PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : خبر فوری فوری فوری لطفا جهت سلامت هموطنانمون اطلاع رسانی کنید



Bad Sector
15th June 2012, 04:35 PM
خبر فوری فوری فوری
تب کنگو علائم و روش تشخیص آن


:تب خونریزی*دهنده کریمه-کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده*است که ازطریق گزش کنه ویا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می*شود. بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکرائین شرح داده شد ونام تب خونریزی دهنده برای آن اعلام گردید. در سال ۱۹۶۹ معلوم شد پاتوژن ایجاد کننده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مشابه همان بیماری است، که در سال ۱۹۵۶ در کنگو مشاهده گردیده*است ازاینرو ارتباط این دو مکان و بیماری باعث اسم فعلی شد. Cchf در انسان بیماری شدیدی همراه با مرگ و میر حدود ۳۰ ٪ ایجاد می*کند و شیوع بیمارستانی آن نیز بسیار بالا می*باشد.





لطفا جهت سلامت هموطنانمون اطلاع رسانی کنید





اخیرا مشاهده شده که در مناطق شرقی کشو



ر بدلیل ورود دامهای غیر قرنطینه وبیمار (گاو،گوسفند،شترو... )تعدادی از هموطنانمان حتی چند دانشجوی





پزشکی درمشهد وزاهدان بدلیل ابتلا به بیماری این دامها که بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو




نام دارد جان خود را از دست داده اند . به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری




خطرناک که تا 50% خطر مرگ ومیر دارد ، نحوه پیشگیری ومراقبت از این بیماری را به همه کسانی که دوستشان دارید




اطلاع رسانی کنید





توضیحی کوتاه در مورد این بیماری مهلک




علائم بیماری:

خونریزی دهنده کریمه کنگو از بیماریهای ویروسی قابل انتقال بین انسان و حیوان می باشد .بیماری با تب ناگهانی ، بدن درد ، کوفتگی ، ضعف ، سردرد ، درد شدید عضلات ، بی اشتهایی ، درد پشت حدقه چشم ، ترس از نور ، تهوع ، استفراغ ، گلودرد ، دل درد و تغییرات خلقی بصورت بی قراری و افسردگی ظاهر می شود .


علائم خونریزی معمولاً از روز سوم تا پنجم شروع می شود . خونریزی در مخاط ، لکه های خونریزی (پشتی) در قسمت بالای بدن ، خط زیر بغل ، محلهای تزریق و تحت فشار ایجاد می شود . خونریزی از اعضای مختلف بدن ( بینی ، لثه ، مجاری ادرار ، روده ، رحم و ... ) ایجاد می شود . بیماران بدحال از روز پنجم به بعد دچار نارسایی کبدی ، کلیوی می شوند .


مخزن بیماری :


گوسفند ، گاو ، بز ، خرگوش وحشی ، و شتر مرغ به عنوان مخزن بیماری مطرح هستند .




راههای انتقال :


انتقال از طریق گزش کنه که یکی از راههای مهم ابتلا می باشد . کنه ها بخصوص گونه هیمالوما از طریق تخمدان آلوده در تمام مراحل رشدآلوده شده و عفونت زا می باشند . کنه بالغ ویروس را به نوزادان خود انتقال می دهد .


انسان نیز در اثر تماس مستقیم با خون و ترشحات یا بافتهای آلوده دام و یا تماس با ترشحات افراد بیمار مبتلا می شوند . در تماس نزدیک با دمهای آلوده از طریق تنفس نیز امکان ابتلا به بیماری وجود دارد .



گروههای در معرض خطر :


همه افراد جامعه احتمال ابتلا به بیماری را دارند .


گروه پرخطر شامل : دامداران ، دامپزشکان ، کارمندان کشتارگاه و کارکنان بهداشتی درمانی ( پزشک ، پرستار ، بهیار و ... ) می باشند .





[فرد مبتلا به این بیماری همیشه تب دارد و در نهایت ممکن است به*دلیل نارسایی اعضا و خونریزی شدید جان خود را از دست بدهد. دوره کمون تب خونریزی*دهنده کریمه کنگو معمولا کمتر از 2هفته پس از تماس با دام آلوده یا گزش کنه است و این علائم پس از این مدت بروز خواهد کرد و درصورت عدم انجام به*موقع اقدامات درمانی، احتمال مرگ*و*میر تب خونریزی*دهنده کریمه کنگو بیش از 50درصد است. البته دام آلوده علائم خاصی ندارد، فقط یک هفته تب*دار می*شود و بعد این تب فروکش می*کند.


اگر دام آلوده در همان روزهای عود بیماری ذبح شود و در کنار آن سلاخ هم دستکش دستش نباشد یا دستش هنگام ذبح خراش بردارد، سریعا ویروس منتقل می*شود. برای همین اصرار ما بر این است که


دام*های وارداتی حتما توسط دامپزشک معاینه شوند و بعد در اختیار کشتارگاه*ها قرار بگیرند.





از خریدن گوشتهای بازرسی نشده




و بدون مهر دامپزشکی (کشتار غیرمجاز) خودداری کنید .





یا به عبارتی دیگر میتوان گفت که برای مدتی از خرید




گوشت قرمز خودداری نماییم تا در امان باشیم





1391/2/20




این خبر توسط گروهی از پزشکان تهران منتشر شده که شاهد مرگ تعدادی ار مبتلایات بوده اند




لطفا جدی بگیرید

Bad Sector
15th June 2012, 04:37 PM
http://mihanstar.com/wp-content/uploads/2012/05/congo1.jpg


عامل اتیولوژی

عامل بیماری CCHF ویروسی از گروه آربوویروس خانوادهبونیاویریده جنس نایروویروس که تحت عنوان ویروسهای بندپابُرد (arthropod-borne virus) می*باشد.شایع*ترین ناقل*ها کنه*ای به نام هیالوما می*باشد.
اپیدمیولوژی

ویروس CCHF به وسیله کنه هیالوما منتقل می*شود.مخزن ویروس در طبیعت اصولا کنه*ها می*باشد و گاو، گوسفند، بز وخرگوش نیز به عنوان مخزن مطرح می*باشند. این ویروس از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار، لاشه حیوان آلوده (انتقال به قصابها و سلاخها) سبب ایجاد همه*گیری*های ناگهانی می*گردد. این بیماری بیشتر در مناطق صحرایی آفریقا، اروپای شرقی، خاور میانه عراق، هند، افغانستان، پاکستان، ایران و غرب چین مشاهده می*گردد. شیوع بالایی از بیماری در بین پرسنل نظامی کارکنان بیمارستانها، کشاورزان و اشخاصی که با دام سروکار دارند مشاهده می*گردد. بیماری در فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (زمان رشد و تکثیر کنه*ها) شیوع پیدا می*کند. مواردی در بین اعضای خانواده بیمار و پرسنل پزشکی بعد از آلودگی با خون یا ترشحات بیمار رخ داده*است. پرندگان به بیماری مقاومند (غیر از شترمرغ) لیکن می*توانند با پخش کنه*های آلوده باعث اپیدمی گردند. بیماری در حیوانات بدون علامت می*باشد.
علائم بالینی

دوره کمون بیماری به طور متوسط چهار روز و حداکثر دوازده روز می*باشد.معمولاً تا روز چهارم علائم غیر خونریزی مانند تب، سردرد، احساس سرما، خستگی درد عضلانی، پرخونی صورت، پرخونی ملتحمه و چشم، استفراغ و دردهای بالای معده می*باشد. علائم خونریزی از روز چهارم شروع می*شود که به صورت پتشی در مخاط دهان و پوست، خونریزی از لثه*ها، بینی، معده، روده ورحم و زیر پوست ناحیه ساق پا و دستها ظاهر می*شود. مرگ بیمار ناشی از شوک، کم خونی خونریزی شدید ریوی، عفونت منتشر و اختلال انعقادی داخل عروقی پیش رونده*است.
مشخصات عامل

عامل بیماری ویروسی از خانواده Bunyaviridae و جنس Nairovirus است. این ویروس دارای پوشش پروتئینی (Envelop) است و قطر ساختمان ویروس nm100 – 85 است و از گروه RNAهای یک رشته ای است. (Enveloped Virion 85-100nm – Single Strand – negative Sense RNA) مقاومت ویروس در برابر حرارت کم است و در دمای ۵۶˚C به مدت ۳۰ دقیقه از بین می رود. بنابراین پختن گوشت و یا پاستوریزه کردن شیر باعث از بین رفتن ویروس می شود، ضمنا ویروس می تواند در خون به مدت ۱۰ روز در دمای ۴۰˚C مقاومت کند. ویروس در محیط اسیدی مثلا اسید استیک دو درصد (و یا محیط اسیدی ایجادشده پس از جمود نعشی) از بین می رود و همچنین در برابر هیپوکلریت سدیم یک درصد (Hypochlorite) و محلول دو درصد Glutaraldehyde و یا ضدعفونی کننده های فنولیک Phenolic 5 تا سه درصد، حساس است. صابون و مایعات یا مواد شستشو دهنده با اینکه ویروس از بین نمی برند ولی تا حدی ویروس را غیر فعال می کنند.




http://mihanstar.com/wp-content/uploads/2012/05/kkango5.jpg






روش تشخیص



در هفته اول بیماری و در مرحله تب می توان با نمونه گیری از خون ویروس را جدا کرد همچنین می توان ویروس را از نمونه های بافتی مثل بافت کبد، طحال، کلیه، غدد لنفاوی جدا کرد.
ویروس را می توان در کشت سلولی تهیه شده از بافت کلیه میمون کشت داد و یا توسط آزمایش PCR (Polymerase Chain reaction) اثر ویروس را در نسخه برداری معکوس Reverse Transcriptase مشاهده کرد.
به وسیله آزمایشهای سرمی نیز می توان به جستجوی آنتی بادی پرداخت از جمله می توان از آزمایشهایی نظیرE LISA، IFA (Immunofluerescense Antibody)، خنثی سازی ,Neutralizing ab CFT Compliment fixation test) ثبوت عناصر مکمل) استفاده کرد. معمولا پس از شش روز IgM قابل اندازه گیری است و تا چهار ماه در خون باقی می ماند ولی IgG را تا پنج سال می توان در خون بررسی کرد اما در حالتهای فوق حاد و مرگ آور در ابتدای بیماری معمولا هیچگونه آنتی بادی در خون (قبل از شش روز) قابل اندازه گیری نیست بنابراین تشخیص بر پایه جداسازی ویروس از خون و بافتها به روش کشت سلولی و یا تشخیص آنتی ژن ویروس بروشهای IFA, EIA و PCR (polymerase chain reaction) است.
همچنین با اندازه‏گیری SGOT و SGPT می توان به عفونت ویروس در کبد Viral Hepatitis پی برد معمولا در مبتلایان SGOT بالاتر از SGPT است.

درمان

اساس درمان حمایتی است و شامل تنظیم آب و الکترولیت و درمان اختلال انعقادی درون رگی پیش رونده*است. توجه کنید که درمانهای اختصاصی توسط پزشک انجام می*شود.
پیشگیری



[*=right]بیمار مشکوک به CCHF باید ایزوله شود و با افراد خانواده و پرسنل بیمارستانی در تماس نباسد. کلیه وسایل بیمارستانی مانند ماسک، دستکش، روپوش، پیش بند، لوله*های خون، سرنگهای استفاده شده و هر وسیله*ای که با ترشحات بیمار درتماس بوده باید سوزانده شود.
[*=right]سمپاشی منازل و اصطبل*ها جهت کاهش کنه*ها
[*=right]مصرف مواد ضد عفونی جهت گندزدایی توالت*ها، محیط آلوده به خون و ترشحات بیمار




لازم به ذکر است که این بیماری واکسن ندارد.
هشدار بهداشتی: از خرید گوشتهای بازرسی نشده بدون مهر دامپزشکی (کشتار غیر مجاز) خودداری کنید.

منبع:ویکی پدیا

Bad Sector
15th June 2012, 04:38 PM
یك كارشناس دامپزشكی بر نگهداری گوشت كشتارشده در دمای صف ردرجه تاكید كرد


مشهد - معاون فنی دامپزشكی خراسان رضوی گفت: نگهداری گوشت در دمای صفر تا چهاردرجه سانتیگراد بلافاصله پس از كشتار تا مدت 24 ساعت، ویروسهای بیماری زای آن از جمله تب كنگو را از بین می برد.


http://img.irna.ir/1391/13910303/80148093/T80148093-2591770.jpg


دكتر 'جواد اعلمی' روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: گوشت گرم تازه باید به مدت 24 ساعت و آلایش خوراكی به مدت 48 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری شود تا مراحل جمود نعشی را سپری كند.

وی گفت: در اثر جمود نعشی و اسیدی شدن گوشت، ویروس های بیماری زا از جمله تب كنگو از بین می رود.

وی تجهیز تمام كشتارگاههای دام به سیستم پیش سرد كن را ضروری دانست و
با بیان این كه فریز كردن گوشت، قابلیت از بین بردن ویروس تب كنگو را ندارد، افزود: فریز كردن گوشت گرم تازه بلافاصله بعد از كشتار دام باعث از بین رفتن ویروس تب كریمه كنگو در گوشت و آلایش خوراكی نمی شود.

معاون فنی دامپزشكی خراسان رضوی اظهارداشت: در كشتارگاههای دارای پیش سردكن، لاشه دام و آلایش خوراكی آنها در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری می شوند و لذا این گوشت ها هیچ گونه آلودگی به ویروس تب كریمه كنگو ندارند.

اعلمی تعداد كشتارگاههای استان خراسان رضوی را 30 كشتارگاه عنوان كرد و افزود: هم اكنون 11 كشتارگاه از این تعداد مجهز به پیش سرد كن هستند.

وی گفت: در شهرستان هایی كه كشتارگاههای آنها مجهز به پیش سرد كن نیست، به مغازه داران توصیه می شود، لاشه گوشت را قبل از عرضه به مشتری تا 24 ساعت در یخچال نگهداری كنند.

وی همچنین گفت: پختن گوشت در دمای بالاتر از 100 درجه سانتیگراد نیز باعث از بین رفتن ویروس های بیماری زا از جمله تب كنگو می شود.

وی رعایت اصول ایمنی، حفاظتی و بهداشتی در خرید و خرد كردن گوشت از سوی شهروندان را مورد تاكید قرار داد و افزود: نگرانی های بی مورد در این زمینه راهگشا نیست.

در دو هفته گذشته، یك كارگر كشتارگاه و یك دانشجوی سال آخر پزشكی در مشهد بر اثر بیماری تب كریمه كنگو جان خود را از دست دادند و سه پرستار نیز به این بیماری مبتلا و معالجه شدند.

به همین سبب كشتار دام و خرید فراورده های گوشتی در مشهد حدود 70 درصد كاهش داشته است./

Bad Sector
15th June 2012, 04:40 PM
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان وزارت بهداشت گفت: تعداد مبتلایان بیماری تب کریمه کنگو از ابتدای سال به 9 نفر رسید و 27 نفر نیز مشکوک به این بیماری هستند، این بیماری تقریباً در تمام استانها وجود دارد و بیش از همه دامداران، کارگران کشتارگاهها و پرسنل بهداشتی درمانی در خطر هستند.

محمدرضا شیرزادی افزود: تعداد موارد مرگ ناشی از این بیماری در کشور همان دو نفر در مشهد است که قبلاٌ اعلام شده بود اما تعداد موارد قطعی شناسایی شده این بیماری به 9 نفر رسیده است که 5 نفر در مشهد، یک نفر در مازندران و 3 در استان سیستان و بلوچستان بوده است.
وی گفت: 27 نفر دیگر نیز در استانهای مختلف کشور مشکوک به این بیماری هستند و علایم این بیماری را که مهمترین آنها تب است دارند، این افراد تحت نظارت و قرنطینه هستند و تا زمان تأیید یا رد بیماری آنها جلوی سرایت بیماری از طریق آنها گرفته می شود.
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام وزارت بهداشت تأکید کرد: ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو یک مسئله جدید در کشور نیست و طی 10 سال گذشته هر سال تعداد مورد ابتلا و مرگ ناشی از این بیماری را داشته‌ایم.
وی گفت: مهمترین مسئله در مورد این بیماری این است که افراد در معرض خطر این بیماری که بیشتر دامداران، کارگران کشتارگاهها و قصابان هستند آگاهی لازم را برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری به دست آورند.
شیرزادی افزود:‌ همه قصابان،کارگران کشتارگاهها باید به خصوص هنگام ذبح گاو، گوسفند یا بز از وسایل حفاظتی استفاده کنند و پزشکان و پرستاران مرتبط با بیماران نیز باید تجهیزات حفاظتی مانند دستکش و ماسک را استفاده کنند.
وی اضافه کرد: مردم باید آگاه باشد که از ذبح دام در خارج از کشتارگاهها باید جداً پرهیز کنند زیرا اولاً در این مراکز دامها قبل از ذبح توسط دامپزشک معاینه می‌شود، دوم اینکه کشتار دام به روش بهداشتی انجام می‌شود، ذبح هر گونه دام در خارج از کشتارگاههای تحت نظارت سازمان دامپزشکی غیر قانونی و جرم است و پیگرد قانونی دارد.
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام گفت: متأسفانه هنوز شاهد این هستیم که مردم برای مراسم مختلف از جمله عروسی‌ها هنوز تمایل به این دارند که دام مورد نظرشان را در خانه ذبح کنند که کار خطرناکی است و می‌تواند عامل انتقال بیماری به افراد باشد.
وی اضافه کرد:‌ بیماری تب کریمه کنگو که موجب تب، سرگیجه، سفت شدن گردن و مرگ می‌شود در 4 ماه آخر سال به علت سرما بین دامها کم می‌شود ولی از بهار با گرم شدن دما دوباره بروز می‌کند. این بیماری همچنین به وسیله گزش کنه که با دام در تماس بوده یا تماس نزدیک با خون و ترشحات حیواناتی نظیر گاو، گوسفند، بز، اسب و شتر به انسان منتقل می‌شود و ترشحات مرغ عامل انتقال این بیماری نیست.
شیرزادی گفت:‌ این بیماری ویروسی و کشنده با خوردن گوشت دام بیمار منتقل نمی‌شود و به خصوص گوشتهایی که 24 ساعت در یخچال نگهداری شوند از این نظر کاملاً سالم خواهند بود، بنابراین گوشتهای بسته بندی شده در یخچالها و گوشتهای یخ زده وارداتی هیچ مشکلی از این نظر ندارند ضمن اینکه تمام گوشتهای وارداتی هم در مبدأ و هم مقصد از این نظر کنترل می شوند.
وی افزود: توصیه اکید ما به مردم این است که دامهای مورد نظر خود را از مراکز معتبر زیر نظر دامپزشکی یا شهرداری خریداری کنند و از ذبح دام در خارج از این مراکز در هر شرایطی خودداری کنند، پرسنل کشتارگاهها، دامداران و کادر بهداشتی و درمانی نیز باید نکات ایمنی را همواره رعایت کنند.





۱۳۹۱/۳/۱ منبع:خبرانلاین

Bad Sector
15th June 2012, 04:42 PM
شهروندان گوسفندان قربانی را از میادین دام تهیه كنند


تهران بزرگ - عضو هیئت مدیره جامعه دامپزشكان گفت: شهروندان برای پیشگیری از شیوع بیماری تب كریمه كنگو، گوسفندان قربانی را از میادین دام زیر نظر دامپزشكی تهیه كنند.


http://img.irna.ir/1391/13910303/80148331/T80148331-2592293.jpg


دكتر 'آراسب دباغ مقدم' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینكه مواردی از ابتلا به بیماری تب كریمه كنگو در برخی از استان های كشور دیده شده، شهروندان باید از قربانی كردن گوسفندان در معابر به دلیل امكان ابتلای دام به بیماری خودداری كنند.

وی تاكید كرد كه شهروندان باید از تماس بدون دستكش با دام، ترشحات و خون و گوشت تازه گوسفند نیز خودداری كنند.

رییس كمیته بهداشت مواد غذایی جامعه دامپزشكان افزود: برای مصرف گوشت گوسفند باید حتما مرحله جمود نعشی گوشت طی شود و 24 ساعت از ذبح گوسفند بگذرد.

دباغ مقدم گفت: از آنجا كه احتمال ابتلا به بیماری تب كریمه - كنگو از طریق مصرف گوشت نیم پز و كبابی وجود دارد، شهروندان باید از مصرف گوشت به این شكل نیز خودداری كنند.

وی افزود: بیماری تب كریمه كنگو از تماس مستقیم با ترشحات و خون دام آلوده، گوشت تازه گاو و گوسفند و نیز از طریق گزش كنه به انسان منتقل می شود.

دباغ مقدم گفت: این بیماری در دام نشانه ای ندارد اما در انسان با شدت بروز كرده و سبب علایم خونریزی، تب، خونریزی داخلی و در صورت شدت بیماری، منجر به مرگ می شود.

وی یادآور شد: كنترل بیماری در دام، رعایت نكات بهداشتی، تماس نداشتن با خون و ترشحات دام و گوشت تازه در پیشگیری از ابتلا به بیماری تب كریمه - كنگو نقش موثری دارد.

Bad Sector
15th June 2012, 04:43 PM
سازمان دامپزشكي براي پيشگيري از شيوع بيماري تب كريمه‌كنگو هشدار داد: مصرف‌كنندگان فقط گوشت قرمز و جگر ممهور به مهر دامپزشكي را بخرند و گروه‌هاي شغلي پرخطر كه تماس بيشتري با دام دارند به مسائل فردي بهداشتي دقت بيشتري داشته باشند.

به گزارش ايسنا، بيماري تب كريمه كنگو يكي از بيماري‌هاي مشترك بين انسان و دام به‌شمار مي‌رود كه عامل اين بيماري يك ويروس است.

مهره‌داران كوچك و جوندگان از جمله جوجه‌تيغي، خارپشت، خرگوش و ... مخزن تكثير و رشد اين ويروس هستند و كنه‌ها هم به عنوان ناقل اين بيماري به ساير حيوانات هم‌چون گاو، گوسفند، بز و ... و هم‌چنين انسان‌ها محسوب مي‌شوند.

دام و انسان ممكن است توسط ناقلان (كنه‌ها‌ي آلوده) گزيده شوند؛ در اين ميان دام‌هايي كه گزيده مي‌شوند، در هفته اول اين ويروس در خون آنها وجود داشته كه علامت خاصي هم ندارند و پس از يك هفته اين ويروس از بدن دام آلوده پاك مي‌شود.

اما اگر طي هفته‌اي كه دام ناقل اين ويروس است، كشتار شود انسان‌هايي كه گوشت اين دام را مصرف‌ كنند يا افرادي كه در كشتارگاه‌ها فعاليت مي‌كنند و با دام سروكار دارند در معرض آلودگي قرار خواهند گرفت.

انسان‌ها از طريق حيوان، كنه و هم‌چنين انسان ديگر به اين بيماري مبتلا مي‌شوند كه اين بيماري براي آنها مخاطره آميز است اما حيوانات فقط از طريق كنه‌هاي آلوده به اين بيماري مبتلا مي‌شوند و پس از يك هفته بيماري از بدنشان پاك مي‌شود.

بيماري تب كريمه كنگو بيماري نوظهوري نيست و در 35 كشور جهان از جمله قاره آفريقا، اروپاي شرقي، كشور‌هاي منطقه خليج‌فارس بروز يافته و اخيرا نيز در كشور ما (در دو استان سيستان و بلوچستان و خراسان رضوي) شيوع پيدا كرده است كه طبق اعلام سازمان دامپزشكي تاكنون تلفاتي از بيماري تب كريمه كنگو در جمعيت دامي كشورمان رخ نداده اما متاسفانه در استان خراسان رضوي جان يك پزشك و يك فعال در كشتارگاه را گرفته است.

محسن مشكات ـ معاون تشخيص و درمان سازمان دامپزشكي كشور ـ به منظور پيشگيري از شيوع اين بيماري گفت: با توجه به اينكه دامداران، افراد مشغول در كشتارگاه‌ها، ناظران بهداشتي و پزشكان بيشتر در معرض ابتلا به اين بيماري هستند، آموزش و اطلاع‌رساني به اين افراد بسيار اهميت دارد و رعايت مسائل ايمني فردي در اين گروه‌هاي شغلي پرخطر بسيار مهم است.

وي مقابله و مبارزه با كنه‌ها به عنوان ناقلان بيماري تب كريمه كنگو را از ديگر راه‌هاي پيشگيري از شيوع اين بيماري عنوان و اظهار كرد: سم‌پاشي دام و جايگاه‌هاي دامي در اين زمينه مي‌تواند موثر باشد، اما راهكار قطعي نيست، چرا كه كنه‌ها جمعيت زيادي دارند و دامداري‌ها به ويژه دامداري‌هاي سنتي مكان رشد كنه‌ها هستند.

معاون سازمان دامپزشكي كشور تصريح كرد: دام‌هاي آلوده به اين بيماري كه در هفته‌ اول اين ويروس در خونشان وجود دارد، اگر كشتار شوند ناقل بيماري هستند، لذا اگر گوشت و جگر آنها بلافاصله در اختيار مردم قرار گيرد، انسان‌ها را نيز به اين بيماري مبتلا مي‌شوند.

وي با تاكيد بر اينكه گوشت دام ذبح‌ شده در كشتارگاه‌ها نبايد بلافاصله توزيع شود، گفت: گوشت حداقل بايد 24 ساعت و جگر دام كشتار‌شده حداقل 48 ساعت در سردخانه كشتارگاه بايد بماند تا در اين مدت اگر احتمالا ويروسي وجود داشته از بين برود و براي مصرف‌كننده خطري نداشته باشد.

مشكات به مردم توصيه موكد كرد كه گوشت قرمز و جگري گوسفندي را بخرند كه توسط دامپزشكي نظارت شده باشد و ممهور به مهر دامپزشكي باشد و از خريد گوشت از جاده‌ها و مغازه‌هاي ميان راهي خودداري كنند.

وي افزود: اگر گوشت به شكل لاشه‌اي خريداري مي‌شود، روي لاشه، مهر بازرسي دامپزشكي زده شده و گوشت‌هاي بسته‌بندي شده نيز كه از فروشگاه‌‌‌ها تهيه مي‌شود، برچسب مشخصات توليد، تاريخ و مجوز بهداشتي دامپزشكي را دارند.

معاون بهداشت و تشخيص بيماري‌هاي سازمان دامپزشكي افزود: با تهيه گوشت و فرآورده‌هاي گوشتي كه مجوز دامپزشكي دارند، مصرف‌كننده بايد از سلامت محصول مطمئن باشد كه اين امر فقط به خاطر شيوع بيماري تب كريمه كنگو نيست، بلكه به‌ خاطر جلوگيري از ابتلا به همه بيماري‌هاي دامي و انساني است.

منبع: ایسنا
12/3/91

Bad Sector
15th June 2012, 04:46 PM
رئیس اداره بیماری‌های مشترک بین انسان و دام وزارت بهداشت، گفت: دام آلوده به ویروس تب کریمه کنگو هیچ علامت خاصی ندارد، از این رو ضروری است که ذبح دام‌ها در کشتارگاه‌های مجاز انجام گیرد.
گزارش شده است اما به لحاظ آشنایی پزشکان منطقه به علائم بالینی و ارجاع بموقع بیماران به مراکز درمانی برای معالجه میزان، موارد فوتی‌ در این استان چشمگیر نیست.

از مرگ یکی از این مبتلایان خبر داد و گفت: این فرد زنی 34 ساله‌ بوده است که به‌دنبال ذبح دام توسط همسرش، به علایم بیماری دچار شده بود.
ویروس این بیماری پس از ورود به بدن دام، به مدت یک هفته تکثیر می‌شود و درصورت ذبح گوسفند در این دوره احتمال انتقال بیماری به دامدار وجود دارد.
شیرزادی ادامه داد: ‌اگر دام‌ها از مراکز تحت نظارت دامپزشکی خریداری شوند به علت سمپاشی‌های مکرر احتمال انتقال آلودگی به دام از طریق کنه (میزبان واسط) به حداقل می‌رسد و بدین ترتیب خطر مرگ کسی را تهدید نمی‌کند.
رئیس اداره زئونوز (بیماری‌های مشترک بین انسان و دام) وزارت بهداشت، با توصیه مبنی بر دقت در خریداری دام‌ها از مراکز مجاز معرفی شده از سوی سازمان دامپزشکی و نیز ذبح آنها در کشتارگاه‌های مجاز یادآور شد: دام آلوده به ویروس تب کریمه کنگو هیچ علامت خاصی ندارد.
گوشت آلوده، عامل انتقال تب کریمه کنگو
گوشت آلوده، ویروس تب کنگو را انتقال می‌دهد. تب کریمه کنگو که بیماری ویروسی مشترکی میان انسان و دام است، ۳۱ قربانی در ایران گرفته است. به نقل از مدیرمرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، شمار مبتلایان به این بیماری از ابتدای سال ۸۷ تاکنون، ۱۰۸ نفر بوده است.
این بیماری ویروسی به‌‌طور همزمان در کریمه و کنگو مشاهده شده و به همین دلیل، تب کریمه کنگو نام گرفته است. علائم آن تب، دردهای عضلانی و استخوانی، خونریزی از دهان، لثه، بینی یا مدفوع، ادرار و استفراغ خونی است. بیماری در مراحل پیشرفته خود به زردی و مرگ منجر می‌شود. گاو، گوسفند و بز از جمله حیواناتی هستند که تب کریمه کنگو را انتقال می‌دهند.
دکتر غلامرضا سودبخش، متخصص بیماری‌های عفونی گفت: «معمولا قصاب‌ها، کسانی که در کشتارگاه‌ها کار می‌کنند و آنها که با دام سروکار دارند، به این بیماری مبتلا می‌شوند. عادت‌های بدی هنگام ذبح دام در میان برخی قصاب‌ها هست.
گذاشتن چاقو میان لب‌ها، استفاده نکردن از دستکش یا بادکردن پوست دام پس از ذبح با دهان و نه با تلمبه، از جمله رفتارهای خطرناک و منتقل‌کننده آلودگی هستند. در برخی مناطق کشور مانند سیستان و بلوچستان، این بیماری به‌دلیل ورود دام قاچاق، بیشتر است. پزشک باید برای تشخیص درست بیماری، به حرفه و محیط کار بیمار توجه داشته باشد.»
نیش کنه یکی دیگر از راه‌های انتقال تب کریمه کنگوست. دکتر سودبخش از عمرطولانی کنه و مقاوم بودن ژنوم این حشره در قبال سمپاشی سخن گفت وتاکیدکرد:عملی‌ترین راه مبارزه با بیماری تب کنگو، رعایت بهداشت دام، دامدار، قصاب و توجه مصرف‌کننده گوشت به سالم بودن آن است.
توصیه دکتر سودبخش به مصرف‌کنندگان این است که تنها گوشت ‌دارای مهر اداره دامپزشکی را خریداری کرده و هنگام خردکردن گوشت، حتما از دستکش استفاده کنند. اگر دامی دیدند که پوستش خونریزی دارد یا خون ادرار می‌کند، اطلاع دهند.
وی دامداران و گله‌داران را نیز از ذبح دام آلوده به منظور حرام نشدن‌ برحذر می‌دارد. به گفته دکتر سودبخش، گوشت دام آلوده آنچنان خطرناک است که حتی باید لاشه دام را سوزاند یا با آهک در چاله‌ای عمیق دفن کرد.
وی ادامه داد: دوره نهفتگی این بیماری حدود ۱۰روز است و اگر بیمار به محض بروز علایمی که ذکر شد با مراجعه به پزشک اقدامات درمانی روی او انجام گیرد بهبود می‌یابد اما درصورتی که تشخیص و درمان بیماری دیر باشد احتمال مرگ فرد مبتلا زیاد است.
او ‌افزود: بیماری خطرناک تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت و یا فرآورده‌های دام آلوده که به خوبی پخته شده باشند و نیز از گزش کنه هیالوما که خون دام آلوده را نخورده است به انسان منتقل نمی‌شود.
انتقال انسان به انسان (عفونت بیمارستانی)
تماس با خون و بافت بیماران به ویژه در مرحله خونریزی یا انجام هرگونه اقدامی که منجر به تماس انسان با خون آنها شود، باعث انتقال بیماری می‌شود. بیمار طی مدتی که در بیمارستان بستری است، به‌شدت برای دیگران آلوده‌کننده است و همه‌گیری‌های کوچک فراوانی به‌دنبال عفونت‌های بیمارستانی در مراقبت از مبتلایان مشاهده شده است.
پیشگیری
اساس پیشگیری مبتنی بر 3رکن عمده شامل بیمار یابی و درمان بموقع مبتلایان، افزایش آگاهی عموم مردم (در زمینه راه‌های انتشار و پیشگیری بیماری) و همچنین هماهنگی بین‌بخشی با ارگان‌های ذیربط جهت مبارزه با بیماری است. به اختصار می‌توان روش کنترل و پیشگیری بیماری را تحت عناوین ذیل ذکر کرد؛
1- حذف ناقل: کنه ناقل هیالوما که پس از آلودگی به ویروس مادام العمر آلوده باقی می‌ماند، تقریباً در اکثر نقاط پرورش دام کشور ما وجود دارد بنابراین کنه زدایی دام‌ها و کاهش جمعیت ناقل به کنترل بیماری می‌تواند کمک کند.
2- محافظت از گزش توسط ناقل: کسانی‌که در محیط‌های روستایی و دامپروری خصوصاً در فصول بهار تا پاییز حضور دارند باید اقدامات حفاظتی فردی جهت دور ماندن از گزش کنه را بدانند و رعایت کنند.
3- پرهیز از تماس با منبع بیماری: تماس مستقیم پوستی مخاطی با خون و ترشحات آلوده دامی در حین ذبح یا زایمان دام موجب انتقال بیماری می‌شودبنابراین در حین چنین اقداماتی باید از دستکش و لوازم محافظتی استفاده کرد.
4- کنترل آلودگی دامی: مهم‌ترین اصل در کنترل بیماری کریمه کنگوی دامی ایجاد قرنطینه‌های مرزی دامی است تا به‌طور جدی از تردد دام آلوده جلوگیری شود بنابراین به عموم مردم باید توصیه نمود به شدت از خرید و مصرف گوشت دامی که به طریق غیرقانونی و قاچاق وارد کشور می‌شود، خودداری کنند؛ زیرا شناسایی دام‌های آلوده با تست‌های سرولوژی و معدوم‌کردن آنها روش عمومی و مؤثری در کنترل آلودگی نبوده است.
5- بیمار یابی و درمان بموقع: با توجه به اینکه تماس با خون و ترشحات فرد مبتلا نیز موجب انتقال می‌شود، شناسایی بموقع، بستری و درمان علاوه بر کاهش میزان مرگ و میر اقدامی اساسی در پیشگیری از انتشار بیماری نیز محسوب می‌شود.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد