توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : موضوع داغ هفته : آیا روزه خواری جرم محسوب می شود ؟
روابط عمومی سایت
3rd August 2012, 01:56 PM
سلام به همه کاربران و مدیران و همکاران گرامی
ضمن تبریک طاعات و عبادات همگی شما در این ماه عزیز ( رمضان)
بر آن شدیم تا موضوعی که در هفته های اخیر مخصوصا در ماه رمضان جامعه ما با آن درگیر شده را
( روزه خواری در ملاعام ) و یا ( روزه خواری در خفا)
را مورد بررسی قرار بدهیم .
آیا روزه خواری در ملاعام جرمی قانونی و یا شرعی محسوب می شود ؟
برخورد مسولین جامعه و ذی ربط ( نیروی انتظامی) باید چطوری باشد در اینمورد ؟
برخورد قضایی و برخورد قانونی در مورد روزه خواری مجاز میدانید و موافق هستید این امر اتفاق بیفتد ؟
امر به معروف و نهی از منکر به نظرتون در مورد روزه خواری در ملاعام کافی میدانید ؟
برخورد خود شهروندان در مواجه شدن با این پدیده چطوری ارزیابی میکنید ؟
خودتون خاطره ای و مواردی که دیدید را به بوته تحلیل قرار دهید و ایا کلا موافق هستید یا مخالف ؟
در ضمن این موضوع با نظر سنجی ارایه میشود !
منتظر نظرتون شما با توجه به رعایت همه محاسن اخلاقی و شرعی و قانونی هستیم ...
با تشکر
روابط عمومی نخبگان جوان
روابط عمومی سایت
3rd August 2012, 02:09 PM
تصاویر چند روز گذشته در شهرهای استان های کشور دیده شده که
در زمینه مبارزه با روزه خواری ملا عام دیدیم
و باعث بسیاری مسایل مختلف شده
بعضی موافق و بعضی مخالف هستن
و نظرات مختلفی رو برانگیخته است
و اینک
نظرتون شما
؟؟
و اینکه موارد زیر در نظر بگیرید
اساسنامه و قوانین بحث های هفتگی (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?105725-اساسنامه-و-قوانین-بحث-های-هفتگی)
فهرست مصاديق محتواي مجرمانه ! (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?62302-فهرست-مصاديق-محتواي-مجرمانه-!)
اساس نامه و قوانین سایت علمی نخبگان جوان (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?5359-اساس-نامه-و-قوانین-سایت-علمی-نخبگان-جوان)
به لینک زیر مراجعه بفرمایید تصاویر را در خبرگزاری ببنید
http://fararu.com/fa/news/119950/%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1-%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D8%A8%D8%B1%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%A8%D8%A7-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B1%DB%8C
جوجه نخبه
3rd August 2012, 02:51 PM
درود.خیر اصلا جرم تعریف خاص خودشو داره.چرا باید جرم محسوب بشه؟مثلا نوشیدن اب چه جرمی محسوب میشه؟هرکسی که مسلمان هست خب روزه بگیره هیچ مشکلی نیست به کسی هم ربطی نداره و سایر افراد هم بنابر اعتقادات خودشون عمل کنن
hyper neo
3rd August 2012, 03:15 PM
باید همه به اعتقادات هم احترام بذارن. ولی کسی حق نداره چیزی رو به کسی تحمیل کنه
روزه خوری شاید از نظر شخصیتی زیاد کار جالبی نباشه ولی اگه کسی بگه جرمه یعنی داره روزه گرفتنو تحمیل میکنهsmilee_new2 (4)
RƎ ZA
3rd August 2012, 03:16 PM
سلام
بنظر من اصلاً جرم محصوب نمیشه
درسته که در احادیث و کلام امامان و معصومین به گرفتن روزه تاکید شده اما این امر کاملاً اختیاری است و به فطرت خود اشخاص بر میگرده
ما در هیچ مقام حکومتی و حقیقی و حقوقی حق نداریم کسی رو مجبور به گرفتن روزه و موارد این قبیل بکنیم بلکه هر کسی با توجه به عقل خودش میتونه به این عمل اقدام کنه !
این موضوعی بین شخص و خدای خودشه و بهتره ما مانند کشورهای متمدن و پیشرفته برخی رفتار های غلط خودمون رو عوض کنیم و به حقوق دیگران هم احترام بگذاریم !
نه اینکه با بستن آب در مجامع عمومی افراد رو مجبور به گرفتن روزه و خریدن آب معدنی کنیم !!!
موفق باشید
عرفان سلیم زاده
3rd August 2012, 03:18 PM
نه جرم محسوب نمیشه.
نباید سیاست اسلحه ای برای دین بشه.
روزه خواری یا غیره دشمنی با دین اسلام یا بقیه نیست.
ما هر کاری هم که بکنیم در جهان اخرت هستش که باید جواب گو باشیم.
ارغنون
3rd August 2012, 03:23 PM
سلام
من فکر و احساس می کنم هر آدمی می تونه درک کنه که جلوی یک فرد گرسنه چیزی نخوره.و کار سختی نیست.
اما اگه یکی از اهداف روزه داری رو به فکر گرسنگان و تشنگان بودن بدانیم! خب مگه گرسنگان و تشنگان جلوشون چیزی خورده نمی شه؟
عقل من می گه چه بهتر دو سه نفر جلوم روزه خواری کنن که منم بیشتر یاد درد اصلی دردمندان بیفتم.
به نظر من چنین جرمی فقط زدگی از دین رو درست می کنه و شعور جمعی به این حد می رسه که روزه خواری کار درستی نیست.
به نظرم بهتره مرجعی برای تذکر باشه تا شکل و وجهه مناسب مملکت حفظ شه .
البته بنده اعتقاد دارم در جایی که ره هموار نیست جرم راه رفتن نیست!
ارغنون
3rd August 2012, 03:27 PM
باید همه به اعتقادات هم احترام بذارن. ولی کسی حق نداره چیزی رو به کسی تحمیل کنه
روزه خوری شاید از نظر شخصیتی زیاد کار جالبی نباشه ولی اگه کسی بگه جرمه یعنی داره روزه گرفتنو تحمیل میکنهsmilee_new2 (4)
این تحمیل نیست چون در ملا عام جرمه نه در خفا و جایی که کسی نباشه.
فرد همچنان می تونه روزه خواری کنه.فقط طبق یه قوانین عرفی تو جامعه به فکر باشه.
البته این جمله به هیچ عنوان موافقت یا مخالفت من رو بیان نمی کنه.فقط در جواب تحلیل شما بود.
RƎ ZA
3rd August 2012, 03:35 PM
من توی جامعه زیاد میبینم که افرادی یک گوشه نشستن و دارن چیزی رو تناول میکنند !
خوب این ها طبق تعریف جرمه ؟!
جواب من خیر هستش چون همونطور که گفتم هر کسی میتونه بصورت اختیاری هر کاری که میخواد رو انجام بده
طبق مشاهده ی عینی خودم در کشور های آسیایی و اروپایی هم روزه گرفته میشه اما هر کسی مطابق تمایلات خودش رفتار میکنه و کسی که روزه هستش واقعاً با اعتقاد قلبی روزه میگیره و کسی هم که روزه نیست طبق تمایلات خودش رفتار میکنه و هیچ حکم غالبی بر رفتار اون ها نظارت نداره !
S.A.H.A.N.D
3rd August 2012, 03:36 PM
سلام[golrooz]
چه جرمی ؟!؟!؟ شورشو در آوردن دیگه ، خوب هر کی دوست داره بگیره هر کی دوست نداره نگیره گناهش پا خوده طرفه.
این دولت گرامی ما اجباری کرده روزه گرفتن رو . داشتم آدامس می خوردم ماموره گیر داده بیا اینجا 1ساعت منو الاف کرده آخر میگه اون لاستیکه موتور و در میاری یا ...
شاید بعضی ها نمیتونن روزه بگیرن دلیل نمیشه که بیان به طرف گیر بدن و این جور کارا .
homeyra
3rd August 2012, 03:38 PM
از نظر من یک فرد روزه دار انقدر خودشو درگیر این موضوع نمیکنه که" الان چه کسی داره درمقابلش روزه خواری میکنه یا چه کسی داره مراعاتشو میکنه."کلا فلسفۀ روزه گرفتن،پاگذاشتن روی نفس هست و کسی که اهل روزه است روز به روز اون میل و رغبتش نسبت به مسایل دنیوی کمتر میشه .پس مطمئنا این طرح مبارزه با روزه خواری نفعی برای خود روزه دار نداره.
Admin
3rd August 2012, 03:44 PM
به نظر من این درست نیست که برن دم مغازه یا به افراد تو محل هایی که مخصوص غذا خوردنه گیر بدن ( مثلا ساندویچی فروشی)
حتی تو ماشین افراد هم نباید گیر بدن مگر اینکه مشخص باشه طرف از خوردن در ملاء عام قصد خاصی داره و می خواد روزه داری رو قبیح کنه و کار خودش رو توجیه.
معتقدم در ملاء عام باید برخورد بشه ولی اینکه برن دم در مغازه طرف یا به فردی در حریم شخیصش بخوان گیر بدن زیاده رویه و نباید انجام بشه.
به هر حال برخی ها نمی تونن روزه بگیرن یا دوست ندارن باید مکان هایی هم برای این افراد در نظر گرفته بشه.
مثلا تو اون عکسه اون پیرمرده شاید مشکل گوارشی داره نمی تونه روزه بگیره نباید بهش گیر بدن ، یا طرف مسلمان هم نبود بره در بخش هایی که علنی نیست هر چی دوست داره بخوره و کسی هم بهش گیر نده.
ولی مثلا وسط پیاده رو که مملو از جمعیته کسی بشینه و هر کاری دوست داره بکنه هم از نظر شرع درست نیست هم عرف و هم گستاخی به دین و از بین بردن وجهه ی بد این کاره که باید جلوش گرفته بشه.
آسد مرتضي
3rd August 2012, 04:18 PM
سلام....
میشه یکی برای من تعریف درستی از جرم بگه؟؟؟
اصن جرم چیه؟؟؟؟
اینایی که میگن جرم نیست تعریفشون از جرم چیه؟
اونایی که میگن هست تعریفشون چیه؟
لطفا یه تعریف درست و صحیح از جرم بگید که همه قبول دارن بعد ببینیم روزه خواری مصداقی از اون هست یا نه
ممنون
Rez@ee
3rd August 2012, 04:23 PM
طبق ماده 638 قانون مجازات اسلامی :"هر کس علنا در انظار عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید علاوه بر کیفر عمل به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا 74ضربه شلاق محکوم می گردد."
درسته که روزه گرفتن ونگرفتن به خود شخص مربوط میشه ولی چون علنی بودنش از نظر شرع عمل حرامیه نباید بر ملاش کرد.
به عمد علنی کردنش مثل لجبازی با اجتماع وشریعته.
کسی که عذری داره میتونه بیرون ازخونه که هست یه گوشه ای یا به قول اقا مصطفی توی مغازه ای.... نیازش رو بر طرف کنه.
رعایت موازین شرعی و اجتماعی هنجاره وسر پیچی از اون هرج ومرج ایجاد میکنه.
Rez@ee
3rd August 2012, 04:32 PM
تازه روزه خواران در حق روزه دارها هم کوتاهی می کنن.
تو تاکسی نشستی طرف سیگارش دود می کنه.حالا از خاکسترش که از سر وروت بالا میره بگذریم دودش همه به چشم تو میره.[bamazegi]
اعتراضم که می کنی میزنه بغل ،خوش اومدی.هم دودشو خوردی و روزه ات شک دار شده هم وسط بزرگراه پیاده شدی و....
اینی که گفتم تو ایام غیر از ماه مبارک هم مصداق داره.
Rez@ee
3rd August 2012, 04:37 PM
ماده ۲ قانون مجازات اسلامی مقرر می دارد: «هر فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب می شود.»
«جرم مخالفت با اوامر و نواهی کتاب و سنت یا ارتکاب عملی است که به تباهی فرد یا جامعه بیانجامد. هر جرم را کیفری است که شارع بدان تصریح کرده یا اختیار آن را به ولی سپرده است.» (دکتر گرجی نشریه حقوق تطبیقی ش ۲ ۱۳۵۵-ص۱۲۶)
آسد مرتضي
3rd August 2012, 05:02 PM
ماده ۲ قانون مجازات اسلامی مقرر می دارد:
«هر فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب می شود.»
«جرم مخالفت با اوامر و نواهی کتاب و سنت یا ارتکاب عملی است که به تباهی فرد یا جامعه بیانجامد. هر جرم را کیفری است که شارع بدان تصریح کرده یا اختیار آن را به ولی سپرده است.» (دکتر گرجی نشریه حقوق تطبیقی ش ۲ ۱۳۵۵-ص۱۲۶)
ممنون از سرکار خانم رضایی...
خوب طبق این تعریف روزه خواری در عموم مصداق خود جرمه....پس از لحاظ قانونیش خود خود جرم محسوب میشه
از لحاظ اخلاقیش هم نگاه کنیم واقعا زشته که یه نفر جلوی این همه آدم روزه اقدام به هم چین کاری کنه...حالا به هر دلیلی روزه نگرفته خودش مسئوله ولی نباید موجب اذیت دیگران بشه
برخورد با افرادی که تو عموم داران روزه خوری میکنن درسته ...بلاخره باید یه جور جلوی اینجور افراد گرفته بشه تا این موضوع عمومی و عادی نشه!!!!
ولی برخورد نباید زشت و زننده باشه
جوجه نخبه
3rd August 2012, 05:14 PM
طبق ماده 638 قانون مجازات اسلامی :"هر کس علنا در انظار عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید علاوه بر کیفر عمل به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا 74ضربه شلاق محکوم می گردد."
درسته که روزه گرفتن ونگرفتن به خود شخص مربوط میشه ولی چون علنی بودنش از نظر شرع عمل حرامیه نباید بر ملاش کرد.
به عمد علنی کردنش مثل لجبازی با اجتماع وشریعته.
کسی که عذری داره میتونه بیرون ازخونه که هست یه گوشه ای یا به قول اقا مصطفی توی مغازه ای.... نیازش رو بر طرف کنه.
رعایت موازین شرعی و اجتماعی هنجاره وسر پیچی از اون هرج ومرج ایجاد میکنه.
خانوم محترم که دم از کتاب قانون میزنی.ایا قانون مثلا اسلامی شما فقط در این مواقع اجرا میشه؟یا تمام قانون اجرا شده ؟یعنی فقط بخشی از قانون مدنظر اونهاست؟سوال بعدی من اینه که شما از کجا متوجه شدید که مثلا فردی که دربرابر ده نفر چیزی میخوره اون ده نفر اصلا روزه هستند یا نه؟بر روی پیشانی اونها چیزی نوشته شده که مثلا ما مسلمان و روزه هستیم؟
محسن آزماینده
3rd August 2012, 05:19 PM
با سلام......تعریف جرم را شنیدیم........اما در چنین مواردی عرف بیشتر از قانون جوابگو است..........تعریف عرف:چیزی که در جامعه به صورت عام اجرا می شود.........به خود عمل روزه گرفتن توجه کنیم:ما باید پا روی نفس خودمون بزاریم و روزه بگیریم،نه اینکه همه چیز و همه کس را از جلوی چشممون کنار کنیم تا به خوردن تحریک نشویم..........باید به این نکته توجه داشت که علی رغم محسوب شدن روزه خواری به عنوان جرم،باید حقوق شهروندی نیز رعایت شود.تا زمانی که جرم در دادگاه تایید نشود،فرد روزه خوار متهم است و محکوم و مجرم نیست.باید منزلت افراد در جامعه حفظ شود.با قبول جرم(طبق تعریف بالا)،باز مجازاتی که برای شخص روزه خوار در نظر گرفته می شود فراتر از جرم اوست(البته منظور از مجازات در اینجا،آبرو ریزی فرد است)
آسد مرتضي
3rd August 2012, 05:28 PM
باید حقوق شهروندی نیز رعایت شود.تا زمانی که جرم در دادگاه تایید نشود،فرد روزه خوار متهم است و محکوم و مجرم نیست.باید منزلت افراد در جامعه حفظ شود.با قبول جرم(طبق تعریف بالا)،باز مجازاتی که برای شخص روزه خوار در نظر گرفته می شود فراتر از جرم اوست(البته منظور از مجازات در اینجا،آبرو ریزی فرد است)
سلام آقا محسن گل...
قبول که باید حقوق شهروندی رعایت بشه خوب ولی کسانی که روزه هستن هم شهروند محسوب میشن....
رعایت منزلت و احترام یه چیز متقابله تقریبا....یعنی اون شخص مذکور هم باید به افردا روزه احترام بگذاره
قبول که بی احترامی اون شخص دلیل بر بی احترامی بهش نیست ولی نباید توقع احترام داشت جدا...
سونای
3rd August 2012, 05:43 PM
طبق مشاهده ی عینی خودم در کشور های آسیایی و اروپایی هم روزه گرفته میشه اما هر کسی مطابق تمایلات خودش رفتار میکنه و کسی که روزه هستش واقعاً با اعتقاد قلبی روزه میگیره و کسی هم که روزه نیست طبق تمایلات خودش رفتار میکنه و هیچ حکم غالبی بر رفتار اون ها نظارت نداره !
بله خب ثواب روزه گرفتن اونا بیشتره... اما اینجا من فکر میکنم واسه اینکه کشور اسلامی هست خب باید حرمت یه چیزایی حفظ شه دیگه!!
ولی با اینکه بخوان مردم رو بگیرن مخالفم چون خود دین بعضی ها رو معاف کرده! خب حالا این بنده خدا که مشکل داره چیکار کنه؟ یکی معدش ناراحته نباید خالی نگهش داره ، یکی باید مدام اب بخوره. یا یکی اونروز نگرفته یا اصلا نمیخواد بگیره به قول آقای مصطفی باید جاهایی در نظر گرفته شه یا اگه یکی توو خلوت توو ماشینش و .. داره میخوره مشکلی نیست! اما اگه یکی واقعا هدفش شکوندن حرمت و بی اهمیت جلوه دادنه! خب اون قضیش جداست قبل از همه حقوق اجتماعی رو زیر پا گذاشته....
به نظر من این درست نیست که برن دم مغازه یا به افراد تو محل هایی که مخصوص غذا خوردنه گیر بدن ( مثلا ساندویچی فروشی)
حتی تو ماشین افراد هم نباید گیر بدن مگر اینکه مشخص باشه طرف از خوردن در ملاء عام قصد خاصی داره و می خواد روزه داری رو قبیح کنه و کار خودش رو توجیه.
معتقدم در ملاء عام باید برخورد بشه ولی اینکه برن دم در مغازه طرف یا به فردی در حریم شخیصش بخوان گیر بدن زیاده رویه و نباید انجام بشه.
به هر حال برخی ها نمی تونن روزه بگیرن یا دوست ندارن باید مکان هایی هم برای این افراد در نظر گرفته بشه.
مثلا تو اون عکسه اون پیرمرده شاید مشکل گوارشی داره نمی تونه روزه بگیره نباید بهش گیر بدن ، یا طرف مسلمان هم نبود بره در بخش هایی که علنی نیست هر چی دوست داره بخوره و کسی هم بهش گیر نده.
ولی مثلا وسط پیاده رو که مملو از جمعیته کسی بشینه و هر کاری دوست داره بکنه هم از نظر شرع درست نیست هم عرف و هم گستاخی به دین و از بین بردن وجهه ی بد این کاره که باید جلوش گرفته بشه.
سونای
ا
غزل بارون
خانوم محترم که دم از کتاب قانون میزنی.ایا قانون مثلا اسلامی شما فقط در این مواقع اجرا میشه؟یا تمام قانون اجرا شده ؟یعنی فقط بخشی از قانون مدنظر اونهاست؟سوال بعدی من اینه که شما از کجا متوجه شدید که مثلا فردی که دربرابر ده نفر چیزی میخوره اون ده نفر اصلا روزه هستند یا نه؟بر روی پیشانی اونها چیزی نوشته شده که مثلا ما مسلمان و روزه هستیم؟
سلام به دوست عزیزم آقای ملک پور!دوست من خانوم رضایی فقط در جواب آقای مرتضی کتاب قانون رو باز کردن تا مفهوم کلی جرم رو بگن و صحبت و سخن ایشون مبنی بر این نبود که قانون در همه موارد اجرا شده یا خیر.پس بهتر می بود کمی دقت نظر داشتید در ج.اب خانوم رضایی.ممنونم که دنبال رو این بحث هستید به هر حال.
حالا جواب خود بنده روزه خواری در خیابان یعنی همان ملا عام کار درستی نیست هرچند کسی که روزه می گیرد خودش را درگیر نوشیدن یا میل نمودن خوراکی فردی نمیکند.چیزی که هست هستن کسانی که به دلیل مشکلات گوارشی نمیتوانند به هیچ وجه روزه بگیرند و سلامتیشون به خطر میفته یا به دلیل دیگری نمیتوانند روزه بگیرند ولی جا داره بگم در شان یک جامعه نیست که روزه را بر همه اجبار کنن و حتی بخاطر خوراکی گرفتن و میل نمودن در مغازه درب آنجا را پلمپ کنن درست نیست روزه گرفتن را به کسی تحمیل کنیم.هر کسی مسئول کار خویش هست و کسی رو در قبر دیگری نمیگذارن.(جنبه خوب حرفام رو ببنید و برداشت بد نفرمایید لطفا)
آسد مرتضي
3rd August 2012, 05:58 PM
.هر کسی مسئول کار خویش هست و کسی رو در قبر دیگری نمیگذارن.(جنبه خوب حرفام رو ببنید و برداشت بد نفرمایید لطفا)
سلام ...[golrooz]
این جمله زیاد جمله دقیقی نیست....درسته هر کسی رو تو قبرخودش میذارن ولی فردا با هم حساب و کتاب میشیم....یعنی نسبت به هم مسئولیم
ما داریم تو یه جامعه زندگی میکنیم و زندگی جمعی داریم
درست مثل حرف پیغمبر(ص) که فرمودند افراد یه جامعه مثل سرنشینان یه کشتی هستند...اگه کسی زیر پای خودش رو سوراخ کنه فقط مسئولش خودشه!!!صد در صد که نه...
امیدوارم که نظر من رو برداشت بد و منفی فرض نکنید....آخه این جمله رو خیلی لزش استفاده میکنن که دلیل منطقی ای به نظر من نیست
سلامت باشید
غزل بارون
3rd August 2012, 06:04 PM
سلام ...[golrooz]
این جمله زیاد جمله دقیقی نیست....درسته هر کسی رو تو قبرخودش میذارن ولی فردا با هم حساب و کتاب میشیم....یعنی نسبت به هم مسئولیم
ما داریم تو یه جامعه زندگی میکنیم و زندگی جمعی داریم
درست مثل حرف پیغمبر(ص) که فرمودند افراد یه جامعه مثل سرنشینان یه کشتی هستند...اگه کسی زیر پای خودش رو سوراخ کنه فقط مسئولش خودشه!!!صد در صد که نه...
امیدوارم که نظر من رو برداشت بد و منفی فرض نکنید....آخه این جمله رو خیلی لزش استفاده میکنن که دلیل منطقی ای به نظر من نیست
سلامت باشید
کلام شما متین.قابل قبول هست.ولی منظور من اون دسته از افراد بودن که بدلیل نبودن روزه برخی افراد دیگر به قدری برخوردشون بد هست که شخصیت انسانی رو پایین میارن مامورین هرگز نباید چنین برخورد کنن.وگرنه حرف شما کاملا درسته.
شه پری
3rd August 2012, 06:08 PM
به نظر من جرم نیست
هر گناهی جرم نیست
...
به حقوق دیگران لطمه میزنه ....
اما نه جرم نست که براش شلاق و... تعیین میکنن....
..
نمیشه مجازات درستی توسط ما براش انجام بشه...چو.ن به نظر من قوانین کشورمون کامل نیست و خیلی پر اشتباه هستند...
...در مورد روزه خواری بگم...
...
تابستون سال 90 من داشتم دوران اموزش دوره سربازی رو مگزروندم توی پادگان شهید درویش
...
توی دما 56 درجه...
اینکه میگم خودم دماسنج گذاشتم اون زمان توی سایه...
زیر آفتاب هم دماسنج گذاشتم رفت 67 درجه...
اگه کسی باور نمیکنه برام مهم نیست...
...
ما رو صبح ساعت چهار بیدار میکردن و بایشستی میرفتی تمرین رژه..توی اون گرما...تا ساعت 8 رژه بود بعد نگهمون میداشتن زیر آفتاب اسلحه باز و بسته میکردیم...تا ساعت 11
ساعت 11 تا 11.30 توی اسایشگاه بودیم...11.30 می رفتیم سر کلاسای درسی...تا ساعت 2 کلا وقتمون پر بود
2 به بعد توی اسایشگاه کلاس داشتیم
استراحت بود تا ساعت 4
دیگه 4 میموندیم تا ساعت 9 که اذان بود و غذا میدادن
تازه گاهی اوقات ساعت 4 میربدن رژه تا ساعت 6
...
اخه این انصافه....
تو این شرایط ...من تونستم 11 روز روزه رو به سر انجام برسونم...اما حالا نتیجه اش چی شده....دو تا کلیه هام آسیب دیده...
...
مگفتن روزه بگیرین...روزه میگرفتیم ...میبردن رژه ...وقتی رژه میری گرد و خاک بلند میشه و آدم نفس میکشه....رسیدن گرد و غبار غلیظ به حلق هم روزه رو باطل میکنه....آخه این انصافه...
آب هم دیگه توی روز توی تانکی نبود...یعنی اینکه توی روز نمیتونستیم آب بخوریم ...باید 400 متر میرفتیم تا آب پیدا کنیم
...
به دکتر پادگان گفتم که تو این ماه رمضان آب شن بهمون میدن... و نمیتونیم روزه بگیریم...شما نمیتونید بهشون بگید اینقدر اذیت نکنن..
دکتر در اومد گفت که مگه اینا میفهمن...چند بار گفتیم ...کسی گوش نمیده....
...
آخر دوره...فرمانده کل پادگان با افتخار میگفت ما چند تا سرباز که روزه خواری میکردند رو گرفتیم داریم میفرستیم دادسری نظامی که شلاق بخورند....
...
آدم این چیزا رو میبینه...و میگذره....
میگه خوب سخت بوده...
..
اما اینکه من به شما میگم چقدر فرق میکنه با اینکه خودتون تجربه کنید...
....
تو این شرایط اصلا آدم اگه روزه خواری نکنه میمیره....
اینجاست که قوانین کامل نیستن....آدم باید 15.5 ساعت روزه باشه ... مگه میشه....
انصافه..؟
مگه خدا خوشش میاد....
...
فرمانده گروهان ما میگفت من که اخرت ندارم.....چون دارم روزه دار رو اذیت مکینم
..
وقتی که چیزی کامل نیست...اجرا نکنی بهتره...
میخوای ابروش رو درست کنی...میزنی چشمش هم کور میکنی
bitaroos
3rd August 2012, 06:18 PM
اینکه بگیم به نظر من جرم هست یا نیست یا این مجازات کمه یا زیاده و .... اصلا معنا نداره.
چون حکومت اسلامی هست، طبق قانون اساسی باید دستورات اسلامی و طبق قانون خدا (نه قانون بنده ی خدا) اجرا بشه.
روزه و روزه خواری هم حکم خودش رو داره و بله طبق قانون اسلام حرامه و طبق قانون مملکت جرمه ولی شرایطی داره.
به هر حال اگر بخواد قوانین بر اساس علایق افراد باشه، هر کس یه علاقه ای داره و .... پس باید به قانونگذار احترام گذاشت
چه اون قانون طبق نظر ما باشه و چه نباشه چه قانون گذار انسان باشه و خدا باشه، چه از قانون گذار خوشمون بیاد و چه خوشمون نیاد.
به این فکر کردید که چرا حجاب اجباریه ولی نماز خوندن اجباری نیست (دست کسی رو موقع نماز تو خیابون نمی گیرن به زور ببرن تو مسجد)
مسلمون بودن اجباری نیست، ولی برای حفظ یه چیزایی، حجاب اجباریه.
روزه گرفتن اجباری نیست، ولی برای حفظ یه چیزای دیگه، روزه خواری جرمه.
bitaroos
3rd August 2012, 06:34 PM
به نظر من جرم نیست
هر گناهی جرم نیست
...
به حقوق دیگران لطمه میزنه ....
اما نه جرم نست که براش شلاق و... تعیین میکنن....
..
نمیشه مجازات درستی توسط ما براش انجام بشه...چو.ن به نظر من قوانین کشورمون کامل نیست و خیلی پر اشتباه هستند...
...در مورد روزه خواری بگم...
...
تابستون سال 90 من داشتم دوران اموزش دوره سربازی رو مگزروندم توی پادگان شهید درویش
....
سلام هم رشته ای
من بچه جنوبم، دمای اینجا فراتر از 50 درجه هست. پات رو از در خونه بیرون بزاری، ضعف میکنی.
اگر هوا شرجی نباشه، اگر تو ماشین بشینی و شیشه رو بدی پایین انگار شسوار تو صورتت گرفتن. کولر رو هم زیاد نمی تونی روشن کنی چون آمپر می چسبونه.
اگر شرایط آدم خیلی سخته، آدم نباید روزه بگیره، علما گفتن، اگر دکتر بهت بگه روزه بگیر و برات ضرر نداره، ولی اگر خودت تشخیص بدی برات ضرر داره، نباید زوره بگیری
در هر حال روزه گرفتن اجباری نیست ولی روزه خواری حرامه، هر کس نمیتونه روزه بگیره نگیره، فقط روزه خواری نکنه (جلو مردم روزه چیزی نخوره)
فکر نمیکنم این دستور خدا برای کسی مشکل به وجود بیاره
ولی تو متالورژی یه چیزی داریم بنام کار سختی (تا آدم سختی نکشه پیشرفت نمی کنه)
موفق باشید
شه پری
3rd August 2012, 06:34 PM
روزه حرامه اگر که برای بدن ضرر داشته باشه...
توی شرایطی که تو پست بالا گفتم ایا روزه برای بدن ضرر نداره...
برای من ضرر داشت...
برای 2000 سرباز دیگه هم ضرر داشت
وقتی که ... برای اعضای یک جامعه ضرر داره ...جمعه ای که توی پادگان ضرر داره..
و آبخوری ها هم جوری هستند که از هر مکانی دیده میشوند...
بخوای اب بخوری...همه میبینن...
ایا نباید آب خورد؟
توی اون گرما...
تبریز تهش میشه 34 درجه...همه میگن هوا گرمه.....
حالا اون دما رو در نظر بگیر...
شاید نتونی شرایط رو درک کنی ...چون که در همچین شرایطی قرار نگرفتی
با دمپایی را بری دمپاییت شل میشه...از شدت گرما..ک.ببینم چند روز میتونی توی همچین شرایطی دووم بیاری
محسن آزماینده
3rd August 2012, 06:56 PM
خانوم محترم که دم از کتاب قانون میزنی.ایا قانون مثلا اسلامی شما فقط در این مواقع اجرا میشه؟یا تمام قانون اجرا شده ؟یعنی فقط بخشی از قانون مدنظر اونهاست؟سوال بعدی من اینه که شما از کجا متوجه شدید که مثلا فردی که دربرابر ده نفر چیزی میخوره اون ده نفر اصلا روزه هستند یا نه؟بر روی پیشانی اونها چیزی نوشته شده که مثلا ما مسلمان و روزه هستیم؟با سلام...........بهتره کمی حوصله داشته باشید...........در این مورد که این قانون اشکال دارد،شکی نیست.ولی تغییر قانون تشریفات خاص خود را دارد.....طبق تعریف بالا،هرچیزی که قانون را نقض کند،جرم محسوب می شود.....بر گردیم عقب و قانون را بررسی کنیم.........(البته چون صلاحیت نداریم به صورت نمادین این کار را می کنیم)....قانون را تصویب میکنند تا جامعه را به هدف برسانند و یا رفاه اهالی جامعه را تامین کنند...........از نظر وجود چنین قانونی مشکلی در جامعه اسلامی وجود ندارد..........ولب باید دقت داشته که جامعه اسلامی است ولی همه مسلمان نیستند و یا مسلمانان گاهی عذر دارند.............البته باید دقت داشت که برخی قوانین اقتضای زمانی دارند.البته این موارد باید توسط کارشناس حقوق بررسی شود
محسن آزماینده
3rd August 2012, 07:09 PM
سلام آقا محسن گل...قبول که باید حقوق شهروندی رعایت بشه خوب ولی کسانی که روزه هستن هم شهروند محسوب میشن....رعایت منزلت و احترام یه چیز متقابله تقریبا....یعنی اون شخص مذکور هم باید به افردا روزه احترام بگذارهقبول که بی احترامی اون شخص دلیل بر بی احترامی بهش نیست ولی نباید توقع احترام داشت جدا...سلام آقا مرتضی عزیز...........احترام به معنی آزادی دادن در جهت عمل به ارزش هاست.آیا به فرد روزه دار آزادی داده نشه تا به ارزش خود عمل کند؟؟؟؟؟؟؟و در مقابل آیا به فرد روزه خوار آزادی داده شده تا به چیزی که اعتقادی ندارد،عمل نکند؟؟؟
ارغنون
3rd August 2012, 07:21 PM
[QUOTE=محسن آزماینده;352651].در این مورد که این قانون اشکال دارد،شکی نیست.QUOTE]
i
همین گفته شما یه جورایی جرمه
به چه حقی می گین قانون بدون شک! اشکال داره...
بهتر نیست تو جمله هامون کمی اعتدال داشته باشیم شاید همین قانون بهترین قانون باشه!ما که متخصص این امر نیستیم.
محسن آزماینده
3rd August 2012, 08:47 PM
[quote=محسن آزماینده;352651].در این مورد که این قانون اشکال دارد،شکی نیست.quote]iهمین گفته شما یه جورایی جرمهبه چه حقی می گین قانون بدون شک! اشکال داره...بهتر نیست تو جمله هامون کمی اعتدال داشته باشیم شاید همین قانون بهترین قانون باشه!ما که متخصص این امر نیستیم.سلام نیلوفر خانم...........بله تو کشور ما جرایم مشخص نشدند ولی تو کشورهای پیشرفته فقط جرایم مشخص شدند و حرفای من و خیلی های دیگه میتونه جرم باشه!!!!!!!!!!!شکی نیست......من از این نظر گفتم این قانون خالی از ایراد نیست چون منافع تعدادی از افراد شبیه رستوران ها و ساندویچی ها و ... به خطر می افته و توی این ماه گرونی،درد بی کاری و کاهش درآمد موجب زیان مالی و معنوی به این افراد می شود...البته این یکی از موارد بود
محسن آزماینده
3rd August 2012, 08:52 PM
دوستان با مطالعات اجتماعی میتوان به این نتیجه رسید که روزه یک هنجار برای ایرانی هاست.و روزه خواری یک هنجار شکنی است.در شرایط فعلی که آزادی عمل و آزتدی بیان و ... شعار همه جوامع من جمله ایران است،بسیاری از قوانین باید بازبینی شود.در مواردی جای هنجار و قانون عوض شود.مثلا عدم استعمال دخانیات از هنجار شکنی به قانون شکنی و روزه خواری از قانون شکنی به هنجار شکنی تغییر پیدا کند
bitaroos
3rd August 2012, 09:52 PM
دوستان با مطالعات اجتماعی میتوان به این نتیجه رسید که روزه یک هنجار برای ایرانی هاست.و روزه خواری یک هنجار شکنی است.در شرایط فعلی که آزادی عمل و آزتدی بیان و ... شعار همه جوامع من جمله ایران است،بسیاری از قوانین باید بازبینی شود.در مواردی جای هنجار و قانون عوض شود.مثلا عدم استعمال دخانیات از هنجار شکنی به قانون شکنی و روزه خواری از قانون شکنی به هنجار شکنی تغییر پیدا کند
من اطلاعات کافی ندارم و شرایط این رو ندارم که بگم قانون اشکال داره یانه، ولی در کل بعید میدونم اشکال خاصی تو قانون باشه.
فکر میکنم بیشتر اشکال از ماست تا از قانون و اینکه نظارت دقیقی روی اعمال قانون نیست.
یعنی قانون درست اجرا نمی شه.
مثلا درباره ی همین سیگار، فکر کنم 8 سال پیش بود که مجازات خیلی سنگینی براش گذاشته بودن (دقیقا یادمه که خیلی هم سر و صدا کرد) که مثلا اگر توی جمع عمومی کسی سیگار بکشه چنین و چنانش میکنن و ....
ولی وقتی میرسه به اجرا!!!!!
حالا چه تو سیگار کشیدن باشه، چه توی سربازی باشه و .... مشکل از ماست که قانون زیر پا گذاشته میشه.
و اینکه قانون توی هیچ کشوری کامل نیست، اگر کامل بود باید در قوه ی قانون گذار همه ی کشور ها رو تعطیل میکردن.
من دقیقا نمی دونم با رستوران ها و ... دارن چه بر خوردی می کنن!!!! واقعا نمی دونم قانون درمورد این موارد چی گفته، ولی شاید تو این موارد (و بسیاری موارد دیگر) نیاز به اصلاحاتی باشه
البته این مغازه ها بعد از افطار وضعشون هم بدک نیست ها، (لبخند)
جوجه نخبه
3rd August 2012, 09:57 PM
خیلی جالبه.احساس میکنم افراد اداره کننده این سایت از بچه های بالا هستند.خیلی سادست.این ها ازادی فردی محسوب میشه.به من ربطی نداره چون شما روزه هستید من هم نباید تو خیابون چیزی بخورم.اصلا فرض میکنیم این قضیه جرم محسوب میشه.هیچ اشکالی ندارزه.ولی وقتی من تو خونه خودم میخوام استراحت کنم وصدای بلندگو تو تمام خیابون های اطراف میپیچه و با صدای بلند مرتبا اذان و ... پخش میشه اونوقت چرا کسی به اون مسجد تذکر نمیده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
درضمن شما چندبار نظرسنجی کردید که فهمیدید مردم ایران اکثرا مسلمون هستن؟؟ایا هرکسی صرفا به دیلی به دنیا امدن در ایران از نظر شما مسلمون محسوب میشه که شما تو گوشش اذان میخونید و تو 9و15 سالگی خودتون به زور اون رو به سن تکلیف میرسونید؟؟؟
باستان شناس
3rd August 2012, 09:59 PM
[QUOTE=Rez@ee;352571]
QUOTE]
خانم رضایی میخواستم بدونم این بند قانون عمل حرام رو چه مواردی اعلام کرده ...ایا فقط مختص روزه داری هست و یا موارد دیگه ؟
کلا ی تعریف از موارد حرام میخواستم در قانونی که اوردید ...
ممنون [golrooz]
باستان شناس
3rd August 2012, 10:03 PM
سلام به همه دوستان
امیدوارم خدا به همه ما صبر و صبوری بدهد در بحث با یکدیگر ...
.[golrooz]
روابط عمومی در پست های موضوع داغ همگان رو دعوت به بحث میکند با ارامش و صبر و همینطور تمامی لینک های مربوط به قوانین سایت و اساسنامه های موضوعات رو بیان میکند
مطمنا علت بیان اینه که ما اول به خودمون احترام بزاریم بعدا به همه دوستان عزیزمون ....
دوستان توجه داشته باشند که گفتن هر حرفی بسیار ساده هست ولی بدونید که هر حرف مکان و زمان خاص خودش رو دارد پس همگی با هم این نکته ظریف رو در نظر بگیریم ...
باستان شناس
3rd August 2012, 10:18 PM
مطمنا این نظرسنجی عمومی چند گزینه ای و اینکه افراد نظردهنده در نظرسنجی همگی معلوم هستند نشان میدهند
که همه نظراتشون رو اعلام کردند و ممنون از همه برای شرکت در بحث ...
از نظر شخصی من ...این مسله هرگز جرم محسوب نمیشود و فردی که روزه خواری میکند مجرم نیست !
من ی مسله رو که متاسفانه در گفتار بعضی از عزیزان شرکت کننده در بحث دیدیم و اینکه در تصاویری که پیوست شده به تاپیک دیده شده
ماموران انتظامی به شیوه های غیر عقلانی و شاید عجیب در حال پیاده سازی احکام خدا هستند و اصلا هم رعایت موی سفید و سن افراد رو ندارند ...
و اینکه عادت شده که پیش داوری بشه و همینطور قضاوت ....
کدوم از قوانین و موازین اسلامی و شرعی و قانونی به ما این حق رو داده تا فوری از هم قضاوت کنم و بدتر اینکه حکم صادر کنیم ؟
ایا ما خدا هستیم و مجری احکام خدا ؟ روحانی هستیم ؟
ایا دین و مذهبی بودن اینه که نماز و روزه بخوانم ؟ ایا تعریف از اسلام و دینداری اینه !
چرا بعضی منت نماز خواندن و روزه گرفتن رو به خدا میگذارند ؟ ایا خدا منتظر نماز و روزه ماست !
چه بسا کسانی که پایه مذهبی خیلی خاصی ندارند و مذهبی شناخته نمیشن
ولی ارزش مقامی اونا پیش خدا بیشتر کسی هست که مداوم در حال ذکر خداست !
بهتر میدونم روی قضاوت و پیش دواری خودمون حداقل در ماه رمضان تامل کنیم ...
باور کنید قضاوت نادرست هم یکی از گناهان بزرگ محسوب میشود !( باید به این باور برسیم)
روزه یکی از ارکان دین مبین اسلام هست و روزه دارای شرایطی هم دارد و همینطور روزه خواری شرایط داره !
مطمنا دین اسلام فکر همه چیز رو کرده که روزه گرفتن رو برای همه مسلم نمیکند ...بیماران و مسافران و ...
میتوانند روزه خود رو افطار کنند ...
مثلا در یکی از تصاویر از مردی با موی سفید و سن بالا ..ماموری در حال گرفتن تعهدنامه کتبی هست که روزه خواری نکنه ....
ایا تبلیغ دین اسلام اینطوریه !
از کجا باید بدونم خود مجریان و مسولینی که اینطور در کوچه و خیابون با مردم رفتار میکنند خودشون روزه هستند ؟
روزه خواری در ملاعام بسیار نادرست و به قول اقای ازماینده هنجار شکنی هست ولی ایا با برخورد غیر منطقی و بد و بیراه گفتن ...
حل میشه ؟
چه بسا شخصی روزه دار که ادعای روزه داری دارد در حین امر به معروف روزه خواری دل و قلب اون رو بشنکه و فخر روزه خود رو به وی بدهد ...ایا به راستی این روزه داری مقبول خداست ؟
ایا شخص روزه دار شاد میشه از رفتار خودش ...
باید خیلی صحیحی برخورد بشه خیلی سخت نیست و شعار هم نیست ...
و این در اخر اضافه میکنم چه بسا روزه خوارانی ارزشون بیشتر از روزه داران باشه ....خدا میداند و بس !
homeyra
3rd August 2012, 10:25 PM
خیلی جالبه.احساس میکنم افراد اداره کننده این سایت از بچه های بالا هستند.خیلی سادست.این ها ازادی فردی محسوب میشه.به من ربطی نداره چون شما روزه هستید من هم نباید تو خیابون چیزی بخورم.اصلا فرض میکنیم این قضیه جرم محسوب میشه.هیچ اشکالی ندارزه.ولی وقتی من تو خونه خودم میخوام استراحت کنم وصدای بلندگو تو تمام خیابون های اطراف میپیچه و با صدای بلند مرتبا اذان و ... پخش میشه اونوقت چرا کسی به اون مسجد تذکر نمیده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
درضمن شما چندبار نظرسنجی کردید که فهمیدید مردم ایران اکثرا مسلمون هستن؟؟ایا هرکسی صرفا به دیلی به دنیا امدن در ایران از نظر شما مسلمون محسوب میشه که شما تو گوشش اذان میخونید و تو 9و15 سالگی خودتون به زور اون رو به سن تکلیف میرسونید؟؟؟
سلام خدمت دوست عزیز
ما باید این موضوع رو هم در نظر بگیریم که این مراعات کردن در خوردن و آشامیدن فقط مربوط به یک ماه از سال میشه نه 12ماه.خیلی وقتا شده که ساعت نزدیکای 12 یا 1 نصفه شب هست و یهو صدای بوق ماشین عروس و سر و صدا میاد.هیچوقت کسی پانمیشه بره داد و بیداد کنه که چرا سر و صدا میکنین.چرا؟چون با خودش میگه درسال مگه چندبار این اتفاق میفته.در ضمن صدای اذان مسجد به 5 دقیقه هم نمیرسه و بدموقع هم نیست.من خودم با این موضوع که شخصو از ماشینش میکشن بیرون و میگن چرا روزه نیستی مخالفم و روزه بودن یا نبودن کاملا اختیاریه اما میتونیم بخاطر همنوعانمون این یک ماه رو مراعات کنیم.به قول معروف این همه شعبون،یه بارم رمضون[cheshmak]
Rez@ee
3rd August 2012, 10:38 PM
[quote=rez@ee;352571]
خانم رضایی میخواستم بدونم این بند قانون عمل حرام رو چه مواردی اعلام کرده ...ایا فقط مختص روزه داری هست و یا موارد دیگه ؟
کلا ی تعریف از موارد حرام میخواستم در قانونی که اوردید ...
ممنون [golrooz]
ماده ۲ قانون مجازات اسلامی مقرر می دارد:
«هر فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب می شود.»
Rez@ee
3rd August 2012, 11:00 PM
مطمنا این نظرسنجی عمومی چند گزینه ای و اینکه افراد نظردهنده در نظرسنجی همگی معلوم هستند نشان میدهند
که همه نظراتشون رو اعلام کردند و ممنون از همه برای شرکت در بحث ...
از نظر شخصی من ...این مسله هرگز جرم محسوب نمیشود و فردی که روزه خواری میکند مجرم نیست !
من ی مسله رو که متاسفانه در گفتار بعضی از عزیزان شرکت کننده در بحث دیدیم و اینکه در تصاویری که پیوست شده به تاپیک دیده شده
ماموران انتظامی به شیوه های غیر عقلانی و شاید عجیب در حال پیاده سازی احکام خدا هستند و اصلا هم رعایت موی سفید و سن افراد رو ندارند ...
و اینکه عادت شده که پیش داوری بشه و همینطور قضاوت ....
کدوم از قوانین و موازین اسلامی و شرعی و قانونی به ما این حق رو داده تا فوری از هم قضاوت کنم و بدتر اینکه حکم صادر کنیم ؟
ایا ما خدا هستیم و مجری احکام خدا ؟ روحانی هستیم ؟
ایا دین و مذهبی بودن اینه که نماز و روزه بخوانم ؟ ایا تعریف از اسلام و دینداری اینه !
چرا بعضی منت نماز خواندن و روزه گرفتن رو به خدا میگذارند ؟ ایا خدا منتظر نماز و روزه ماست !
چه بسا کسانی که پایه مذهبی خیلی خاصی ندارند و مذهبی شناخته نمیشن
ولی ارزش مقامی اونا پیش خدا بیشتر کسی هست که مداوم در حال ذکر خداست !
بهتر میدونم روی قضاوت و پیش دواری خودمون حداقل در ماه رمضان تامل کنیم ...
باور کنید قضاوت نادرست هم یکی از گناهان بزرگ محسوب میشود !( باید به این باور برسیم)
روزه یکی از ارکان دین مبین اسلام هست و روزه دارای شرایطی هم دارد و همینطور روزه خواری شرایط داره !
مطمنا دین اسلام فکر همه چیز رو کرده که روزه گرفتن رو برای همه مسلم نمیکند ...بیماران و مسافران و ...
میتوانند روزه خود رو افطار کنند ...
مگه کسی با افطار کردن معذور از روزه مشکل داره؟این کار نباید علنی باشه فقط همین.
مثلا در یکی از تصاویر از مردی با موی سفید و سن بالا ..ماموری در حال گرفتن تعهدنامه کتبی هست که روزه خواری نکنه ....
ایا تبلیغ دین اسلام اینطوریه !
از کجا باید بدونم خود مجریان و مسولینی که اینطور در کوچه و خیابون با مردم رفتار میکنند خودشون روزه هستند ؟
بله ممکنه نباشن.ولی چه ربطی به موضوع داره؟
هر وقت علنی روزه خواری کردند با اونا هم باید برخورد بشه.
روزه خواری در ملاعام بسیار نادرست و به قول اقای ازماینده هنجار شکنی هست ولی ایا با برخورد غیر منطقی و بد و بیراه گفتن ...
حل میشه ؟
چه بسا شخصی روزه دار که ادعای روزه داری دارد در حین امر به معروف روزه خواری دل و قلب اون رو بشنکه و فخر روزه خود رو به وی بدهد ...ایا به راستی این روزه داری مقبول خداست ؟
ایا شخص روزه دار شاد میشه از رفتار خودش ...
با وجودی که امر به معروف ونهی از منکر واجب وشرعیه،اما بعید میدونم کسی شخصا وارد عمل بشه.
ولی اگه مفسده ای در تذکرش باشه بهتره این امرونهی را به مسئولش واگذار کنه.
باید خیلی صحیحی برخورد بشه خیلی سخت نیست و شعار هم نیست ...
و این در اخر اضافه میکنم چه بسا روزه خوارانی ارزشون بیشتر از روزه داران باشه ....خدا میداند و بس !
صد البته.ولی این هم به موضوع ربط نداره.
موضوع بر سر جرم بودن ونبودن روزه خواری در ملا عامه .
باستان شناس
3rd August 2012, 11:39 PM
خانم رضایی عزیز قبلا در پست های قبلی گفتم ...
اصلا و هرگز روزه خواری جرم نیست و اینکه اصلا کسی که روزه خواری میکنه مجرم نیست !
متاسفانه خانم رضایی با گفته شما موافق نیستم شخصا خیلی از کسانی رو که شخصا دیدم وارد نهی از منکر و امر به معروف مستقیم میشنود و صد البته با قصد بی حیثیت کردن شخص و اینکه ادم بیشتر منزجر میشه ...
و اینکه شما میگید ربطی نداره خیلی هم ربط داره خانم رضایی ...
ماموری که خودش روزه نیست ( به طور مثال) پس خودش هم درسته در خفا روزه خواری میکند
ولی این حق رو نداره از بقیه اظهار نامه کتبی بگیرد که در پستوی مغازه روزه خواری نکند ....
این گرفتن اظهار نامه کتبی منع از روزه خواری میخواستم بدونم در کجا ارکان دین امده ؟
بازم میگم گاهی اشخاص متاسفانه عادت کردند داوری زود هنگام داشته باشند ...
ان شا ربط ماجرا رو از حرفام گرفته باشید ....
و بدونید روزه خواری حالا به هر حال نه جرم هست نه مجرم ...
چه بسا ...
خیلی از افراد از دلایل شرعی و بیماری و مسافرت گرفته نمیتوانند روزه بگیرند
و قتی هم روزه نیستند مطمنا شاید پیش امده به طور ناخوداگاه روزه خواری کنند ..
فرض کنید همین اشخاص روزه بگیرند و کسی جلوی اونا روزه خواری کند ....
الان حکم چیه؟
همیشه نیاز هست همه جوانب امر به وضح طبق عدالت اجتماعی در نظر گرفته بشه ....
و اینکه در تصاویر دیده میشود ماموران وارد به مغازه شدند ...
خب خیلی هم روزه خواری علنی در ملا عام نبوده چون افراد در مغازه در حال خوردن هستن ( حالا به هر علت)
تو خیابون اکثریت نبودن ...
و اینکه چرا ماموران وارد مغازه شدن ...
خب شاید کسی مسافر بود و مریض بود و بیماری قند داشته و به علت مصرف دارو فشارش بالا رفته و یا پایین اومده
وارد یک مغازه خوارک فروشی شد و حالا غذایی هم خورد تا حالش بهتر بشه
این به نظرتون مجرم هست و جرم مرتکب شده ....!
مطمنا اگه دولت میخوات کسی روزه خواری نکنه از قبل از ماه رمضان میگفت : بله همه رستوران ها و خوراک فروشی ها و صد البته سوپرمارکت ها باید تعطیل باشند ....
خب چرا اینطوری نمیکنه ؟
بازم میگم ماموران این حق رو ندارند وارد مغازه غذافروشی بشن چون مطمنا در مغازه کسی روزه نیست و روزه دار هم هرگز وارد مغازه و رستوران نمیشه ( البته تا قبل از افطار) پس درست نیست وارد مغازه بشه و از همه اشخاص توی مغازه اظهار نامه کتبی بگیره ....
حتمن دیدید از پیرمردی دارن کتبا تعهد میگیرن روزه خواری نکنه ( اونم تو مغازه نه توی خیابون) ...
خب پیرمرد شاید مطمنا قدرت روزه دارای نداره و شاید معده ضعیفی داشته باشه و یا شاید بیماری قند و همون لحظه تو خیابون حالش بد شده و وارد مغازه ای شد تا بتونه حالشو کمی بهتر کنه با خوردن ی غذایی ( در محل مغازه نه کوچه )
یهو مامور بیات بگه چرا روزه خواری میکنی ؟
این درسته ؟
باستان شناس
3rd August 2012, 11:44 PM
تصاویر چند روز گذشته در شهرهای استان های کشور دیده شده که
در زمینه مبارزه با روزه خواری ملا عام دیدیم
و باعث بسیاری مسایل مختلف شده
بعضی موافق و بعضی مخالف هستن
و نظرات مختلفی رو برانگیخته است
و اینک
نظرتون شما
؟؟
و اینکه موارد زیر در نظر بگیرید
اساسنامه و قوانین بحث های هفتگی (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?105725-اساسنامه-و-قوانین-بحث-های-هفتگی)
فهرست مصاديق محتواي مجرمانه ! (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?62302-فهرست-مصاديق-محتواي-مجرمانه-!)
اساس نامه و قوانین سایت علمی نخبگان جوان (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?5359-اساس-نامه-و-قوانین-سایت-علمی-نخبگان-جوان)
به لینک زیر مراجعه بفرمایید تصاویر را در خبرگزاری ببنید
http://fararu.com/fa/news/119950/%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1-%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D8%A8%D8%B1%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%A8%D8%A7-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B1%DB%8C
لطفا تصاویر رو در محل خبرگزاری دنبال بفرمایید ...این بار با دقت نظر بیشتر
ببنید چه کسانی جرم و مجرم هستند ....
قضاوت با همگی !
Rez@ee
3rd August 2012, 11:50 PM
باستان شناس عزیز .شما هم مثل همه فقط نظرتون رو میگید.
انچه مسلم است قانون چیز دیگه ای میگه.شما اصرار دارین قانون اشتباه میگه ،یا مجریان قانون در حال اشتباهن، اینم یه نظره.
من در حدی نیستم که قضاوت کنم.
منم موافقم کسی که روزه خواری میکنه مجرم نیست.
ولی کسی که این عمل رو علنی میکنه طبق قانون اسلام باید باهاش مقابله کرد.
باستان شناس
3rd August 2012, 11:52 PM
الان در این تصویر چه چیزی وجود داره ....
ایا گرفتن اظهارنامه کتبی و گرفتن تعهد از یک پیرمرد اونم با هزاران علت شرعی ...کار درستی هست ...
ببنید بنده خدا در خفا در محل رستوران بوده نه در خیابون !
الان با انتشار این عکس هزاران نفر این پیرمرد بنده خدا رو دیدند ...ایا صحیح هست اینطوری با ابروی کسی بازی کرد >
و مهمتر الان این پیرمرد مجرم هست و جرم مرتکب شده ....
وای بر داوری و قضاوت زودهنگام ...
خودمون دستی دستی عبادات خودمون رو در ماه رمضون می بریم زیر سوال ...[nadidan]
http://uc-njavan.ir/images/q4q8otniz0m643g3i.jpg (http://uc-njavan.ir/)
باستان شناس
3rd August 2012, 11:56 PM
باستان شناس عزیز .شما هم مثل همه فقط نظرتون رو میگید.
انچه مسلم است قانون چیز دیگه ای میگه.شما اصرار دارین قانون اشتباه میگه ،یا مجریان قانون در حال اشتباهن، اینم یه نظره.
من در حدی نیستم که قضاوت کنم.
منم موافقم کسی که روزه خواری میکنه مجرم نیست.
ولی کسی که این عمل رو علنی میکنه طبق قانون اسلام باید باهاش مقابله کرد.
ببنید خانم رضای متاسفانه رفتار اشتباه مجریان اکثرا مردم رو از دین مبین اسلام زده کرده و اصلا هم قبول نمیکنند رفتار اونا مردم رو به سمتی سوق میده که ترجیح میدهند بر علیه دین باشند ....
خانم رضایی موارد زیر رو لطفا به دین اسلام ارتباط ندید چون دین اسلام هرگز و هرگز در همون قرون گذشته اینطوری با مردم برخورد نشده و علت ازیاد مسلمان به علت طبع لطیف اسلام بوده و مجریان آن ...
ولی متاسفانه در زمان فعلی اونم در ایران با رفتارهای غیر اسلامی ...میخوان مردم رو اسلامی کنند ؟ ایا درسته و یا اصلا امکان پذیره ...؟
رفتارای فعلی متعلق به موازین عزیز دین اسلام نیست بلکه طرح هایی هست که دولت اجرا میکند و ربطی به دین اسلام که در نزد مردم ایران عزیز هست نداره ...لطفا این موارد رو جداگانه در نظرتون بگیرید ....
موازین دین اسلام هرگز درش بی ابرو کردن افراد نیست لطفا تصویر بالا رو نگاه بفرمایید ....
آسد مرتضي
4th August 2012, 01:24 AM
من یه چیز بگم...طبق قوانینی که خانم رضایی آوردن روزه خواری در عموم جرمه...در این شکی نیست
فکر کنم بیشتر گیری که هست تو رفتار و برخورد با این افراد است که این ربطی به قانون نداره
این ها مربوط به مجری قانون میشه که باید از اون جویا شد
hadi.blue.chem
4th August 2012, 02:19 AM
قابل توجه كسايي كه ميگن روزه خواري ( بدون عذر شرعي : يعني بجز كسايي كه طبق قوانين الهي نبايد روزه بگيرن يا ميتونن روزه نگيرن ) جرم نيست و روزه خواري بطور علني جرم نيس، برن تحقيق كنن كه اگه اين عمل حرام ( طبق همون قوانين الهي) است يا نه!
و اينكه اگه حرام هست بايد برخورد بشه يا نه!
(و نيز! عمل زنا حرام است، و انجام دهندگان آن فعل مجرم هستند و داراي مجازات مي باشند.)
و اينكه تو اين تصاوير به نظر خيليا، خوردنشون علني نيس ولي به نظر مامورا هس، كه خودش جاي بحث داره..
[soal]
محسن آزماینده
4th August 2012, 10:53 AM
ببنید خانم رضای متاسفانه رفتار اشتباه مجریان اکثرا مردم رو از دین مبین اسلام زده کرده و اصلا هم قبول نمیکنند رفتار اونا مردم رو به سمتی سوق میده که ترجیح میدهند بر علیه دین باشند ....خانم رضایی موارد زیر رو لطفا به دین اسلام ارتباط ندید چون دین اسلام هرگز و هرگز در همون قرون گذشته اینطوری با مردم برخورد نشده و علت ازیاد مسلمان به علت طبع لطیف اسلام بوده و مجریان آن ...ولی متاسفانه در زمان فعلی اونم در ایران با رفتارهای غیر اسلامی ...میخوان مردم رو اسلامی کنند ؟ ایا درسته و یا اصلا امکان پذیره ...؟رفتارای فعلی متعلق به موازین عزیز دین اسلام نیست بلکه طرح هایی هست که دولت اجرا میکند و ربطی به دین اسلام که در نزد مردم ایران عزیز هست نداره ...لطفا این موارد رو جداگانه در نظرتون بگیرید ....موازین دین اسلام هرگز درش بی ابرو کردن افراد نیست لطفا تصویر بالا رو نگاه بفرمایید ....خانم رضایی سلام مجدد.........در این که روزه خواری در کتاب قانون با توجه به تعریف جرم،جرم محسوب می شود شکی نیست.....ولی باید دقت داشت که هر قانونی شرایط زمانی خاص خودش را دارد.مثلا در زمان پیامبر (ص) مجازات شخص روزه خوار این بود که تعدادی برده آزاد کند........پیامبر (ص) می خواست با این کار سنت برده داری را حذف کند نه اینکه روزه داری را اجبار کند...........آیا مسافرت کردن یا بیمار بودن جرم است؟؟؟؟یک بیمار دیابتی را می شناسم که دکتر توصیه کرده همیشه بطری آب دستش باشد....از نظر کتاب قانون می تواند در منزلش نشسته و آب که هیچ،حتی غذا هم بخورد.........ولی این نکته هم وجود دارد که این قانون مانع کسب درآمد این فرد می شود و او باید خانواده خود را اداره کند............من چند روز پیش مسافر بودم........دو شهرستان خارج از استان خودم کار داشتم.........به دلیل رمضان بودن و تعطیلی اجباری رستورانها،محکوم به گرسنگی شدم و باز خدا را شکر که به همین محکوم شدم و به بدتر نه.......از نظر من این قانون که روزه خواری جرم محسوب می شود در شرایطی تصویب شده که هدف از آن حذف برخی سنت های غلط بوده و پس از برداشتن آن سنت ها این قانون به صورت غیر منطقی در کتاب قانون کشورهای اسلامی با مجازاتی دیگر و تحت شرایط احساسی وارد شده است.....البته این نظر شخصی من هست..........و در پست های قبلی هم اشاره کردم ،روزه خواری یک شخص ضرری به شخص روزه دار وارد نمی کند.......آنچه باعث روزه داری می شود ایمان است نه اجبار و نمی توان به این دلیل که ایمان فردی در جامعه ضعیف است او را مجازات کرد...چرا که ایمان به خود شخص و خدای شخص مربوط می شود.........و طبق کتاب قانون تفتیش آرا در کشور ما وجود ندارد و نمی توان در مورد مسایل شخصی همچون میزان و اندازه ایمان،از فرد سوال کرد
محسن آزماینده
4th August 2012, 11:03 AM
قابل توجه كسايي كه ميگن روزه خواري ( بدون عذر شرعي : يعني بجز كسايي كه طبق قوانين الهي نبايد روزه بگيرن يا ميتونن روزه نگيرن ) جرم نيست و روزه خواري بطور علني جرم نيس، برن تحقيق كنن كه اگه اين عمل حرام ( طبق همون قوانين الهي) است يا نه!و اينكه اگه حرام هست بايد برخورد بشه يا نه!(و نيز! عمل زنا حرام است، و انجام دهندگان آن فعل مجرم هستند و داراي مجازات مي باشند.)و اينكه تو اين تصاوير به نظر خيليا، خوردنشون علني نيس ولي به نظر مامورا هس، كه خودش جاي بحث داره..[soal]با سلام دوست عزیز.....از این طرز نگرش شما استقبال میکنم که مقایسه ای عمل میکنید...........ولی دقت داشته باسشید که 2 مورد مشابه را باهم مقایسه کنید...مثلا شما میتوانید 2 ماشین سواری را با هم مقایسه کگنید،نه یک اتوبوس را با یک سواری.............با زنا کاران برخورد می شود چون آثار زیان بار زنا در جامعه مشخص است و نیاز به گفتن ندارد.......از نظر شرعی زنا یک گناه کبیره است و لی روزه چه؟؟؟؟؟؟؟؟..........آیا آثار روزه خواری بر جامعه مشابه آثار زنا است؟؟؟؟؟؟
مهدی 313
4th August 2012, 11:28 AM
لا اکراه فی الدین
البته به نظر بنده جرم محسوب نمیشه از نظر فردی .
ولی چنانچه روزه خواری در ملا عام و علنی و ... باشه حاکم شرع در این خصوص تصمیم میگیره و احتمال به یقین در جامعه اسلامی جرم محسوب میشه .و از نظر اخلاقی هم شاید درست نباشه که در جامعه اسلامی بنا بر این هست که همه روزه دارن ولی بعضیا بعلت بیماری ، برخی عدم توانایی ، برخی مسافرن ، برخی نمیخوان و ... لذا اظهار و علنی کردن روزه خواری جرم میتونه باشه .
Rez@ee
4th August 2012, 11:29 AM
سلام اقا محسن.[golrooz]
طبق ایه صریح قران روزه واجب شده وعمل به واجبات اجباریه.نمیشه یکی بگه من نماز رو دوست ندارم یا روزه نمی تونم.عمل به واجبات اجباریه.
شرایط روزه خوارها وکفاره اونا ذکر شده.
نمیشه گفت ایات قران فقط مربوط به عهد پیامبر بوده.!!
آيات 183 تا 185 بقره
183- يا ايّهاالذّين آمنوا كتب عليكم الصّيام كما كتب على الذّين من قبلكم لعلّكم تتّقون
184- اياما معدودات فمن كان منكم مريضا او على سفر فعدّة من ايّام اخر و على الذّين يطيقونه فدية طعام مسكين فمن تطوّع خيرا فهو خير له و ان تصوموا خيرلكم ان كنتم تعلمون
185- شهر رمضان الّذى انزل فيه القرآن هدى للنّاس و بيّنات من الهدى و الفرقان فمن شهد منكم الشّهر فليصمه و من كان مريضا او على سفر فعدّة من ايّام اخر يريد اللّه بكم اليسر و لا يريد بكم العسر ولتكملوا العدّة و لتكبّروا اللّه على ما هدئكم و لعلّكم تشكرون
ترجمه آيات:
اى كسانى كه ايمان آورده ايد روزه بر شما واجب شده همانطور كه بر اقوام قبل از شما واجب شده بود شايد با تقوا شويد. (183)
و اين روزهائى چند است پس هر كس از شما مريض و يا مسافر باشد بايد ايامى ديگر بجاى آن بگيريد و اما كسانى كه به هيچ وجه نمى توانند روزه بگيرند عوض روزه براى هر روز يك مسكين طعام دهند و اگر كسى عمل خيرى را داوطلبانه انجام دهد برايش بهتر است و اينكه روزه بگيريد برايتان خير است اگر بناى عمل كردن داريد.(184)
و آن ايام كوتاه ماه رمضان است كه قرآن در آن نازل شده تا هدايت مردم و بياناتى از هدايت و جدا سازنده حق از باطل باشد پس هر كس اين ماه را درك كرد بايد روزه اش بگيرد و هر كس مريض و يا مسافر باشد بجاى آن چند روزى از ماههاى ديگر بگيرد خدا براى شما آسانى و سهولت را خواست ه و دشوارى نخواسته و منظور اينست كه عده سى روزه ماه را تكميل كرده باشيد و خدا را در برابر اينكه هدايتتان كرد تكبير گفته و شايد شكرگزارى كرده باشيد. (185)
Rez@ee
4th August 2012, 11:38 AM
با این حال اینکه یکی روزه نمی گیره به خودش مربوطه.موضوع بحث سر جرم بودن یا نبودن روزه خواری علنیه.
با توجه به بند قانون این کار جرمه.مخصوصا اگه کسی قصد بی حرمت کردن ماه مبارک را داشته باشه و در ملاعام روزه خواری کنه.
فکر نکنم این برخورد ها جز تو تهران جایی صورت بگیره ،اونم تو میادین وخیابونای اصلی .اینطوری نیست همه جا یه مامور با چماق ایستاده باشه و تو سر مردم بزنه [nadidan]
پس اگه بیماری تو کوچه وخیابون باشه میتونه خودشو به ی جایی برسونه که رفت وامد کمتر باشه.
باستان شناس
4th August 2012, 12:01 PM
به هر حال ارکان دین مبین اسلام برای وصل کردن مردم به خدا تعیین شده و هیچ مسول و هیچ ماموری حق نداره با تفسیر خودش قوانین رو اجرا کند و هر قسمتی از قانون به درد کارش خورد اجرا کنه و مابقی که به دردش نمیخوره اجرا نکنه ...
مشکل فعای جامعه اینه که طرز برخورد صحیح رو مسولین ذی ربط متاسفانه نیاموخته اند خیال میکنند همه جز خودشون مرتد و بی دین هستند ....
قبلا در پست های قبلی گفتم چه بسا روزه خوارنی که ارزش اونا پیش خدا بیشتر باشه ....
روزه خواری درست نیست ولی برخورد مامورین هم درست نیست ...بدتر طوری رفتار میکنند با مردم که از فردای تذکر بدتر میشه همه چیز ....
روزه خواری جرم هست ...خب باشه درست جرم هست ...ولی تذکر و هم حتی نهی از منکر هم شرایط و ارکان خودش رو داره ....تصاویر گویای همه چیز هست ...
مطمنا اگر این رفتار ها از حجاب گرفته تا روزه خواری با روش صحیح برخورد نشه فردا بلای جون همین ماموران میشه ...
خیلی طبیعی هست شما خودتون اگر کسی با لحن بد و زشت بهتون توهین کنه ولی قصدش این باشه که شما رو نصحیت کنه شما بهش علاقمندانه گوش میدید و یا ازش منزجر میشید ؟ صد در صد منزجر میشید و از فردا با اون مثل خودش حرف میزنید ....
بهتر مامورین بیشتر و بیشتر مردم رو به سمت دین اسلام راهنمایی کنند چرا که رفتارای اونا مردم رو علیه دین وادار کرده و این باعث تاسف هست که مردم در مقابل دین خودشون باشن ....
و خدا بر همه چیز و آگاه و هویداست ....[golrooz]
محسن آزماینده
4th August 2012, 02:54 PM
دوستان ببینید روزه خواری تحت شرایط خاصی جرم هست.......ولی مامور نیروی انتظامی صلاحیت محاکمه روزه خوار را ندارد .....
این تدابیر در بیشتر شهرهای کشور اجرا می شود.........
حتی اگر مامورین با روزه خوار جماعت برخورد نداشته باشند،بازهم با کسبه برخورد دارند و نمی توان با این بهانه که در میادین اصلی شهر روزه خواری منع می شود،افراد روزه خوار را از مسیر اصلی دور کرد و در خیابانهای فرعی به آنها حق روزه خواری داد............
اگر این کار جرم است،باید در خیابانهای فرعی هم جرم باشد،اگر نیست پس روزه خواری در خیابان های اصلی هم نباید مجازاتی داشته باشد..........
از این نکته گذشته،باید مامورین نیروی انتظامی این نکته را مد نظر داشته باشند،روزه از طرف خدا واجب شده،نه از طرف حکومت که مامورین حکومتی سنگ آنرا به سینه می زنند
golden3
4th August 2012, 03:12 PM
چه خبره اینجا مثل اینکه دیر رسیدم[labkhand]
از دیدگاه من روزه خواری جرم نیست ونبایدم باشه اصلا فلسفه ی روزه گرفتن چیه؟ برای چی روزه میگیریم؟ 1جواب منوبده اگه قراره خودمونو محک بزنیم پس نباید روزه خواری روحتی در ملاعام جرم بدونیم
فرض کنیم 1نفر بیاد مواد مخدر جلومون بذاره اگه من به توانایی خودم مطمئن باشم هیچوقت سمتش نمیرم بیایم به روزه هم از همین دیدگاه نگاه کنیم اگه قراره به صرف غذا خوردن کسی روبه روی من روزه ی خودمو بشکنم یا به فکر غذا و آب بیافتم و چشم انتظار اذان که بگیم وای کی اذان میزنه زودتر بشکنم همون چه بهتر نگیریم.
Rez@ee
4th August 2012, 04:34 PM
دوستان ببینید روزه خواری تحت شرایط خاصی جرم هست.......ولی مامور نیروی انتظامی صلاحیت محاکمه روزه خوار را ندارد .....این تدابیر در بیشتر شهرهای کشور اجرا می شود.........حتی اگر مامورین با روزه خوار جماعت برخورد نداشته باشند،بازهم با کسبه برخورد دارند و نمی توان با این بهانه که در میادین اصلی شهر روزه خواری منع می شود،افراد روزه خوار را از مسیر اصلی دور کرد و در خیابانهای فرعی به آنها حق روزه خواری داد............اگر این کار جرم است،باید در خیابانهای فرعی هم جرم باشد،اگر نیست پس روزه خواری در خیابان های اصلی هم نباید مجازاتی داشته باشد..........از این نکته گذشته،باید مامورین نیروی انتظامی این نکته را مد نظر داشته باشند،روزه از طرف خدا واجب شده،نه از طرف حکومت که مامورین حکومتی سنگ آنرا به سینه می زنند
ببین اقا محسن روزه خواری در انظار دیگران ایراد داره . بعضی مسیر ها خلوته اگه کسی واقعا مضطره وباید چیزی بخوره بره جایی که رفت وامد کمتر باشه .
کوچه اصلی و فرعی که من در موردش حرف زدم،فقط از این باب بود .
اگر مایل بودین به این سوالا جواب بدین.
هر جرمی احتیاج به یه کانون برای رسیدگی به جرم داره.درسته؟
به نظر شما کدوم ارگان باید به این امر رسیدگی کنه؟
اگر هر کسی شخصا وارد عمل بشه(مردم عادی) چه وضعی پیش میاد؟
شما می گین چطوری و از طریق چه مجریی این قانون اجرا بشه؟
[golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz]
Rez@ee
4th August 2012, 04:54 PM
چه خبره اینجا مثل اینکه دیر رسیدم[labkhand]
از دیدگاه من روزه خواری جرم نیست ونبایدم باشه اصلا فلسفه ی روزه گرفتن چیه؟ برای چی روزه میگیریم؟ 1جواب منوبده اگه قراره خودمونو محک بزنیم پس نباید روزه خواری روحتی در ملاعام جرم بدونیم
فرض کنیم 1نفر بیاد مواد مخدر جلومون بذاره اگه من به توانایی خودم مطمئن باشم هیچوقت سمتش نمیرم بیایم به روزه هم از همین دیدگاه نگاه کنیم اگه قراره به صرف غذا خوردن کسی روبه روی من روزه ی خودمو بشکنم یا به فکر غذا و آب بیافتم و چشم انتظار اذان که بگیم وای کی اذان میزنه زودتر بشکنم همون چه بهتر نگیریم.
دوست من اینکه فلسفه روزه چیه وبرای چی روزه می گیریم موضوع دیگریه.وجای بحثش اینجا نیس.
مثالی هم که برا مواد مخدر زدین بسیار نا بجاست.منظورتون اینه که با مواد فروش ها مقابله نکنن چون هر کی باید جلو خودشو بگیره؟
وخودش نخره ؟درسته به نظر شما؟
اسلام هم دارای ظاهره وهم باطن.
رعایت باطن دین به خود شخص وخدای اون بر می گرده وکسی نمی تونه به زور کسی رو مجبور به فرضا نماز یا روزه یا دیگر واجبات کنه.
اما رعایت ظاهر دین هم مسئله مهمیه.
ظواهر دین مثل حجاب،نماز،روزه و... .اگر اسلام این همه روی حجاب تاکید داره برای چیه؟یکی از دلایلش حفظ ظاهر اسلام است.
اگر این همه توصیه شده نماز را اول وقت وجماعت بجا اوردید برا چیه؟
روزه داری هم همینطور شما توی خونه خواستی روزه نگیر .به خودت وخدا مربوط میشه ولی به عنوان شهروند جامعه اسلامی باید ظاهر روزه رو رعایت کنی.
توی پست های قبل اشاره کردم مصداق جرم با توجه به قانون مجازات اسلامی چیه.البته شما که خودت خوب واردی.
RƎ ZA
4th August 2012, 05:04 PM
من یک سوالی دارم که هنوز جوابش رو پیدا نکردم :
چرا برای مقابله با افرادی که در ملاء عام اقدام به خوردن روزه میکنند به شدت و ضرب و شتم برخورد میشه ؟!
در جلوی خودم یکی از اعضای جامعه رو با کتک سوار ماشین کردند و بردند
آیا این مصداق برای جلوگیری از روزه خواری مناسبه ؟!
باستان شناس
4th August 2012, 07:13 PM
چرا برای مقابله با افرادی که در ملاء عام اقدام به خوردن روزه میکنند به شدت و ضرب و شتم برخورد میشه ؟!
دقیقا لپ کلام را گفتید ...
ایا روزه خواری که باید با موازین شرع و اسلام با آن برخورد بشه و همه عزیزانی خودشون نگاه در نظر سنجی ببنید اکثرا همینو انتخاب کردن پس چرا کتک چرا توهین ؟
با توهین از فردا فرد روزه خوار ...روزه دار میشود ...متاسفانه جوابش خیر هست مطمنا از فردا بیشتر روزه خواری میکند....
اگر با توهین و تحقیر و حرفای نامناسب کسی مسلمان خدایی میشد همون اوایل اسلام این همه جنگ پیش نمیامد و مردم و بخصوص ال معاویه فوری مسلمان واقعی میشندند
دیدید حتمن البته اگر تاریخ اسلام هم میدید ...ال معاویه و ابوسفیان با زور جنگ مسلمان شدند ...ایا مسلمان واقعی شدند ....مسلمان ظاهری شدند و همان قوم پیامبر خدا رو به شکنجه روحی و جسمی کشیدند .....
ایا الان زمان بدوی اوایل اسلام است ....الان هزار ه 21 باید با کتک و توهین و تحقیر کسی رو مجبور به روزه داری کرد ....؟
Sookoot
4th August 2012, 07:14 PM
[taane]
آیا روزه خواری جرم محسوب می شود ؟
خیر ! در قانون چیزی بنام جرم روزه خواری وجودندارد که مجازاتی برایش معین شده باشد اما
به استناد ماده ماده ی 638 که میگوید :
هرکس علنا در انظار عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید علاوه بر کیفر عمل به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا 74ضربه شلاق محکوم می گردد.و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمی باشد ولی عفت عمومی را جریحه دار می کند فقط به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد
مجری قانون درصورت مواجهه باجرائم اشکار میتواند اعمال قانون نماید
بنابراین انچیزی که درمورد ان اعمال مجازات میگردد تظاهر به روزه خواری است نه خود روزه خواری بعبارت دیگر کسی برای اینکه به هر دلیلی روزه نگرفته دراین دنیا کیفر نمیبند اما اگر این روزه نگرفتن وی (شامل خوردن و اشامیدن و کشیدن ! )علن و اشکار باشد قطع به یقین مرتکب فعلی شده که 30 روز از سال (ماه مبارک رمضان) یک عمل ناشایست و نکوهیده محسوب میشود
و بدیهی است هر عمل ناشایستی شرعا و قانونا مستوجب کیفر است
باستان شناس
4th August 2012, 07:17 PM
ایا گرفتن اظهارنامه کتبی و گرفتن تعهد از یک پیرمرد اونم با هزاران علت شرعی ...کار درستی هست ...
الان با انتشار این عکس هزاران نفر این پیرمرد بنده خدا رو دیدند ...ایا صحیح هست اینطوری با ابروی کسی بازی کرد >
دوستان عزیز
من هنوز به حکمت این تصویر پی نبردم ....
چرا مامور نیروی انتظامی وارد مغازه شده ...اینجا نه خیابون بوده نه ملاعام ....فقط افرادی غیر روزه داری مراجعه میکنند ؟
چرا از یک پیرمرد داره تعهد کتبی میگیره ...واقعا گفتار در این مورد کوتاه است...
Sookoot
4th August 2012, 07:26 PM
خب پیش میاد !!
رجوع شود به تاپیک :"
http://www.njavan.com/forum/showthread.php?122859-%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%D8%A7-%D8%B7%D8%B9%D9%85-%DA%A9%D8%AA%DA%A9-!!&highlight= (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?122859-%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%D8%A7-%D8%B7%D8%B9%D9%85-%DA%A9%D8%AA%DA%A9-%21%21&highlight=)
مشکل اینه که مامورین زحمتکش ما ! هنر و تخصص برخورد باهرنوع ادمی رو متناسب با هنجار اون ادم و صنفشو ندارند سیستمشون درهمه !
درحالی که نحوه مواجهه با هرکسی حتی درکسوت متخلف متفاوته پزشک یه جور نویسنده یه جور کاسب یه جور پیر یه جور جوون یه جور دختر یه جور پسر یه جور روزه خور یه جور بدحجاب یه جور و....
Sookoot
4th August 2012, 07:47 PM
باستان شناس عزیز
گرفتن تعهد از متخلف شیوه مرسومیه که همه جای دنیا اجرایی میشه پیر و جوون هم نمیشناسه رستوران هم محل ترددعموم مردمه و مامور اماکن و کلانتری اجازه ورود داره
اما اینکه دارن ازش تعهد میگیرن ماه رمضونیه اغذیه توزیع نکنه بنظرم بعیده ! به 2 دلیل
1- حجم پرونده ای که حاجی ! داره میخونه بیشتر شبیه یه پرونده شکایته تا تعهد ! ممکنه خود موضوع شکایت بازبودن در مغازه و فروش در ماه رمضون باشه ویا چیز دیگه !
2- گوشه میز پشت نمکدونا ! جواز کسب مغازه دیده میشه - اگر قرار بود مامور صرفا تعهد بگیره جواز لازم نداشت چون معلومه که مغازه چیه - مکانیکی و خیاطی که نیست !
golden3
4th August 2012, 08:18 PM
دوست من اینکه فلسفه روزه چیه وبرای چی روزه می گیریم موضوع دیگریه.وجای بحثش اینجا نیس.
مثالی هم که برا مواد مخدر زدین بسیار نا بجاست.منظورتون اینه که با مواد فروش ها مقابله نکنن چون هر کی باید جلو خودشو بگیره؟
وخودش نخره ؟درسته به نظر شما؟
اسلام هم دارای ظاهره وهم باطن.
رعایت باطن دین به خود شخص وخدای اون بر می گرده وکسی نمی تونه به زور کسی رو مجبور به فرضا نماز یا روزه یا دیگر واجبات کنه.
اما رعایت ظاهر دین هم مسئله مهمیه.
ظواهر دین مثل حجاب،نماز،روزه و... .اگر اسلام این همه روی حجاب تاکید داره برای چیه؟یکی از دلایلش حفظ ظاهر اسلام است.
اگر این همه توصیه شده نماز را اول وقت وجماعت بجا اوردید برا چیه؟
روزه داری هم همینطور شما توی خونه خواستی روزه نگیر .به خودت وخدا مربوط میشه ولی به عنوان شهروند جامعه اسلامی باید ظاهر روزه رو رعایت کنی.
توی پست های قبل اشاره کردم مصداق جرم با توجه به قانون مجازات اسلامی چیه.البته شما که خودت خوب واردی.
دوست عزیز چرا فکر میکنی جاش اینجا نیست من سوال پرسیدم شما اگه دوس ندارید میتونید پاسخ ندید شاید من بخوام 1موضوعی برای خودم روشن بشه
اما در مورد مثالی که زدم
درباره ی جرم بودن یا نبودن روزه خواری نبود درباره ی توانایی های افراد بود از دیدگاه من مشکلی نداره چون دارم توانایی خودمو میسنجم پس اگه کسی جلوم حتی در ملاء عام روزه خواری کنه مسئله ای نیست اون مثالم برای روشن کردن موضوع گفتم که ازش بد برداشت کردید
شاید بعضی از دوستان با نظر من موافق باشن
ولی انتقادم خوبه
ممنون
محسن آزماینده
4th August 2012, 10:11 PM
ببین اقا محسن روزه خواری در انظار دیگران ایراد داره . بعضی مسیر ها خلوته اگه کسی واقعا مضطره وباید چیزی بخوره بره جایی که رفت وامد کمتر باشه .کوچه اصلی و فرعی که من در موردش حرف زدم،فقط از این باب بود .اگر مایل بودین به این سوالا جواب بدین.هر جرمی احتیاج به یه کانون برای رسیدگی به جرم داره.درسته؟به نظر شما کدوم ارگان باید به این امر رسیدگی کنه؟اگر هر کسی شخصا وارد عمل بشه(مردم عادی) چه وضعی پیش میاد؟شما می گین چطوری و از طریق چه مجریی این قانون اجرا بشه؟[golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz]
Rez@ee
4th August 2012, 10:25 PM
گلدن جان اگه دوس دارین میونین
فلسفه روزه داري (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?127006-%D9%81%D9%84%D8%B3%D9%81%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%8A) رو ملاحظه کنین.
دوست من روزه خواری در انظار عمومی ایراد داره نه بخاطر اینکه روزه ها هوس می کنن.[nishkhand]
ایراد داره بخاطر اینکه ظاهر دین خدشه دار میشه.
بخاطر اینه که یه هنجاری شکسته میشه.
بخاطر اینه که اگه یکی تو ماه رمضون اومد تو جامعه اسلامی ،براش سوال نشه اینا چه جور مسلمونن که یکی یه لقمه دستشونه ومشغولن.
بخاطر اینه که حرمت این ماه حفظ بشه.
بخاطر اینه که انجام ندادن فرامین الهی علنی نشه.
بخاطر اینه که قانونه وعمل به قانون دل بخواهی نیست.
باستان شناس
5th August 2012, 10:04 AM
باستان شناس عزیز
گرفتن تعهد از متخلف شیوه مرسومیه که همه جای دنیا اجرایی میشه پیر و جوون هم نمیشناسه رستوران هم محل ترددعموم مردمه و مامور اماکن و کلانتری اجازه ورود داره
اما اینکه دارن ازش تعهد میگیرن ماه رمضونیه اغذیه توزیع نکنه بنظرم بعیده ! به 2 دلیل
1- حجم پرونده ای که حاجی ! داره میخونه بیشتر شبیه یه پرونده شکایته تا تعهد ! ممکنه خود موضوع شکایت بازبودن در مغازه و فروش در ماه رمضون باشه ویا چیز دیگه !
2- گوشه میز پشت نمکدونا ! جواز کسب مغازه دیده میشه - اگر قرار بود مامور صرفا تعهد بگیره جواز لازم نداشت چون معلومه که مغازه چیه - مکانیکی و خیاطی که نیست !
جناب سکوت حرف شما متین و درست ...
[golrooz]
خب چرا ماموران نیروی انتظامی همون چند روز قبل ماه رمضان اعلانم نمیکنند ...
تمامی اغذیه فروشی ها و ساندیچی ها و رستوران ها و گاها هم سوپرمارکت ها و خشکباری ها و ....تا زمان افطار تعطیل بشن ؟
(خب اینا که میخوان اینطوری برخورد کنن بگن اقا تعطیل تا همگی راحت تکلیفشون رو بدونن)
به هر حال در اغذیه فروشی فوق حالا به هر جهت روزه خواری هم بوده مطمنا در خفا در داخل مغازه بوده است و نه در خیابون و ملا عام ....بهتره کمی مسولین دلسوز بیشتر دقت نظر کنند ...
تصویر فوق شما مطمن هستید مالک هست شاید هم دارن ازش تعهد میگیرن چرا روزه خواری میکنید ....تصویر معانی مختلفی داره جناب سکوت ...
به هر حال چه در ماه رمضان چه در ماه های قبل نیروی انتظامی از مسله توهین و تحقیر سر حجاب تا روزه خواری امتحان خوبی در مقابل با رفتار مردم نشون نداده ...نیاز به صبوری بیشتر هست البته صبوری نه از جهت بی توجهی و تذکر ندادن بلکه از جهت رفتار صحیح و درست با مردم ...
جناب سکوت مردم نیاز دارن صورت واقعی و خوش دین اسلام رو ببیند ..متاسفانه رفتار اخیر مسولین باعث شده مردم در مقابل دین قرار بگیرند ...
ولی اینو گوشزد میکنم که موم واقعی به خاطر دولت و هیت دولت نماز و روزه و حتی حجابشو رعایت نمیکند بلکه این موارد فقط و فقط برای رضای خداست نه مسولین دلسوز !
باستان شناس
5th August 2012, 10:18 AM
گلدن جان اگه دوس دارین میونین
فلسفه روزه داري (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?127006-%D9%81%D9%84%D8%B3%D9%81%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%8A) رو ملاحظه کنین.
دوست من روزه خواری در انظار عمومی ایراد داره نه بخاطر اینکه روزه ها هوس می کنن.[nishkhand]
اتفاقا خانم رضایی آدم گاهی نیاز هست خودشو محک بزنه و اصلا مرحله اول روزه داری اینه که ببینه میتونه در زمان سختی ها از غذا و حتی اب هم بگذره ! و این میتونه بر هوای نفسانی خودش غلبه کنه یا نه ....پس گاهی خودمون رو محک بزنیم ...[cheshmak]
ایراد داره بخاطر اینکه ظاهر دین خدشه دار میشه.
ظاهر دین اسلام به نظر شما با برخوردهای غیر منطقی و نادرست مسولین خدشه دار نمیشه ![tafakor]
بخاطر اینه که یه هنجاری شکسته میشه.
بله درسته ! ولی به نظرتون عکس یک پیرمرد رو رو نت گذاشتن ابروی کسی رو بردن نیست به نظرتون ؟
کشان کشان بردن دختر خانم ایرانی و کتک زدنش برای جلو کردن روسری هنجار شکنی نیست !
بخاطر اینه که اگه یکی تو ماه رمضون اومد تو جامعه اسلامی ،براش سوال نشه اینا چه جور مسلمونن که یکی یه لقمه دستشونه ومشغولن.
جامعه اسلامی ؟ اینا تو جامعه اسلامی نیست اونم تو ایران اسلامی فقر و بد بختی مردم ایران !!!!! (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?72137-فقر-و-بد-بختی-مردم-ایران-!!!!!)
این چی اینجا جامعه اسلامی هست ....كاهش سن روسپيگري در كشور/ 12 درصد زنان خياباني متاهلند! (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?124297-كاهش-سن-روسپيگري-در-كشور-12-درصد-زنان-خياباني-متاهلند!)
این یکی چی اینجا جامعه اسلامیه ....زنان خیابانی زنگ خطر شیوع “ایدز” (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?124371-زنان-خیابانی-زنگ-خطر-شیوع-“ایدز”)
بخاطر اینه که حرمت این ماه حفظ بشه.
حرمت ماه بله حتمن باید حفظ بشه ولی به قیمت بی ابرو کردن مومن....مومن هم نه یک مسلمان !
حرمت ماه اینه که همه موارد درست اجرا بشه نه فقط بعضی از قوانین !
بخاطر اینه که انجام ندادن فرامین الهی علنی نشه.
انجام ندادن فرامین زمان زیادی از زمان فعلی رخت بر بسته ...
خدا خیلی فرامین الهی از طریق دین برامون فرستاده چرا چیزایی که فقط دوست داریم و به نفع ماست باید استخراج بشه و اونم با تفسیر خودمون !
بخاطر اینه که قانونه وعمل به قانون دل بخواهی نیست.
ماشا...خانم رضایی همه مردم حرفشون همینه خانمی ...
چرا پس مسولین فقط قانونی میخوان به دلخواه اجرا میکنن..
محسن آزماینده
5th August 2012, 01:56 PM
سلام.......
از همه کسانی که تا اینجا در بحث شرکت کرده اند تشکر میکنم.با اجازه دوستان من بحث را تا اینجا جمع بندی میکنم تا وقت دوستانی که تازه وارد بحث می شوند گرفته نشود.......طبق فرمایشات جناب سکوت در کتاب قانون جرمی به نام روزه خواری وجود ندارد.و طبق نظرات خانم رضایی و جناب سکوت هر عملی که موجب بی حرمتی به دین شود،جرم محسوب می شود و مجازات دارد......در ادامه بحث:مامورین زحمت کش نیروی انتظامی ،از کجا میفهمند شخصی عذر موجه ندارد و صرفا برای بی حرمتی به دین روزه خواری می کند؟؟؟با فرض این که تشخیص مامورین مبنی بر بی حرمتی شخص روزه خوار بهدین درست باشد،آیا این حق به آنها داده شده تا بدون محکمه،با فرد ورزه خوار برخورد کنند؟؟؟و در پایان،آیا برخورد مامورین با شخص روزه خوار درست است؟؟؟؟؟سوالهای مرتبط:آیا سایر دستورات الهی در جامعه به صورت صحیح اجرا می شود؟؟؟(شبیه راستگویی).هر روزه از رسانه های جمعی دروغهای زیادی به مردم تحویل می شود که با اطمینان از وضعیت آن دروغها،برخوردی انجلم نمی شودآیا سیاست برخورد با شخص روزه خوار،صرفا به دلیل حفظ ارزش روزه داری است یا به نوعی منحرف کننده کانون توجه مردم از گرانی و ... است؟؟؟
محسن آزماینده
5th August 2012, 02:18 PM
سلام....از همه دوستان که تا اینجا در بحث شرکت کردند،تشکر میکنمبا اجازه من بحث را تا اینجا جمع بندی میکنم تا وقت دوستانی که تازه وترد بحث می شوند،گرفته نشود......طبق فرمایشات حقوقدان توانمند،جناب سکوت در قانون جرمی به نام روزه خواری وجود ندارد.و طبق فرمایشات همین دوست عزیر و خانم رضایی،هر عملی که موجب بی حرمتی به دین شود،جرم محسوب می شود و مجازات دارددر ادامه چند پرسش پیش می آید:مامورین زحمت کش نیروی انتظامی،از کجا می فهمند که قصد فرد روزه خوار صرفا بی حرمتی به دین است و عذر شرعی و یا حتی عدم اعتقاد شخصی (چون تفتیش و اکراهی در دین وجود ندارد) دلیل این کار نیست؟؟؟با این فرض که تشخیص مامورین زحمت کش درست باشد،آیا این حق به آنها داده شده است تا با مردم برخورد کنند و خود سر تعهد بگیرند و کتک بزنند .و ...؟؟؟در پایان اینکه اگر نیت شخص روزه خوار بی حرمتی به دین باشد،مامورین در مقام محاکمه این فرد هستند و یا اینکه رفتار مناسبی با یک متهم به بی حرمتی به دین دارند؟؟؟سوالهای مرتبط:به نظر شما این سیاست صرفا به دلیل حفظ دین از کمرنگ شدن است یا به عنوان ابزاری برای منحرف کردن توجه مردم از اتفاقات اقتصادی و ... در این ماه؟؟؟؟آیا در همه زمینه ها برای حفظ دین،چنین اقداماتی انجام شده است(غیر از گشت ارشاد)؟؟؟برای مثال 2 مسئول در تلویزیون مصاحبه می کنند و آمار هر دو باهم متفاوت است.هر آدم احمقی هم می تواند متوجه شود که یکی از آنها دروغ می گویند.با این دانش که دروغگویی و آمار غلط دادن از نظر شرعی گناه و از نظر قانونی جرم است،آیا برخوردی انجام شده است؟؟؟چرا مواردی مثل بد حجابی و روزه خواری که با مشاوره و فرهنگ سازی قابل حل است،به نیروی انتظامی سپرده می شود که هیچ ارتباطی به حیطه کاری و آموزشی آنها ندارد؟؟؟
fantastic girl2
5th August 2012, 03:38 PM
سلام
1) من اینو قبول ندارم که روزه بگیریم تا درک کنیم اونایی که هیچی گیرشون نمیاد بخورن چی میکشن به 2 دلیل: 1) ادما قدرت درک و شعور دارن و حتما نباید تو اون موقعیت قرار بگیرن تا درک کنند 2) بعد اگه اون طور بود که انقده ادمای هستن که دستشون خ خ خ خ ب دهنشون میرسه روزم میگیرن اما همچنان ادمای هستن که هیچی گیرشون نمیاد بخورن ... پس این درک کجاست نمیدونم!!!!.... بعدم من داشتم الان از بیرون میومدم همه سن ادمی خ راحت داشتن روزه خواری میکردن کسیم کاری ب کارشون نداشت!!!!! 2) در کل باید به کسی گیر بدن که عمدا تو دیده بقیه داره چیزی میخوره..... اینو میخوام بگم خودتو فرض کن از تشنگی لبات پوساش ور اومده بعد هر کی از جلوت رد بشه داره نوشیدنی میخوره.... گشنگی و تشنگیه ندارام بیخیال! خودتو بچسب که داری عذاب میکشی وقت این صحنه ها رو میبینی !!!!
*FATIMA*
5th August 2012, 06:55 PM
من میگم باید طبق شرع و موازین اسلام برخورد شه !
کسی که نمیتونه روزه بگیره میتونه یه جای خلوت گیر بیاره ، بعد خوراکیش یا آب بخوره نه درست جلو روی روزه دار .
این اصلاً انصاف نیست .
سمانه بیات
5th August 2012, 07:46 PM
به نظر من تظاهر به روزه خوری با روزه خوری باهم فرق دارن.برفرض یکی روزه نیست تشنشه حالا خوردن یک لیوان اب که شاید ماکزیمم2دقیقه هم طول نمیکشه کسی رو اذیت نمیکنه به ظواهر دین هم اسیب نمیرسونه البته خوردن در برخی موارد که میشه صبر کرد تا از اماکن شلوغ دور شد هم نشانه ای از رعایت حقوق شهروندای دیگه و احترام به اونهاست (خارج از وجهه ی جرم و گناه و یا هر چیز دیگه اون)
_البته اینکه میگین ادم روزه دار باید تحمل اینو داشته باشه که مردم راس راس راه برن و جلوش بخورن رو قبول ندارم(بالاخره منکه قوانین کشورم اسلامه با جاهایه دیگه باید 1فرق داشته باشه).تازه لزوما تحمل افراد یکسان نیست ودر بین این افراد در جامعه فقط شخص ما مطرح نیست که مثلا چندین ساله داره روزه میگیره افرادی با سنین کمتر و حتی توانایی های کمترهم هستن-معیار من لزوما توانایی خودم نباید باشه و تک تک افراد روزه دار ازکم سنترین تاکهنسال ترینو باید در نظر بگیرم-(کسی که صرفا برای دفاع از مردم فریاد میزنه بهتره که اون کودکانه 11،10سال و یا بالاتر رو هم ببینه بعد تصمیم بگیره.با فرض اینکه فقط یکی از اونها هم روزه باشه کدوم ادم منصفیه که میگه بیان جلوی این بچه ها چیزی بخوریم.یعنی کسی که به خودش چنین اجازه ای رو میده لازمه نه در مورد دینش بلکه در مورد انسانیت کمی تامل و تدبر کنه.اینها همه در مورد افرادی صدق میکنه که تظاهر به روزه خوری براشون خیلی مهمتر از روزه خوردنه وگرنه هرکسی در مسائله دینی مختاره و من در مکانی نیستم که بخوام در مورد مسایل اعتقادی افراد نظربدم وفقط از دید یک شهروند ایرانی به قضیه نگاه کردم نه یک انسان معتقد به دین)
_البته اجرای هر قانونی مستلزم فراهم کردن شرایطشه.یعنی اگه من امروز میگم کسی حق رد شدن از این خیابونو نداره بایدراهی رو هم برای افرادی که بالاجبار ویاحتی از سر تفریح میخوان به مقصد بعد این خیابون برسن در نظر بگیرم.نخوردن در ملا عام هم به همین نحوه حالا اگه من نوع کارم در مرکز شهر ویاتو شلوغی بود و به هر نحوی هم که هست روزه نیستم باید چکارکنم؟یعنی تا شرایط به طور کامل برای همه اماده نیست اجرای قانون بیمعناست.
_من میگم روزه خوردن در انظار و مکانهای شلوغ میتونه حتی به عنوان یک جرم محسوب بشه ولی وقتی من تو هر قسمت شلوغ یک مکانی رو فقط برای خوردن و این افراد قرار دادم.فرض کنید اگه تمامه شرایطو براشون فراهم کردیم حالا اگه اونا تخطی کردن پس مجرمن و در حال حاضربا این شرایط تشخیص مجرم بودن یا نبودن کاری سخته.
و اون چیزی که من میبینم تکرار رفتار غلط گذشته است.رفتار گاها اشتباه مجریان دین که خیلی وقت پیش سبب شد مسیحیت برای خیلی از ایمان آورندگانش فقط یک دین نمادین شه.چیزی که با رفتار بعضا" ناشایست برخی از افراد با عنوان مجری قانون اسلام چه در مورد حجاب و چه در مورد روزه خوری و خیلی موارد دیگه در جامعه امروز ما شاهدشیم وخیلی نگران کننده است.
من الان نمیترسم ظاهر دین خدشه دار شه من کم کم از این می ترسم که نه تنها ظاهر دین بلکه کل دینم بخاطر رفتار غلط عده ای طرد بشه.
البته لازم بگم من شخصادرحین اینکه موارد زیادی روزه خوری دیدم(حالا به هر دلیلی)هیچ مورده مقابله و یا حتی تذکر مشاهده نکردم.
محسن آزماینده
5th August 2012, 07:49 PM
در این که اصلا کار درستی نیست و خیلی زشت است حرفی نیست............ولی آیا هر کار زشتی جرم است؟؟؟؟
shahramghasemi
5th August 2012, 10:26 PM
به نظر من تند روی در هر موضوعی مناسب نیست برای مثال جوانی برای خوردن آب مانند مجرم هایی که جرمی سنگین مرتکب شده به یک سوراخی برود و کمی آب بنوشد از طرفی ما هر روز شاهد مسائلی هستیم که بیشتر گلوی ما را فشار می دهد تا یک روزه خواری یک جوان به نظر من هر انسانی یک زمان هدایت دارد وقتی برسد خود فرد به دستورات دینی اش عمل می کند مگر کسی که زمانه مرگش می رسد و یا در اخرت ما به جای کسی دیگر جواب گو خواهیم بود اینگونه رفتارها باعث می شود احساسات جوانان بر انگیخته شود و از خیلی از مسائل فاصله یگیرند که در چند سال اخیر شاهد این بوده ایم و نمی توانیم از این قبیل مسائل چشم پوشی کنیم
صاصائیل
6th August 2012, 08:30 AM
البته نوجوانان , در مدارس راهنمایی/دبیرستان .,و همچنین در رسانه های گروهی با ماه رمضان و روزه گرفتن آشنا هستند.به نظر شما عکس العمل یک نوجوان و یا یک بچه پنجم ابتدایی
با مشاهده روزه خواری جوانان یا میانسالان(منهای افراد بیمار و سالخورده..) در محیط بیرون
بخصوص زمانیکه با صدای بلند میگن :"مامان اون آقا یا اون خانومه داره یه چیزی میخوره!"چه عکس العملی باید داشته باشیم؟در نظر داشته باشیم که بچه های امروز زمانی به جوانان فردا تبدیل خواهند شد.
Sookoot
6th August 2012, 10:11 PM
جناب سکوت حرف شما متین و درست ...
[golrooz]
خب چرا ماموران نیروی انتظامی همون چند روز قبل ماه رمضان اعلانم نمیکنند ...
تمامی اغذیه فروشی ها و ساندیچی ها و رستوران ها و گاها هم سوپرمارکت ها و خشکباری ها و ....تا زمان افطار تعطیل بشن ؟
(خب اینا که میخوان اینطوری برخورد کنن بگن اقا تعطیل تا همگی راحت تکلیفشون رو بدونن)
به هر حال در اغذیه فروشی فوق حالا به هر جهت روزه خواری هم بوده مطمنا در خفا در داخل مغازه بوده است و نه در خیابون و ملا عام ....بهتره کمی مسولین دلسوز بیشتر دقت نظر کنند ...
تصویر فوق شما مطمن هستید مالک هست شاید هم دارن ازش تعهد میگیرن چرا روزه خواری میکنید ....تصویر معانی مختلفی داره جناب سکوت ...
به هر حال چه در ماه رمضان چه در ماه های قبل نیروی انتظامی از مسله توهین و تحقیر سر حجاب تا روزه خواری امتحان خوبی در مقابل با رفتار مردم نشون نداده ...نیاز به صبوری بیشتر هست البته صبوری نه از جهت بی توجهی و تذکر ندادن بلکه از جهت رفتار صحیح و درست با مردم ...
جناب سکوت مردم نیاز دارن صورت واقعی و خوش دین اسلام رو ببیند ..متاسفانه رفتار اخیر مسولین باعث شده مردم در مقابل دین قرار بگیرند ...
ولی اینو گوشزد میکنم که موم واقعی به خاطر دولت و هیت دولت نماز و روزه و حتی حجابشو رعایت نمیکند بلکه این موارد فقط و فقط برای رضای خداست نه مسولین دلسوز !
سرکار باستان شناس [golrooz] قبلا نیروی انتظامی اول ماه مبارک تذکر میداد ولی الان چند سالیه که این رویه بین مردم عرف و عادت شده که مغازه هایی از قبیل اغذیه فروشی ها و ...تا افطار خودشون فروش ندارن و عموما مراعات میکنند بعدشم اصلا بحث تعطیلی نیست هستند صنوفی که خوردنی رو سرو میکنن و میفرستن ولی داخل مغازه سرویس نمیدن
اون تصویر هرمعنایی داشته باشه به این معنی که پیرمرده روزه خوری کرده و داره تعهد میده نیست ! نیروی انتظامی به امنیت و وظایف ذاتیش برسه خیلیه ، سایر امور پیشکش !
درست میگین -من هم باصبوری و رفتار محترمانه باهرکسی موافقم واین رو هم تایید میکنم که رفتار غلط بعضیا که متاسفانه عنوان مسئول رو هم یدک میکشند تاثیرات جبران نا پذیری روی باورهای مذهبی و فرهنگ و هنجار های اجتماعی گذاشته متاسفانه !
Sookoot
6th August 2012, 10:15 PM
سلام.......
از همه کسانی که تا اینجا در بحث شرکت کرده اند تشکر میکنم.با اجازه دوستان من بحث را تا اینجا جمع بندی میکنم تا وقت دوستانی که تازه وارد بحث می شوند گرفته نشود.......طبق فرمایشات جناب سکوت در کتاب قانون جرمی به نام روزه خواری وجود ندارد.و طبق نظرات خانم رضایی و جناب سکوت هر عملی که موجب بی حرمتی به دین شود،جرم محسوب می شود و مجازات دارد......در ادامه بحث:مامورین زحمت کش نیروی انتظامی ،از کجا میفهمند شخصی عذر موجه ندارد و صرفا برای بی حرمتی به دین روزه خواری می کند؟؟؟با فرض این که تشخیص مامورین مبنی بر بی حرمتی شخص روزه خوار بهدین درست باشد،آیا این حق به آنها داده شده تا بدون محکمه،با فرد ورزه خوار برخورد کنند؟؟؟و در پایان،آیا برخورد مامورین با شخص روزه خوار درست است؟؟؟؟؟سوالهای مرتبط:آیا سایر دستورات الهی در جامعه به صورت صحیح اجرا می شود؟؟؟(شبیه راستگویی).هر روزه از رسانه های جمعی دروغهای زیادی به مردم تحویل می شود که با اطمینان از وضعیت آن دروغها،برخوردی انجلم نمی شودآیا سیاست برخورد با شخص روزه خوار،صرفا به دلیل حفظ ارزش روزه داری است یا به نوعی منحرف کننده کانون توجه مردم از گرانی و ... است؟؟؟
جناب محسن ضمن سپاس از جمع بندی دقیق تان
به نکته ظریفی اشاره کردید هر فعل زشت و ناپسندی الزاما عنوان مجرمانه ندارد چون اگر اینطور بود زندگی روزمره برای عموم مردم توام باهزارو یک دردسر و بگیر و ببند میشد
مثلا اگر دروغ جرم بود و مجازاتش هم حبس بود
بدون شک اکثر قریب به اتفاق ما باید روزی چندبار به حبس میرفتیم و بر میگشتیم .....تا دروغ بعد و حبس بعد !
م.محسن
6th August 2012, 10:50 PM
از نظر من نه
ولی اگه یه کاری خلاف عرف جامعه انجام نشه بهتره
از خودم شروع می کنم: من نوعی که 17-16 ساعت تو این گرما روزه می گیرم اینقدر باید جنبه اش رو داشته باشم که با دیدن کسی که تو ماه رمضان قبل از افطار چیزی می خوره عنان از کف ندم وگرنه این روزه گرفتن چه فایده ای داره
و اما استفاده از قوای قهریه: دخالت نیروی انتظامی تو این موضوع نه تنها تأثیری نداره بلکه ممکنه باعث بشه مردم بیشتر این کار رو انجام بدن
و اما یک سؤال: چی شد که جامعه ای که احتیاج به هیچ نیروی انتظامی نداشت و حتی در سحر همسایه ها همدیگرو برای سحری بیدار می کردن با گذشت زمانی نه چندان دراز شاهد این باشه که عده ای بدون داشتن محدودیت های پزشکی تمایلی به گرفتن روزه ندارن (البته دلیل این قشر از جامعه هم محترمه و شنیدنی)
و در آخر : اگه ما روزه خواری رو جرم بدونیم باید سراغ ریشه های این جرم هم بریم و ببینیم چه رفتاری در طی این دوران نه چندان طولانی باعث شد تا مردم به این سمت رو بیارن و مسببین این رفتارها رو هم مجرم بدونیم (ببخشید که این مثال رو می زنم چون مثال دیگه ای به ذهنم نرسید) همون جور که وقتی یه مواد فروش خرده پا رو می گیریم با استفاده از اون می خواهیم به مسبب این کار یعنی تولید کننده یا وارد کننده مواد برسیم و اون رو هم مجرم می دونیم.
محسن آزماینده
8th August 2012, 02:56 PM
بحث را از طرف دیگری جلو می بریم..........یک سوال از روزه داران عزیز:آیا انتظار شما روزه داران از افراد جامعه این است که جلوی شما از خوردن بپرهیزند؟؟؟؟.........آیا شما روزه بودن خود را بر افراد جامعه منت می گذارید؟؟؟؟؟.........آیا این انتظار درست است که در جامعه ای که حکومت اسلامی دارد،غیر از مسلمانان حق زندگی ندارند؟؟؟؟..........آیا پیشداوری در مورد افرادی که روزه نیستند،درست است؟؟؟؟
باستان شناس
8th August 2012, 03:08 PM
بحث را از طرف دیگری جلو می بریم..........یک سوال از روزه داران عزیز:آیا انتظار شما روزه داران از افراد جامعه این است که جلوی شما از خوردن بپرهیزند؟؟؟؟.........آیا شما روزه بودن خود را بر افراد جامعه منت می گذارید؟؟؟؟؟.........آیا این انتظار درست است که در جامعه ای که حکومت اسلامی دارد،غیر از مسلمانان حق زندگی ندارند؟؟؟؟..........آیا پیشداوری در مورد افرادی که روزه نیستند،درست است؟؟؟؟
به شخصه خود من این موضوع قضاوت و پیش داوری رو یکی از معضلات خیلی وخیم جامعه فعلی ایرانی در رنج هستم ....
روزه و نماز و کلا همه واجبات دین باید فقط و فقط برای رضای خدا باشه و نه دست آویزی باشه برای منت گذاشتن بر سر خداوند ....
خداوند ایا محتاج نماز و روزه ماست ؟ ولی متاسفانه عده ای فکر میکنند چون مومن هستند برتر هستن و منتشو بر خدا میزارند ...[bihes]
از نظر من گاهی باید خودمون رو محک بزنیم ...
فلسفه مادی روزه اینه که ما در مقابل تشنگی و گرسنگی مقاومت کنیم و خب گاهی بهتره در معرض روزه خواری باشیم و محک بخوریم !
نارون1
8th August 2012, 03:12 PM
من که برام مسئله ای نیست کسی جلوی من روزه خواری کنه ... من اعتقاداتی دارم و روزه گرفتم و اگه اعتقادم قوی باشه سست نمیشه ....نیازی نیست به دیگران ثابت کنیم روزه گرفتیم ...
هستن مسافرانی که به شهر ما تو ماه رمضان سفر میکنن ، جلو چشم ما روزه خواری میکنن ، تخمه میخورن و ....
برم بگم شما چرا داری روزه خواری میکنی ، ب فکر من باش ؟؟ نه ، من میتونم مسیرمو تغییر بدم و توجه نکنم .......
................
بالاخره اون غیر مسلمان هم انسانه و تاثیرپذیر ، این احتمالش هست وقتی داره تو جامعه مسلمان زندگی میکنه ، از رفتارهای مسلمانان تاثیر گرفته و تحت تاثیر قرار بگیره و ..
....................................
چه پیشداوری منظورتونه ؟؟
که مثلا بگیم این آدمی که روزه نیست ، حتما بی دینه ؟؟ نه این درست نیست ، چون ممکنه بیمار باشه ، همون لحظه حالش بد شده باشه و هزاران دلیل غیراز اون دلیل ......
محسن آزماینده
8th August 2012, 03:18 PM
به شخصه خود من این موضوع قضاوت و پیش داوری رو یکی از معضلات خیلی وخیم جامعه فعلی ایرانی در رنج هستم ....روزه و نماز و کلا همه واجبات دین باید فقط و فقط برای رضای خدا باشه و نه دست آویزی باشه برای منت گذاشتن بر سر خداوند ....خداوند ایا محتاج نماز و روزه ماست ؟ ولی متاسفانه عده ای فکر میکنند چون مومن هستند برتر هستن و منتشو بر خدا میزارند ...[bihes]از نظر من گاهی باید خودمون رو محک بزنیم ...فلسفه مادی روزه اینه که ما در مقابل تشنگی و گرسنگی مقاومت کنیم و خب گاهی بهتره در معرض روزه خواری باشیم و محک بخوریم ؟درود بر خانم دکتر..........واقعا جواب کاملی گفتین.....دوستان دقت داشته باشید که قیاس از مراجع فقه شیعه نیست در این مورد نمی توان جانعه امروزی را با زمان و حکومت پیامبر و خلفا بررسی کرد...........با این وضع نمی توان گفت چون در زمان برای روزه خوار جرمی بوده،در این زمان هم باید باشد.......در این مورد که روزه بر خدا منت نیست و نمی توان باشد،باید از مامورین و مجریان قانون سوالی به این صورت شود؟؟؟آیا ما کاسه داغ تر از آش داریم؟؟؟؟......آیا می توان به زور اسلام را جاری ساخت؟؟؟؟؟؟
باستان شناس
8th August 2012, 03:33 PM
من که برام مسئله ای نیست کسی جلوی من روزه خواری کنه ... من اعتقاداتی دارم و روزه گرفتم و اگه اعتقادم قوی باشه سست نمیشه ....نیازی نیست به دیگران ثابت کنیم روزه گرفتیم ...
هستن مسافرانی که به شهر ما تو ماه رمضان سفر میکنن ، جلو چشم ما روزه خواری میکنن ، تخمه میخورن و ....
برم بگم شما چرا داری روزه خواری میکنی ، ب فکر من باش ؟؟ نه ، من میتونم مسیرمو تغییر بدم و توجه نکنم .......
................
بالاخره اون غیر مسلمان هم انسانه و تاثیرپذیر ، این احتمالش هست وقتی داره تو جامعه مسلمان زندگی میکنه ، از رفتارهای مسلمانان تاثیر گرفته و تحت تاثیر قرار بگیره و ..
....................................
چه پیشداوری منظورتونه ؟؟
که مثلا بگیم این آدمی که روزه نیست ، حتما بی دینه ؟؟ نه این درست نیست ، چون ممکنه بیمار باشه ، همون لحظه حالش بد شده باشه و هزاران دلیل غیراز اون دلیل ......
کاملا با مینا خانم موافقم ...
پیش داوری یعنی همه کسانی که روزه خواری میکنند رو مرتد و بی دین و ایمان بدانیم در حالی که شاید ارزش و قرب نزدیکی اونا به خداوند چه بسا بیشتر باشه و به علتی روزه نمیگیرن که میتونه به علت کهولت سن باشه تا بیماری و ....
باستان شناس
8th August 2012, 03:36 PM
درود بر خانم دکتر..........واقعا جواب کاملی گفتین.....دوستان دقت داشته باشید که قیاس از مراجع فقه شیعه نیست در این مورد نمی توان جانعه امروزی را با زمان و حکومت پیامبر و خلفا بررسی کرد...........با این وضع نمی توان گفت چون در زمان برای روزه خوار جرمی بوده،در این زمان هم باید باشد.......در این مورد که روزه بر خدا منت نیست و نمی توان باشد،باید از مامورین و مجریان قانون سوالی به این صورت شود؟؟؟آیا ما کاسه داغ تر از آش داریم؟؟؟؟......آیا می توان به زور اسلام را جاری ساخت؟؟؟؟؟؟
دین اسلام دین مهر معرفی شده ولی گاهی تفسیر های اشتباه از ان چهره نامناسبی بهش میده ....که این نمود بد دین متاسفانه مستقیما متوجه مجریان امور دینی و گاهی مسولین جامعه هست
و اینکه امر به معروف و نهی از منکر شرایطی داره که مجریان محترم حتی گوشه چشمی به ان نمیکنند و فقط میخوان تفسیر اشتباه خودشون رو بر جامعه غالب کنند که متاسفانه نتیجه بخش که نوبده هیچ بلکه هر روز بیشتر مردم در مقابله با ارکان دین وارد میشوند ...
محسن آزماینده
8th August 2012, 03:36 PM
من که برام مسئله ای نیست کسی جلوی من روزه خواری کنه ... من اعتقاداتی دارم و روزه گرفتم و اگه اعتقادم قوی باشه سست نمیشه ....نیازی نیست به دیگران ثابت کنیم روزه گرفتیم ...هستن مسافرانی که به شهر ما تو ماه رمضان سفر میکنن ، جلو چشم ما روزه خواری میکنن ، تخمه میخورن و ....برم بگم شما چرا داری روزه خواری میکنی ، ب فکر من باش ؟؟ نه ، من میتونم مسیرمو تغییر بدم و توجه نکنم .......................بالاخره اون غیر مسلمان هم انسانه و تاثیرپذیر ، این احتمالش هست وقتی داره تو جامعه مسلمان زندگی میکنه ، از رفتارهای مسلمانان تاثیر گرفته و تحت تاثیر قرار بگیره و ......................................چه پیشداوری منظورتونه ؟؟که مثلا بگیم این آدمی که روزه نیست ، حتما بی دینه ؟؟ نه این درست نیست ، چون ممکنه بیمار باشه ، همون لحظه حالش بد شده باشه و هزاران دلیل غیراز اون دلیل ......استدلال درست و بجایی است.آیا می توانید به خودتون حق بدین که جلوی یک فرد روزه دار را بگیرین و در مورد اعتقادی شخصی اش،سوالاتی همراه با توهین بپرسین؟؟؟
نارون1
8th August 2012, 04:10 PM
استدلال درست و بجایی است.آیا می توانید به خودتون حق بدین که جلوی یک فرد روزه دار را بگیرین و در مورد اعتقادی شخصی اش،سوالاتی همراه با توهین بپرسین؟؟؟
نه ، چرا همچین کاری باید بکنم.......
همانطوری که من دوست ندارم چنین رفتاری باهام بشه ، در نتیجه خودمم نباید این عمل رو انجام بدم.....
هرفرد برای خودش حدومرز و حریمی داره ، و مطمئنا اکثر افراد دوست ندارن کسی به این حریم وارد بشه ......و اینکه هر عملی عکس العملی داره
وحید 0319
8th August 2012, 04:23 PM
سلام به نظرم روزه خواری جرم نیست
ولی باید کسی که به دلایلی روزه نمیگیره......مراقب باشه...حداقل احترام این ماهو نگه داره....بنابه دلایلی مثل-بیماری-یاکهولت-یاسن کم-یا شغل
نظر شخصیم بود ببخشید
صاصائیل
14th August 2012, 05:25 PM
اگه به لحاظ شرعی بررسی بشه بهتر است که روزه خواری در ملاء عام انجام نشود. اگرچه ما روزه میگیریم تا روح و جسممان را از آلودگیهای درونی و بیرونی پاک گردانیم نه اینکه بدنبال افراد روزه خوار بگردیم.[tafakor]
صاصائیل
14th August 2012, 05:34 PM
کاملا با نظرتون موافقم.
اگه قرار باشه با دیدن یک روزه خوار اعتقادمون سست بشه ,چه بهتر که اصلاح شدن رو اول از خودمون شروع کنیم.چرا روزه میگیریم ؟از روزه گرفتن چه چیزی حاصل خواهد شد؟
تا زمانیکه خود را هنوز محک نزده ایم چطور دیگران را زیر ذره بین میبریم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
یک دو
15th August 2012, 03:39 PM
سلام
طبیعتا نباید جرم محسوب بشه
کسانی که روزه نمیگیرند (به هر دلیلی) اینو میدونن که جلوی فرد روزه دار احترامو رعایت کنن وچیزی نخورن اما متاسفانه گاهی بعضی افراد یادشون میره ی جماعتی روزن و احترامو رعایت نمیکنن که شاید تذکر کافی باشه.... همین تذکرا گاهی قانون میشه اما اینو هرکسی میدونه(فطری) که جلوی کسانیکه مدت زیادی چیزی نخوردن ونمیخورن رعایت کنه وچیزی نخوره خب ممکنه یادش بره با تذکر
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.