PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آموزشی تاثیر جنس ظرف غذا بر سلامت مادر و جنین



poune
18th July 2012, 09:05 PM
http://s1.picofile.com/file/7440418595/Mother_and_baby_black_and_white1.jpg
آیا جنس ظرف غذا بر سلامتی تاثیر دارد؟
ظروف غذای امروزه اکثرا از جنس چینی، ملامین، پیرکس، ارکوپال، بلور و حتی‌گاه سفال است و یا از ظروف یکبار مصرف با توجه به سبک زندگی استفاده می‌شود ولی هیچوقت از خود پرسیده‌اید جنس و کیفیت ظروف غذایی در یک خانم باردار چه اهمیتی دارد؟

۱- ظروف سفالی:
از محاسن این ظرف‌ها این است که اولا سبک هستند و ثانیا می‌توان آن‌ها را درمایکروفر گذاشت و همچنین قیمت مناسبی نیز دارند ولی هنگام استفاده ازاین ظروف این نکته قابل یاداوری است که رنگ آبی ظروف سفالی حاوی ترکیبات سرب بوده خطر مسمومیت با سرب را در مادر و جنین زیاد می‌کند.

۲- ظروف مسی:
حسن ظروف مسی این است که غذا در آن خوب می‌پزد و چون مس عایق حرارتی خوبی است و به راحتی می‌توان پخت و پز را با آن کنترل کرد.

بدن یک خانم باردار به مقدار کم به مس نیاز دارد ولی مقدار بیشتر ایجاد مسمومیت می‌کند. سازمان غذا و دارو آمریکا نسبت به استفاده از ظروف مسی بدون پوشش هشدارداده است زیرا مس وارد غذاشده و ایجاد مسمومیت و اسهال و استفراغ می‌کند. از پختن غذاهای اسیدی نیز در ظروف مسی باید جدا پرهیز کرد زیرا مس با غذاهای اسیدی وارد واکنش‌های مضر می‌شود.

۳-ظروف برنجی:
ظروف برنجی از ترکیب مس و روی ساخته می‌شوند. شایان ذکر است که ظروف برنجی بطور چشمگیری از تجمع باکتری‌ها جلوگیری کرده و از میزان عفونت‌ها حتی عفونت‌های بیمارستانی جلوگیری می‌کنند.

۴- ظروف آلومینیومی:
این ظروف سبک هستند و به خوبی حرارت را انتقال می‌دهند بیشتر از نیمی از پخت و پز امروزه در ظروف آلومینیومی انجام می‌شود. با هر بار پخت غذا در اینگونه ظروف مقداری آلومینیوم وارد غذای مصرفی می‌شود که این خود باعث مسمومیت بصورت اختلال در سیستم عصبی و حتی بروز آلزیمر و مسمومیت‌های کلیوی کبدی و التهاب مفاصل شده و در نتیجه باید توجه داشت که سبزیجات برگی شکل مثل کاهو و غذاهای اسیدی مثل گوجه فرنگی و ریواس اگر در ظرف آلومینیومی پخته شوند مقدار زیادی آلومینیوم جذب می‌کنند البته سازمان بهداشت جهانی مقدارحدود ۱۵۰میلی گرم آلومینیوم را در روز برای بدن مضر نمی‌داند زیرا می‌دانیم بیشتر دارو‌ها نیز از آلومینیوم ساخته شده‌اند.

۵- ظروف تفلونی:
پرطرفدار‌ترین و در عین حال مضر‌ترین ظرف آشپزخانه می‌باشد. به علت دارا بودن پلیمر در حرارت‌های بالا می‌سوزد و گازهای سمی تولید می‌کند که در جنین باعث کوتاهی قد و سرطان و ناهنجاری‌های دیگر می‌شود.

با هر بار پخت و پز لایه نازکی از تفلون به ظرف غذا می‌چسب و رویه تفلونی ظرف بعد از مدتی از بین می‌رود. استری زیر آن نیز بعد از مدتی وارد غذا شده و سپس لایه آلومینیومی ظاهر می‌شود که به راحتی با قاشق کنده شده و وارد غذا می‌شود و این خود باعث بروز مسمومیت با آلومینیوم می‌شود که بصورت آلزیمر، نرمی استخوان و کم خونی ظاهر می‌شود.

۶- ظروف یکبارمصرف
این ظروف باعث از بین رفتن ویتامین‌ها و پروتئین‌های موجود در غذاهاشده و با تجمع مواد سمی در بافت چربی باعث خستگی عصبی شدن، بیخوابی، کاهش پلاکت‌های خونی و انتقال مواد خطرناک از راه ژن از نسلی به نسل دیگر می‌شود.


پانوشت:

متن از خانم دکتر فریبا رضایی - متخصص زنان و زایمان

منبع: سایت رویش

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد