توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بحث چرا راه كمال انسان از خود شناسي آغاز مي شود؟
ساناز فرهیدوش
5th February 2012, 07:13 PM
در كتاب هاي علوم انساني و روايات اسلامي بر خود شناسي تاكيد زيادي شده است، دليل اين همه تاكيد چيست، چرا راه كمال انسان از خود شناسي آغاز مي شود؟
kamanabroo
8th February 2012, 12:46 PM
در كتاب هاي علوم انساني و روايات اسلامي بر خود شناسي تاكيد زيادي شده است، دليل اين همه تاكيد چيست، چرا راه كمال انسان از خود شناسي آغاز مي شود؟
سلام
از توجه و عنایت شما به این مسئله تشکر می کنم.
بحث خود شناسی و کمال عمیق و زیاد است و خیلی جای بحث دارد اما در محدوده همین سوال می شه خلاصه مطرحش کرد.
دلیل تاکید بر خود شناسی در قرآن و روایات چند نکته کلیدی هست:
1. اینکه به اطرافمون توجه بیشتری بکنیم و به قدرت خداوند بیاندیشیم و به عظمت خلقت برسیم و باور کنیم این عظمت خدایی رو. و یکی از این نشانه های عظمت وجود خودمان هست که دنیایی تمام نشدنی است... که هر چه بیشتر در آن دقت و تدبر شود بیشتر می فهمیم که برای ما ناشناخته است.
قرآن هم می فرماید:
:«و فی الارض آیات للموقنین ، و فی انفسکم افلا تبصرون »
ترجمه: ''و در زمین آیاتى براى جویندگان یقین است و در وجود خود شما (نیز آیاتى است) آیا نمى بینید؟! ''(سوره الذاریات ، آیات 20 و . 21 )
2. ما برای اینکه خداوند رو بشناسیم، باید از نشانه های خداوند به او برسیم . یکی از عظیم ترین نشانه های خداوند، خلقت انسان با تمام ویژگی های خارق العاده است. وقتی ما بخشی از وجود خودمون بشناسیم و درک کنیم به وجود خداوند پی می بریم و احساس نزدیک تر و بهتری نسبت به خداوند پیدا می کنیم و رابطه خدایی شکل می گیرد.
امام علی علیه السلام هم می فرماید:«من عرف نفسه فقد عرف ربه». ( تحف العقول ص . 316)
ترجمه: هر کس خود را بشناسد پروردگار خود را شناخته است.
گاندی می گوید : من از مطالعه (اپانیشادها ) یعنی قدیمترین کتابهای مذهبی و عرفانی هند ، سه دستور فرا گرفتم و آنها دستور العمل من در زندگی شد یکی اینکه در جهان فقط یک شناسایی وجود دارد و آن شناسایی " خود " است دوم اینکه هر کس خود را شناخت خدا را شناخته است و جهان را . پس در اپانیشادهای مربوط به چندین هزار سال پیش نیز میبینیم یکی از کهن ترین مسائل و اندرزهایی که از بشر به میراث مانده است " خودشناسی " است و امروز هم مخصوصا در یک قرن اخیر و در زمان حاضر مسئله انسان و انسان شناسی و علوم مربوط به انسان ، مهمترین و با ارزشترین علوم بشری شمرده میشود(سایت کتابخانه طهور)
در آیه دیگر میفرماید: « سنریهم آیاتنا فی الافاق و فی انفسهم حتی یتبین لهم انه الحق »( سوره فصلت آیه . 53 ) :
ترجمه: ''ما نشانه های خود را در جهان و در نفسهایشان به آنها مینمایانیم تا بر آنان روشن گردد که او حق است ''
3. شناختی که ما از خود پیدا می کنیم برای گذارندن زندگی و رفع احتیاجات دنیایی و وضع قوانین مورد نیاز و متناسب با انسانها بسیار مفید است.
4. یکی از جلوه های خود شناسی این است که به ضعف و نیازمندی خودمون پی ببریم و در مقابل به قدرت و بی نیازی خداوند. و این کمبود ها رو با خداوند جبران کنیم...
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.