mom1477
28th January 2009, 10:42 AM
چربی ها
چربی ها وروغن ها موادغذایی با ارزشی هستند که در تأمین انرژی وبقا سلامت و حیات انسان نقش عمده ای ایفا می کنند. چربی ها وروغنها متعلق به گروه بزرگتری به نام لیپیدها هستند.
اهمیت چربی ها وروغن ها در زندگی
چربی ها وروغن ها به صورت آزاد دو برابر کربوهیدرات ها انرژی تولید می کنند و وقتی در بدن به صورت بافت چربی در می آیند حدود ده برابر کربوهیدرات ها از خود انرژی تولید میکنند. از این جهت چربی ها وروغن ها ارزش تغذیه ای بالایی برای انسان دارند.
ویتامین های a,d,e,k که در تأمین سلامت بدن نقش عمده ای را ایفا می کنند به صورت محلول در چربی ها و روغن ها به بدن ما می رسد.
همچنین اسیدهای چرب اساسی که بدن قادر به ساختن آنها نیست از جمله اولئیک اسید، لینولئیک اسید و اسید لینولنیک از طریق مصرف روغنهای نباتی تأمین می شوند.در فرایند سرخ کردن نقش چربی ها اساساً انتقال حرارت به صورت یکنواخت و سریع به ماده ی غذایی است.
روغن های اشباع و غیراشباع
روغن اشباع روغنی است که بین زنجیره ی کربنی اسیدهای چرب آن پیوند دوگانه وجود نداشته باشد این روغن ها به صورت جامد در بازار به مشتری عرضه می شوند و روی بسته ی این محصولات کلمه ی (جامد هیدروژنه) قید میشود.
روغن غیراشباع روغنی است که بین زنجیره ی کربنی اسیدهای چرب آن پیوند دوگانه وجود داشته باشد. این روغن در بازار به شکل مایع به مشتری عرضه می شود.
چربی ها وروغن ها موادغذایی با ارزشی هستند که در تأمین انرژی وبقا سلامت و حیات انسان نقش عمده ای ایفا می کنند. چربی ها وروغنها متعلق به گروه بزرگتری به نام لیپیدها هستند.
اهمیت چربی ها وروغن ها در زندگی
چربی ها وروغن ها به صورت آزاد دو برابر کربوهیدرات ها انرژی تولید می کنند و وقتی در بدن به صورت بافت چربی در می آیند حدود ده برابر کربوهیدرات ها از خود انرژی تولید میکنند. از این جهت چربی ها وروغن ها ارزش تغذیه ای بالایی برای انسان دارند.
ویتامین های a,d,e,k که در تأمین سلامت بدن نقش عمده ای را ایفا می کنند به صورت محلول در چربی ها و روغن ها به بدن ما می رسد.
همچنین اسیدهای چرب اساسی که بدن قادر به ساختن آنها نیست از جمله اولئیک اسید، لینولئیک اسید و اسید لینولنیک از طریق مصرف روغنهای نباتی تأمین می شوند.در فرایند سرخ کردن نقش چربی ها اساساً انتقال حرارت به صورت یکنواخت و سریع به ماده ی غذایی است.
روغن های اشباع و غیراشباع
روغن اشباع روغنی است که بین زنجیره ی کربنی اسیدهای چرب آن پیوند دوگانه وجود نداشته باشد این روغن ها به صورت جامد در بازار به مشتری عرضه می شوند و روی بسته ی این محصولات کلمه ی (جامد هیدروژنه) قید میشود.
روغن غیراشباع روغنی است که بین زنجیره ی کربنی اسیدهای چرب آن پیوند دوگانه وجود داشته باشد. این روغن در بازار به شکل مایع به مشتری عرضه می شود.