PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سوال

zolfa
17th January 2012, 10:46 PM
با سلام خدمت تتمامی همکاران تالار پزشکی
من دارم در مورد داروی خوراکی ایزوترتینوئید(راکوتان-اکوتان-...) تحقیق میکنم.میخواستم در مورد عوارض جانبی این دارو بیشتر بدونم.
اگه کسی تجربه مصرف این دارو را داشته خوشحال میشم کمکم کنه
با تشکر[golrooz]

SaSaMc2
18th January 2012, 06:26 AM
براي چي ساخته شده؟

اثرش چيه؟

بگو اگه شد برات تجربه اش كنم...

ارغنون
18th January 2012, 08:54 AM
با سلام خدمت تتمامی همکاران تالار پزشکی
من دارم در مورد داروی خوراکی ایزوترتینوئید(راکوتان-اکوتان-...) تحقیق میکنم.میخواستم در مورد عوارض جانبی این دارو بیشتر بدونم.
اگه کسی تجربه مصرف این دارو را داشته خوشحال میشم کمکم کنه
با تشکر[golrooz]

سلام دوست عزیز
البته من تجربه استفاده از این دارو رو نداشتم ولی مقالاتی که در این باره خوندم.مخصوصا رؤاکوتان
اول اینکه سازمان دارو و غذا آمریکا در این باره هشدار داده
چون مصرف این دارو مشکلاتی برای جنین ایجاد میکنه از عقب ماندگی ذهنی گرفته تا مرگ و مشکلات شدید شنوایی و بینایی

Inflammatory bowel disease................التهابات روده ای و شکمی
Ulcerative colitis.............................زخم معده و کولیت حاد
Crohn’s disease..............................ازبیما ی های معدی
Suicidal thoughts...................تمایل به خودکشی
Birth defects..................نقصهای تولدی
Liver damage....................تخریب کبد(جایگزین شدن با بافت پوششی که منجر به سرطان میشه)
Gastrointestinal disorders............................مشکلات معدی

بین افراد مصرف کننده هم مواردی از خونریزی بینی خشکی لب ریزش مو و آفتاب سوختگی مشاهده شده.که چندان نگران کننده نیست.
بازم اگه در مورد فارمودینامیک و فارموکینتیک دارو سوالی بود بگین.

ارغنون
18th January 2012, 08:57 AM
براي چي ساخته شده؟

اثرش چيه؟

نه نمیخواد تجربه کنی!

این دارو برای آکنه شدید تجویز میشه.
از مشتقات ویتامین ای هست و با کاهش چربی پوست آکنه رو درمان میکنه.
البته تا یه مدت جاش به صورت پوسته ای باقی میمونه ولی خوب میشه.

zolfa
18th January 2012, 01:34 PM
براي چي ساخته شده؟

اثرش چيه؟

ممنون!!!ولی نمیشه الکی مصرفش کرد![khande]

zolfa
18th January 2012, 01:38 PM
سلام دوست عزیز
البته من تجربه استفاده از این دارو رو نداشتم ولی مقالاتی که در این باره خوندم.مخصوصا رؤاکوتان
اول اینکه سازمان دارو و غذا آمریکا در این باره هشدار داده
چون مصرف این دارو مشکلاتی برای جنین ایجاد میکنه از عقب ماندگی ذهنی گرفته تا مرگ و مشکلات شدید شنوایی و بینایی

Inflammatory bowel disease................التهابات روده ای و شکمی
Ulcerative colitis.............................زخم معده و کولیت حاد
Crohn’s disease..............................ازبیما ی های معدی
Suicidal thoughts...................تمایل به خودکشی
Birth defects..................نقصهای تولدی
Liver damage....................تخریب کبد(جایگزین شدن با بافت پوششی که منجر به سرطان میشه)
Gastrointestinal disorders............................مشکلات معدی

بین افراد مصرف کننده هم مواردی از خونریزی بینی خشکی لب ریزش مو و آفتاب سوختگی مشاهده شده.که چندان نگران کننده نیست.
بازم اگه در مورد فارمودینامیک و فارموکینتیک دارو سوالی بود بگین.
ممنون دوست عزیز[golrooz]
این عوارض حین مصرف دیده میشه یا بعد مصرف هم اثارش باقی میمونه؟
میشه قبل مصرف با ازمایش پیش بینی کرد رو طرف چه عوارضی ایجاد میشه؟

ارغنون
18th January 2012, 01:50 PM
ممنون دوست عزیز[golrooz]
این عوارض حین مصرف دیده میشه یا بعد مصرف هم اثارش باقی میمونه؟
میشه قبل مصرف با ازمایش پیش بینی کرد رو طرف چه عوارضی ایجاد میشه؟

بستگی داره چقدر طول مدت استفاده باشه مثلا اگه قرار باشه به کبد آسیب برسه منظور استفاده بیش از یک ماه این داروست که خب معمولا آسیب دیگه جبران نمیشه.

یا مطمئننا آثاری که روی جنین میذاره در صورتیه که حین دوره بارداری مصرف شه.

اما اینکه چه فردی درگیرتره خب ازمایش خاصی حداقل تو ایران نداریم که بگه دقیقا روی چه کسی چه تاثیری داره.

اما میشه از روی سابقه فرد فهمید مثلا چون اکثر عوارض این دسته گوارشی ان بیمارانی که مشکلات گوارشی و مخصوصا کبدی دارن بهتره از داروهای مشابه این گروه استفاده کنن.

اما برای سایر مشکلات یعنی افرادی که باردار نیستن و یا مشکل گوارشی ندارن این دارو به جز خشکی پوست و خونریزی خفیف غالبا مشکلی ایجاد نمیکنه.

zolfa
18th January 2012, 01:58 PM
من درمورد این دارو خیلی تحقیق کردم.با کسانی که این دارو رو مصرف کردن هم صحیت داشتم.
تنها عاضه ایجاد شده همون خشکی لب و مخاط چشم بوده و شکایت خاصی هم نبوده.
با این حال همه دارن از عوارض جبران نشدنی این دارو میگن.
مواردی که من باحاشون صحبت کردم حداقل 6 ماه مداوم این دارو رو مصرف کردن!!!!!!

ارغنون
18th January 2012, 02:07 PM
من درمورد این دارو خیلی تحقیق کردم.با کسانی که این دارو رو مصرف کردن هم صحیت داشتم.
تنها عاضه ایجاد شده همون خشکی لب و مخاط چشم بوده و شکایت خاصی هم نبوده.
با این حال همه دارن از عوارض جبران نشدنی این دارو میگن.
مواردی که من باهاشون صحبت کردم حداقل 6 ماه مداوم این دارو رو مصرف کردن!!!!!!

ببینید این تعریف یک کم اشتباه جا افتاده.
وقتی میگیم عوارض شایع تو پزشکی و داروسازی منظور این نیست که این عارضه بین مصرف کنندگان شایع است.
دقیقا برعکس اتفاقا این عوارض اون قدر هم شایع نیست ولی اگه قرار باشه عارضه ای ایجاد شه این عارضه ها شایعن.
مثلا به طور معمول ایرانی ها به خاطر اقلیم ایران مشکل زیادی با این دارو مخصوصا تو دستگاه گوارش پیدا نمیکنن چون ما کشور پرآفتابی هستیم.
اما خشکی پوست رو بیشتر داریم چون مرطوب نیست هوامون.

به هر حال برای تجویز یه دارو اول سابقه بیمار رو میپرسن.
بعد اگه مشکلی نداشت و دارو رو تجویز کردن بیمار در صورت بروز مشکل باید مراجه کنه تا داروی جایگزینی بهش داده شه.

اگه برای تحقیق میخواین بدونین مقالات زیادی تو این زمینه چاپ شده اما اگه فقط میخواین مصرف کنین اصلا نگران این عارضه های شایع نباشین.

zolfa
18th January 2012, 02:11 PM
ببینید این تعریف یک کم اشتباه جا افتاده.
وقتی میگیم عوارض شایع تو پزشکی و داروسازی منظور این نیست که این عارضه بین مصرف کنندگان شایع است.
دقیقا برعکس اتفاقا این عوارض اون قدر هم شایع نیست ولی اگه قرار باشه عارضه ای ایجاد شه این عارضه ها شایعن.
مثلا به طور معمول ایرانی ها به خاطر اقلیم ایران مشکل زیادی با این دارو مخصوصا تو دستگاه گوارش پیدا نمیکنن چون ما کشور پرآفتابی هستیم.
اما خشکی پوست رو بیشتر داریم چون مرطوب نیست هوامون.

به هر حال برای تجویز یه دارو اول سابقه بیمار رو میپرسن.
بعد اگه مشکلی نداشت و دارو رو تجویز کردن بیمار در صورت بروز مشکل باید مراجه کنه تا داروی جایگزینی بهش داده شه.

اگه برای تحقیق میخواین بدونین مقالات زیادی تو این زمینه چاپ شده اما اگه فقط میخواین مصرف کنین اصلا نگران این عارضه های شایع نباشین.

ممنون دوست عزیز!
من یه دوس فارماکولوژیست دارم که میگه از هیچ دارویی به اندازه ایزو ترتینوئید نمی ترسم!!!!!!![esteress]
ا

ارغنون
18th January 2012, 02:16 PM
ممنون دوست عزیز!
من یه دوس فارماکولوژیست دارم که میگه از هیچ دارویی به اندازه ایزو ترتینوئید نمی ترسم!!!!!!![esteress]
ا
خب ایشون حتما بیشتر عمرشون رو گذاشتن رو تحقیق بر عوارض این دارو!
منم یه استاد شیمی دارویی دارم بیش از هر دارویی از استامینوفن میترسه!
کلا آدما روی هر چی تحقیق میکنن ازش میگریزند.
قضیه اینه که برخیا مخالف گذاشتن بروشور تو بسته ی دارو هستن.
چون بسیار دیده شده که بیمار از ترس عوازض اصلا دارو رو مصرف نکنه.یا فکر کنه دکترش بی سواد بوده.!

حسین متقی
18th January 2012, 03:30 PM
هر دارویی دارای یک رشته فواید و یک رشته عوارض نامطلوب است. رؤاکوتان نیز از این قاعده جدا نیست. البته باید توجه داشت که هزینه ایی که بیمار برای درمان میپردازد تا چه حد باید باشد و آیا ارزش آن را دارد یا نه زیرا در موارد زیادی در جهان گزارش هایی از ابتلا به سرطان کبد و یا از دست رفتن کبد ویا ابتلا به بیماری های روانی در اثر مصرف بی انداره این دارو گزارش شده است تمام این عوارض در یک فرد دیده نمی‌شود ولی احتمال وقوع هر یک وجود دارد.

خشکی لب: بارزترین عارضهٔ این داروست که با استفاده از کرم های چرب کننده مثل کرم وازلین مرتفع می‌شود.
خشکی دهان، بینی، چشم:دراین موارد در صورت تمایل می‌توانید از قطره چشمی و کرم داخل بینی استفاده کرد.با توجه به خشکی چشم استفاده از لنزهای چشمی توصیه نمی‌شود.
خونریزی بینی:معمولآ در هفته‌های دوم یا سوم که خود به خود مرتفع می‌شود.
درد خفیف مفاصل و ماهیچه‌ها بویژه زانو
احساس خستگی و سردرد خفیف
حساس شدن پوست به آفتاب و افتاب سوختگی

افزایش ریزش مو: اکثرآ زودگذر ولی در موارد بسیار نادر ممکن است دائمی‌شود.
این عوارض عمومآ ملایم و زودگذرند. اکثر آنها پس از اتمام دورهٔ درمان رفع می‌شوند.
در صورت مشاهدهٔ این عوارض فورآ دارو را قطع کنید و پزشک خود را در جریان بگزارید:

حالت تهوع
استفراغ
سردرد شدید و مزمن
تاری چشم و اختلال در بینایی
احساس افسردگی شدید
نشانه‌های افسردگی اینها هستند:
احساس غمگین بودن دائمی، بی علاقگی نسبت به کارهایی که قبلآ به آنها علاقه مند بوده اید، خوابیدن بیش از حد و خواب‌های پریشان، تغییرات اشتها و وزن بدن، احساس اضطراب دائمی، گریز از دوستان و آشنایان، احساس بی حوصلگی همیشگی، احساس پوچی و گناه.
البته نشانه‌های افسردگی همواره در حد زیاد ودائمی افسردگی را اثبات می‌کند.
عوارض جانبی این دارو نباید شما را نگران کند، ممکن است هیچکدام از این عوارض در شما مشاهده نشود.
منبع ویکی پدیا فارسی

SaSaMc2
18th January 2012, 05:09 PM
براي خدمت به علم آدم بايد كبدش رو بده... [nishkhand]

من از يه مصرف كننداش پرسيدم گفت مشكلات كبدي و خشكي لب...

كبديش انگار ديده نميشه و بعدا مشخص ميشه... ولي خشكي لبش هم با يه كرم 12 تومني حل شده...

zolfa
18th January 2012, 10:09 PM
براي خدمت به علم آدم بايد كبدش رو بده... [nishkhand]

من از يه مصرف كننداش پرسيدم گفت مشكلات كبدي و خشكي لب...

كبديش انگار ديده نميشه و بعدا مشخص ميشه... ولي خشكي لبش هم با يه كرم 12 تومني حل شده...

مثل اینکه در طول درمان پزشک مرتب ازمایش انزیم های کبدی برا بیمار مینویسه که اگه از حد نرمال بیشتر شده باشه مصرف دارو قطع بشه.
من سوالم اینه که اگه در حین درمان پزشک متوجه بشه مشکلی هست با قطع درمان عارضه از بین میره یا نه؟

ارغنون
18th January 2012, 10:35 PM
مثل اینکه در طول درمان پزشک مرتب ازمایش انزیم های کبدی برا بیمار مینویسه که اگه از حد نرمال بیشتر شده باشه مصرف دارو قطع بشه.
من سوالم اینه که اگه در حین درمان پزشک متوجه بشه مشکلی هست با قطع درمان عارضه از بین میره یا نه؟

آره چون کبد قدرت ترمیم داره.التبه اگه حیلی دیر نشده باشه

SaSaMc2
19th January 2012, 08:52 AM
آیا سازمان بهداشت آمریکا برای مصرف تائید کرده؟

آخه اونا برای کشور خودشون الکی مجوز نمیدن...

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد