی چه شود.البته رسم و رسومات فرق می کند.

BaAaroOoN
7th September 2012, 09:59 PM
البته این که نظر من نیست
به من باشه میگم جشن عروسی یه کار بیهوده س.و اصلا حذفش میکنم چون کلا باهاش موافق نیستم
ولی من دارم دیدگاه اکثر خانواده های ایرانی رو میگم که متاسفانه مصرف گرا شدن و اهل تجملات

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد