توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بحث پروژه بزرگ برنامه نویسی
mpkahkeshan
26th February 2012, 11:50 PM
سلام به همه دوستان و سروران گرامی. می خواستم یه پروژه بزرگی رو راه اندازی کنم گفتم اینجا مطرح کنم تا توسط همه دوستان پیگیری بشه و إن شاءالله به یه نتیجه خوب برسه. اول از همه بگم که پروژه به زبان وی بی هستش.
می خواهیم اعدادی رو با 2 الی 3 میلیون رقم دریافت کنیم و سپس بررسی کنیم که این عدد اول هست یا نه ( به همین سادگی! البته یه بخشی از کار واقعا ساده است. ولی یه بخش دیگه اش سخت میشه و سختی اش هم به خاطر حجم زیاد کاره) اگر مایل هستید، توضیحات بیشتر رو ارائه بدم تا پروژه رو کلید بزنیم. هر کی مرد این میدونه یا علی همین جا اعلام بکنه.
[movafaghiyat][movafaghiyat][movafaghiyat] [golrooz][golrooz][golrooz] [cheshmak][cheshmak][cheshmak]
NameEly
29th February 2012, 12:21 AM
سلام به همه دوستان و سروران گرامی. می خواستم یه پروژه بزرگی رو راه اندازی کنم گفتم اینجا مطرح کنم تا توسط همه دوستان پیگیری بشه و إن شاءالله به یه نتیجه خوب برسه. اول از همه بگم که پروژه به زبان وی بی هستش.
می خواهیم اعدادی رو با 2 الی 3 میلیون رقم دریافت کنیم و سپس بررسی کنیم که این عدد اول هست یا نه ( به همین سادگی! البته یه بخشی از کار واقعا ساده است. ولی یه بخش دیگه اش سخت میشه و سختی اش هم به خاطر حجم زیاد کاره) اگر مایل هستید، توضیحات بیشتر رو ارائه بدم تا پروژه رو کلید بزنیم. هر کی مرد این میدونه یا علی همین جا اعلام بکنه.
[movafaghiyat][movafaghiyat][movafaghiyat] [golrooz][golrooz][golrooz] [cheshmak][cheshmak][cheshmak]
با سلام به دوست گلم :»
نمی دونم شاید من اشتباه می کنم ولی توی اعداد بالا مثل همینی که گفتید اگر عدد به 2 و 3 و 5 بخش پذیر نباشد اول است
شما هم یکم حساب کتاب کنید ببینید ایا واقعا درسته ؟؟؟
Easy Bug
29th February 2012, 01:20 AM
از وی بی چیزی نمیدونم ................. ولی امیدوارم این 3 جمله زیر بدرد بخوره ...................... [tafakor]
عدد اول عددی است که فقط بر یک و خودش قابل تقسیم باشد .
هر عدد مرکب n دارای حداقل یک مقسوم علیه اول کوچکتر یا مساوی http://www.codecogs.com/eq.latex?%5Csqrt%7Bn%7D است. (پس برای فهمیدن اینکه عدد اول هست یا نه ، میشه از عکس این موضوع استفاده کرد)
اگر n عددی طبیعی و بزرگتر از 2 باشد, حتما" بین n و 2n عدد اولی وجود دارد.
موفق باشید [golrooz]
NameEly
29th February 2012, 12:11 PM
از وی بی چیزی نمیدونم ................. ولی امیدوارم این 3 جمله زیر بدرد بخوره ...................... [tafakor]
هر عدد مرکب n دارای حداقل یک مقسوم علیه اول کوچکتر یا مساوی http://www.codecogs.com/eq.latex?%5Csqrt%7Bn%7D است. (پس برای فهمیدن اینکه عدد اول هست یا نه ، میشه از عکس این موضوع استفاده کرد)
موفق باشید [golrooz]
با سلام به دوست گلم »
عدد اول مشخص هست چی هست ولی چون عدد میلیونی هست و میلیاردی یک زمان میبره
باید یک راهی پیدا کرد که بشه عدد رو بدون این همه حساب کردن بدست اورد
به عنوان مثال اگه بخوایم عدد 7 رو ببینیم اوله یا نه باید از عدد 2 شروع کنیم به تقسیم کردن تا باقی ماندش 0 بشه
و چون فقط به خودش تقسیم میشه و باقی ماندش 0 میشه عدد اول هست
چون اندازه ی حلقمون زیاد هست باید دنبال ساده ترین راه حل گشت که بالاترین سرعت رو داشته باشه
نظر من اینه که برای اعداد بالاتر از 2 رقم بر 4 عدد 2 و 3 و 5 و 7 تقسیم کنیم اگه تقسیم شد که عدد اول نیست ولی اگه بر این4 تا عدد تقسیم نشد
ولی بازم حساب میکنم این روش من مشکلاتی داره فقط مشکلش وقتی هست که یک عدد اول ضرب در یک عدد اول بشه
به عنوان مثال 11*11 که میشه 121 حالا 121 رو اگر بر این 4 تا عدد تقسیم کنیم میشه اول ولی در صورتی که اول نیست چون به جز خودش بر 11 هم تقسیم میشه
محسن آزماینده
29th February 2012, 12:17 PM
نمی دونم شاید من اشتباه می کنم ولی توی اعداد بالا مثل همینی که گفتید اگر عدد به 2 و 3 و 5 بخش پذیر نباشد اول است
سلام
بايد عدد را به ترتيب به عوانل اول تقسيم كرد تا يكي مانده به خود عدد
اگر باقيمانده يكي از تقصيمها صفر بود اول نيست
البته مطمئن نيستم كه اين عبارتم عينا درست باشه
ولي ي چيزي در همين حدوده
NameEly
29th February 2012, 12:29 PM
سلام
البته مطمئن نيستم كه اين عبارتم عينا درست باشه
ولي ي چيزي در همين حدوده
میشه بیشتر توضیح بدی ؟
mpkahkeshan
29th February 2012, 01:03 PM
میشه بیشتر توضیح بدی ؟
دوستان من فکر این رو کردم. می تونیم از 10 شروع کنیم یعنی اعداد اول کوچکتر از ده رو داریم و داخل دیتابیس ذخیره می کنیم. بعد اعداد بزرگ تر از 10 رو به اعداد اول کوچکتر از 10 تقسیم می کنیم. اگر بخش پذیر نبود ان عدد اول است و به لیست اعداد اول اضافه می شود. در مرحله بعدی باید به اعداد اولی که توی لیست هست تقسیم بشه. همین جور این لیست بزرگ و بزرگ تر میشه و به اون نتیجه دلخواه می رسیم. یعنی پیدا کردن یه عدد اول در حد میلیون رقم. تازه در رقم های بالا می تونیم از قواعد بخش پذیری استفاده کنیم که خیلی آسونتر هستند. مثلا اگر رقم آخر عدد زوج بود بر 2 بخش پذیر است و لازم نیست که خودمون و کامپیوتر رو برای یک تقسیم میلیاردی خسته کنیم. به طور کلی در هر 1000 عدد متوالی مخصوصا در ارقام بالا حدود سه چهارم اعداد(البته محاسبه دقیق نکردم. سر انگشتیه) رو می شه با قواعد ساده بخش پذیری اوت کرد. ولی مشکل اصلی من این نیست. مشکل اینه که از حافظه کامپیوتر برای محاسبه و نگهداری این اعداد نمی شه استفاده کرد(حداکثر 40 رقم) و باید اون ها رو رشته کرد و محاسبات رو رشته ای انجام داد. می خوام به کمک هم یه کلاس تعریف کنیم که این کارو انجام بده.
Steve Jobs
29th February 2012, 01:49 PM
سلام
می خواهیم اعدادی رو با 2 الی 3 میلیون رقم دریافت کنیم و سپس بررسی کنیم که این عدد اول هست یا نه
همون طور که گفتم، وی بی حرفه ای نمیدونم. اما برای الگوریتمش میتونیم باهم پیش بریم.[cheshmak]
هر عدد مرکب n دارای حداقل یک مقسوم علیه اول کوچکتر یا مساوی http://www.codecogs.com/eq.latex?\sqrt{n} است. (پس برای فهمیدن اینکه عدد اول هست یا نه ، میشه از عکس این موضوع استفاده کرد)
دربرنامه نویسی دقیقا از دو نکته اول و دوم تون باهم استفاده میشه.
کاملا این دونکته کاربردیه.
اما نکته آخر را تا حالا نشنیده بودم یا اینکه یادم رفته... خیلی جالبه.
نظر من اینه که برای اعداد بالاتر از 2 رقم بر 4 عدد 2 و 3 و 5 و 7 تقسیم کنیم اگه تقسیم شد که عدد اول نیست ولی اگه بر این4 تا عدد تقسیم نشد
ولی بازم حساب میکنم این روش من مشکلاتی داره فقط مشکلش وقتی هست که یک عدد اول ضرب در یک عدد اول بشه
به عنوان مثال 11*11 که میشه 121 حالا 121 رو اگر بر این 4 تا عدد تقسیم کنیم میشه اول ولی در صورتی که اول نیست چون به جز خودش بر 11 هم تقسیم میشه
اینکه فقط به یه سری اعداد خاص تقسیمشون کنیم همه اعداد اول را برامون تولید نمیکنه. باید کاملا بدون محدودیتِ تعداد عناصر چک شده پیش بریم.
درسته .
اما میشه به همه اعداد تقسیم کرد به جای تقسیم به عوامل اول.
چون پیدا کردن اعداد اول خودش برای ما سواله.
میشه برای کاهش هزینه اجرا تا یکی مانده به آخری پیش نرویم. تا n/2 امین عنصر پیش بریم. (طبق نکته 2 جناب radical 1111 (http://www.njavan.com/forum/member.php?220734-radical-1111))
نظر من:
فکر نکنم کاری به جز روال عادی وجود داشته باشه.
یعنی تقسیم به همه ی عوامل که دربازه ی [n,n/2] قرار گرفتند و درصورت یک شدن باقی مانده یکی از این تقسیم ها قطع ادامه کار و اعلام مرکب بودن آن. در غیر این صورت اعلام اول بودن آن.
این یعنی باید به اندازه ی نصف عدد حلقه بزنیم.(که این از نظر هزینه بده)
یه کار دیگه اینکه پیش پردازش را پیچیده کنیم اما عوضش هزینه پاسخ سریع بشه!
این طوری:
اگه بدانیم حداکثر عددm میتواند دریافت شود، همه اعداد اول تا اون نقطه را به همون روش بالا بدست بیاریم و به شکل دسته بندی شده ذخیره کنیم .
با استفاده از Hash دسترسی بهشون را آسان و سریع کنیم.
یعنی وقتی از من پرسیده شده آیا عدد k اول است من نمیام حساب کنم آیا این اوله یا نه ، میام به جدول Hashing مراجعه میکنم ببینم اونجا نوشته شده یا نه. یعنی فقط هزینه ی تابع Hash را داریم . زمان اجرا خیلی کم میشه اما هزینه پیش پردازش بالا.
اگه وی بی Hash نداشته باشه هم مهم نیشت بازم میشه به شیوه های جالب دیگه فقط اعداد اول را ذخیره کرد و زمان پرسش کاربر آماده بهش جواب داد.
Steve Jobs
29th February 2012, 01:52 PM
دوستان من فکر این رو کردم. می تونیم از 10 شروع کنیم یعنی اعداد اول کوچکتر از ده رو داریم و داخل دیتابیس ذخیره می کنیم. بعد اعداد بزرگ تر از 10 رو به اعداد اول کوچکتر از 10 تقسیم می کنیم. اگر بخش پذیر نبود ان عدد اول است و به لیست اعداد اول اضافه می شود. در مرحله بعدی باید به اعداد اولی که توی لیست هست تقسیم بشه. همین جور این لیست بزرگ و بزرگ تر میشه و به اون نتیجه دلخواه می رسیم. یعنی پیدا کردن یه عدد اول در حد میلیون رقم. تازه در رقم های بالا می تونیم از قواعد بخش پذیری استفاده کنیم که خیلی آسونتر هستند. مثلا اگر رقم آخر عدد زوج بود بر 2 بخش پذیر است و لازم نیست که خودمون و کامپیوتر رو برای یک تقسیم میلیاردی خسته کنیم. به طور کلی در هر 1000 عدد متوالی مخصوصا در ارقام بالا حدود سه چهارم اعداد(البته محاسبه دقیق نکردم. سر انگشتیه) رو می شه با قواعد ساده بخش پذیری اوت کرد. ولی مشکل اصلی من این نیست. مشکل اینه که از حافظه کامپیوتر برای محاسبه و نگهداری این اعداد نمی شه استفاده کرد(حداکثر 40 رقم) و باید اون ها رو رشته کرد و محاسبات رو رشته ای انجام داد. می خوام به کمک هم یه کلاس تعریف کنیم که این کارو انجام بده.
خب پس شما مشکل الگوریتم ندارید.
آره منم دقیقا به همین موضوع داشتم فکر میکردم.
فکر خوبیه.
پس از اینجا به بعد (نوشتن کد) کار من نیست.[nishkhand](وی بی بلد نیستم[sootzadan])
موفق باشید[golrooz]
mpkahkeshan
29th February 2012, 06:30 PM
خب پس شما مشکل الگوریتم ندارید.
آره منم دقیقا به همین موضوع داشتم فکر میکردم.
فکر خوبیه.
پس از اینجا به بعد (نوشتن کد) کار من نیست.[nishkhand](وی بی بلد نیستم[sootzadan])
موفق باشید[golrooz]
برای نوشتن کلاسی که لازم داریم می تونیم از شما کمک بگیریم. واقعاً خوشحال می شم اگر شما هم مارو همراهی کنید[golrooz]
NameEly
29th February 2012, 10:59 PM
با سلام مجدد به دوستان عزیزم :»
استیو عزیز کاملا درست گفت ولی دنبال راهی باشید که هم هزینه ی کم و هم سرعت بالا داشته باشه
البته اگه باشه که به نظر من میشه راهش رو پیدا کرد با یکم انداز برانداز کردن که بدون این همه حلقه عدد رو تشخیص داد
با تشکر
hadi elec
29th February 2012, 11:19 PM
نه درست نیست
مثلا 49
به 2و3و5 بخشپذیر نیست اول هم نیست
این بازه رو باید بزرگتر کنید
یا مثلا 77 هم همینطور
فرمول پیدا کردن اعداد اول یک فرمول یگانه در ریاضیات هست که چند سال پیش یه داشنمند ایرانی تو امریکا پیدا کرد و به اسم خودش ثبت کرد
واقعا هم پیچیده هست
و به این راحتی قابل پیدا کردن نیستن اعداد اول
محمدرضا هاشمی پرفسور دانشگاه (http://www.primenumbersformula.com/default.htm) ؛ با مدرک دکترای تخصصی در رشته ی مهندسی ارتباطات برق از دانشگاه Boston آمریکا و دکترای ریاضی از اسپانیا ؛ (http://www.tarfandestan.com/forum/thread7504.html)
http://www.primenumbersformula.com/About_me.gif
پس از 20 سال تحقیق ، موفق به کشف فرمول اعداد اول شد ، و این مساله ی ریاضی که به مدت 2300 سال حل نشده باقی مونده بود رو حل کرد ؛
http://www.primenumbersformula.com/default_files/image004.gif
NameEly
29th February 2012, 11:24 PM
از هادی اقا بخاطر این فرمولی که اینجا گذاشتن واقعا تشکر می کنم
پس دیدید حل شد مشکل حلقه ها ؟؟؟
mpkahkeshan
29th February 2012, 11:31 PM
س از 20 سال تحقیق ، موفق به کشف فرمول اعداد اول شد ، و این مساله ی ریاضی که به مدت 2300 سال حل نشده باقی مونده بود رو حل کرد ؛
دوست عزیز قبلا هم کسانی به فرمول هایی رسیده بودند مثلا مرسن به فرمولی برای محاسبه اعداد اول رسیده بود. ولی مسئله اینه که این فرمول ها برای همه اعداد اول نیست. یعنی بخشی از اون ها رو تولید می کنه. تازه این فرمولی هم که نوشتی غلطه. احتمالا اشتباهی کپی کردی. چون اولش در یه دو ضرب میشه و در نتیجه بر دو بخش پذیره. پس اول نیست.
ولی دوستان مثل این که تاپیک آخر بنده رو نخوندن. به نظرم بهترین راه همونه که اونجا گفتم. ما با الگوریتم مشکل نداریم. بیاید سعی کنیم الگوریتم رو پیاده کنیم.
Steve Jobs
1st March 2012, 09:07 AM
http://www.primenumbersformula.com/default_files/image004.gif
پس دیدید حل شد مشکل حلقه ها ؟؟؟
-------------------------
اگه این تابع معکوس پذیر باشه مشکل حل میشه، اگه نه ، برای کار ما مناسب نیست؛ چون قراره عددی دریافت بشه ، درصورت اول بودن اعلام بشه
اما این فرمول یا هر فرمول دیگه ای مثل این(چون همون طور که جناب mpkahkeshan (http://www.njavan.com/forum/member.php?233715-mpkahkeshan) گفتند حداقلش اینه که مضرب 2 هست)، اعداد اول را با دادن m های مختلف تولید میکنه.
اگه بخواهیم مسئله را با این فرمول حل کنیم، باید معکوس بشه.
باید ببینیم به ازای H(m)a ورودی آیا میتونیم m ای پیدا کنیم؟
اگه پیدا شد اوله.
اگه واقعا فرمولی باشه که اگه همه اعداد را تولید نکنه اما اکثرش را ایجاد کنه و اگه معکوس پذیر باشه، مشکل را کاملا حل کردیم.
هزینه هم کم شده. به data base هم فشار کم تری میاد.
چون میشه اون بخشی که فرموله تولید نمیکنه را فقط در data base ذخیره کرد.
mpkahkeshan
1st March 2012, 10:55 AM
چون میشه اون بخشی که فرموله تولید نمیکنه را فقط در data base ذخیره کرد.
ولی مشکل میشه دوتا. چون باید بررسی کرد که فرمول اون عدد رو تولید می کنه یا نه؟ همونطور که گفتم این فرمول غلطه. اصلا مضرب دو هست اول نیست.
Steve Jobs
1st March 2012, 12:22 PM
ولی مشکل میشه دوتا. چون باید بررسی کرد که فرمول اون عدد رو تولید می کنه یا نه؟ همونطور که گفتم این فرمول غلطه. اصلا مضرب دو هست اول نیست.
نه این مسئله مشکل نیست!
خب بررسی اون فرمول هزینه اش O(1)c است. یعنی میشه گفت هیچی!
درسته دو تا مسئله چک میشه اما درمجموع هزینه کم تره.
میشه این طور نوشت:
اگه با دادن عدد به فرمول ، m را تولید کرد بگه اوله.
اگه تولید نکرد به data base مراجعه کنه.
الان دیگه فقط هزینه برای پیدا کردن عدد در دیتا بیس داریم(اونم نه همه اعداد).
درمورد فرمول هم گفتم، اگه وجود داشته باشه. اگه نباشه که هیچ!
mpkahkeshan
1st March 2012, 02:14 PM
نه این مسئله مشکل نیست!
خب بررسی اون فرمول هزینه اش O(1)c است. یعنی میشه گفت هیچی!
درسته دو تا مسئله چک میشه اما درمجموع هزینه کم تره.
میشه این طور نوشت:
اگه با دادن عدد به فرمول ، m را تولید کرد بگه اوله.
اگه تولید نکرد به data base مراجعه کنه.
الان دیگه فقط هزینه برای پیدا کردن عدد در دیتا بیس داریم(اونم نه همه اعداد).
درمورد فرمول هم گفتم، اگه وجود داشته باشه. اگه نباشه که هیچ!
حالا بریم سر اصل مطلب:
مشکل اینجاست که برای بررسی بخش پذیری عدد مورد نظر به اعداد داخل دیتابیس، باید اون ها رو تقسیم کنیم در حالی که حافظه کامپیوتر حداکثر 30 - 40 رقم می گیره. پس باید خودمون یه کلاس تعریف کنیم تا بتونه یک رشته رو بگیره روش ضرب و تقسیم انجام بده و بعد اعلام کنه که اوله یا نه. مشکل اصلی من این کلاسه که خیلی بزرگ و حجیم و سخت میشه. لطفا در این مورد نظر بدید دوستان
hadi elec
2nd March 2012, 12:15 PM
خب من لینک مطلب رو هم گذاشتم شما میتونید اونو ببینید اگر دقت کنید
از طرفی دوستان پیدا کردن اعداد اول به این راحتی نیست
نمیشه اینجوری تعریف کرد که مثلا بر 2 و 3 و 5 و 7و .....بخشپذیر نباشه بگیم اوله
چون اینجوری یه مجموعه n عضوی خواهیم داشت
کار وقتی سخت میشه که اعداد اول در هم ضرب میشن
مثلا 7 * 11 اونوقت شما برای اینکه بفهمید 77 عدد اولی هست یا نه باید ببینید بر عدد اولی بخشپذیر هست یا نه
پس به این راحتی نیست و حتما باید از یه فرمولی پیروی کنید
این فرمول رو به یه سرچ ساده هم میتونید پیدا کنید
mpkahkeshan
2nd March 2012, 07:20 PM
دوست عزیز لطفا بحث رو از ابتدا بخونید تا دوباره کاری صورت نگیره در این مورد قبلا در این مورد بحث شده!!! [asabani][asabani][asabani]
mpkahkeshan
4th March 2012, 07:47 PM
حالا بریم سر اصل مطلب:
مشکل اینجاست که برای بررسی بخش پذیری عدد مورد نظر به اعداد داخل دیتابیس، باید اون ها رو تقسیم کنیم در حالی که حافظه کامپیوتر حداکثر 30 - 40 رقم می گیره. پس باید خودمون یه کلاس تعریف کنیم تا بتونه یک رشته رو بگیره روش ضرب و تقسیم انجام بده و بعد اعلام کنه که اوله یا نه. مشکل اصلی من این کلاسه که خیلی بزرگ و حجیم و سخت میشه. لطفا در این مورد نظر بدید دوستان
کسی دیگه نمی خواد نظر بده؟ زورتون همین قدر بود؟
bitaroos
28th March 2012, 12:26 PM
سلام
من کل پست ها رو نخوندم، یعنی حوصله ام نشد.
نمی دونم باچه زبانی می خواید کد نویسیش کنید. ولی،
پیشنهاد میکنم برای محاسبات سنگین ریاضی از زبان F# استفاده کنید.
من از F#.net چیزی نمی دونم، فقط میدونم دستوراتش کاملا با زبان های پایه C متفاوته و یکی از کاربردهاش انجام محاسبات سنگین ریاضیه
اگر آموزشی یا هر چیز بدرد بخوری از F# یاد گرفتید مارو هم با خبر کنید
آرزوی موفیت[tashvigh]
javad4481
25th April 2012, 11:25 AM
بابا چرا بحث رو سنگين مي كنيد اين همه چرت و پرت چيه دو تا كد سادس مي نويسي تموم
بيا اينم كد وي بي
Option Explicit
Private Function ISPRIME(num As Variant) As Boolean
Dim X As Variant
ISPRIME = True
Select Case num
Case Is <= 0
ISPRIME = False
Case Is <= 2
ISPRIME = True
Case Else
For X = 2 To num - 1
If num Mod X = 0 Then
ISPRIME = False
End If
Next X
End Select
End Function
Private Sub cmdPrime_Click()
List1.Clear
On Error Resume Next
Dim X As Variant
lblOutput.Caption = ""
For X = Val(txtLover) To Val(txtUpper)
DoEvents
If ISPRIME(X) = True Then
List1.AddItem X
End If
Next X
End Sub
javad4481
25th April 2012, 11:26 AM
تا 1000000000000000000000 هم عدد اول رو ميده فقط كافي بود doevents بزاري تا هنگ نكنه
javad4481
4th May 2012, 12:13 PM
هيچ كس تشكر نكرد په هه
Dilon
19th December 2012, 04:51 AM
سلام .
ببین دوست عزیزی که این پروژه رو کلید زدی !!!!! این پروژه بزرگ شما ، واقعا بزرگ ه و ای کاش می گفتی که یک میلیون دلار جایزش ه و یه عده رو سر کار نمیذاشتی !!!!
بگذریم ولی با چیزایی که شما میدونی این پروژه حل نمیشه و شما باید علاوه بر سواد ریاضی که من تو پست ها ندیدم ، برنامه نویسی موازی هم بدونی که بدون این کارا داری وقت خودت و بقیه رو حروم می کنی!!!!
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.