PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : شفقت به خود

Maani Parvaz
26th February 2012, 11:56 PM
به اين متن زيبا از مونتسکيو دقت کنيد: "آدمي اگر فقط بخواهد خوشبخت باشد به زودي موفق مي‌شود، ولي او مي‌خواهد خوشبخت‌تر از ديگران باشد و اين مشکل است زيرا او ديگران را خوشبخت‌تر از آن‌چه هستند تصور مي‌کند."
اين متن حاوي چند پيام است اول اين‌که خوشبختي غيرقابل دسترس نيست به شرط اين‌که ملاک‌هاي واقع‌بينانه‌اي براي آن در نظر بگيريم. اما نکته مهم‌تر اين‌که براي دستيابي به خوشبختي بايد خودمان را با خودمان مقايسه کنيم. به عنوان مثال معيار و ترازوي سنجش‌مان ميزان رشد و پيشرفت خودمان در زمينه‌هاي معنوي، مادي، علمي، اخلاقي و... از گذشته تاکنون باشد. يعني خود ديروزمان را با خود امروزمان مقايسه کنيم و اگر موفقيتي کسب کرده بوديم به خود بباليم و گامي براي رشد بيشتر برداريم. اين‌گونه افراد، افراد موفقي هستند که از هر لحظه و ثانيه خود لذت مي‌برند، پيروزي‌هايشان را جشن مي‌گيرند و به توانايي و دستاورد خود ايمان دارند.
امروزه در علم روان‌شناسي بحث "اعتمادبه‌نفس" جاي خود را به "شفقت به خود" داده است. در مورد اعتمادبه‌نفس لازم است دايم خود را با ديگران مقايسه کنيم، بايد در مسابقه‌اي که زندگي ترتيب داده نسبت به ديگران برنده باشيم، دايم در حال قياس خود با ديگران باشيم تا حس برتري کسب کنيم: "من از همه بهترم پس مي‌توانم، من از همه تواناترم، من بهترين دانشجوي کلاس هستم"، و اين مساله گاهي منجر به اختلالاتي مثل خودشيفتگي مي‌شود. اما در بحث "شفقت به خود" لزومي ندارد نسبت به همه بهترين باشيد. شما بايد بهترينِ خودتان باشيد، با خود مهربان باشيد، موفقيت و رشد خود را نسبت به گذشته‌ جشن بگيريد، اگر اشتباهي کرديد با خود صبور و مهربان باشيد و بدانيد شما تنها موجودي نيستيد که مرتکب خطا شده است. شما مي‌توانيد جبران کنيد و هوشياري و آگاهي‌تان را نسبت به هر لحظه زندگي حفظ کنيد و اين‌گونه است که براي خوشحال بودن لازم نيست دايم در حال مسابقه و تنش براي بهتر بودن از ديگران بود. اگر شما تمام تلاشتان را در حد هوش و توان و آگاهي‌تان انجام دهيد مهم نيست نتيجه چه باشد، مهم اين است که شما از تمام آن‌چه در توان داشته‌ايد استفاده کرده‌ايد و اين يعني پيروزي.
شفقت به خود را بايد تمرين کنيم، بياييد از امروز شروع کنيم و با خودمان مهربان‌تر باشيم، ملاک و ميزان رشدمان را در مقايسه با خودمان تعيين کنيم و حضور خود را در لحظه لحظه زندگي جشن بگيريم.
شاد باشيد

احمد حلّت

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد