بلدرچین
4th September 2012, 10:13 PM
کارایی مغز:
پژوهشها نشان می دهد: برخی از عادات نامطلوب در زندگی مانند سیگار یا پرهیز از خوردنصبحانه سبب افت کارآیی مغز می شود.
بهگزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، "مارسی پاراشیل" متخصص تغذیه و مدیرتغذیه ی بالینی در نظام بهداشتی هندریک آمریکا می گوید: سه عامل مهمی که میتواند قدرت مغز را افزایش دهد نوع غذا، آب و اکسیژن هستند و برخی از این عادات اینسه فاکتور را به میزان قابل توجهی تحت الشعاع قرار می دهند. البته ورزش و غذایمناسب، سلامت مغز را تضمین می کند.
همچنینپژوهشگران دانشگاه ایالتی آریزونا به چند عادت رفتاری اشاره کرده اند که توان وکارآیی مغز را پایین می آورند.
اینرفتارها شامل پرهیز از خوردن صبحانه، پُرخوری، استعمال دخانیات، مصرف زیاد موادقندی، آلودگی هوا، کمبود خواب، کاهش تفکر مثبت و کار کشیدن از مغز به هنگام بیماریهستند.
اشخاصیکه صبحانه نمی خورند قند خون شان به سطح پائین تری افت می کند. این امر باعثتامین نامناسب مواد غذایی برای مغز و در نتیجه افت فعالیت مغزی می شود.
ازسوی دیگر، پُرخوری هم، سلامت مغز را به خطر می اندازد. پُرخوری باعث تصلب شرائینمغز شده و منجر به کاهش قدرت ذهنی می شود.
دخانیاتنیز باعث کوچک شدن قابل توجه مغز شده و حتی منجر به بروز آلزایمر می شود. علاوهبر این ها استفاده ی زیاد از مواد قندی و شیرین، جذب پروتئین و مواد غذایی رامتوقف و منجر به سوء تغذیه و احتمالا اختلال در رشد مغزی خواهد شد.
بهگزارش ایسنا با توجه به این که گفته شد یکی از فاکتورهای اصلی برای سلامت و قدرتمغزی اکسیژن است پس قطعا آلودگی هوا عامل مهمی است که این عضو را تهدید می کند.مغز بزرگترین مصرف کننده ی اکسیژن در بدن ما است. دمیدن هوای آلوده باعث کاهشاکسیژن تامینی مغز شده و منجر به کاهش کارآیی این عضو مهم می شود.
خوابکافی هم به مغز ما استراحت می دهد. دوره طولانی کاهش خواب به تسریع مرگ سلول هایمغزی منجر خواهد شد.
همچنینکار کشیدن از مغز یا مطالعه در زمان بیماری ممکن است سبب کاهش کارآیی مغز و درنتیجه صدمه مغزی شود.
وبالاخره محققان معتقدند؛ تفکر بهترین راه برای تمرین دادن به مغز است. کاهش افکارمثبت مغزی ممکن است باعث کوچک شدن مغز شود.
براساس این گزارش، مغز انسان دارای انتقال دهنده ی عصبی است که مهمترین آن هادوپامین، سرتونین و استیل کولین هستند.
اینانتقال دهندهها در زرده ی تخم مرغ، نخودفرنگی، گوشت، ماهی، شیر، پنیر و سبزیجاتیچون کلم بروکلی و کلم پیچ موجود هستند.
همچنیندوپامین در مغزها، گوشت ماهی، محصولات سویا و غذاهای پروتئینی یافت می شود.سرتونین نیز در غذاهای کربوهیدراتی مثل نان و ماکارونی و سیب زمینی موجود است.
محققانانجمن قلب آمریکا نیز اخیرا بر این باور هستند که آن چه برای قلب مفید است برایمغز نیز سودمند است.
بهگفته محققان؛ این اقدامات نه تنها توان و کارآیی مغز را بهبود می بخشد بلکه می توانددر پیشگیری از آلزایمر نیز موثر باشد.
پژوهشها نشان می دهد: برخی از عادات نامطلوب در زندگی مانند سیگار یا پرهیز از خوردنصبحانه سبب افت کارآیی مغز می شود.
بهگزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، "مارسی پاراشیل" متخصص تغذیه و مدیرتغذیه ی بالینی در نظام بهداشتی هندریک آمریکا می گوید: سه عامل مهمی که میتواند قدرت مغز را افزایش دهد نوع غذا، آب و اکسیژن هستند و برخی از این عادات اینسه فاکتور را به میزان قابل توجهی تحت الشعاع قرار می دهند. البته ورزش و غذایمناسب، سلامت مغز را تضمین می کند.
همچنینپژوهشگران دانشگاه ایالتی آریزونا به چند عادت رفتاری اشاره کرده اند که توان وکارآیی مغز را پایین می آورند.
اینرفتارها شامل پرهیز از خوردن صبحانه، پُرخوری، استعمال دخانیات، مصرف زیاد موادقندی، آلودگی هوا، کمبود خواب، کاهش تفکر مثبت و کار کشیدن از مغز به هنگام بیماریهستند.
اشخاصیکه صبحانه نمی خورند قند خون شان به سطح پائین تری افت می کند. این امر باعثتامین نامناسب مواد غذایی برای مغز و در نتیجه افت فعالیت مغزی می شود.
ازسوی دیگر، پُرخوری هم، سلامت مغز را به خطر می اندازد. پُرخوری باعث تصلب شرائینمغز شده و منجر به کاهش قدرت ذهنی می شود.
دخانیاتنیز باعث کوچک شدن قابل توجه مغز شده و حتی منجر به بروز آلزایمر می شود. علاوهبر این ها استفاده ی زیاد از مواد قندی و شیرین، جذب پروتئین و مواد غذایی رامتوقف و منجر به سوء تغذیه و احتمالا اختلال در رشد مغزی خواهد شد.
بهگزارش ایسنا با توجه به این که گفته شد یکی از فاکتورهای اصلی برای سلامت و قدرتمغزی اکسیژن است پس قطعا آلودگی هوا عامل مهمی است که این عضو را تهدید می کند.مغز بزرگترین مصرف کننده ی اکسیژن در بدن ما است. دمیدن هوای آلوده باعث کاهشاکسیژن تامینی مغز شده و منجر به کاهش کارآیی این عضو مهم می شود.
خوابکافی هم به مغز ما استراحت می دهد. دوره طولانی کاهش خواب به تسریع مرگ سلول هایمغزی منجر خواهد شد.
همچنینکار کشیدن از مغز یا مطالعه در زمان بیماری ممکن است سبب کاهش کارآیی مغز و درنتیجه صدمه مغزی شود.
وبالاخره محققان معتقدند؛ تفکر بهترین راه برای تمرین دادن به مغز است. کاهش افکارمثبت مغزی ممکن است باعث کوچک شدن مغز شود.
براساس این گزارش، مغز انسان دارای انتقال دهنده ی عصبی است که مهمترین آن هادوپامین، سرتونین و استیل کولین هستند.
اینانتقال دهندهها در زرده ی تخم مرغ، نخودفرنگی، گوشت، ماهی، شیر، پنیر و سبزیجاتیچون کلم بروکلی و کلم پیچ موجود هستند.
همچنیندوپامین در مغزها، گوشت ماهی، محصولات سویا و غذاهای پروتئینی یافت می شود.سرتونین نیز در غذاهای کربوهیدراتی مثل نان و ماکارونی و سیب زمینی موجود است.
محققانانجمن قلب آمریکا نیز اخیرا بر این باور هستند که آن چه برای قلب مفید است برایمغز نیز سودمند است.
بهگفته محققان؛ این اقدامات نه تنها توان و کارآیی مغز را بهبود می بخشد بلکه می توانددر پیشگیری از آلزایمر نیز موثر باشد.