Sa.n
11th February 2012, 01:56 PM
مرکبات به دلیل خاصیتی که دارد میتواند در جذب آهن مواد غذایی حاوی آهن کمک کند بنابراین مصرف آنها در کنار مواد غذایی حاوی آهن، برای افرادی که دچار کم خونی هستند توصیه میشود.به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، یوسف نقیایی ضمن اشاره به خواص مرکبات اظهار کرد: مرکبات شامل پرتقال، نارنگی، نارنج و کیوی است که جزء میوههای پائیزه و زمستانه محسوب میشوند و دارای خواص خوب و مناسبی هستند.وی ادامه داد: شاخصترین خواص مرکبات، وجود ویتامینها از جمله ویتامین ث است که منبع مناسبی از این ویتامین به حساب میآیند.وی عنوان کرد: مرکبات بسته به نوع آنها حاوی اسیدهای آلی از جمله اسید تارتاریک و اسید سیتریک هستند که این اسیدها علاوه بر اینکه محیط معده و گوارش را اسیدی میکنند و موجب از بین رفتن قسمتی از میکروبهای مضر میشوند، میتوانند به جذب بعضی از مواد معدنی مانند آهن و روی کمک کنند.این کارشناس تغذیه با تاکید بر اینکه در مصرف این دسته از میوهها باید درجهی اعتدال را رعایت کرد توصیه کرد: باید گروه میوهها را معمولا بین ۲ تا ۴ واحد در روز مصرف کرد به طوری که یک عدد پرتقال متوسط و یا ۲ عدد نارنگی به عنوان یک واحد از گروه میوهها درنظر گرفته میشود.وی، مصرف میوههای دستهی مرکبات در کنار غذاهای حاوی آهن مانند گوشتها و حبوبات را بخصوص به افرادی که سابقهی کم خونی دارند، توصیه کرد و افزود: این دسته از میوهها به جذب بهتر آهن کمک میکند.نقیایی در پایان خاطرنشان کرد: مصرف زیاد مرکبات مانند سایر میوهها میتواند علاوه بر اینکه انرژی دریافتی روزانه را بیش از نیاز فراهم کند، میتواند منجر به افزایش سرعت عبور مواد غذایی از دستگاه گوارش شود که خود این موضوع موجب سوء جذب یا کمبود بعضی از ریزمغذیها شود.